FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 18 november 2005

Uitslag Willem II - Vitesse

Vanavond trapten Willem II en Vitesse af voor de twaalfde speelronde in de Nederlandse Eredivisie. Hieronder vind je de uitslag.

Willem II - Vitesse 3-4
09' Amoah 0-1
10' Smit 1-1
20' Amoah 1-2
30' Janssen 1-3
70' Amoah 1-4
73' Fehér 2-4
86' Reuser 3-4

Scheidsrechter: Bossen.
Toeschouwers: 11000
Geel: Swerts, Knol (Vitesse).

Opstellingen:

Willem II: Moens, Féher, Victoria, Wau, v.d.Struik (Caluwé/65'), Smit, Hadouir (Ceesay/52'), Agustien, Reuser, Kerekes, Bobson (Dembele/57').

Vitesse: Wapenaar, Vreven, Knol, Dingsdag, Swerts (Fränkel/57'), v.d.Schaaf, Yakubu, Janssen, Hersi, Amoah, De Mul (Esajas/90')

Reclame in The Matrix Online

Sony Online Entertainment heeft een deal gesloten met het bedrijf Massive Incorporated welke de reclame verzorgt in meerdere games als Splinter Cell: Chaos Theory en SWAT 4. De deal ging over de MMORPG The Matrix Online, waar dus bij de aankomende update in-game reclame in zal zitten. De reclame die al in-game zat (zoals reclame voor sentinals) zal echter ook gewoon zichtbaar blijven.


"Real-world advertisements will begin appearing on billboards around the Mega City after Update 38 goes live."

Chinese 'Wangs' snel op 500m

Bei Xing Wang heeft de eerste 500 meter bij de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City gewonnen. Ze zat maar drie tienden boven het wereldrecord en was daarmee net sneller dan haar naamgenote Wang. De vijf Nederlandse dames reden op de achtergrond, maar reden wel drie persoonlijke records.

De eerste Nederlandse die in actie kwam was Margot Boer, ze kwam tot een persoonlijk record van 39,26. Sanne van der Star deed hetzelfde met een tijd van 39,02.

Allroundster Anni Friesinger kwam ook tot haar beste tijd ooit: 38,09, de tot dan toe snelste tijd. Deze tijd werd overtroffen door de regerend wereldkampioene sprint Jennifer Rodriguez: 37,87. De Nederlandse dames die daarna op de baan kwamen maakten het niet spannend voor de Amerikaanse. Marieke Wijsman klokte 38,91, Annette Gerritsen schaatste één honderdste van haar persoonlijk record af: 38,56. Marianne Timmer was de snelste Nederlandse met 38,25, maar deze tijd viel in het niet bij de tijd van haar tegenstandster Bei Xing Wang: 37,52. Alleen haar land- en naamgenote Manli Wang kwam hier nog bij in de buurt met 37,52, maar dit was niet genoeg om B.X. Wang af te houden van de winst. Zondag rijden de dames de tweede 500 meter.

Uitslag eerste 500 meter vrouwen WB Salt Lake City

PlaatsNaamLandTijd
1B.X. WangChina37,52
2M. WangChina37,52
3J. RodriguezVerenigde Staten37,87
4J. WolfDuitsland38,03
5S. LeeZuid-Korea38,06
6S. VölkerDuitsland38,08
7S.RempelCanada38,09
7S. OsugaJapan38,09
7A. FriesingerDuitsland38,09
15M. TimmerNederland38,25

FFVII: Dirge of Cerberus met bonus DVD

Indien de game Final Fantasy: Dirge of Cerberus via pre-order besteld wordt, zal een bonus DVD genaamd Final Fantasy VII: Reflections meegeleverd worden. Hierop staan een aantal trailers van de diverse FFVII games en films (Advent Children, Crisis Core, Dirge of Cerberus) maar ook een indrukwekkende PS3 tech-demo, waarin het begin van Final Fantasy VII getoond wordt zoals die op de PS3 kan (zal?) draaien. Helaas is dit extraatje vooralsnog alleen in Japan te verkrijgen.



Tomb Raider: Legend screenshots

In nieuwe screenshots van Tomb Raider: Legend, zal je Lara weer ouderwets door eeuwen oude grotten zien struinen, welke natuurlijk weer vol met bad-guys zitten. Crystal Dynamics, welke het development van Core Design heeft overgenomen, hoopt zo weer de oude 'Lara feeling' te krijgen. De screenshots schijnen van de huidige generatie consoles te komen, maar de game zelf zal ook op de Xbox 360 verschijnen.



Domino Day 2005: 4.155.476 steentjes om

Domino Day 2005Het team van Robin-Paul Weijers is het ook dit jaar weer gelukt om meer dominosteentjes om te laten vallen dan voorgaande jaren. Vanavond vielen tijdens de live-uitzending op SBS6 volgens de telling van de dominotaris 4.155.476 dominosteentjes om van de in totaal 4.321.000 geplaatste steentjes. Nederland heeft nu weer de koppositie in de wereld, en daarmee een notering in het Guinness Book of World Records. De recordpoging duurde circa twee uur, nadat Anastacia het eerste steentje een zet had gegeven.

Dit jaar zijn er een aantal dingen anders gedaan dan voorgaande jaren. Zo is er voor het eerst gebruik gemaakt van een liftsysteem, waardoor de opgang naar een tweede verdieping kon worden overbrugd. Er was namelijk niet genoeg ruimte voor de steentjes op één verdieping. Ook was er dit jaar veel aandacht voor het verhalende aspect van Domino Day. Elk project vertelde een bekend verhaal of mythe en ook een aantal bouwers namen actief deel aan het schouwspel.

De meest gevreesde uitdagingen waren de Builders Challenges. Tijdens het vallen van de steentjes moesten de laatste rijtjes stenen nog worden neergezet door een aantal uitverkoren bouwers. De tweede Builders Challenge mislukte doordat een steentje naast een net viel en op een hoofdlijn terechtkwam. Hierdoor kwamen de vallende steentjes te snel aan bij de bouwer. Ondanks die tegenvaller is Weijers zeer tevreden over de prestaties van de bouwers. En dat alles is in acht weken tijd neergezet door bouwers uit 16 verschillende landen in het FEC te Leeuwarden.

De uitzending werd internationaal in elf landen uitgezonden en is, naar voorlopige cijfers, door zo'n 50 miljoen mensen bekeken.

Premier: anti-Verdonk spandoeken 'heel erg'

Icoon PolitiekDe spandoeken met teksten als 'Rita Verdonk Moordenaar' en 'Elf levend verbrand, Rita bedankt' zijn "heel erg". Dat zei minister-president Jan Peter Balkenende vanavond in het tv-programma Twee Vandaag. De premier prees de burgemeesters die actie hebben ondernomen tegen de teksten. Hij vindt dat de spandoeken leiden tot verharding.

"Deze uitlatingen richten zich helemaal op de persoon Verdonk. Dat is echt verkeerd", vond Balkenende. Hij benadrukte dat de VVD-politica slechts de minister is die het beleid uitvoert en de regels toepast. "Er is vrijheid van meningsuiting, maar die moet je niet zo invulllen. Is dit de manier waarop wij met elkaar om willen gaan in ons land?" Verdonk deed eerder deze week al aangifte wegens smaad tegen de actievoerders die de spandoeken ophingen.

Die pet past jou ook!

Die pet past jou ook! Een tijdje geleden was dat de slogan om een agententekort te verhelpen. Ik ken ook nog wel een slogan: die pet past ook ergens waar de zon niet schijnt.

En gelukkig is 61,8% van de burgers het hier mee eens. Dat blijkt uit een (te duur) onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Binnenlandse zaken. Ik persoonlijk kan me geen ongelukkiger moment bedenken, om dit onderzoek naar buiten te brengen. Een inbraakverdachte wordt door de politie overreden, twee politie bureaus gaan in vlammen op en de man achter politieklachten.nl, Louis Sévèke, is door 2 kogels omgelegd.

De onvrede over de politie is niet onlogisch, want de politie is vooral druk met flitsen. Overal schieten de 80 km p/h zones met bijbehorende trajectcontroles als paddestoelen uit de grond. Dat wekt nogal wat agressie op bij menig autorijder en dan komt de welbekende uitspraak weer naar boven: 'Ga boeven vangen!'

Maar ja, boeven vangen kunnen ze wel. Een Moslim fundamentalist met terroristische plannen is zo gepakt, meerdere malen zelfs. Maar dan schort het opeens aan onze rechters, die Meneer Samir Azzouz een creatieve knutselaar vinden.

Ik denk dat de regering niet alleen de politie moet aanpakken, maar het gehele kabinetsbeleid. Donner moet aftreden voor iemand die wel in de hedendaagse samenleving staat en wel dingen durft te ondernemen. Als dan ook nog het rechtsysteem in Nederland op de schop gaat, zijn ze goed op weg en misschien dat mensen als Samir Azzouz dan wel worden veroordeeld.

Uitslagen GG Divisie Speelronde 18

Vanavond werd er een volledig programma afgewerkt in de Gouden Gids Divisie. Hieronder vind je de uitslagen.


