FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 13 februari 2006

King Kong

King Kong, ik had er al veel van gehoord, goede en slechte verhalen. De regisseur, Peter Jackson, had echter naam gemaakt met de Lord of the Rings trilogie en had mede daardoor een ongeveer ongelimiteerd budget (zijn salaris alleen al bedroeg 20 miljoen dollar) om deze film te maken. Hij had het tevens niet nagelaten om de vorige versies als zeer tijdsgebonden te betitelen en hij zou het allemaal anders doen.

En dat is gelukt. Maar wat mij betreft niet in positieve zin. De film hangt van los zand aan elkaar, bevat een bak vol met totaal zinloze scenes, volstrekt idote situaties, een groot gebrek aan creativiteit en een onwaarschijnlijk hoeveelheid onmogelijkheden. Daarbij waren de intermenselijke relaties zeer matig uitgewerkt. Met andere woorden, de film lijdt ernstig aan wat ik noem het "Jurassic Park syndroom".

Wat ik hiermee bedoel is het volgende: dat de film uitgaat van een onmogelijk principe, een overdreven grote aap in dit geval, is een acceptabel gegeven, het is immers de basis van de film. Maar ook de normale wetten van logica en zwaartekracht lijken ineens niet meer te bestaan.
Zo zien we in de film een wildeman van rots naar rots polstokspringen zonder aanloop, feilloos landend op vlijmscherpe rotsen. Een kleine sloep vaart zonder problemen door een woeste zee die zojuist een veel groter schip op de klippen heeft gejaagd. En dan nog een groep mensen die schijnbaar moeiteloos een stampede van brontosauriërs overleefd waarbij en passant een aantal koegrote roofdieren middels een elleboogstoot worden geveld. En natuurlijk de eeuwige T-Rex (zich gedragend als roofdier waarover grote twijfels bestaan maar dat terzijde) die kennelijk, terwijl hij een prooi in zijn bek heeft, meent de hoofdrol- speelster ook nog te moeten achtervolgen.
En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Maar goed, de film krijgt, op IMDB, een hoge beoordeling (7,8). Gelukkig nog net lager dan het origineel van 1933.
Oftewel, ik ben een roepende in de woestijn en dus zullen velen het met me oneens als ik zeg: ik vond het een belachelijke vertoning!

Nieuwe shirts Nederlands Elftal gepresenteerd

Stefkuh had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Nederlands ElftalHet Nederlands Elftal treedt komende zomer op het WK Voetbal in Duitsland aan in een geheel op historische outfits gebaseerd tenue. De kleding werd vandaag gepresenteerd in Hilversum. Internationals Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Khalid Boulahrouz en Romeo Castelen showden de outfits.

Volgens traditie is het nieuwe thuisshirt oranje, waarbij gelijk duidelijk wordt dat de ontwerpers zich hebben laten beïnvloeden door het shirt waarmee Nederland in 1959 aantrad. Ook toen had het shirt een kraagje. De shorts zijn wit, de sokken - in Nassau blauw - hebben een dubbele streep en zien er authentiek uit. Zelfs in de afwerking is rekening gehouden met de manier waarop de zware katoenen outfits van destijds er uit zagen.

Het uittenue breekt volledig met de serie outfits waarmee Oranje de afgelopen decennia op het veld stond, maar komt zeker niet uit de lucht vallen. Het ontwerp is gericht op het eerste shirt van Oranje ooit, dat op 30 april 1905 voor het eerst werd gedragen, tijdens de eerste officiële interland tegen België. Nederland won de historische wedstrijd in Antwerpen met 4-1 na verlenging, Eddy de Neve scoorde toen vier keer.

"Het is belangrijk dat shirts er goed uitzien", aldus bondscoach Van Basten. "Dan hoeven we ons daar in ieder geval al niet meer druk over te maken in Duitsland." Ook Van der Vaart was tevreden met de shirts: "Ik vind het wel mooi (...) Het is belangrijk dat een shirt er goed uitziet. Maar nog belangrijker is dat het lekker zit. Dit shirt voel je bijna niet en dat is wel prettig." Er was alleen wat kritiek op de broekjes, die wellicht iets te lang en te wijd zijn. "Daar moeten we nog eens naar laten kijken", aldus Van Basten. Van der Vaart: "Misschien is een maatje kleiner al voldoende. Ik hoop dat die er zijn."


Van der Vaart (links) en Castelen in respectievelijk het nieuwe uit- en thuistenue


Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK!Voetbalmanager!

Vreemde jongens

Na bijna zes jaar voor dit bedrijf gewerkt te hebben, is het de tijd om terug te blikken.Ik werk voor een Frans constructiebedrijf, het bedrijf wat de tunnel geboord heeft voor de Hoge SnelheidsLijn.

De tunnel is opgeleverd, mijn collega's zijn een voor een vertrokken en ik zou officieel nog maar voor een dag in de week werken, maar dat was ingegeven door Franse logica en ik had moeten weten dat er dan wat fout zou gaan.

Toen ik in dienst kwam, dacht ik (heel naïef) dat dit een gewone baan zou worden, zoveel verschillen de Fransen toch niet van ons Nederlanders.

Maar vanaf dag een besef ik dat het een heel bijzondere tijd gaan worden. De eerste dag werk en iedereen komt handen schudden, niets vreemd denk ik, een beleefd volkje.
Maar de tweede dag ook en ik ga me iets ongemakkelijker voelen en na de derde dag, heb ik het gevoel dat ik in de zeik genomen word.

Nee, in het geheel niet, zo begint een Franse werkdag, je schudt de hand van je collega en de vrouwelijke collega's kussen daarbij. Niets voor mij, dus de vierde dag is voor mij gewoon "goede morgen" en verder geen geklef.

En dan de evaluatie gesprekken van manager met personeel, niet even apart in een kamertje, maar voor het gehele publiek word je huid vol gescholden en kort daarop word je gevraagd om mee te gaan lunchen.
Of 's ochtends vrolijk aan het werk en binnen twee uur hoor je, dat je de dag daarna niet meer terug hoeft te komen.
Ik heb op deze manier veel collega's zien komen en gaan.

De project manager loopt rond als een razende Louis de Funes en iedereen knikt beleefd, om als hij weg is in lachen uit te barsten

Maar eerlijkheidshalve moet ik bekennen, dat ze ook wel van feestjes houden, de nieuwe Beaujolais, zoveel meter geboord of de komst van Franse Bob's en de drank wordt aangebroken. Champagne om 11.00 is niet vreemd.

Mijn alcohol inname is verdrievoudigd in de zes jaar. Het vloeken in het Frans gaat mij feilloos af.

En mijn manager, ah, die gooit zijn mobiel uit het raam, veegt zijn bureau leeg in een woede aanval, schopt tegen deurposten en bonkt met zijn hoofd tegen de muur.

Wat zal ik straks moeten wennen in het "gewone" bedrijfsleven en wat zal ik het gaan missen.

Vreemde jongens toch die Fransen.

Ghost Recon demo ongeveer een week voor release online

In zijn laatste podcast heeft Major Nelson van het Xbox Live team laten vallen dat de Xbox 360-demo van Ghost Recon Advanced Warfighter ongeveer een week voor de release van de game op Xbox Live Marketplace zal verschijnen. Of de demo ook online zal kunnen en hoeveel er speelbaar zal zijn is nog niet bekend. De game staat gepland voor 3 maart, dus dat zou betekenen dat we de demo over grofweg twee weken kunnen verwachten.

Heat te sterk voor Pistons

Gisteravond lieten de Miami Heat zien dat er wel degelijk rekening moet worden gehouden met Shaq en consorten. Miami won in eigen huis van de Detroit Pistons. Eindstand 100-98.

Nadat Shaquille O'Neal afgelopen seizoen overkwam van de Los Angeles Lakers werd verwacht dat Miami een serieuze gooi naar de titel kon doen. Vorig jaar bleek Detroit in de playoffs echter te sterk en ook dit seizoen lijkt Miami niet de belangrijkste titelkandidaat. Miami ging de wedstrijd in met een 0-7 record tegen de top vier van de NBA: San Antonio, Detroit, Phoenix en Dallas.

Het was duidelijk dat Miami enorm gebrand was om deze wedstrijd tegen Detroit, dat aan kop staan in de NBA, te winnen. 'Shaq' noteerde een seizoensrecord van 31 punten, maar het was Dwyan Wade die de show stal. Wade scoorde in het vierde kwart de laatste 17 punten van zijn team, inclusief de winnende punten met slechts 2.3 seconden op de klok. Wade eindigde met 37 punten, waarvan 28 in de tweede helft. Detroit blijft aan kop in de Central Divison, terwijl Miami eerste blijft in de Pacific Division.

Overige uitslagen:

Philadelphia 76'ers - Washington Wizards 97-107
San Antonio Spurs - Indiana Pacers 92-88
Portland Trailblazers - Toronto Raptors 81-114
Orlando Magic - Boston Celtics 94-102
Milwaukee Bucks - New Jersey Nets 79-94
New York Knicks - Houston Rockets 83-90
Atlanta Hawks - Sacramento Kings 84-109
Denver Nuggets - Seattle Supersonics 120-112 (n.v.)
Chicago Bulls - Los Angeles Clippers 97-91

Kameel krijgt orthopedische schoenen

Kameel Goliath kan sinds gisteren weer op goede voet het leven door. Het dier, woonachtig in het Duitse Bonndorf, heeft namelijk orthopedische schoenen gekregen. Deze waren nodig omdat Goliath niet meer goed liep sinds hij zijn voeten verbrand had.

De schoenen hebben in de lengte slechts maatje 39, maar in de breedte heeft Goliath maat 31 nodig. De schoenen werden gemaakt door de firma Wessels, die ook schoenen voor de grootste man ter wereld maakte.


Goliath maakt de blits met zijn toffe patta's

Alone in the Dark V info, ondertitel en screens

Eindelijk is de ondertitel van de nieuwe Alone in the Dark bekend. Near Death Investigation zal de nieuwe game heten. Hierin ben je wederom Edward Carnby en je moet mysteries in en rondom Central Park onderzoeken. De wereld om je heen zal volledig interactief zijn en door middel van lichteffecten en camera-effecten zoals gebruikt in films zal het spel erg sfeervol zijn. Hoewel het in het verleden erg onzeker was of het spel exclusief op de Xbox 360 uit zou komen is nu definitief bekend gemaakt dat ook PC bezitters straks het spel op hun systemen kunnen spelen.

Tenslotte heeft Atari een viertal nieuwe screens vrijgegeven:




Lange schorsing Karol Beck

Karol Beck is voor twee jaar geschorst door de Internationale Tennis Federatie (ITF). De Slowaak reageerde in september positief bij een dopingcontrole.

Beck werd betrapt op het gebruik van clenbuterol tijdens de Davis Cup-ontmoeting met Argentinië: 4-1. De nummer 86 van de wereld had een groot aandeel in de zege op de Zuid-Amerikanen, waardoor Slowakije zich kwalificeerde voor de eindstrijd. Beck won van Coria en aan de zijde van Mertinak zegevierde hij in het dubbel.

De schorsing van Beck gaat met terugwerkende kracht vanaf 1 november 2005 in. Hij zal eveneens al zijn prijzengeld sinds die datum moeten inleveren. De ITF zal de uitslag van de ontmoeting met Argentinië niet ongeldig verklaren. Beck kwam overigens niet in actie tijdens de finale tegen Kroatië.

Scholieren kijken maand geen tv

Icoon TelevisieVijftig leerlingen uit groep 6 van basisscholen in Ede en Oegstgeest mogen vanaf vandaag een maand geen televisie meer kijken. De kinderen doen mee aan een onderzoek van de Universiteit Wageningen, waaruit moet blijken wat kinderen doen als ze niet voor de buis zitten.

In een dagboek houden de scholieren bij wat ze doen in de tijd dat ze normaal gesproken televisie kijken. Ook is het bedoeling dat de kinderen hun gevoelens opschrijven. Onderzoeker Jeroen Reijniersen vertrouwt erop dat de kinderen niet stiekem voor de tv kruipen. "Maar ik kan het ze ook niet verbieden. Gaan ze toch kijken, dan blijkt dat ze het niet kunnen missen. Dat is ook een resultaat."

Reijniersen geeft aan dat het niet makkelijk was om scholen te vinden die wilden meedoen. Pas na een oproep in het Jeugdjournaal meldden twee scholen in Ede en Oegstgeest zich. De resultaten worden over drie maanden verwacht.

Arrestatie in rel Britse molestatievideo

Icoon OorlogDe Britse militaire politie is erin geslaagd een man te lokaliseren die te maken heeft met de video waarop Britse soldaten Irakese jongeren molesteren. Behalve deze informatie bracht het ministerie van Defensie niets over de zaak naar buiten.

Ervan uitgaande dat de betreffende video echt is, is de Britse militaire politie ijverig op zoek naar de identiteit van betrokken soldaten. Er zijn al enkele gissingen welke brigade de martelingen heeft uitgevoerd, maar zekerheid is er nog niet.

De video is waarschijnlijk gefilmd door een Britse officier. De stem die op de band te horen is, zou hem toebehoren. De Irakezen die zijn opgepakt tijdens een betoging worden op zijn aanmoediging door soldaten gemolesteerd.

Op de video is te zien dat soldaten weerloze jongeren op zeer wrede wijze in elkaar schoppen. Ook bespotten de soldaten smeekbedes van de slachtoffers. De Britse premier Tony Blair reageerde gisteren geschokt op de beelden, die vermoedelijk gemaakt zijn in 2004. Volgens hem wordt alles op alles gezet om de zaak uit te zoeken.


De voorpagina van News of the World gisteren

Limburgse tiener maakt ritje met shovel

Icoon VervoerEen 15-jarige jongen uit Landgraaf zocht gisteren een apart voertuig uit om mee te rijden. Hij jatte van een stortplaats een shovel en toerde daarmee door Brunssum. Aan het ritje kwam een einde toen de politie de Limburger aanhield.

De shovel stond weliswaar op een omheind terrein, maar de jongen reed eenvoudigweg 25 meter hekwerk stuk en ging aan de haal met het voertuig. Toen de tiener de agenten in de gaten kreeg, bracht hij de shovel tot stilstand en pakte een fiets die hij in de laadbak had gelegd. Na een korte achtervolging kon hij echter aangehouden worden.

Na zijn arrestatie verklaarde de jongen dat hij de shovel met een vriendje had gestolen. De politie kan nog niet zeggen of dat verhaal waar is.

NEC lang zonder Babos

NEC kan ongeveer een maand geen beroep doen op Gábor Babos. De Hongaar heeft een scheurtje in zijn linker binnenmeniscus.

Babos liep zijn knieblessure zondag op, tijdens het competitieduel met FC Utrecht (1-1). NEC vreest zo’n vier tot zes weken z’n vaste doelman te moeten missen. Babos is gedurende zijn eerste seizoen in Nijmegen uitgegroeid tot een steunpilaar: in 24 wedstrijden hoefde hij slechts 26 keer te vissen. Slechts PSV (15), AZ (21) en Feyenoord (25) incasseerden minder tegentreffers.

FOK!radio: bekend crewlid kondigt afscheid aan

FOK!RadioHet is weer maandagavond, dus tijd voor FOK!radio. Tune nu in en hoor: In de studio van FOK!radio is vanavond een bekend crewlid die zijn/haar afscheid zal aankondigen. Wie het is en waarom hij of zij weg gaat hoor je vanavond vanaf 20:00 uur. Daarnaast neemt het scheidende crewlid nog een nieuwe liefde mee die ook al niet onbekend is in de FOK!crew. Hoe dat dan weer zit, hoor je ook vanavond.

En de winterspelen zijn gestart, zo ook de nieuwe subsite van FOK! over deze winterspelen. Uitgebreide verslagen en het laatste nieuws zijn daar te vinden. SA Nuongirl gaat ons wat meer vertellen over deze nieuwe site.

En morgen is het Valentijn. De afgelopen weken volgenden we moderator MMarsu die een date kreeg met Pussydeluxe. Beide waren ze al in de uitzending. Maar het verhaal kreeg afgelopen weekend een aparte wending. Uiteraard kent admin Yvonne alle details en weet ze ook nog nieuwe feiten te melden.

Daarnaast hebben we iets nieuws. Je kunt ons voortaan zelf bellen op 084-8375761. Dan krijg je een antwoordapparaat waarop je iets kunt inspreken. Dus wil je iemand verrot schelden, een huwelijksaanzoek doen, een plaatje aanvragen, je ban bespreken of je liefde voor Gr8w8 uitspreken? Bel ons dan op 084-8375761! Dan laten wij het weer in de uitzending horen.

Daarnaast gaan we natuurlijk weer met Yvonne babbelen. Ze gaat namelijk weer met ons roddelen. Ook Nikky gaan we weer bellen voor de 'week van Nikky'. Blinky legt weer een stelling neer waarop je kunt reageren in de uitzending.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar het meeste als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten en zing ook mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

FOK! Prijswinnaars week 6

Icoon Sitenews Afgelopen week stonden er natuurlijk weer een aantal mooie prijsvragen op de Frontpage. Allereerst gaven we vijf waardebonnen weg van MyPainting.nl, waarmee je een echt schilderij kunt bestellen. De gelukkige winnaars zijn:


Reggie200
Kav
El_Martino
martijn0411
Leijooo


Daarnaast gaven we maar liefst 6 DVD's weg van Armin Only. De release datum van de Armin Only DVD is 28 Januari 2006. De dvd bevat concert-registratie beelden en geeft feilloos de unieke sfeer weer van de dj-set van Armin van Buuren tijdens het Armin Only- the next level evenement in Ahoy

De winnaars van deze DVD zijn:


Alexzel
ruffian
The_Voice_Within
sharana
stil
mers2k


Tot slot hadden we ook nog een geweldige prijs van Easybag.nl, een mooie zitzak ter waarde van maar liefst 129 euro. De winnaar van deze prachtige 'Sweeper' is:

Dwarrelski


Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De prijzen zullen binnen enkele weken naar jullie opgestuurd worden. Vergeet niet deze week weer op de FOK!frontpage te kijken voor meer prijsvragen. Voor eventuele vragen kun je ons natuurlijk ook e-mailen.

nVidia introduceert nieuwe grafische chipset voor GSMs

Vandaag kondigde nVidia haar nieuwste grafische chipset voor mobiele telefoons aan, de GoForce 5500. De nieuwe chipset is speciaal gericht op gaming en verslaat met geruime afstand de Imageon GPU's van concurrent ATi.

De GoForce 5500 is volgens nVidia zo krachtig dat gamers Quake III zullen kunnen ervaren op een grafisch niveau vergelijkbaar met dat van de PlayStation 1 en kan beeld weergeven tot 1024x768, en dat op een mobiele telefoon. Deze ontwikkeling geeft aan dat mobiele telefoons zeer binnenkort betere beelden zullen kunnen produceren dan Sony's PSP.