FC Omniworld – FC Volendam 1-1
5. Ars 1-0
6. Ketting 1-1

Scheidsrechter: Van Meenen
Geel: Van den Berg, M. Huisman (FC Omniworld)
===============================================
Haarlem – AGOVV Apeldoorn 1-0
73. Ahahaoui 1-0

Scheidsrechter: Liesveld
Geel: Bouhadan (AGOVV Apeldoorn)
Rood: Fränkel (Haarlem, 2X geel)
===============================================
Stormvogels Telstar – Go Ahead Eagles 1-0
86. Galatá 1-0

Scheidsrechter: Steegstra
Geel: Galatá (Stormvogels Telstar)
==============================================
Cambuur Leeuwarden – FC Eindhoven 1-0
88. Van der Weij 1-0

Scheidsrechter: De Groot
Geel: De Rooyer (FC Eindhoven)
===============================================
FC Zwolle – MVV 4-1
3. Korf 1-0
19. Kolk 2-0
59. Zuidam 3-0 (penalty)
72. Gommans 3-1
76. Almeida 4-1

Scheidsrechter: Janssen
Geel: Teelen (FC Zwolle), Winkens (MVV)
================================================
VVV-Venlo – Excelsior 1-0
90. Jans 1-0

Scheidsrechter: Kuipers
Geel: Fleuren, Allach (VVV-Venlo)
Rood: Bruins (Excelsior)
===============================================
Fortuna Sittard – FC Den Bosch 1-2
20. Rajcomar 0-1
35. Lord 1-1
82. Davids 1-2

Scheidsrechter: Winter
Geel: Dassen, Lord (Fortuna Sittard), Rimkus (FC Den Bosch)
===============================================
FC Emmen – BV Veendam 2-1
20. Kolder 0-1
28. Mghizrat 1-1
67. Mghizrat 2-1

Scheidsrechter: Wegereef
Geel: Karreman (FC Emmen), Cijntje, Kolder (BV Veendam)
=======================================
Helmond Sport – FC Dordrecht 1-0
5. Calabro 1-0

Scheidsrechter: Nijhuis
==========================================
Top Oss – De Graafschap 1-0
31. Schoofs 1-0

Scheidsrechter: Braamhaar
===========================================

Stand:

#ClubWedstrijdenPuntenVoor Tegen
1VVV-Venlo1739298
2FC Volendam18373216
3Excelsior18363212
4FC Emmen18353721
5FC Zwolle18343319
6FC Den Bosch17313223
7Helmond Sport18302728
8MVV18272723
9BV Veendam18252321
10De Graafschap18252321
11FC Dordrecht18242220
12Go Ahead Eagles18212328
13Top Oss18212129
14AGOVV Apeldoorn18203233
15Stormvogels Telstar18191726
16Haarlem18181837
17Cambuur Leeuwarden18171825
18FC Eindhoven18162530
19FC Omniworld18112147
20Fortuna Sittard1881742

Topscorers:
Powel – FC Den Bosch – 16
Van Dijk – FC Emmen - 15

Weer man doodgeschoten in Amsterdam

uberbert had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadIn Amsterdam is aan het begin van de avond een nog onbekende man doodgeschoten. Het is nog niet duidelijk of de moord opnieuw een liquidatie is. In de afgelopen weken vonden al drie criminele afrekeningen plaats in de hoofdstad, en werd de Amsterdamse crimineel John Mieremet in Thailand doodgeschoten.

Volgens een politiewoordvoerder werd de neergeschoten man vanavond in de Hermanus Coenradistraat aangetroffen, in de buurt van metrostation De Vlugtlaan in stadsdeel Slotermeer. Het gaat om een man van middelbare leeftijd. AT5 meldt dat de man in de nabijgelegen Dirk Bonsstraat is neergeschoten. De toedracht doet denken aan een liquidatie; volgens de eerste berichten zijn er vijf schoten op de man afgevuurd. Het onderzoek naar de dodelijke schietpartij zal nog uren in beslag nemen, zo meldde een politiewoordvoerder.

Links het politie-onderzoek, rechts het slachtoffer onder een laken
Links het politie-onderzoek, rechts het slachtoffer onder een laken

Fry onthult 'Honda Racing F1 team'

Op het Global Motorsports Congress in Frankfurt heeft Nick Fry, misschien wel onbedoeld, de nieuwe naam van Honda’s Formule 1 team onthuld. Op het scherm was tijdens de presentatie die hij hield 'Honda Racing F1 team' te lezen.

Toen Fry werd gevraagd of hij daarnet, al dan niet per ongeluk, de nieuwe naam had bekend gemaakt zei hij: “Misschien, misschien. Was het echt op het scherm te zien?”

Honda maakte eerder dit jaar bekend dat het alle aandelen van het BAR-team van grondlegger Britsh American Tobacco overnam.

Laptop voor derdewereldlanden

Aether had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digital Tijdens de VN-conferentie over internet en ict presenteerde MIT-professor Nicholas Negroponte samen met VN-secretaris generaal Kofi Annan een laptop speciaal ontwikkeld voor derdewereldlanden. Het apparaat kost slechts 100 dollar en bevat een AMD-processor met een kloksnelheid van 500MHz, een intern geheugen van 1 gigabyte en een 12-inch beeldscherm. Het apparaat wordt gevoed met een accu en dynamo.

De fabrikant Negroponte ontwikkelt de laptop samen met AMD, Google, News Corp. en Linux-bedrijf Red Hat, wat ook het besturingssysteem zal zijn. Daarnaast is het mogelijk om door middel van WiFi, GSM of met een modem verbinding te maken met het internet.

De doelstelling van de Verenigde Naties is dat ieder dorp in de wereld in 2015 een verbinding met het internet heeft. De organisatie One Laptop Per Child onderhandelt momenteel met overheden van niet-Westerse landen. Zij moeten minimaal één miljoen laptops kopen en die gratis weggeven aan schoolgaande jeugd.

De richtprijs van de laptop is 100 dollar, maar de Tunesische fabrikant Negroponte liet weten dat dat waarschijnlijk 115 dollar wordt. Al met al een knappe prestatie van het bedrijf. De laptops gaan in februari 2006 grootschalig in productie en worden naar verwachting eind volgend jaar uitgeleverd.

One Laptop Per Child

Samy is populage

Sommige mensen hebben het, sommige mensen hebben het niet; populariteit. Hives, cu2, sms.ac en noem het allemaal maar op, het zijn allemaal websites met een hoog 'ik ben heus geen nerd kijk mij eens vrienden hebben dan' gehalte. Het maakt niet uit of je ze kent, als jouw aantal vrienden maar hoger is dan dat van je buurman.
Myspace is ook zo'n website voor de verzameling van denkbeeldige digitale vriendjes en vriendinnetjes. Zoals er niets leuker is dan het verzamelen van hotelzeepjes, is er ook niets leuker dan de semi-boosheid van semi-nerds over semi-gekloot met hun semi-vriendjes. Lees het verhaal van samy. Een nerd met humor!

NY Post raadt aanschaf Xbox 360 af

Een van de grotere kranten in Amerika, de New York Post, raadt de gamende consument af om de Xbox 360 aan te schaffen. Een harde uitspraak, die je zeer degelijk moet onderbouwen wil je serieus genomen worden. Gelukkig heeft de New York Post een mooi lijstje met argumenten weten te maken.

Het goedkope Core pakket (van 299 euro) werkt misleidend. Zo is er geen backwards compatibility aanwezig (daar heb je namelijk een harde schijf voor nodig). De meeste ouders zullen echter voor dit goedkopere pakket gaan, en zullen dus worden 'voorgelogen'.

Het aanbod dat bij de launch aanwezig zal zijn is niet interessant. Ondanks het feit dat er zo'n 150 backwards-compatible games beschikbaar zullen zijn, is dat voor de NY Post niet genoeg om je zuurverdiende dollars aan de Xbox 360 te spenderen.

Er is geen concurrentie. Men weet nog niet waarmee de Revolution en de PlayStation 3 ons allemaal gaan verwennen. Bovendien leert de ervaring dat concurrentie garant staat voor een dalende verkoopprijs.

Er komen nog extra kosten bij de Xbox 360 kijken. Om namelijk de graphics van de Xbox 360 in volle glorie te kunnen aanschouwen, moet je een High Definition televisie hebben, en die zijn prijzig!

De huidige consoles hoeven nog lang geen stof te vangen. Deze liggen voor betaalbare prijzen in de schappen, bieden nog genoeg fun en krijgen nog steeds nieuwe games.

Je merkt het waarschijnlijk al: de New York Post vindt de Xbox 360 helemaal geen slechte console. Ze zijn gewoonweg van mening dat je beter even kunt wachten met de aanschaf van deze roomwitte spelcomputer. Toch zal dit een grote invloed kunnen hebben op de groep mensen de aanschaf van de Xbox 360 aan het overwegen zijn. Door het lezen van dit artikel zullen ze namelijk toch neigen naar de 'even wachten met kopen' houding.


'Niet kopen,' aldus de New York Post

Tsjetsjenen doodgeschoten door dronken Russische soldaten

Icoon OorlogDrie Tsjetsjenen zijn woensdagavond zonder enige aanleiding doodgeschoten door een groep dronken Russische soldaten. Het voorval vond plaats in de buurt van de Tsjetsjeense hoofdstad Grozny. Dit heeft het Russische ministerie van Defensie in Moskou vandaag gemeld.

De tienkoppige groep beschonken militairen begon vanuit het niets te schieten op drie auto's. De gewonde Tsjetsjenen werden in een veld gelegd, waarop de soldaten hun magazijnen leegschoten. Er was nog een vierde Tsjetsjeen aanwezig, maar die kon ontsnappen en raakte slechts gewond.

Inmiddels zijn er drie soldaten opgepakt. Bronnen binnen het Tsjetsjeense ministerie van Binnenlandse Zaken melden dat de slachtoffers agenten zouden zijn. In de Russische deelrepubliek zorgt het incident voor grote opwinding, omdat er over anderhalve week parlementsverkiezingen zijn.

Zoekactie naar sporttas-man in zaak-Sévèke

Icoon AlgemeenDe man met de sporttas, die dinsdagavond in de Van Welderenstraat in Nijmegen gezien is toen Louis Sévèke werd doodgeschoten, is nog steeds niet gevonden. De politie heeft nu, drie dagen na de moord, nog steeds geen tips binnengekregen over wie de man zou kunnen zijn.