De GoForce 5500 richt zich voornamelijk op video encoding/decoding en 3D-versnelling. De chipset zal volgens nVidia een paar features introduceren die nog niet beschikbaar waren op de markt voor mobiele telefoons waaronder het afspelen van H.264, WMV9 en MPEG4 (DivX, Xvid) videobestanden in native-DVD resoluties. De GoForce 5500 bezit ook de mogelijkheid om digitale foto's te verwerken tot een resolutie van 10 megapixels.

De GoForce 5500 zou zijn weg moeten vinden naar GSM's en andere apparaten van vergelijkbaar formaat tegen het einde van dit jaar.

OS: Cheek wint 500 meter schaatsen

Icoon Schaatsen De Amerikaanse wereldkampioen sprint Joey Cheek is de nieuwe Olympische Kampioen op de 500 meter. Na twee omlopen was Cheek veruit de beste. Hij ging als enige onder de 35 seconden, en deed dit ook gelijk twee keer. Beste Nederlander in het eindklassement werd Jan Bos, die uiteindelijk als elfde eindigde.

De Nederlanders reden, behalve Wennemars, een betere omloop dan de eerste 500 meter. Erben Wennemars, die na de eerste omloop nog kans op een medaille had, kende een slechte tweede rit en verpestte daarmee een goede klassering. Beorn Nijenhuis, wiens eerste omloop verpest werd door problemen aan zijn schaats, maakte zijn 500 meter nog een beetje goed door in de tweede omloop een tijd van 35,71 te rijden.

Ook Simon Kuipers, die in de eerste omloop een tijd van 36,10 noteerde, was een stuk sneller, op de tweede omloop kwam hij tot een tijd van 35,74. Jan Bos wist in zijn rit de 'oude keizer' Hiroyasu Shimizu te verslaan.

Eindklassement - 500 meter- mannen

1. Joey Cheek Usa 69.720
2. Dmitry Dorofeyev Rus 70.560
3. Kang-Seok Lee Zko 70.430
4. Yuya Oikawa Jpn 70.560
11. Jan Bos 71.110
16. Erben Wennemars 71.300
23. Simon Kuipers Ned 71.840
35. Beorn Nijenhuis 84.550
--
Een uitgebreider verslag lees je op de speciale winterspelensite van FOK!

Hands-on van de PS3

Kikizo heeft de eer gehad om de PS3 te mogen aanschouwen. Het ging hier om een dev-kit. De console werd bespeeld met een 'gewone' USB-controller en de spellen zijn gemaakt met de DualShock 2 in gedachten. Volgens de anonieme ontwikkelaars waarbij Kikizo mocht testen (drie in totaal) is Sony bezig met het ontwerpen van een controller die gebaseerd is op de DualShock 2 en zal het huidige prototype, door sommige insiders de banaan genoemd, niet worden gebruikt.

De dev-kit spinde lekker met een HD en bevatte nog geen Blu-ray speler. De spellen die worden ontwikkeld, worden voor een 10x speed speler gemaakt. De spellen zouden er goed uitzien, waarbij gerefereerd werd aan "Gears of War-kwaliteit" (Xbox 360). Uiteindelijk zou de PS3 nog betere spellen kunnen afleveren dan de Xbox 360, zo verwachten de developers. De console van het Japanse bedrijf zal volgens één van de developers in de zomer van 2006 in Japan verschijnen. Vervolgens zal de PS3 in de winter van 2006 in de V.S. verschijnen, en vlak daarna in Europa. Tot slot wisten de mensen van Kikizo nog te melden dat de console waarschijnlijk groter zal worden om alles erin te passen, anders zou er geen ruimte meer zijn voor de harde schijf van 2,5".

Jezus-vergelijking Berlusconi roept hoon op

RichardQuest had ons via de nieuws-submit te melden:

Silvio BerlusconiDe Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft zowel politieke tegenstanders als coalitiegenoten geschokt door zichzelf afgelopen weekend te vergelijken met Jezus Christus. "Ik ben de Jezus Christus van de politiek", zo zei hij op een diner met aanhangers. Vrijdag vergeleek Berlusconi zichzelf ook al met Napoleon.

"Ik ben een geduldig slachtoffer, ik stel me beschikbaar voor iedereen, ik offer me op voor iedereen", aldus Berlusconi. Een communistisch volksvertegenwoordiger noemde de uitspraak van Berlusconi een "groteske vergelijking". Een ander links parlement zei dat "God de Vader en de rest van Jezus' familie hier niet om konden lachen".

Pierferdinando Casini, een bondgenoot van de premier, keurde de opmerkingen ook af. "Ik leef op aarde. Ik wil belachelijke dingen niet met serieuze zaken vermengen", zo zei hij. Ook de Katholieke kerk in Italië neemt het Berlusconi kwalijk. "Het is ongepast voor mensen en vooral voor politici om zich vergelijken met Jezus", aldus kardinaal Tonini in de krant La Repubblica.

Afgelopen vrijdag vergeleek Berlusconi zichzelf ook al met de Franse veroveraar Napoleon Bonaparte. Hij gaf toen wel aan dat Napoleon meer voor Frankrijk heeft betekend dan hijzelf voor Italië heeft gedaan. Berlusconi hoopt met dit soort uitspraken wellicht stemmen te winnen met het oog op de Italiaanse parlementsverkiezingen, in april. Peilingen duiden op een nederlaag voor de centrumrechtse coailitie van de premier. Onlangs gaf Berlusconi nog aan zich tot de verkiezingen van seks te onthouden, hier kwam hij later echter weer op terug.

Helft bioscopen mag Bambi 2 niet vertonen

Icoon FilmIn veel bioscopen zal de film Bambi 2 niet te zien zijn. Distributeur Buena Vista International stelt de animatiefilm namelijk alleen maar beschikbaar aan theaters van de concerns Pathé en Jochems Theaters. In totaal zal ongeveer de helft van de bioscopen de Disney-film dus niet vertonen.

Andere theaters zijn boos over de gang van zaken. Maar volgens distributeur Buena Vista is het beperkte uitbrengen een test. "Wij zijn op zoek naar nieuwe manieren om films succesvol in de markt te zetten", zegt een zegsvrouw.

Bambi 2 wordt in landen als de Verenigde Staten en Engeland niet in de bioscoop maar op dvd uitgebracht. "Dit leek ons een ideale titel voor een selectieve distributie".

Testdag 13-02-06

Vandaag is er door drie teams getest in Bahrein. Luca Badoer wist de snelste tijd te rijden in de oude Ferrari. Anthony Davidson reed de tweede tijd, gevolgd door James Rossiter.

PosCoureurTeamBolideTijdRonden
1 L. Badoer Ferrari F2004 (V10)01:32.297 77
2 A. Davidson Honda RA106 (V8)01:32.571 114
3 J. Rossiter Honda RA106 (V8)01:32.864 67
4 F. Massa Ferrari 248 F1 (V8)01:32.952 51
5 S. Speed Scuderia Toro Rosso RB1 (V10)01:34.280 82

'Nederland krijgt helft minder EU-subsidies'

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon EuropaDe Europese Commissie heeft het bedrag dat Nederland krijgt aan Europese subsidies gehalveerd. Dit is een direct gevolg van de verlaagde contributie die Nederland vanaf 2007 aan de Europese Unie (EU) zal betalen. De Volkskrant meldt dat het ministerie van Economische Zaken deze informatie confirmeert.

Afgelopen december bereikte Nederland een akkoord met de EU, wat inhield dat Nederland één miljard euro korting krijgt op de jaarlijkse contributie die zij aan de EU moet betalen tussen 2007 en 2013. Nu blijkt dat dit leidt tot een daling van ontvangsten uit Europese sociale fondsen en regionale ontwikkelingsfondsen.

De sociale fondsen bekostigen de reïntegratie van werklozen en cursussen Nederlands voor migranten. Het geld van de regionale ontwikkelingsfondsen wordt gebruikt voor gebieden waar het economisch minder sterk gaat. Het ministerie van Economische zaken en de EU overleggen deze week over welke gebieden de ontwikkelingsfondsen verdeeld worden.

Brandveiligheid discotheken onder de maat

Icoon AlgemeenDe brandveiligheid in discotheken laat te wensen over. Volgens de inspectie van het ministerie van VROM houden scheidingswanden niet lang genoeg vuur tegen, is de vluchtroute niet goed aangegeven en weten eigenaren van discotheken vaak niet hoeveel mensen er binnen zijn. De inspectie onderzocht dertig disco's, waarvan er twee direct maatregelen moesten nemen. Naar aanleiding van de resultaten hebben VROM, discotheekeigenaren, gemeenten en de brancheorganisatie tips op een rijtje gezet om de brandveiligheid te verbeteren.

Ondanks de gebreken voldoen de meeste disco's toch voor een groot deel aan de veiligheids- en gezondheidsregels. Volgens de inspectie moeten ook gemeenten beter te werk gaan, want soms houden ze te weinig toezicht. Daarnaast werken ze vaak niet goed met de brandweer samen, zegt de VROM-Inspectie.

Een woordvoerder van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) stelt dat de VROM-Inspectie een "te somber beeld schetst". De brancheorganisatie van onder meer discotheken wijst erop dat de uitgaansgelegenheden sinds de ramp in Volendam fors hebben geïnvesteerd in veiligheid.

Baby dood na mishandeling jeu de boules-bal

Icoon MisdaadEen in september vorig jaar overleden baby is vermoedelijk gestorven aan de gevolgen van zware mishandeling door de ouders. Het Amsterdamse meisje werd onder meer tegen haar hoofd geslagen met een jeu de boules-bal. Het Openbaar Ministerie meldde dat haar vader haar tevens zou hebben geschopt en door elkaar geschud.