Een aantal getuigen heeft verklaard aan de politie dat de man met de sporttas wegliep, vlak nadat de schietpartij plaats had gevonden. Nadat hij een kort stuk gewoon wandelde, zette hij het ineens op een rennen. Ondanks dat de man door een straat met veel bewakingscamera's liep, is er volgens de politie nog geen duidelijk beeldmateriaal gevonden waarop de man te zien zou zijn.

Een woordvoerder van de politie zegt dat het lijkt alsof de man in het niets is opgelost. "Rond negen uur 's avonds is het redelijk druk op straat. Er moeten mensen zijn die de man hebben gezien, maar niemand reageert kennelijk", aldus de woordvoerder. Overigens zijn de twee mannen in een rode Opel en een automobilist die langs de schietpartij is gereden nog niet gevonden. Vandaag hebben wel enkele mensen zich met foto's uit hun mobiele telefoon gemeld, die zij dinsdagavond namen tijdens of vlak na het incident. Het 25-koppige rechercheteam zal ook in het weekeinde op volle toeren doorwerken aan het onderzoek.

AEL ziet af van moslimpartij

PIM4EVER had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Ondanks alle aankondigingen komt er geen door de Arabisch Europese Liga (AEL) opgerichte partij (Moslim Democratische Partij) in Nederland. Dat zegt AEL-leider Dyab Abou Jahjah vandaag in een vraaggesprek met NRC Handelsblad: ''De aanhang voor een moslimpartij blijkt uit eigen onderzoek zelfs in de grote steden gering te zijn. Daar zouden hoogstens drie of vier zetels gehaald kunnen worden.'' Volgens Abou Jahjah zal zijn beweging bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 en de Kamerverkiezingen van 2007 wél een stemadvies geven. De Groep Wilders en Leefbaar Rotterdam hoeven zeker niet op een stemadvies van de AEL te rekenen en ook de VVD wordt lastig, zolang die partij achter de ''anti-islamhouding'' van Kamerlid Ayaan Hirsi Ali blijft staan.

De AEL gaat nu voor die verkiezingen aansluiting zoeken bij (lokale) politieke partijen en kandidaten die het gedachtegoed van de AEL ondersteunen: ''Wat wij politieke partijen te bieden hebben is een islamitische achterban, die waarschijnlijk niet naar de stembus gaat als wij hen daartoe niet mobiliseren.'' Volgens eigen zeggen heeft de AEL 800 betalende leden. De Liga pleit voor een terugkeer naar het multiculturalisme in Nederland, integratie met behoud van eigen cultuur, Arabisch en Turks als keuzevakken op middelbare scholen, bestrijding van discriminatie van allochtonen op de arbeidsmarkt en van ontwikkeling van achterstandswijken waar veel kansarme migranten wonen.

Koeman boos op de KNVB

Erwin Koeman is niet blij met de blessure die Romeo Castelen opliep in de wedstrijd van Jong Oranje tegen Slovenië afgelopen woensdag. Castelen blesseerde zich in die wedstrijd aan de hamstring van zijn linkerbeen.

Volgens Koeman is de KNVB niet goed omgesprongen met de blessuregevoelige Castelen. "Romeo ging hier fit weg. In de voorbereiding op het duel met Italië kreeg hij last aan de hamstring. Er is toen besloten hem toch negentig minuten te laten voetballen. De dagen erna was hij niet helemaal fit, maar moest hij vier dagen later wel mee spelen met Jong Oranje. De tijd om te herstellen was er niet.", aldus Koeman.

De coach van Feyenoord had van tevoren al een slecht voorgevoel. Hoewel Koeman de schuld bij de KNVB legt vindt hij ook dat Castelen zelf had kunnen ingrijpen: "Ik heb dinsdagmiddag nog de voicemail van Romeo ingesproken, omdat ik een slecht voorgevoel had. Ik heb daarin verteld dat Feyenoord hem betaalt, daarmee de prioriteit heeft en dat we hem tegen Roda JC nodig hebben. Helaas heb ik gelijk gekregen. De dagen voor de wedstrijd heeft hij waarschijnlijk niet vol getraind en bij de eerste sprint waarbij hij honderd procent moest geven ging het mis. Ik vind dat er bij de KNVB te onvoorzichtig te werk is gegaan. De medische staf had moeten ingrijpen. Romeo had zelf ook voorzichtiger kunnen zijn. Maar ik ben zelf ook voetballer geweest en heb ook niet altijd even goed op mijn lichaam gelet. Wij zitten nu met de problemen en dat is frustrerend."

Analoge ethertelevisie nadert zijn einde

Icoon TelevisieHet kabinet wilde op 1 januari 2006 al een einde maken aan de ouderwetse analoge televisie, die te ontvangen is met de nostalgische "hark-antenne" op het dak. Het kabinet werd teruggefloten doordat de Tweede Kamer moties van Atsma (CDA) en Bakker (D66) had aangenomen. De Tweede Kamer wil de stekker er pas op 1 april uittrekken.

De Tweede Kamer onderbouwt zijn mening door te stellen dat er eerst een voor iedereen betaalbaar alternatief moet komen voor analoge televisie. Genoemd werd bijvoorbeeld Digitenne, ofwel digitale ethertelevisie die ook met een speciale antenne te ontvangen is. Ook is er een breed aanbod aan schoteltelevisiepakketten. Televisie via de schotel is tegenwoordig in praktisch alle gevallen ook digitaal.

Het kabinetsbesluit heeft invloed op de mensen die geen kabel hebben, bijvoorbeeld omdat ze in een buitengebied wonen, en op schippers. Het kijken naar de televisie gebeurt in Nederland vooral met de kabel en in veel mindere mate via de satelliet, die kan worden ontvangen middels een schotelantenne.

Hark-antenne, schotelantenne of toch Digitenne?
Hark-antenne, Digitenne (midden) of schotelantenne?

Eend zwaar mishandeld in Beverwaard

Eend zonder snavelWerd eerder deze week al een hond opgehangen in Spijkenisse, nu is er in Rotterdam-Beverwaard een eend het slachtoffer geworden van ernstige mishandeling. De snavel van de onfortuinlijke eend werd er afgeblazen doordat een groepje kwajongens het beest een rotje voerde.

De zwaargewonde eend werd bij Vogelklas Karel Schot in Rotterdam Zuid binnengebracht. Het is niet de eerste keer dat een eend slachtoffer is geworden van mishandeling in Beverwaard. Het is nog onbekend wie de daders zijn van deze mishandeling. Volgens de politie zouden ooggetuigen niet naar de politie durven te stappen.

Sluiter naar halve finales

Raemon Sluiter heeft zich bij het challengertoernooi in Dnjepropetrovsk geplaatst voor de halve finale.

In de kwartfinale van het toernooi in de Oekraine was de Nederlander in twee sets te sterk voor de Duitser Alexander Waske, setstanden waren 7-6 en 6-4. In de strijd om een finaleplaats moet Sluiter het zaterdag opnemen tegen de winnaar van de confrontatie tussen Ivo Minar en Alejandro Falla.

Flitsauto politie reed met verlopen APK

vw_caddy (herschreven) had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieEén van de voertuigen waarmee de politie in Groningen snelheidscontroles uitvoert, blijkt al meer dan drie maanden rond te rijden met een verlopen Algemene Periodieke Keuring (APK). Dit blijkt uit de gegevensbank van de Rijksdienst voor Wegverkeer. Een aantal medewerkers van Flitsservice.nl constateerde de overtreding vandaag.

Een woordvoerder van de website, M. Hurks, zei vandaag dat het belachelijk is als zoiets gebeurt. Als een burger met een verlopen APK rondrijdt krijgt hij of zij een bekeuring, en de politie zou er dus zo mee wegkomen, aldus Hurks. Hurks vindt ook dat de boetes die gedurende de periode dat de APK was verlopen met de auto zijn uitgeschreven, kwijtgescholden moeten worden. "Eigenlijk mocht deze auto de weg niet op, maar het is lastig om de rechter dat in te laten zien. In vergelijkbare zaken moest ook gewoon betaald worden".

De politie maakt via een woordvoerder bekend dat er een fout is gemaakt door een politiemedewerker. "Het is door onze vingers geglipt en dat hoort niet zo. We hebben inmiddels de betreffende medewerker erop aangesproken". De politie van Groningen zal nu het complete wagenpark gaan controleren op APK-keuring. De woordvoerder voegt toe dat er geen sprake zal zijn van een kwijtschelding van boetes. "De gebruikte flitsapparatuur voldeed gewoon aan alle eisen, dus zullen de boetes ook gewoon blijven staan".

Chefkok maakt vleestaart van 12.000 euro

Icoon OpmerkelijkEen restaurant van de keten Burnley heeft 's werelds duurste vleestaart ontwikkeld. Eén taartpunt is al te bestellen voor slechts 1500 euro bij het restaurant. De gehele taart is te koop voor bijna 12.000 euro.

De taarten worden vervaardigd uit het duurste vlees en extreem zeldzame champignons. De champignons zijn dusdanig zeldzaam, dat ze groeien onder legerbewaking.De chefkok samen met de dure taart (Foto: © PA) De taarten van Burnley's Fence Gate Inn worden afgetopt met een eetbaar stukje bladgoud. Na het maken van acht normale taarten wilde eigenaar Kevin Berkens een speciale taart voor de mensen met een ruime portemonnee maken.

De chefkok heeft voor 750 euro aan Wagyu-vlees gekocht, dat afkomstig is van vee dat wordt gehouden onder extreem comfortabele omstandigheden. De dieren krijgen zelfs massages. Daarna ging hij op zoek naar de beschermde Matsutake-champignons uit China, die worden verkocht voor 750 euro per kilo. De kleine paddestoeltjes worden gecombineerd met Franse Bluefoot-champignons, die voor 300 euro per kilo kunnen worden gekocht. Net zo duur zijn de gebruikte Winter Black-truffels.

De saus is gemaakt van twee flessen zeer oude wijn van Château Mouton Rothschild uit 1982. De flessen kosten 1500 euro per stuk. Als laatste wordt er voor Kevins "Golden Bon Vivant", zoals de taart heet, gebruik gemaakt van een eetbaar stukje bladgoud. Die kosten zo'n 150 euro per velletje. De chefkok voegt eraan toe: "De klanten wilden iets bijzonders en ze zijn er gek op. Het begon eigenlijk een beetje als een grapje, maar nu zijn we helemaal los. We zijn voor het beste wat mogelijk is gegaan."

Voetbalclub Torino failliet

De Italiaanse voetbalclub FC Torino is failliet. Een rechtbank in Turijn legde vrijdag officieel vast dat de 99 jaar oude voetbalclub niet meer kan voldoen aan zijn verplichtingen.

De Italiaanse club had een schuld van 80 miljoen euro. In september probeerde de bekende Italiaanse uitgever Urbano Cairo de club uit de Serie B nog van de ondergang te redden. Cairo wil nu de clubnaam opkopen en proberen om een nieuwe vereniging te starten.

Need for Speed: Most Wanted Black edition

EA heeft vandaag aangekondigd dat er van Need for Speed: Most Wanted een Black edition uitgegeven gaat worden. Bij deze zwarte editie zitten nieuwe en klassieke auto's zoals de Camaro SS uit '67, de BMW M3 GTR en een getunede Mercedes SL65 AMG. Verder zijn er nieuwe tracks beschikbaar, en zit er naast de game ook nog een bonus DVD met behind the scenes interviews, concept art en exclusieve filmpjes. Need for Speed: Most Wanted Black edition is vanaf volgende week donderdag verkrijgbaar.

Celstraf voor doodslag in Haags gokpaleis

Icoon JustitieEen 23-jarige Chinese man die in januari iemand van dichtbij door het hoofd schoot is vandaag veroordeeld tot 10 jaar celstraf wegens doodslag. De Chinees X.W.Y. heeft volgens justitie een andere Chinees in koelen bloede gedood in het Swiss Casino te Den Haag. Vijf andere verdachten werden vrijgesproken van medeplichtigheid, maar zij kregen wel straffen tot achttien maanden voor het leveren van het wapen.

De rechtbank was er, in tegenstelling tot het Openbaar Ministerie (OM), niet zozeer van overtuigd dat de verdachten samen een criminele organisatie vormden, die zich ten doel had gesteld om misdrijven te plegen. Het OM had eerder gevangenisstraffen tot wel achttien jaar geëist. De schietpartij in de gokhal zou zijn voortgekomen uit een concurrentiestrijd tussen twee rivaliserende bendes uit Den Haag en Rotterdam, die tegen woekerrentes geld leenden aan vooral Chinese en Indonesische illegalen.

De ruzie tussen de Rotterdamse Minggroep en de Haagse Fat Keegroep ontstond toen het werkterrein van de Hagenezen werd geïmpregneerd door de Rotterdammers, aldus het OM. Drie dagen voor de schietpartij zou de Fat Keegroep volgens jusitie hebben gedreigd met "maatregelen" als de Minggroep in de hofstad actief zou blijven.

Het OM is ietwat teleurgesteld in de uitspraak. Een woordvoerster van het ministerie vertelde dat de aanklager waarschijnlijk in hoger beroep zal gaan. Het OM meent overtuigd te zijn dat er sprake is van moord, en niet van doodslag. De schutter zou wel degelijk met voorbedachte rade hebben gehandeld. Ook staat volgens het OM vast dat alle verdachten vantevoren wisten wat er allemaal zou gaan gebeuren.

'Pormes (GroenLinks) zat wel in Jemen'

Sam Pormes © 2001Volgens het weekblad Vrij Nederland (VN) heeft GroenLinks-Eerste Kamerlid Sam Pormes in de jaren zeventig wel degelijk een guerrilla-training in Jemen gevolgd. Pormes heeft zelf altijd ontkend aan zo'n training te hebben deelgenomen. Eerder dit jaar kwam weekblad HP/DeTijd echter met nieuw bewijs. Het tijdschrift publiceerde een rapport van de Centrale Recherche Informatiedienst (CRI) met een 'beknopt overzicht van nationale en internationale terroristische organisaties'. Daarin wordt de deelname van Pormes aan het trainingskamp in Zuid-Jemen gemeld.

GroenLinks (GL) startte nadat bericht zelf een diepgaand onderzoek, omdat men voor eens en voor altijd zeker wilde weten wat er waar was van de al tijden sluimerende geruchten. VN zegt al inzage te hebben gehad in de GroenLinks-rapportage. Daarin zou staan dat ''op basis van betrouwbare bronnen'' aangenomen kan worden dat de GroenLinkser wel degelijk op uitnodiging van het 'Popular Front for the Liberation of Palestine' naar het Midden-Oosten afreisde. Pormes zelf ontkent bij hoog en bij laag dat hij destijds in Jemen was.

Het GroenLinks-rapport over Pormes wordt maandag officieel naar buiten gebracht. GroenLinks-voorzitter Meijer heeft al laten weten dat als het waar is wat VN schrijft, Pormes uit de partij dient te worden gezet. Of hij dan ook zijn Eerste Kamerzetel zal opgeven is niet bekend, daar is hij ook niet verplicht toe. Pormes kan gewoon op eigen titel blijven zitten. Op zich beging Pormes indertijd overigens geen strafbaar feit, maar door zijn steevaste ontkenningen is zijn positie binnen de partij dan onhoudbaar.

De GroenLinks-senator kwam in 2001 ook al in opspraak. Hij moest toen 40.000 gulden ten onrechte genoten ww-uitkering terugbetalen. Ook bleek dat de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD) Pormes jarenlang in de gaten heeft gehouden, onder meer vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij Molukse terreuracties. De senator is zelf van Molukse komaf.

Reuzenradijs op de intensive care

Icoon MedischIn het gemeentehuis van Aioi, gelegen in West-Japan, wordt een witte reuzenradijs behandeld op de intensive care. De 'daikon' radijs, die een paar maanden geleden dwars door het asfalt heen was gegroeid, was een vriend van veel Japanners. Niet iedereen vond hem echter even aardig, dat is gebleken toen iemand hem letterlijk een kopje kleiner had gemaakt.

Een vandaal heeft gisteren de 'dappere radijs', zoals hij door velen werd genoemd, geprobeerd om het leven te brengen. Dit schokte veel Japanners, en sommigen pinkten zelfs een traantje weg. De misdaad werd bovendien in tv-shows besproken. Inmiddels is het afgesneden topje van de plant gevonden. In de IC wordt geprobeerd het topje in water in leven te houden.

Jiskefet gooit het bijltje erbij neer

Icoon Televisie Kees Prins, Herman Koch en Michiel Romeyn stoppen na vijftien jaar met Jiskefet. Dat heeft de VPRO vrijdag bekend gemaakt. Het trio laat in een persbericht weten: "Als je al zo lang programma's met elkaar maakt, komt onvermijdelijk het moment waarop het genoeg geweest is."

Fans van Jiskefet hoeven het programma volgens de VPRO niet helemaal te missen: "We zullen de schatkamer Jiskefet die in de loop der jaren goed gevuld is geraakt, zeker openen."

Herman Koch gaat zich de komende tijd richten op het schrijven van boeken en columns. Kees Prins zal zich onder meer toeleggen op het regisseren van theaterstukken. Wat de plannen van Michiel Romeyn zijn is nog niet bekend.

Sneijder langer bij Ajax

Wesley Sneijder heeft zijn nog tot 2007 lopende contract bij Ajax met twee jaar verlengd. De Utrechter zal dus tot 2009 in het rood-wit van Ajax te bewonderen zijn. Sneijder kwam in zijn carrière nog niet voor een andere club dan Ajax uit.

Hoewel de 21-jarige middenvelder inmiddels al aan zijn vierde seizoen bezig is bij Ajax heeft hij nog steeds een goed gevoel over de toekomst. “Ja, ik heb bewust gekozen voor Ajax. Ik heb nog altijd het gevoel dat ik hier meer kan leren en ik heb een Ajax-hart. Ik ben één keer landskampioen geworden met Ajax en dat wil ik zeker nog een paar keer meemaken. Met dit team kunnen we nog enorm groeien, dus ik blijf bij Ajax.”, aldus Sneijder.

Sneijder debuteerde op 2 februari 2003 in de hoofdmacht van Ajax. In de competitiewedstrijd tegen Willem II werden de Tilburgers met 6-0 vermorzeld. Sindsdien speelde hij 85 wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij 23 keer scoorde. Ook is hij inmiddels een vast selectielid van het Nederlands Elftal. In het oranje tenue wist hij vijf keer het net te vinden in twintig wedstrijden.

Samir A. in hoger beroep vrijgesproken

PIM4EVER, Justinn en InSanne hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon JustitieIn Den Haag is vandaag terreurverdachte Samir A. in hoger beroep opnieuw vrijgesproken. Er is bekendgemaakt dat niet kan worden bewezen dat hij serieus bezig was met het voorbereiden van aanslagen.

Samir A. werd berecht voor het voorbereiden van aanslagen in Nederland, mogelijk op Schiphol en de Tweede Kamer, en een overval op een supermarkt in 2004. Het hof liet wel weten dat zij overtuigd zijn dat hij terroristische intenties had. Samir A. zou geen bedreiging van betekenis vormen doordat hij er de middelen niet voor had. Volgens de raadsheren van het hof zou Samir A. dan gestraft worden voor gedachten en intenties, dat is bij wet verboden.