De 37-jarige vader en de 36-jarige moeder worden door Justitie verdacht van zware mishandeling met de dood als gevolg. Het meisje overleed vorig jaar september, acht dagen na haar geboorte. Volgende week woensdag volgt een pro-forma zitting, waarbij de ouders voor de rechter moeten verschijnen.

De ouders stonden al een jaar onder begeleiding van maatschappelijk werkers en Bureau Jeugdzorg in Amsterdam vanwege problemen rondom een zevenjarig halfzusje van de overleden baby. Dit meisje is na de dood van de zuigeling uit huis geplaatst.

Het is overigens niet de eerste keer dat de vader verdacht wordt van zware mishandeling van een kind. Er loopt ook een onderzoek naar zijn betrokkenheid bij de dood van een kind uit een eerdere relatie van de man. Hij zou zijn twee maanden oude zoontje zo krachtig door elkaar hebben geschud, dat de baby aan de gevolgen hiervan in september 1991 overleed.

Assunçao mist AZ

Marcos Assunçao is ongeveer een maand uitgeschakeld. De middenvelder van Real Betis zal daarom niet in actie komen tegen AZ, waartegen Betis woensdagavond in actie komt.

De 29-jarige Braziliaan raakte op de training maandag geblesseerd. Bij een botsing met een teamgenoot schoot zijn arm uit de kom. Assunçao speelde zondagavond nog mee in de verloren thuiswedstrijd tegen Deportivo la Coruña.

Clubarts Tomás Calero vertelde dat de Braziliaanse vedette minstens drie weken moet revalideren, en daarna voorzichtig moet proberen te training te hervatten. Daardoor is ook onzeker of de Braziliaan wel aanwezig is bij de return in de Alkmaarder Hout.

Trainerwissels weinig succesvol

De vijf trainerwissels in de Eredivisie dit seizoen hebben weinig effect op de resultaten van de clubs. Alleen FC Twente doet het met zijn nieuwe coach behoorlijk: de drie wedstrijden die onder trainer Jan van Staa gespeeld werden, bezorgden Twente allemaal de winst.


Ron de Groot van NEC lijkt het ook redelijk te doen (twaalf punten uit acht wedstrijden, anderhalve punt per wedstrijd). Toch kan hij zijn voorganger Cees Lok (gemiddeld 1,69 punt per wedstrijd) niet overtreffen. Lok stapte echter ook vrijwillig op bij de Nijmeegse club.

Over Lok gesproken: die presteert bij NAC Breda, zijn nieuwe werkgever, vrij matig. Hij haalde maar zes punten uit zeven wedstrijden.

De negatieve spiraal bij Willem II II en RBC Roosendaal lijkt door nieuwe trainers niet te kunnen worden doorbroken. Beide clubs presteren nog slechter dan aan het begin van het seizoen.

Zware sneeuwval teistert de VS

Icoon AlgemeenHet noordoosten van de Verenigde Staten is getroffen door zware sneeuwval. Volgens de New York Times gaat het om een recordhoeveelheid sneeuw. In en rond de miljoenenstad New York heeft het verkeer sinds gisteren grote problemen door de sneeuw. Voor de ochtendspits is gepoogd de belangrijkste wegen sneeuwvrij te krijgen, maar dat is niet altijd gelukt.

De internationale luchthavens JFK en La Guardia liggen praktisch plat. Er zijn al meer dan 2000 vluchten geannuleerd en er kan maar beperkt worden gevlogen op de luchthavens. In de Amerikaanse hoofdstad Washington zijn electriciteitskabels geknapt door ijzel en sneeuw waardoor tienduizenden inwoners van de stad zonder stroom ziten.

Wat is Dit opgave 2 ronde 1

Het doel van dit spel is om te raden wat er op een foto staat. Lijkt simpel en op zich is het dat ook, alleen hebben we het iets moeilijker gemaakt. In de eerste ronde is er een klein stukje van het item op de foto zichtbaar en per ronde wordt het stukje dat zichtbaar is steeds iets groter In het totaal zijn er maximaal vier ronden waarin geraden kan worden wat er op een foto staat.

De regels
Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen, of binnen 15 minuten veranderen!
Je kan 6 punten per goed antwoord verdienen.
Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 3 punten voor! (alleen de eerste 10 meelifters krijgen 3 punten)
Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 2 punten verdienen!
crew is zoals altijd uitgesloten van deelname

De prijzen
Per kwartaal zijn er prijzen te verdelen. De prijs voor het eerste kwartaal (dus alle spellen Wat is Dit tot en met 1 april) is een DVDset bestaande uit de volgende zes DVDs:
Henk Westbroek - Zuigwortel
Sjaak Bral - Op ware grootte
Sjaak Bral - Hurken in de Berm
Herman Finkers - Geen spatader veranderd
Hard Gelach, het beste cabaret ooit op een DVD
Joep (Joep Onderdelinden)


Deze prijzen voor het eerste kwartaal zijn beschikbaar gesteld door CNR Entertainment.

De opgave

Stemkaart Vlaardingen vol met fouten

Icoon VerkiezingenDe stemkaarten voor de gemeenteraadsverkiezingen in Vlaardingen kunnen de prullenbak in. Ze zijn ongeldig verklaard omdat ze vol staan met fouten. Ze waren al verstuurd naar de inwoners van de stad. Op tienduizenden oproepkaarten staat een verkeerde geboortedatum van de kiezer of is de naam verkeerd gespeld.

De gemeente heeft overlegd met de landsadvocaat en samen hebben ze besloten om alle stemkaarten ongeldig te verklaren. Volgens de gemeente Vlaardingen ligt de schuld bij de drukker, Johan Enschedé in Haarlem. Toen de drukproeven werden gecontroleerd, werden nog geen fouten ontdekt. Vlaardingen gebruikt een nieuw systeem, waar de techniek van de drukker niet goed op aansloot.

Inmiddels worden alle 58.000 Vlaardingse stemkaarten en stempassen opnieuw gedrukt. Donderdag krijgen de inwoners van Vlaardingen een nieuwe stemkaart.

Alex Rider: Stormbreaker aangekondigd

Halverwege dit jaar zal de film Alex Rider: Stormbreaker verschijnen en deze is gebaseerd op de boeken van Anthony Horowitz. Ook zal er een game van verschijnen voor de GBA en de NDS. Je speelt hierin een 14-jarige jongen en wordt door de mysterieuze door van je ouders gedwongen om lid te worden van MI6 waar je een training krijgt tot geheim agent. Vandaar ontvouwt het verhaal zich als je een onderzoek moet starten naar multimiljonair Herod Sayle, die computers met de codenaam "Stormbreaker" gratis beschikbaar wil stellen aan scholen door heel Engeland.

De game wordt voor de GBA en de NDS door twee verschillende developers gemaakt (Razorback Developments maakt de GBA versie en Altron zorgt voor de DS versie) en van de DS versie zijn al een aantal screenshots verschenen.






Vrouw pijpt agent voor verkeersboete

Babettie en junkieXXXL hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon ShockingEen oversekste agent uit Brussel is opgepakt omdat hij een vrouw een 'schikkingsvoorstel' had gedaan na een verkeersboete. De man hield een vrouw aan voor een verkeersovertreding. Hij dreigde haar rijbewijs in te trekken. Ook legde hij uit dat de zaak 'op een andere manier geregeld' kon worden.

De vrouw bevredigde de man oraal in de buurt van pretpark Walibi in ruil voor seponering. Een dag later diende ze een klacht in.

In eerste instantie dacht de recherche in Brussel met een 'nep-agent' te maken te hebben. De vrouw herinnerde zich echter dat tijdens 'het verhoor' zijn gsm afging. Natrekking door de recherche van het telefoonverkeer leidde naar de dader.

Achteraf bleek dat de agent al eens veroordeeld was voor zedendelicten. Er hangt nu een gevangenisstraf van vijf jaar boven zijn hoofd.

Tekort 360-consoles binnen 4-6 weken opgelost

Peter Moore heeft in een toespraak gezegd dat binnen vier tot zes weken iedereen een winkel kan binnen lopen en een Xbox 360 kan kopen. Hij verdedigde ook de wereldwijde launch; er zijn korte-termijn tekorten geweest, maar we hebben een duidelijk voordeel in de toekomst. Het was de juiste beslissing volgens hem. Er was ook een tekort aan onderdelen, maar die zijn nu voldoende in de winkels te vinden.
quote
"There were component shortages, but they've been fixed. Now we're starting to cook. We're building a vibrant, rich and profitable business model for the future."

Hij heeft ook verteld dat 54% van de Xbox 360-eigenaren gebruik maakt van Xbox Live, tegen 10% van de eerste Xbox. Of hij hiermee alleen Xbox Live Gold (de betaalde versie) bedoelt, of ook Xbox Live Silver is niet helemaal duidelijk. Het is het doel van Microsoft om dit percentage vast te houden gedurende de life-cycle van de Xbox 360. Via Xbox Live zijn er al vier miljoen producten van Xbox Live Marketplace gedownload en er zijn twee miljoen Xbox Live Arcade games gedownload.

Moore zegt dat het downloaden van Xbox Live Arcade-demo's een groot succes is te noemen. Ongeveer 36% van de gamers die Geometry Wars heeft geprobeerd heeft ook de volledige game gekocht. Het gemiddelde percentage voor de Xbox Live Arcade games ligt rond de 20%. "Nothing normally converts from sample to purchase at a rate of 35 percent. It's proof positive that we are dragging gaming into the online era." aldus Peter Moore en hij omschrijft Xbox Live Arcade als: "The Sundance of independent games."