Zijn voorbereidingen worden beoordeeld als "onbeholpen en primitief", zodoende zou daar nog geen dreiging van uit kunnen gaan. Hij zou nagenoeg met lege handen hebben gestaan. Het hof deed deze uitspraken in de extra beveiligde rechtszaal in Amsterdam-Osdorp, waar de zitting uit veiligheidsoverwegingen werd gehouden. Samir A. werd in april van dit jaar ook al vrijgesproken in deze zaak. Toen concludeerden de rechters ook al dat er te weinig bewijs was.

De openbaar aanklager G. Haverkate wil benadrukken dat hij tijdens de behandeling van het hoger beroep nadrukkelijk heeft betoogd dat de verdachte de intentie had om aanslagen te plegen. Hierbij duidde hij op de zelfgemaakte plattegronden en schetsen, voorzien van eigen aantekeningen, die bij Samir A. in zijn woning werden gevonden. Het zou gaan om specifieke doelen, waaronder de Tweede Kamer, de kerncentrale in Borssele, Schiphol, het ministerie van Defensie en het gebouw van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst in Leidschendam.

De advocaat-generaal wees er nogmaals op dat bij de huiszoeking bij Samir A. materialen gevonden zijn, waaruit duidelijk naar voren komt dat hij een explosief had willen maken. Dat uit onderzoek bleek dat dit materiaal niet goed genoeg was om een bom mee te construeren doet niets af aan zijn intenties, aldus Haverkate. Het gerechtshof meent dat de intenties wel duidelijk en overtuigend waren, maar kunnen die intenties op zich niet tot een veroordeling leiden.

Samir A. zal voorlopig nog wel vast blijven zitten, omdat een nieuw onderzoek tegen hem nog in volle gang is. Justitie verdenkt hem nog steeds van voorbereiding van moord op een aantal politici en het treffen van voorbereidingen voor een bomaanslag op het hoofdkwartier van de AIVD, samen met zes handlangers.

Terreurverdachte Samir A. bij zijn arrestatie
Terreurverdachte Samir A. bij zijn arrestatie


-------------------------------------
Het arrest staat inmiddels online

Van Gaal hoopt op WK

Hoewel Nederland al goed vertegenwoordigd is op het komende WK met vier Nederlandse coaches, komt daar als het aan Louis van Gaal ligt nog een vijfde bij. De trainer van AZ zegt dat het een grote droom van hem is op een WK een land te coachen. "Ik heb in de voetballerij alles gedaan. Maar ik ben nooit op een WK geweest. Ik zou het heel leuk vinden om dat nog mee te maken", aldus de Amsterdammer

Van Gaal heeft in het verleden meerdere kansen gehad om als bondscoach naar een WK te gaan. In 2001 lukte het hem niet het Nederlands Elftal naar de eindronde te loodsen. In de kwalificatiereeks waren Ierland en Portugal te sterk. Van Gaal trok daaruit zijn conclusies en stapte op. Maar ook daarna heeft de ex-coach van o.a. Ajax nog tal van aanbiedingen gehad. Naast Duitsland werd hij ook benaderd door Rusland en Nigeria. "Maar die zijn uitgeschakeld. Anders had ik ja gezegd. De kandidaat-natie moet wel sportief perspectief hebben. Je moet denken dat je de eerste ronde kunt overleven. Alleen neem ik niet aan dat er nu nog een land komt. Ze zullen de bondscoach niet ontslaan die het WK gehaald heeft", denkt Van Gaal.

Gaudio op miraculeuze wijze door

Gaston Gaudio heeft de halve finale van de Masters Cup in Shanghai bereikt. De Argentijn won na een krankzinnige wedstrijd met 1-6 7-5 7-5 van Fernando Gonzalez.

Fernando Gonzalez kwam heel sterk uit de startblokken en brak Gaudio maar liefst drie keer. Dit goede spel zette de Chileen voort in de tweede set, waarin hij zelfs drie matchpoints kreeg. Maar de oud-winnaar van Roland Garros werkte deze allemaal weg, brak Gonzalez en pakte vervolgens de tweede set waardoor de stand weer in evenwicht was.

In de derde en beslissende set was het Gaudio die een break voorkwam, maar dit verschil werd nog goed gemaakt door Gonzalez, waardoor het 4-4 stond. In de daarop volgende game kreeg Gaudio opnieuw twee breakkansen, maar benutte deze niet. Twee games later lukte het de Argentijn wel om de Chileen te breken, waardoor Gaston Gaudio een plaats veroverde bij de laatste vier van de Masters Cup. Daarin speelt hij tegen de nummer één van de wereld, de Zwitser Roger Federer.

DaMarcus Beasley aan de kant

DaMarcus Beasley zal de komende twee duels van PSV aan zich voorbij laten gaan. De aanvaller heeft aan de training een scheurtje in zijn hamstring overgehouden.

Door deze blessure mist Beasley de competitiewedstrijd tegen RKC en zal hij ook ontbreken in de Champions Leaguewedstrijd tegen Schalke ’04 van aanstaande woensdag. Of de Amerikaan hierna nog meer wedstrijden zal missen is niet bekend. PSV staat momenteel aan kop in de Eredivisie.

Ajax wil selectie inkrimpen

Dagblad De Telegraaf meldt dat Ajax-trainer Danny Blind de selectie van de Amsterdamse club wil verkleinen. De selectie zou moeten worden ingekrompen naar 22 spelers.

Dat zou dus betekenen dat er vier spelers van de 26-koppige selectie zullen moeten afvallen. Dit ondanks de geruchten dat de Amsterdammers interesse hebben in het aantrekken van Klaas Jan Huntelaar, Ron Vlaar en Gijs Luirink.

Ondanks dat dat jeugdige spelers zijn zonder veel ervaring, vindt Blind de belangrijkste kwestie "de balans tussen jeugd en ervaring te herstellen". Dat zal waarschijnlijk betekenen dat er nog meer spelers zullen moeten afvallen. Ajax kan dan oudere spelers halen die het team kunnen leiden. Namen die dat gat moeten opvullen zijn nog niet genoemd.

Spelen

Vrijdagmiddag 15.00. Ik durf er geld op te zetten dat als je dit nu leest je het laatste uurtje werken weer gaat verdoen door stomme internetspelletjes te spelen.
Je besteedt vast wel een paar minuten aan hoofdrekenen..
De wereld verdedig je even tegen een willekeur aan vijandelijke ruimteschepen.
Je rijdt een x aantal rondjes over een circuit in je oude opgevoerde kever.
Om het af te sluiten speel je nog even een omgekeerd potje tetris achtig iets.

Highscores patsen doe je natuurlijk in de reacties.

Van Nieuwstadt hoopt op ontslag coach

Hoewel voor Willem II vanavond een cruciaal duel op het programma staat rommelt het in de selectie van de Tilburgers. Robert Maaskant liet enkele ervaren spelers weten dat zij voor de wedstrijd tegen Vitesse niet hoeven te rekenen op speeltijd.

Onder andere Albert van der Haar, Frank van Mosselveld en Iwan Redan zijn buiten de selectie gelaten. Ook Jos van Nieuwstadt zal vanaf de tribune de wedstrijd bekijken en is daar zachtgezegd niet al te blij mee. "Mijn collega's mogen winnen. Maar voor mijzelf hoop ik dat Willem II van Vitesse verliest. Dan moet de trainer waarschijnlijk weg en schijnt er voor mij weer wat licht aan het eind van de tunnel. Ik durf het nu te zeggen. Ontslaan zullen ze me niet en ik kan ook niet meer dieper zinken. Ik voel me vernederd, ik ben op mijn 25ste ineens achtste keus", aldus van Nieuwstadt in het Brabants Dagblad.

Als reseserve-aanvoerder begon Van Nieuwstadt het seizoen, maar inmiddels is hij afgezakt tot het beloftenteam. Afgelopen donderdag moest hij samen met Redan al meetrainen met het tweede team van Willem II. Van Nieuwstadt speelde dit seizoen nog maar drie duels. Hij is bezig aan zijn achtste seizoen en als de situatie voor hem niet verbetert, zal hij uitzien naar een andere club. "Ik heb er al met mijn zaakwaarnemer over gesproken. Als ik tribuneklant blijf, wil ik in de winterstop naar een andere club. Dan heeft Willem II niks meer aan mij. Mijn contract loopt aan het einde van het seizoen af. Ik reken op de loyaliteit van Willem II, zodat ik mijn carrière een mooi vervolg kan geven."

Kroes stopt binnen 2 jaar als voorzitter

Henk Kroes zal over maximaal twee jaar een punt zetten achter zijn periode als voorzitter van de Vereniging 'De Friesche Elf Steden', die vereniging organiseert de Elfstedentocht. Een opvolger is al bekend, Wiebe Wieling treedt in zijn voetsporen. Kroes was vanaf 1994 voorzitter.

Op 4 januari 1997 maakte Kroes de laatste Elfstedentocht mee. Henk Angenent was destijds de beste na de 200 kilometer lange tocht.

Keane weg bij Manchester United

Roy Keane is vertrokken bij Manchester United. Nadat al langer geruchten de ronde deden over een vertrek van de Ierse oud-international na dit seizoen is de beslissing bij verrassing een stuk eerder gevallen.

Na twaalf en een half jaar in dienst van de Mancunians zijn Keane en de club overeengekomen dat hij met onmiddellijke ingang stopt als speler. Vorige maand uitte de 34-jarige in een interview met Uniteds eigen televisiezender MUTV nog forse kritiek op teamgenoten na een 4-1 nederlaag tegen Middlesbrough, waarin Keane zelf niet meespeelde. Het interview werd nooit uitgezonden en het lijkt erop dat het een rol heeft gespeeld in het opstappen van de voormalig aanvoerder.

Aangaande het vertrek werd een overeenkomst gesloten welke Keane toelaat om bij een andere club te tekenen, wat er op wijst dat hij nog niet zal stoppen met voetballen. Het Schotse Celtic wordt gezien als een belangrijke kandidaat, hoewel manager Gordon Strachan heeft volgehouden niet met Keane te willen praten zolang hij bij United onder contract staat. Die weg is nu dus open. Het is echter ook niet ondenkbaar dat de Ierse voetbalbond Keane zal benaderen om de nieuwe bondscoach te worden, in navolging van het succes dat Mark Hughes met Wales wist te behalen.

Manager Sir Alex Ferguson, voor wie Keane de laatste tijd ook als opvolger werd gezien, roemde de Ier om zijn belang voor de club, die met Keane als aanvoerder in 2000 de Champions League won. Clubvoorzitter David Gill noemde Keane een echt grote speler door de toewijding, het talent en leiderschap dat hij meer dan tien jaar lang belichaamde binnen de club. Keane zelf noemde het een eer voor Manchester United gespeeld te mogen hebben.

Resultaten Nederlanders WCG dag 2

Ook vandaag werden er in Singapore weer eliminatierondes gespeeld waaraan Nederlanders meededen. We zetten de resultaten voor jullie op een rijtje:

Warcraft 3 The Frozen Throne

Jos Buyvoets (mTw.ATI|Zerter) speelde in groep L allereerst tegen Meng Choon Yan uit Maleisië (PaulYan_my). Deze wedstrijd werd gespeeld op de Lost Temple map. Jos speelde met de Night Elf Sentinels en versloeg daarmee Meng Choons Human Alliance. Op de Echo Isle map versloeg hij daarna An Dang uit Vietnam (NCDude). Yaroslav Golchenko uit Kazakhstan (arC_YarChiK) was met zijn Undead Scourge op de Turtle Rock map te sterk voor Jos, en ook Chen Kowoei uit Taipei (Myth_CareFly) wist met zijn Night Elf Sentinels op de map Twisted Meadows Jos te verslaan. Het laatste potje, tegen Guido Calosi uit Italië (sventrapapere) bracht op Turtle Rock weer een overwinning voor Jos. Helaas was dit niet genoeg om zich te kwalificeren voor de volgende ronde.

FIFA 2005

Robert van Kleeff (mYm]RvK) versloeg met zijn Engelse elftal Yevgeniy Dvirnyy uit Ukraine (Evil[C_club]) met 6-5, Adam Juhasz uit Hongarije ([dignitas]PoPeC) met 4-3, Jun Li uit China (skyline) met 7-4 en van Michael Opree uit Duitsland (Chocoyote) met 6-3. De laatste twee wedstrijden verloor Robert, van Arman Davtyan uit Rusland (a_l_armanius) met 5-6 en van en Stephen Hamilton uit Groot Brittannië ([d]hamil) met 4-5. Uiteindelijk was de score toch hoog genoeg om door te mogen naar de volgende ronde!

Halo 2
Het Nederlandse team, bestaande uit Mounir Ibrahim en Sven van Rooijen, wist alleen van Zwitserland (team_e1) te winnen. Op Beaver Creek was de score 47-23. Helaas verloren ze vervolgens van Colombia (XCLUB2) (Warlock, 36-50), de Verenigde Staten (Team3D(OGRES)) (Beaver Creek, 36-50) en Canada (Team_EG) (Midship, 23-50). Het Nederlandse team is dus helaas uitgeschakeld.

Na twee dagen zijn er dus nog twee Nederlanders in de strijd:
Manuel Schenkhuizen (4K_Grubby) voor Warcraft 3 The Frozen Throne
en
Robert van Kleeff (mYm]RvK) voor FIFA 2005

De Belg Quentin Vandeweyer (occ_KayO) wist zich met WarCraft III: Frozen Throne na drie van de vijf wedstrijden te verliezen niet te plaatsen. Beide Belgische deelnemers zijn dus uitgeschakeld.
Onze Oosterburen doen het beter; de meeste Duitse spelers en teams zijn door naar de volgende ronde.

Tiener verkoopt videocamera met seksfilm

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Een Canadese tiener zit nogal in de problemen nadat ze de videocamera van haar moeder verkocht. Op zich lijkt dat niet zo erg, ware het niet dat zich in de camera nog een seksfilm van de moeder bevond. De moeder had niet in de gaten dat de camera kwijt was, totdat haar vriend klaagde dat de video verspreid werd door de hele stad.

De film was een opname van de moeder en haar vriend tijdens intieme bezigheden. De inmiddels 19-jarige dochter heeft bekend dat ze de camera uit het nachtkastje van haar moeder had gestolen en voor 150 euro aan een vriend had verkocht. De moeder heeft de politie gebeld en haar dochter is beschuldigd van diefstal.

De advocaat van de moeder, Robert Beninger, zegt dat zijn cliënt niet wist dat het bandje nog in de camera zat. De advocaat zegt dat het een ongelukkige bijkomstigheid is van het feit dat haar dochter de camera heeft weggenomen.

'Frozen' van Madonna verboden in België

Icoon MuziekDe verkoop en het afspelen van het nummer 'Frozen' van Madonna is vanaf nu verboden in België. Dat heeft de kortgedingrechter van Bergen zojuist geoordeeld. Salvatore Acquaviva uit Moeskroen beweerde dat de plaat plagiaat was van het nummer 'Ma vie fout le camp'. De rechter bepaalde nu dat vier maten van het werk inderdaad geplagieerd zijn door de Amerikaanse popzangeres.

De uitspraak heeft bijvoorbeeld tot gevolg dat het nummer niet meer op de radio te horen mag zijn. De platenmaatschappijen Warner, Emi en Sony moeten van de rechter binnen vijftien dagen een bericht sturen naar de verschillende media waarin de beslissing van de rechtbank wordt meegedeeld, op straffe van een boete van 125.000 euro.

Acquaviva had volgens de rechter een punt dat Madonna eind jaren zeventig in Moeskroen geweest zou zijn en het nummer leerde kennen als achtergrondzangeres. Over een schadevergoeding wordt nu nagedacht. "Het zou hier om een aanzienlijk bedrag kunnen gaan. Maar eerst moet een boekhoudkundige expertise worden opgemaakt", zo zei advocaat Dehin.


Madonna tijdens 'Live 8' afgelopen zomer

Vrouw waarschuwt politie door koud eten

Icoon OpmerkelijkEen vrouw uit de Verenigde Staten is gearresteerd nadat ze de politie waarschuwde dat een restaurant haar koude uirenringen serveerde. De 30-jarige Sharita Williams uit Hourna, Louisiana vertelde aan de politie dat het eten op haar bord koud werd geserveerd en de ober het voedsel niet om wilde ruilen.

Vanuit het Malt 'n' Burger-restaurant in Thibodaux belde ze met haar mobiele telefoon het nationale alarmnummer 911. De politie verscheen enkele minuten later. Ze kwamen echter niet voor de afgekoelde uienringen, maar om de vrouw op te pakken wegens het verspillen van politietijd. De vrouw zal voor de rechter moeten verschijnen in december.

Ronaldo tot 2010 bij United

Cristiano Ronaldo zal nog tot 2010 te bewonderen zijn op Old Trafford. Het contract van de Portugese vleugelaanvaller bij Manchester United liep nog tot medio 2008, maar werd vrijdag opengebroken en met twee jaar verlengd.

De onderhandelingen over de contractverlenging waren al een half jaar aan de gang, maar verliepen zeer stroef. Sinds dat Ronaldo 2,5 jaar geleden over kwam van Sporting CP, heeft de 29-voudig international zich bijzonder goed ontwikkeld. Zijn salaris is bij zijn nieuwe contract nu ook aangepast aan zijn nieuwe status als wereldster.

Wildplasser kiest verkeerde gevel

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieSoms moet je wel heel erg nodig naar de wc. Voor sommige mensen is de nood zelfs zo hoog dat ze maar besluiten om te gaan wildplassen. In de haast heb je natuurlijk niet altijd de tijd om een goede plek uit te zoeken. Of dat gisteren ook het geval was bij een 23-jarige Hagenaar is onbekend.

Een aantal politieagenten keek wel raar op toen ze op hun toezichtcamera's zagen dat de man om 09:20 uur tegen de gevel van het politiebureau aan de Jan Hendrikstraat stond te urineren. Hij werd meteen aangehouden en met een bekeuring naar huis gestuurd.

Buttplug

Het is weer Buttplug-dag, dus we gaan weer een Buttplug uitdelen aan de grootste "pain in the ass" van deze week. Ik kan zeggen dat het deze week niet eenvoudig was.

Maandag hadden we al de rotzakken van SBS die dat lieve musje om zeep hielpen, Dinsdag de tegenstanders van politica Louise Frevert die pornografische posters van haar ophingen en eveneens Dinsdag was natuurlijk de lafhartige moord op activist Louis Sévèke.

Toch staat er wat mij betreft één schokkende gebeurtenis bovenaan deze week en dat is de overval op de gehandicapte vrouw in Spijkenisse. Zeker nu ik net nog eens het trieste verhaaltje van Xessive heb gelezen.

Voor één keer mogen jullie meebeslissen over de Buttplug, wie wordt het

1: SBS voor de moord op het musje?

2: De tegenstanders van Louise Frevert ivm de pornografische posters?

3: De moordenaar van Louis Sévèke?

4: De overvallers uit Spijkenisse?

Graag even nomineren in de reacties.

HET IS DUIDELIJK DE BUTTPLUG GAAT DEZE WEEK NAAR NR 4, DE OVERVALLERS UIT SPIJKENISSE! Met dank voor alle reacties!

Oh ja, de vorige winnaar was deze heer. Hopelijk heeft hij hem weer netjes opgewreven...