Tamaela wint toernooi

De Nederlandse tennister Elise Tamaela heeft voor het eerst sinds november 2003 een toernooi gewonnen. Door te winnen van de Britse Anna Keothavong met 7-6 6-3 won zij het ITF-toernooi van Sunderland.

Tamaela staat op dit moment op de 202e plaats van de ranglijst van de WTA Tour. Dit betekent overigens ook dat zij de nummer twee is van het Nederlandse vrouwentennis, achter Michaella Krajicek. In juni 2005 stond zij op de 141e plek, haar hoogste plek ooit op de wereldranglijst.

Gamedevelopers krijgen belangenorganisatie: PEER

Al lange tijd gaan er verhalen dat Electronic Arts zijn medewerkers niet goed zou behandelen. Zo zouden ze veel overwerk moeten doen zonder daar betaald voor te worden. Om dit soort taferelen te voorkomen hebben een aantal personeelswervers in Amerika PEER (Professional Electronic Entertainment Recruiters) opgericht. De belangengroep wil een ethische werkstandaard creëren waar alle developers zich vervolgens aan moeten houden. Dit is nodig om onmenselijke taferelen en nieuwe rechtszaken tegen developers te voorkomen. PEER bestaat voorlopig uit een aantal mensen die zeer bekend zijn met de gamesindustrie en de teams van enkele blockbusters hebben samengesteld. Meer over PEER is te vinden op www.peer-org.com/.

Atari in financiële problemen

Het bedrijf Atari Inc, Amerikaanse tak van de Franse uitgever Infogrames, zit in financiële problemen en het is de vraag of ze hier uit zullen komen. Atari heeft in het laatste kwartaal van 2005 een verlies gedraaid van 4.8 miljoen dollar, tegen een winst van 19.6 miljoen in het jaar daarvoor.

Alhoewel er nog steeds verlies gedraaid wordt zijn de cijfers toch een kleine verbetering. De maanden ervoor is er nog meer verlies gedraaid, wat het totale verlies op 62.8 miljoen dollar brengt. In het jaar 2004 had Atari nog een winst van 14.8 miljoen. Atari heeft geld geleend bij de HSBC, maar die weigert nu om ze nog meer geld te geven. Atari is nu op zoek naar andere manier op het geldtekort op te lossen en ze willen dit doen door een andere bank te zoeken (die wel geld wil lenen), het verkopen van verschillende licenties of het dicht gooien van sommige afdelingen. Er wordt ook gekeken naar het uitstellen van verschillende projecten.

Terwijl het bedrijf dus in problemen verkeert heeft de directeur een aantal nieuwe games aangekondigd, waaronder een nieuwe Stuntman game voor de Xbox 360, een nieuwe Alone in the Dark voor de PC en Battlezone voor de PSP.

Blizzard laat toch homoseksuele guild toe

Aan het begin van de maand meldden we nog dat Blizzard een guild speciaal voor homoseksuelen niet wilde toelaten in World of Warcraft. Dit was nodig omdat seks, maar ook geweld, godsdienst of politiek, niet thuishoorden in de game. Blizzard heeft hier nu zijn excuses voor aangeboden. Volgens hen had de administrator nooit de waarschuwing aan Sara Andrews moeten geven. Dreigen met een ban was dus ook overbodig. Alle administrators, ongeveer 1000 mannen en vrouwen, zullen een training krijgen in hoe ze met dit soort situaties moeten omgaan. Ze zullen leren hoe ze de policy van WoW beter kunnen toepassen. Er zal ook een apart chatkanaal in de game worden gebouwd dat gebruikt kan worden voor guild recruiting.


Sara Andrews en Shimmre, haar character

Amerikaanse verkoopcijfers

De hardwarecijfers voor januari 2006 zijn een flink stuk teruggelopen in vergelijking met de maand ervoor. Dit is niet gek omdat het vorige maand Kerstmis was bijvoorbeeld.

ConsoleJanuari 2006December 2005
PS2272.0001.5M
X360249.000281.441
PSP179.0001.12M
GBA 172.0001.2M
NDS158.0001.1M
Xbox89.000415.000
Cube66.000606.423

De verandering met vorig jaar, januari 2005:

Console2005Verschil in %
Nintendo DS152.091+4
GBA292.964-41
Cube112.327-42
PS2490.002-45
Xbox242.375-64

Totaal, all-time:

ConsoleUserbase
PS232.655.985
GBA31.977.929
Xbox14.184.751
Cube10.949.560
DS3.975.883
PSP3.812.864
X360856.343

Zelezny zet punt achter loopbaan

De Tsjechische speerwerper Jan Zelezny zal na het EK aankomende augustus een punt zetten achter zijn lange en imposante loopbaan.

De 39-jarige Zelezny veroverde maar liefst drie olympische titels, werd drie maal wereldkampioen en is wereldrecordhouder met een afstand van 98,48 meter.

" Ik begon mijn loopbaan twintig jaar geleden bij het EK in Stuttgart. Het is een mooi symbolisch einde om dan na het EK te stoppen. Ik kijk er naar uit om na mijn carriére als jeugdtrainer in Praag aan de slag te gaan," aldus Zelezny.

Talpa gooit NSE alweer om

En weer gaat televisiezender Talpa aan NSE sleutelen. Ondanks dat er bijna niemand naar het programma kijkt, blijft de zender geloven in het nieuwsprogramma. Vanaf 27 februari gaat het programma 'NSE Nieuws' heten. Daarnaast gaat Bridget Maasland deel uitmaken van het presentatorenteam en laten de makers de drie pijlers van het programma, namelijk Nieuws, Sport en Entertainment, deels los. Het moet meer een algemeen nieuwsprogramma worden met in mindere mate dan voorheen aandacht voor sport en entertainment.

"Het programma zal zich kenmerken door een vlotte toon en wordt brutaler. Ook wordt het jonger", zegt een woordvoerder van Talpa. NSE had het paradepaardje van Talpa's vooravond moeten worden, maar tot dusver is dat niet gelukt. Er kijken regelmatig maar 100.000 kijkers. Het tijdstip van uitzending is al een aantal keren verschoven.

De Talpa-leiding koos er niet voor om weer een nieuwe naam in de markt te zetten, omdat de titel inmiddels wel bij een groot publiek bekend is.

Beau van Erven Dorens
Kijk daar! Een kijker!

Energierekening fors omhoog

paddy had ons via de nieuws-submit te melden:

EconomieDe energierekening van de Nederlandse huishoudens was in januari fors hoger dan in december. De prijzen stegen met 7,5%. Volgens de energieleveranciers komt dat door de sterk gestegen olieprijzen op de wereldmarkt. Andere 'kostenposten', zoals de transportkosten en de energiebelasting, zijn ten opzichte van december vrijwel op hetzelfde niveau gebleven.

De prijzen van stroom en gas zijn de afgelopen jaren alleen maar (fors) duurder geworden. Gemiddeld betaalt een huishouden voor energie nu 65% meer dan in 2000. Uitgesplitst is dat 85% meer voor gas en 40% meer voor elektriciteit. De prijs voor elektriciteit ligt overigens in Nederland sowieso al hoog ten opzichte van het Europese gemiddelde, zo bleek vorige week nog uit cijfers van Eurostat.

Een huishouden met een gemiddeld gas- en elektriciteitsverbruik geeft nu per jaar ruim 1.800 euro uit aan energie.

Recordaantal kijkers voor vrouwenschaatsen

Icoon SchaatsenNog nooit hebben er zoveel mensen naar het vrouwenschaatsen gekeken. Dat blijkt uit de laatste kijkcijfers van de Stichting Kijkonderzoek. Gisteren zagen vijf miljoen kijkers in Nederland Ireen Wüst Olympisch goud halen op de drie kilometer en Renate Groenewold het zilver. De hele uitzending door keken er gemiddeld vier miljoen mensen.

De vijf kilometer bij de mannen trok afgelopen zaterdag 4,2 miljoen kijkers op het moment dat Sven Kramer zilver won. Afgelopen vrijdag keken ruim drie miljoen mensen naar de openingsceremonie van de winterspelen in Turijn. De NOS zendt de winterspelen uit op Nederland 2.
___________
Voor nieuws, uitslagen, verslagen, portretten en historie: neem eens een kijkje op de speciale winterspelensite van FOK!

Seksualiteit-site voor allochtone jeugd

Omdat praten over seksualiteit en partnerkeuze bij Turkse, Marokkaanse en Hindoestaanse gezinnen nog vaak een taboe is, lanceert de Rutgers Nisso Groep morgen een website voor en door allochtone jongeren. Op de site YouXme.nl komt uitgebreide informatie te staan over relaties, partnerkeuze en seksualiteit. Speciale aandacht komt er voor de juridische, sociale, religieuze en maatschappelijke aspecten.

Op een forum kunnen jongeren ervaringen uitwisselen en er is ook een mogelijkheid om advies in te winnen bij deskundigen van de Rutgers Nisso Groep, het kenniscentrum op het gebied van seksualiteit.

De website is ontwikkeld in nauwe samenwerking met jongeren uit de doelgroep van 15 tot 25 jaar. Vijftig jongeren hebben intensief meegedacht over de opzet, vormgeving en invulling van de site, zo schrijft de Rutgers Nisso Groep op haar site. YouXme.nl zal partnerkeuze en seksualiteit voor allochtone jongeren bespreekbaar maken, zo belooft het kenniscentrum.

Zelda: Twilight Princess in november?

Er zijn weer nieuwe geruchten rondom de release van de nieuwste Zelda opgedoken. Deze keer gaat het om een pre-order bij BestBuy en de datum van het spel is opgeschoven naar 1 november 2006. Of BestBuy deze datum van Nintendo heeft gekregen of gewoon zelf heeft bedacht is nu de vraag. Vaak is gebleken dat launch-data die winkels aanhouden niet kloppen. Bij Gamestop staat de datum echter nog steeds op 01-06-2006 en ook bij EBgames staat de release nog steeds op 1 juni. Weet BestBuy iets wat de rest van de wereld nog niet weet?



Rijkaard polst McClaren

FC Barcelona-trainer Frank Rijkaard heeft aangegeven een beroep te doen op Steve McClaren. De coach van Middlesbrough wist afgelopen weekend Chelsea met liefst 3-0 te verslaan.

In de aankomende Champions League ronde treft Barcelona Chelsea, en aangezien McClaren Boro naar een grote victorie leidde is dat aanleiding voor Rijkaard om poolshoogte te nemen. Het was het grootste verlies ooit voor Chelsea onder leiding van de Portugees José Mourinho.

Assistent-trainer Henk ten Cate zag Middlesbrough met 3-0 zegevieren in het eigen Riverside Stadium. Vorig seizoen troffen beide clubs elkaar ook in de Champions League. Toen trokken de Engelsen aan het langste eind.

Bij Barcelona is het ook niet enkel koek en ei. De Catalanen verloren voor de tweede keer op rij, nadat ze eerder al uit de Spaanse beker werden gespeeld. "Er is geen crisis", zegt Rijkaard. "Twee verliespartijen op rij is geen ramp. We hebben nog altijd zes punten voorsprong op nummer twee Valencia."

'Hitzfeld naar Newcastle'

Succescoach Ottmar Hitzfeld vertrekt mogelijk naar het Engelse Newcastle United. De Duitser won diverse prijzen, waaronder tweemaal de Champions League.

Geruchten gaan dat Hitzfeld vandaag gaat praten over een mogelijk verblijf op St. James' Park. De Magpies zijn bezig aan een teleurstellend seizoen. Miljoenenaankoop Michael Owen is maanden uitgeschakeld en zelf staat de club op een schamele dertiende stek.

Na het ontslag van Graeme Souness afgelopen maand is Newcastle United op zoek naar een nieuwe trainer. Glenn Roeder, die nu de honneurs waarneemt, heeft reeds aangegeven niet bereid te zijn fulltime coach te worden.

Naast Hitzfeld zijn ook andere trainers aan de Premier League-club gelinkt. Martin O'Neill, Sam Allardyce en PSV-coach Guus Hiddink staan ook op het verlanglijstje van clubvoorzitter Freddy Shepherd.

Clubliefde

Dat clubliefde relatief is was vrijdag te zien in het ADO-honk. De onvoorwaardelijke liefde voor een club kan best mooi zijn, maar het molesteren van supporters van de tegenstander kan daar toch geen deel van zijn. Hoe verwachten ze hun club daarmee te steunen? Leuk weblogmateriaal maakt het wel, zo'n kleuterklasje (ik kan er toch nog niet helemaal over uit welk land dit is, ze rijden rechts dus geen Groot Brittanië, misschien Rusland?).
Ik zeg, hou het bij louter onschuldige kwajongensstreken.

Red Hot Chili Peppers op Pinkpop

Icoon MuziekDe Red Hot Chili Peppers komen naar Pinkpop. De Amerikaanse band is op Pinkstermaandag de afsluiter op het hoofdpodium. De laatste keer dat ze op het festival te zien waren, was achttien jaar geleden. Pinkpop is nu onderdeel van de Europese tournee van de Peppers.

Het nieuwste album van de Peppers, 'Stadium Arcadium', komt eind maart uit. Eerder werd al bekend dat Anouk, Franz Ferdinand, Placebo, Tool en Racoon naar Pinkpop komen. Het festival vindt op 3, 4 en 5 juni plaats in Landgraaf.

Het Belgische festival Rock Werchter, waar ieder , liet maandag eveneens weten de Peppers te hebben gestrikt voor een optreden. Ze staan op 29 juni op het programma van het vierdaagse festival in Werchter.

Twaalf aanhoudingen bij Awakenings

Icoon PolitieBij het dancefeest Awakenings in de Westergasfabriek in Amsterdam zijn afgelopen weekend twaalf mensen aangehouden. Ze hadden harddrugs bij zich. De beveiliging van het feest droeg afgelopen vrijdag drie mensen over aan de politie. De overige negen werden zaterdag aangehouden. Drie van de gearresteerden hadden tientallen pillen bij zich.

"Dat is meer dan dat je voor eigen gebruik bij je zou kunnen hebben", zo zegt een woordvoerder van de politie. De overige drugs die in beslag werden genomen, betroffen 92 xtc-pillen, 29 wikkels cocaïne, vier flesjes ghb, amfetamine en speed.

Fuck populair in Halo 2

Josh Smith heeft een onderzoek gedaan naar het scheldwoorden gebruik in Halo 2 (online) en heeft zijn bevindingen gepost op z'n blog. De resultaten vind je natuurlijk ook op FOK!games.

Laten we beginnen met de meest voorkomende woorden en hun betekenis:

Fuck: Neuken. Alle vormen tellen mee, fucked, fucking, etc
Ass: Kont. Ook hier verschillende vormen, asshole, assbag, etc
Shit: Poep, spreekt voor zich
Racial: Alle vormen van rascistische opmerkingen
Sexual: Alle seksueel getinte uitspraken vallen hieronder, behalve fuck (muv fuck you mom, die viel weer wel in deze categorie)
Homosexual: Alle seksuele uitspraken mbt homoseksualiteit vallen hieronder
Damn: Godverdomme, spreekt voor zich
Bitch: Teef, spreekt voor zich

Spanning in Assen door bedrog PvdA

Ome.Fleer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitiekDe spanning in de lokale politiek van Assen is hoog opgelopen. De stadspartij PLOP ontdekte dat PvdA‑voorlichter Jurjen Sietsema in overleg met lijsttrekker (en wethouder) Gerrit Piek onder een valse naam een artikel in de internetkrant Asser Journaal heeft gezet. In het pamflet werd onder de schuilnaam 'George Guldenaar' op ironische wijze kritiek geleverd op PLOP.

Na herhaalde oproepen maakten de PvdA'ers zich bekend. Wethouder Piek neemt alle verantwoordelijkheid op zich. "Achteraf denk je: stom, stom, stom." PLOP‑lijsttrekker (en wethouder) Ruud Wiersema wil een stevig gesprek met Piek. "Hij heeft een norm overschreden. Nadat wij ze hadden uitgerookt, kwamen ze uit hun hol. Piek heeft mij veel uit te leggen."

In het artikel staat dat PLOP pronkt met andermans veren en de politieke feiten verdraait. De PvdA neemt wel afstand van de zinsnede dat PLOP‑stemmers 'onwetenden' zijn die zich een rad voor ogen laten draaien door de populistische toon van de lokale stadspartij. Achteraf kan voorlichter Sietsema zich ook wel voor z'n kop slaan. "Het was een heel doorzichtig pseudoniem."

Hoogspringer Larsen naar EK Atletiek

Jan Peter Larsen, de Nederlands kampioen hoogspringen, heeft zich afgelopen weekeinde gekwalificeerd voor de Europese Kampioenschappen outdoor in Zweden.

In het Duitse Otterberg sprong de atleet de limiet van 2,25 meter. Hij verbeterde daarmee zijn persoonlijke record met maar liefst zeven centimeter.

Larsen zal niet deelnemen aan het WK indoor in maart. De limiet voor dat toernooi ligt namelijk op 2,28 meter.

'Barney stapt over naar de PDC'

Darter Raymond van Barneveld gaat volgens bronnen rond de darter de overstap maken naar de concurrerende bond PDC. Barney speelt nu nog voor de BDO, de bond waarbij hij tijdens de afgelopen Lakeside tweede werd.

De Haagse darter zal waarschijnlijk deze week al meedoen aan een toernooi van de PDC, waarvan Phil Taylor de meervoudig kampioen is. Overigens zegt Van Barneveld zelf nog te twijfelen, maar verschillende andere partijen bevestigen zijn overgang. Woensdag geeft de PDC een persconferentie, waarop het nieuws bekend zal worden gemaakt.

Op de officiële website van de Professional Darts Corporation is het speelschema te vinden van een Premier League-toernooi in Blackburn, dat aankomende donderdag plaatsvindt. In dat schema wordt onder meer een wedstrijd aangegeven tussen Ronnie Baxter en "Player Seven", een nog niet bij name genoemde darter. Daarmee zou op Barney worden gedoeld.

Uitslagen Engeland speelronde 26

In Engeland lijkt het kampioenschap al beslist. Chelsea is schier onverslaanbaar en Liverpool en Manchester United kunnen het nauwelijks bijbenen. Dit weekend gloorde er echter een klein beetje hoop op een spannende competitie.

Chelsea, de koploper, ging op bezoek bij laagvlieger Middlesbrough. En waar de rode formatie eerder al Manchester United vernietigde met 4-1, ging het nu de status van reuzendoder uitbreiden. Na twee minuten stond de 1-0 van Rochemback al op het scorebord. Stewart Downing vergrootte de voorsprong voor rust nog tot 2-0. Na rust leek Chelsea meer grip op de wedstrijd te krijgen. Maar in plaats van een 2-1 viel de 3-0, op naam van clubtopscorer Yakubu Aiyegbeni. Chelsea hoeft echter nog niet te vrezen, er is nog altijd een ruime voorsprong van twaalf punten.