Emile Ratelband op je begrafenis

Icoon Algemeen Dat een uitvaart geen positieve uitwerking op je gemoedstoestand heeft, is bekend. Wie daar verandering in wil brengen, kan de hulp van Emile Ratelband inroepen. Hij biedt zich vanaf heden aan als uitvaartspreker. Vandaag maakte hij zijn plannen bekend.

Het initiatief van de positiviteitsgoeroe zorgde voor verbaasde gezichten in de uitvaartwereld. Maar daar heeft Emile Ratelband geen boodschap aan. "Ze zagen geen tsjakka-achtige toestanden voor zich bij een uitvaart, maar ik ben ervan overtuigd dat ik nabestaanden iets mee kan geven."

Wie 2500 euro over heeft, kan Ratelband als uitvaartspreker boeken.

Christie's veilt oudste nog drinkbare wijn

Icoon OpmerkelijkIn Amsterdam zal op 1 december dit jaar bij veilinghuis Christie's de oudste nog drinkbare wijn ter wereld onder de hamer gaan. Het betreft hier een fles Duitse Rüdesheimer Apostelwein uit 1727. Het veilinghuis verwacht een opbrengst tussen de 800 en 1200 euro, maar er gaan geruchten dat de fles wel 5000 euro zou kunnen gaan opbrengen.

De fles was tot voor kort opgeslagen in de schatkamer van de beroemde Bremen Ratskeller (zie foto). Naast deze fles wordt er door Christie's ook nog een Château Monbousquet van 15 liter uit 1999 geveild. Deze enorme fles moet 600 tot 800 euro gaan kosten. Een fles in de orde van 15 liter heet volgens Christie's een Nebukadnezar.

De veiling staat grotendeels in het teken van een grote hoeveelheid Duitse wijn. Hieronder is ook een unieke collectie Egon Muller uit de 70'er en 80'er jaren. Daarnaast zijn er veel topwijnen van J.J. Prum te vinden, zoals de Graacher Himmelreich Trockenbeerenauslese 1971. Die gaan over de toonbank voor 400 tot 600 euro per fles.
In de Schatkamer van de Bremen Ratskeller liggen veel bijzondere wijnen
In de Schatkamer van de Bremen Ratskeller liggen veel bijzondere wijnen

[Upd] Rechtszaak geluidsoverlast Monza

Het beroemde Autodromo Nazionale Monza produceert teveel geluidsoverlast. Dat heeft een rechtbank in Milaan bepaald in een zaak die was aangespannen door omwonenden.

De uitspraak van de rechtbank zou kunnen betekenen dat er een aantal motorsportevenementen geen doorgang meer kunnen vinden. De directeur van het circuit, Giorgio Baghella Bartoli, vertelde de sportkrant Gazzetta dello Sport echter dat men zich altijd aan de wettelijke limieten hebben gehouden en er niet aan denken om races te gaan afgelasten.

Update:

Het oordeel van de magistraat in Milaan luidde dat autoracen een "overbodige, gevaarlijke en sociaal nutteloze activiteit" is met een grote invloed op het milieu. Enrico Ferrari van circuit Monza bevestigt dat op dit moment Formule 1-activiteiten op het circuit niet mogelijk zouden zijn, maar dat de uitbaters van het circuit genoeg tijd hebben om de beslissing aan te vechten. Waarnemend burgemeester van Milaan, Riccardo de Corato, geeft de rechtbank deels gelijk, maar vindt wel dat er geen belangrijke tradities ten koste moeten gaan van milieuwetgeving.

Rechter stuurt vrouw het bos in

Icoon Opmerkelijk Een Amerikaanse vrouw moet van een rechter uit de staat Ohio alleen in het bos overnachten. Zij mag tijdens het nachtelijk avontuur niet eten en drinken en ook het gebruik van een zaklantaarn is niet toegestaan. De vrouw uit Painesville krijgt de straf omdat ze haar 33 katten op straat heeft gezet.

De nieuwszender ABC meldt dat rechter Michael Cicconetti wel vaker mensen het bos in stuurt. Eerder veroordeelde hij een man die zijn autoradio te hard aan had staan. Hij mocht net als de vrouw uit Painesville niet eten en drinken en het luisteren naar een radio was uit den boze.

Ook Hiddink viert komend weekend jubileum

Behalve Roelof Luinge heeft ook Guus Hiddink komend weekend wat te vieren. Tijdens de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en PSV zit de oefenmeester voor de 250e keer op de bank tijdens een competitiewedstrijd van de regerend landskampioen.

Tijdens zijn loopbaan bij de Eindhovenaren behaalde het elftal onder zijn leiding 183 keer een overwinning. Verder werd er 25 keer verloren en 41 keer gelijkgespeeld. In maart 1987 had de succescoach uit Varsseveld de ploeg uit Eindhoven voor het eerst onder zijn hoede.

Hiddink is echter nog geen recordhouder als het gaat om de meeste wedstrijden. Op dit moment is dat nog de 79-jarige Kees Rijvers. Hij zat namelijk 281 keer op de bank als trainer van PSV in de Eredivisie.

Twee lijken gevonden in Oisterwijk

Sj0rSz had ons via de nieuws-submit te melden:

PolitieIn Oisterwijk heeft de politie vanochtend na een melding twee lijken aangetroffen in een woning aan de Jan Linthorststraat. Er wordt vanuit gegaan dat de slachtoffers door een misdrijf om het leven zijn gebracht.

Meer info is er op dit moment nog niet voorhanden; zelfs niet over het geslacht of de leeftijd van de slachtoffers.

Update 12:15
Inmiddels heeft de politie bekend gemaakt dat de slachtoffers een man en een vrouw zijn: een echtpaar van middelbare leeftijd. De man en de vrouw waren zeer actief in de gemeenschap en daardoor bekend in de buurt, aldus omwonenden. Ze deden onder andere kantinewerk voor voetbalvereniging Nevelo.

Volgens de politie gaat men er nog steeds vanuit dat de twee met geweld om het leven zijn gebracht.

Van Gaal wil Heitinga voor Vlaar

Mocht Ron Vlaar naar Ajax vertrekken, dan ziet AZ-coach Louis van Gaal in John Heitinga een mogelijke vervanger. De 22-jarige verdediger van de Amsterdammers komt nauwelijks nog aan spelen toe, en wordt misschien betrokken bij de overgang van Vlaar naar de hoofdstad.

Van Gaal ziet liever dat Vlaar gewoon bij de Alkmaarse formatie blijft. Het contract van de verdediger loopt nog door tot medio 2007. Heitinga en Vlaar zitten bij hun clubs in hetzelfde schuitje, voor beide is geen plaats in het basiselftal van hun club. Vlaar kwam dit seizoen pas driemaal in actie voor de Alkmaarders. Hij heeft echter al aangegeven open te staan voor een overgang naar Ajax. "De vraag is, of hij bij Ajax wel aan spelen toekomt. AZ is ook een topclub in wording", aldus Van Gaal.

Nederwiet groeit nu in België

WietNederlandse hennepkwekers die het hier te heet onder de voeten wordt door de strengere controles van de laatste jaren, verplaatsen in de grensstreek met België hun activiteiten steeds meer naar onze zuiderburen. In 2004 werden er in België 413 plantages opgerold; bijna een verviervoudiging ten opzichte van 2000. Achter veel van die wietplantages zitten dezelfde criminele groeperingen die voorheen in het Nederlandse gedeelte van de grensstreek actief waren.

Brice De Ruyver, hoogleraar criminologie aan de Universiteit Gent: ''Die organisaties zetten hier zelf een plantage op of laten dat doen door een onderaannemer. U moet de handelsgeest van de Nederlanders niet onderschatten.'' De wiet is deels bestemd voor Nederlandse coffeeshops. Het zijn echter niet enkel Nederlanders die zich te goed doen aan de Neder/Belgawiet. Zo blijkt uit recent onderzoek in coffeeshops in Terneuzen dat Belgen daar goed zijn voor 60% van de omzet, gevolgd door Noord-Fransen (30%) en Nederlanders (10%).

De voorzitter van de politieke partij Christen Democratisch en Vlaams (CD&V) meent dat het 'repressieve beleid' in Nederland de belangrijkste oorzaak is voor de hausse in de Belgische wietteelt. Hij geeft echter ook het Belgische beleid de schuld dat tegenwoordig volwassenen met een kleine hoeveelheid softdrugs in bezit niet bestraft. ''Dat heeft natuurlijk altijd een effect op de handel en de productie. Ik heb me verdiept in het Nederlandse gedoogbeleid. Het begint met thuisteelt, en het eindigt met grootschalige productie in handen van criminelen'', aldus voorzitter Vandeurzen, wiens partij zich destijds hevig verzette tegen een losser drugsbeleid.


Van Nederland naar België

Arbiter slaat speler knock-out

De Bosnische scheidsrechter Dusko Pekija had het helemaal gehad met de aanmerkingen van de voetballers op zijn leiding tijdens de bekerwedstrijd tussen FC Sarajevo en FC Zeljeznicar. De scheidsrechter sloeg speler Samir Saric buiten westen.

Saric, spelend voor Sarajevo, kwam verhaal halen nadat Pekija weigerde een strafschop toe te kennen. De scheidsrechter voelde zich bedreigd door de speler en wachtte daarom niet af op wat ging komen, hij deelde een klap uit waardoor Saric knock-out ging.

Een official van de Bosnische voetbalbond heeft inmiddels gezegd dat zowel Pekija als Saric wegens het incident een schorsing van een jaar riskeren. De wedstrijd werd gestaakt toen Zeljeznicar met 1-0 voor stond.

Australische hockeyheren boeken recordzege

Het Australische hockeyteam heeft een recordzege geboekt in het internationale herenhockey.