Nummer twee Manchester United maakte in en tegen Portsmouth korte metten met de ploeg van Harry Redknapp. Voor de pauze was de wedstrijd al gespeeld. Ruud van Nistelrooy en Cristiano Ronaldo (2x) bezorgden de Mancunians een 0-3 ruststand. Matthew Taylor maakte in de slotfase nog een aansluitingstreffer, maar de drie punten gingen naar Manchester.

Liverpool worstelt na de nederlagen tegen Chelsea en Manchester United met hun vorm. Er moest uit bij Wigan maar weer eens gewonnen worden, als generale repetitie op de midweekse topper tegen Arsenal. Na een half uur spelen werd in het JJB Stadion de enige treffer gemaakt. Oud-Willem II speler Sami Hyypiä schoot raak voor de Reds.

Tottenham Hotspur, de toch enigzins verrassende nummer vier, ging op bezoek bij Sunderland. Laatstgenoemde is degradatiekandidaat nummer één, en dit zou eigenlijk een koud kunstje moeten zijn voor de ploeg van Martin Jol. Robbie Keane zette de Spurs op een 0-1 voorsprong, tien minuten voor rust. Een late counter van Sunderland stal twee punten van Tottenham. Daryl Murphy was de doelpuntenmaker.

Dat puntverlies was dé kans voor Arsenal om dichterbij te sluipen. De Londenaren die thuis beter presteren dan uit dit seizoen, ontvingen de Bolton Wanderers. In plaats van dichterbij Tottenham te komen, leek Bolton in te lopen op Arsenal, na een vroege treffer van Kevin Nolan. In blessuretijd maakte de Braziliaan Gilberto Silva nog gelijk. Arsenal voorkomt dat Bolton inloopt, maar staat nog altijd één verliespunt achter.

Uitslagen:

Wigan Athletic - Liverpool 0-1
Arsenal - Bolton Wanderers 1-1
Aston Villa - Newcastle United 1-2
Everton - Blackburn Rovers 1-0
Fulham - West Bromwich Albion 6-1
Middlesbrough - Chelsea 3-0
Portsmouth - Manchester United 1-3
Sunderland - Tottenham Hotspur 1-1
Manchester City - Charlton Athletic 3-2


Stand:

PositieClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1.Chelsea266652 - 16
2.Manchester United265452 - 27
3.Liverpool254831 - 17
4.Tottenham Hotspur264535 - 22
5.Arsenal254139 - 20
6.Bolton Wanderers243930 - 23
7.Wigan Athletic263930 - 32
8.West Ham United253836 - 34
9.Blackburn Rovers253731 - 31
10. Manchester City263736 - 30
11.Everton263619 - 32
12.Charlton Athletic253332 - 37
13.Newcastle United253234 - 29
14.Fulham263236 - 37
15.Aston Villa263032 - 35
16.Middlesbrough252833 - 44
17.West Bromwich Albion262624 - 38
18.Birmingham City242021 - 34
19.Portsmouth261818 - 45
20.Sunderland251018 - 46

Topscorers:

PositieSpelerClubDoelpunten
1.Ruud van NistelrooyManchester United19
2.Thierry HenryArsenal15
3.Yakubu AiyegbeniMiddlesbrough13
=.Darren BentCharlton Athletic13
=.Frank LampardChelsea13
6.Marlon HarewoodWest Ham United10
=.Wayne RooneyManchester United10
8.Andy ColeManchester City9
=.Hernan CrespoChelsea9
=.Ahmed 'Mido' HossamTottenham Hotspur9

Overige wedstrijden:

Maandag: West Ham United - Birmingham City

Dinsdag: Liverpool - Arsenal

Woensdag: Blackburn Rovers - Sunderland

100 Squash-fans op de bon

junkieXXXL had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon SportHet Nederlands Kampioenschap Squash is voor veel toeschouwers vervelend geëindigd. Honderd van hen vonden namelijk een parkeerboete onder de ruitenwisser. Ze stonden geparkeerd op een grasveldje aan de overkant van de weg waar het Frans Otten Stadion aan ligt.

Aangezien de parkeergarage vol zat, werden de toeschouwers door personeel van het station naar het grasveldje gestuurd. "We deden dit bewust om te voorkomen dat iedereen de wijken in zou rijden en dat extra overlast zou veroorzaken voor omwonenden", zegt Ger Koopman, directeur van het Frans Otten Stadion. Een overijverige medewerker van de Parkeer Combinatie Holland B.V. (PCH) schreef echter bonnen uit. "Het is te belachelijk voor woorden. Het stadsdeel Oud Zuid gaat hier nog van horen", aldus de boze directeur.

Taaltoets bij peuters blijkt effectief

Icoon OnderwijsEen taalvaardigheids-toets afnemen bij peuters werkt effectief. Ze komen dan later minder vaak terecht in het speciaal onderwijs. Dat blijkt uit een groot onderzoek van het Erasmus Medisch Centrum. De onderzoekers lieten tussen 1995 en 2003 circa 10.000 kinderen in Limburg, Den Haag en Tilburg op tweejarige leeftijd een toets maken. Als bleek dat ze een taalachterstand hadden, werden ze meteen geholpen.

Als de peuters direct hulp kregen, konden meer kinderen naar een normale school. De instroom in het speciaal onderwijs daalde met 30 procent. De proef wees ook uit dat ongeveer een derde van de kinderen met een taalachterstand een keer zal blijven zitten.

Landelijke invoering van de taaltoets voor peuters kost twee miljoen euro per jaar, maar tegelijkertijd bespaart het speciaal onderwijs zo'n vijf miljoen euro, omdat de toets volgens de onderzoekers voorkomt dat jaarlijks 2500 achtjarigen in het speciaal onderwijs terechtkomen.

Darts: 'Barney stapt over naar de PDC'

Icoon DartsDarter Raymond van Barneveld gaat volgens bronnen rond de darter de overstap maken naar de concurrerende bond PDC. Barney speelt nu nog voor de BDO, de bond waarbij hij tijdens de afgelopen Lakeside tweede werd.

De Haagse darter zal waarschijnlijk deze week al meedoen aan een toernooi van de PDC, waarvan Phil Taylor de meervoudig kampioen is. Overigens zegt Van Barneveld zelf nog te twijfelen, maar verschillende andere partijen bevestigen zijn overgang. Woensdag geeft de PDC een persconferentie, waarop het nieuws bekend zal worden gemaakt.

Op de officiële website van de Professional Darts Corporation is het speelschema te vinden van een Premier League-toernooi in Blackburn, dat aankomende donderdag plaatsvindt. In dat schema wordt onder meer een wedstrijd aangegeven tussen Ronnie Baxter en 'Player Seven', een nog niet bij name genoemde darter. Daarmee zou op Barney worden gedoeld.


Raymond van Barneveld


Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport

'Leerlingenstop op het MBO'

Icoon OnderwijsMBO-opleidingen op het gebied van onder meer theater, mode, communicatie en sport bieden volgens voorzitter Hans de Boer van de Taskforce Jeugdwerkloosheid te weinig kans op een baan. Hij vindt dan ook dat het middelbaar beroepsonderwijs minder leerlingen moet toelaten bij deze studies. Om de jeugdwerkloosheid omlaag te brengen moeten de opleidingen volgens hem een leerlingenstop invoeren. Hij krijgt steun van de werkgeversorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW en van de vakcentrale FNV.

De Taskforce Jeugdwerkloosheid adviseert het kabinet over de jeugdwerkloosheid. Eind vorig jaar zat van de jeugdige beroepsbevolking twaalf procent zonder werk. "Een beroepsopleiding moet kijken naar wat de arbeidsmarkt vraagt, in plaats van op te leiden voor werkloosheid," aldus De Boer.

De Bve Raad, de brancheorganisatie voor middelbaar beroepsonderwijs, begrijpt de uitlatingen van De Boer niet. Voorzitter Margo Vliegenthart zegt dat bedrijfsleven en mbo al op elkaar zijn afgestemd. Alleen in de gezondheidszorg is een probleem, volgens haar. Er zijn daar te weinig stageplaatsen.

Op het MBO zitten ongeveer 475.000 leerlingen. In 2004 verlieten ongeveer 64.000 jongeren de school zonder diploma. Van hen zit eenderde zonder werk.

Defensiepersoneel betrapt op seksparkeerplaats

Een verborgen camera van SBS 6 heeft personeel van Defensie betrapt op seksparkeerplaats 't Vaerland, langs de A59 tussen Waalwijk en Waspik. Twee beveiligingsmedewerkers van het Regionaal Militair Commando Zuid (RMC-Zuid) reden onder diensttijd en met een dienstauto naar de parkeerplaats waar ze op zoek waren naar illegale prostituees voor wat vertier.

De twee mannen zijn verantwoordelijk voor de bewaking van defensiegebouwen en opslagplaatsen in Zuid-Nederland. Ze rijden rond in een wit bestelbusje met de woorden 'Koninklijke Landmacht'. In de buurt van de parkeerplaats ligt de militaire kazerne van Oirschot. 'T Vaerland staat bekend als een oppikplaats voor prostituees.

In een gesprek met de verslaggever geven ze toe voor "de vrouwen" te komen. Ze lopen rond in hun donkerblauwe dienstuniform en dragen een pistool op de heup. Hun strepen hebben ze tijdelijk verwijderd. Ze leggen uit dat ze een vest dragen om hun uniform en dienstwapen te verbergen, al is deze toch op de beelden te zien. Op de vraag of ze niet bang zijn gesnapt te worden, zeggen de twee mannen: "We moeten rondrijden. Als er alarm is, roepen ze ons wel op."

De landmacht wil de beelden wel zien en sluit niet uit dat de mannen ontslagen worden.


Uitslagen Frankrijk speelronde 26

Bordeaux kruipt in de Franse Ligue 1 steeds dichter bij Olympique Lyon. Zelf won de ploeg met 2-0 van Stade Rennes, terwijl concurrent Lyon twee punten verspeelde.

Bordeaux kwam in de 39e minuut van de wedstrijd op eem 1-0 voorsprong via Menegazzo. Na twintig minuten in de tweede helft besliste Smicer het duel door de 2-0 te scoren.

Auxerre verspeelde dure punten in de strijd om de topplaatsen. In de thuiswedstrijd tegen laagvlieger FC Metz kwam ploeg niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Tien minuten na rust zette Obraniak de bezoekers verrassend op voorsprong. Pieroni zette de stand weer gelijk nadat hij een penalty wist te benuttem, maar veel verder kwam de ploeg niet.

Uitslagen

Lens - Lyon 1-1
Auxerre - Metz 1-1
Bordeaux - Rennes 2-0
Le Mans - Nice 2-0
Monaco - Troyes 1-1
Nancy - Saint-Etienne 2-0
Nantes - Sochaux 3-1
Strasbourg - Ajaccio 2-2
Lille - PSG 0-0
Ol. Marseille - Toulouse 0-0

Stand na 26 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Ol. Lyon255640 - 16
2Bordeaux264924 - 12
3AJ Auxerre264333 - 26
4Lille264134 - 19
5Paris SG264031 - 25
6Ol. Marseille264026 - 27
7Le Mans263926 - 19
8RC Lens263833 - 25
9AS Monaco253726 - 20
10AS Nancy253526 - 19
11St. Etienne253423 - 24
12Toulouse FC263425 - 28
13FC Nantes253327 - 25
14Ol. Nice253319 - 21
15Stade Rennes263225 - 40
16Sochaux262719 - 28
17Troyes242622 - 31
18AC Ajaccio262116 - 31
19RC Strasbourg261718 - 35
20Metz251515 - 40

CD: Two Gallants - What The Toll Tells

Two Gallants klinkt op What The Toll Tells alsof het ergens in een rokerige kroeg in een klein Amerikaans stadje speelt. Buiten is het noodweer, de plaatselijke bevolking zuipt zich klem om het weekend in te luiden. Terwijl de Two Gallants begint te spelen zet het publiek Paradise By The Dashboard light in. Adam Stephens en Tyson Vogel trekken zich er niks van aan en spelen rustig door. Een vechtpartij breekt uit, maar ergens in een hoekje bij het podium staat iemand te genieten van de prachtige muziek, ook al is het bijna niet te verstaan.

What the toll tells

Opnieuw Belgisch kasteel leeggeroofd

punt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadIn het Waalse Rixensart is de afgelopen week voor waarschijnlijk tonnen aan spullen gestolen uit een kasteel. Er is misschien een verband tussen deze diefstal en een diefstal uit een ander kasteel, dat van Groot Bijgaarden, eerder deze week. De buit van de laatstgenoemde roof zou wel eens in de miljoenen euro's kunnen lopen. Vooralsnog ziet het lokale parket géén overeenkomst tussen de diefstallen.

De bewoners van het kasteel van Rixensart, de prinsen van Merode, zijn onderhand wel gewend aan inbrekers. Het is de zesde keer dat er in hun kasteel wordt ingebroken. De diefstal vond plaats tussen woensdagavond 22.00 uur en donderdagmiddag 15.00 uur. Met behulp van een ladder konden de inbrekers het terrein opkomen, waarna ze een slot forceerden om hun buit mee te kunnen nemen.

De dieven namen vazen, slingerklokken, kunst en twee oude geweren mee, met een geschatte waarde van 250.000 euro. De gestolen goederen zijn niet verzekerd.

Man toont penis op politiebureau

webzapper had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieDe politie heeft zaterdagavond in Wierden een 40-jarige dronken snorfietser aangehouden nadat hij op de vlucht was geslagen. De man kon zich echter ook na zijn aanhouding niet gedragen en besloot op het politiebureau zijn geslachtsdeel uit zijn broek te halen.

De politie was bezig met een grootscheepse alcoholcontrole in Noordwest-Twente, toen de bromfietser aan kwam rijden. Agenten gaven hem een stopteken, waarna hij stopte. Toen de man, die sterk naar alcohol rook, verteld werd dat de politie bezig was met een alcoholcontrole, keerde hij zijn snorfiets en reed weg. Een van de agenten zette daarop de achtervolging in en kon de man klemrijden.

De snorfietser werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau, alwaar hij weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Ook vond hij het nodig de agenten zijn geslachtsdeel te tonen. De man is voor nader verhoor opgesloten. Hij blijkt reeds eerder met de politie in contact te zijn geweest voor het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

Winschoten
Ook in Winschoten vond er een opmerkelijk penisgebeuren met betrekking tot de politie plaats dit weekend. Een 49-jarige man uit Finsterwolde werd daar namelijk aangehouden nadat hij tegen een politieauto had geplast. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en kreeg bovendien hulp van zijn neef. De politie besloot hierop pepperspray in te zetten om de man te kunnen oppakken.

Doelman mishandeld met honkbalknuppel

Icoon VoetbalIn het Noord-Brabantse Dongen is zaterdagmiddag de doelman van amateurclub VV Zwaluwe uit Lage Zwaluwe mishandeld met een honkbalknuppel. Een onbekende man liep tijdens de voetbalwedstrijd van VV Zwaluwe tegen de plaatselijke Olympia '60 het veld op en sloeg de keeper enkele malen met de knuppel.

De 27-jarige doelman had al eerder in de wedstrijd enkele klappen gehad toen hij buiten het veld een uitgetrapte bal wilde ophalen. Even later kwam de man met de knuppel op hem af. In het tumult dat na het incident ontstond, kon de dader ontkomen. De doelman heeft aangifte gedaan, de politie is een onderzoek gestart. De wedstrijd ging uiteindelijk door, Olympia won deze met 2-1.

'Paris Hilton krijgt filmrol Moeder Teresa'

BaRdmann had ons via de nieuws-submit te melden:

Paris HiltonDe Indiase filmmaker T. Rajeevnath heeft een oogje laten vallen op de Amerikaanse society-ster Paris Hilton. De hotelerfgename moet de rol gaan spelen van Moeder Teresa in een film over de zalig verklaarde zendelinge en Nobelprijs voor Vrede-winnares. De non van Albanese afkomst werkte tot haar dood in 1997 onder de armen van het Indiase Calcutta.

Een weigering van Paris Hilton om naakt te poseren voor Playboy zorgde ervoor dat cineast Rajeevnath hevig onder de indruk raakte van Hilton. Zijn connecties in Californië zouden de actrice inmiddels al hebben gepolst, zo zegt hij. De regisseur heeft in het verleden zowel nationaal als internationaal prijzen gewonnen. Het is de bedoeling dat de film over Moeder Teresa wereldwijd in de bioscopen komt. De opnames moeten begin 2007 van start gaan. Rajeevnath zegt te hopen op de zegen van de paus, wiens voorganger Johannes Paulus II in 2003 Moeder Teresa zalig verklaarde.

Fikse celstraffen voor homoseksualiteit VAE

Icoon JustitieElf mannen zijn in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) veroordeeld tot fikse celstraffen wegens homoseksuele activiteiten. Ze moeten allen zes jaar de cel in. De rechtbank achtte hen schuldig aan homoseksualiteit (vijf jaar cel) en obsceniteiten (een jaar). Dit heeft een functionaris in de VAE gemeld.

De elf gaven tegenover de rechtbank toe homoseksueel te zijn. Ze werden in november vorig jaar samen met vijftien anderen gearresteerd omdat ze een homohuwelijk zouden voorbereiden. Veertien van hen werden weer vrijgelaten, een ander moet een jaar de cel in wegens obsceniteiten.

Home Sweet Cube

Je probeert ranzige bakjes magnetronsoep aan de man te brengen en je afzetmarkt is de kantoorgaande medemens, maar je ziet ook potentie in de hongerige thuisblijvers. Dan probeer je je produkt natuurlijk het imago van een stukje thuis op het werk mee te geven.

Ik snap na het zien van de filmpjes ineens waarom sommige Amerikanen een wapen mee naar kantoor nemen.

Om de niet humoristisch bedoelde instructies die in de FAQ zijn opgenomen, heb ik trouwens wel in een deuk gelegen. Hoe bloody stupid moeten je klanten zijn als een van de veelgestelde vragen is: 'I am struggling to get the plastic overcap off the bowl, what do you suggest?'

Moslimgraven op Deens kerkhof vernield

IHVK had ons via de nieuws-submit te melden:

Grafschennis in DenemarkenIn de buurt van de Deense stad Esbjerg hebben onbekenden op een kerkhof 25 moslimgraven vernield. De actie lijkt een vergelding voor het moslimprotest tegen het verschijnen van de zogenaamde Mohammed-cartoons in de krant Jyllands-Posten, hoewel de politie daar momenteel nog geen aanwijzing voor gevonden heeft. Op het kerkhof van het plaatsje Sædding bevinden zich zowel christelijke als moslimgraven. Enkel moslimgraven waren vernield.

De vernielingen hebben plaatsgevonden in de nacht van zaterdag op zondag. De Deense premier Anders Fogh Rasmussen veroordeelde kort na het bekend worden van het nieuws de actie. "Vandalisme op begraafplaatsen is een crimineel vergrijp, en de autoriteiten zullen alles doen om de verantwoordelijken op te pakken", verklaarde de premier. Hij sprak zijn afkeuring uit over acties die slechts tot doel hebben om personen te beledigen op grond van hun religieuze of ethnische achtergrond.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.