De Olympisch kampioen maakte er, in het WK-kwalificatietoernooi in Wellington, een doelpuntenfestijn van in de wedstrijd tegen Fiji. Het werd 26-0. Dat was een treffer meer dan het oude record, dat op naam stond van Argentinie. De Argentijnen walsden tijdens het Zuid-Amerikaans kampioenschap in 2003 met 25-0 over Paraguay heen.

Man gewond na tanken gas zonder tank

Een 39-jarige Almeloër is gewond geraakt doordat hij lpg tankte in een wagen waar geen gastank meer inzat. Het slachtoffer had van een garage een leenauto meegekregen. Men had hem verteld dat hij nog wel even moest tanken. Wat de man kennelijk niet wist, was dat de gastank uit de auto was weggehaald.

Toen de inwoner van Almelo gas aan het tanken was, stroomde dat vrij de auto in. Op het moment dat hij de leenwagen vervolgens startte, volgde een explosie. De man hield aan het incident eerste- en tweedegraads brandwonden in zijn gezicht over.

Twee Dordtse politieposten in brand gestoken

MisdaadAfgelopen nacht hebben onbekenden in Dordrecht twee politiebureaus in brand gestoken. Het betreft twee wijkbureaus aan de Blaauwweg in de wijk Sterrenburg en aan het Admiraalsplein in de Wielwijk, die beiden 's nachts niet bemand zijn. De schade aan de gebouwen is aanzienlijk.

Volgens de politie probeerden de brandstichters bij één wijkbureau ruiten te vernielen. Dat mislukte omdat er extra dik glas in zit. Daarna is er brand gesticht aan de achterzijde van het pand. Het vuur is niet naar binnen geslagen. Bij het andere bureau moesten twee woningen die boven de politiepost liggen, ontruimd worden. Een getuige heeft in de buurt van de politiepost aan het Admiraalsplein vier jongeren gezien. Zij konden echter niet worden achterhaald.

Nedved toch naar het WK in Duitsland

Na het EK 2004 in Portugal besloot Pavel Nedved om niet meer uit te komen voor het nationale team van Tsjechië. Nu zijn thuisland zich toch heeft geplaatst voor het WK in Duitsland, is hij op dit besluit terug gekomen.

In de wedstrijd tegen de Noren bewees Nedved zijn waarde maar weer als spelmaker van de Tsjechische formatie. Dankzij de middenvelder, en twee kleine overwinningen, kunnen de Tsjechen toch naar Duitsland. Bondscoach Karel Brückner was erg blij toen de blonde voetballer terugkeerde in de nationale ploeg, zeker omdat Jan Koller en Vratislav Lokvenc voor lange tijd geblesseerd waren.

Of Nedved ook daadwerkelijk deel zou nemen aan het WK was onzeker, tot gisteravond. Toen maakte hij bekend dat hij toch met de Tsjechische ploeg zal afreizen naar Duitsland: "Nu kan ik mijn droom in vervulling laten gaan", vertelde hij. "Ik ben blij, net als de andere oudere spelers, dat we niet gezien zullen worden als de verloren generatie.".

Het is ook voor het eerst dat Nedved in actie zal komen op een WK. Eerder speelde hij al wel op de EK's 1996, 2000 en 2004. De verhalen die de ronde deden over de verstandhouding tussen Nedved en Brückner wordt bestempeld als niet waar. "We hebben hem nu nodig.", gaf de bondscoach van Tsjechië toe.

[A1GP] Uitslag 2e vrije training

Zojuist is in Meleisië de tweede vrije traing voor de GP verreden. Team Ierland wist de snelste tijd neer te zetten. Team Canada zette de tweede tijd neer, gevolgd door het Amerikaanse team.

PosTeamTijdVerschilRondes
1 Ierland1'56.663 - 20
2 Canada1'56.952 +0.289 18
3 Verenigde Staten1'57.188 +0.525 19
4 Tsjechië1'57.273 +0.610 23
5 Frankrijk1'57.316 +0.653 19
6 Brazilië1'57.344 +0.681 15
7 Groot-Brittanië1'57.347 +0.684 18
8 Zwitserland1'57.374 +0.711 17
9 Maleisië1'57.506 +0.843 18
10 Nederland1'57.525 +0.862 16
11 Indonesië1'57.605 +0.942 13
12 Zuid-Afrika1'57.871 +1.208 20
13 Italië1'57.918 +1.255 13
14 Japan1'57.929 +1.266 17
15 China1'57.959 +1.296 19
16 Nieuw-Zeeland1'57.994 +1.331 21
17 Australië1'58.040 +1.377 19
18 Pakistan1'58.066 +1.403 12
19 Portugal1'58.488 +1.825 15
20 Mexico1'58.796 +2.133 20
21 India1'59.043 +2.380 22
22 Libanon2'00.146 +3.483 5
23 Oostenrijk

Pothuizen zeker maand uitgeschakeld

Patrick Pothuizen zal geruime tijd niet voor NEC in actie kunnen komen. De centrale verdediger heeft last van een blessure aan zijn kuit.

Deze week scheurde Pothuizen tijdens een training een spier in zijn kuitbeen. De medische staf van de club uit De Goffert vreest dat de routinier drie tot zes weken uitgeschakeld zal zijn.

NEC, de nummer 9 in de Eredivisie, zal het aankomende zaterdag in de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag ook moeten doen zonder de langer geblesseerden Chaimil Mormon, Rutger Worm en Bart Van Den Eede.

Smack the bitch!

Het wreekt zich af en toe dat ik maar weinig televisie kijk. Ook nu want kennelijk is er op BNN één of ander programma waarin Bridget en Katja het tegen elkaar opnemen. Het zegt mij dus echt helemaal niets, maar op de site van Katja staat in ieder geval een boksspelletje waarin je Bridget knock-out kan slaan.

Altijd leuk voor een duffe vrijdagochtend natuurlijk. Dus speel hier even mee en zet je score in de reacties.

Ik won met 24 punten, zie dat maar eens te verbeteren....

Als je niet weet hoe dames boksen dan wil ik natuurlijk wel even helpen om dat uit te leggen aan de hand van een filmpje. Helaas kon ik echter alleen dit oude filmpje met topless boksende dames in strings vinden dus daar zal je het mee moeten doen...

oh ja, liegen over je score is flauw

Babylon 5 als MMORPG?

De science-fiction serie Babylon 5 zou prima omgezet kunnen worden in een MMORPG volgens bedenker J. Michael Straczynski.

"Elk jaar spreekt Warner Bros wel over een potentiële Babylon 5 game en dit jaar doen ze dit weer. Het Babylon 5 universum is praktisch helemaal ingericht voor een groots online game," sprak Straczynski in een interview.

Er was eerder een Babylon 5 game in ontwikkeling bij softwarehuis Sierra, maar dat werd afgeblazen.

[A1GP] Uitslag 1e vrije training

Op het circuit van Sepang is de vanmorgen de eerste vrije training voor de GP van Meleisië verreden. Jos Verstappen werd voor Nederland verrassend eerste, gevolgd door team Brazilië en het Ierse team.

Verstappen had er dit over te vertellen: "Dit kleine succesje is een goede motivatie voor het hele team. Ik heb in het begin mijn nieuwe remblokken in moeten remmen, maar daarna kon ik me concentreren op de rondetijden en de afstelling. Ik ken het circuit natuurlijk goed, dat geeft me misschien een licht voordeel. Maar het zal niet eenvoudig worden. Er zijn hier genoeg teams die erg competatief zijn. We zullen vol aan de bak moeten."

PosTeamTijdVerschilRondes
1 Nederland1'56.342 - 17
2 Brazilië1'56.351 +0.009 12
3 Ierland1'56.737 +0.395 10
4 Frankrijk1'56.917 +0.575 16
5 Portugal1'57.272 +0.930 16
6 Nieuw-Zeeland1'57.282 +0.940 19
7 Pakistan1'57.393 +1.051 18
8 Maleisië1'57.494 +1.152 9
9 Zwitserland1'57.564 +1.222 19
10 Canada1'57.818 +1.476 12
11 Tsjechië1'57.899 +1.557 18
12 Groot-Brittanië1'58.002 +1.660 19
13 Zuid-Afrika1'58.246 +1.904 16
14 Verenigde Staten1'58.251 +1.909 16
15 Japan1'58.324 +1.982 20
16 Indonesië1'58.379 +2.037 9
17 Oostenrijk1'58.414 +2.072 18
18 Italië1'58.507 +2.165 18
19 Australië1'58.968 +2.626 19
20 Libanon1'59.139 +2.797 19
21 Mexico1'59.562 +3.220 18
22 India1'59.791 +3.449 21
23 China2'00.019 +3.677 8

Games duurder om te ontwikkelen

De productiekosten van games zullen met de komst van de next-generation consoles flink stijgen. Van tussen de drie en zes miljoen naar tussen de zes en tien miljoen om precies te zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van Screen Digest.

Dit zal tot gevolg hebben dat nog maar 80 spellen per jaar winst opleveren. Volgens hetzelfde onderzoek kan dit onder andere leiden tot de ondergang van kleine publishers en kan de markt nog sterker gedomineerd worden door sequels.

Er wordt gesteld dat de organisatie binnen de gamesindustrie bijzonder slecht is, waardoor er veel faillissementen zijn in de toch wel welvarende industrie.

Australian Open komt te vroeg voor Verkerk

De Australian Open komt nog te vroeg voor Martin Verkerk. De tennisser uit Alphen aan den Rijn heeft al geruime tijd te maken met een blessure aan zijn schouder. Het herstel verloopt voorspoedig, maar het toernooi in Australië komt nog te vroeg.

"We zijn op dit moment de training nog aan het opbouwen.", aldus zijn coach Nick Carr. "Een rentree in februari is daarom een realistischer doel. Bovendien wordt er op een grandslam om de best-of-five-sets gespeeld. Meteen zo'n belasting is niet goed voor zijn schouder."

Het voorlopige doel is om Verkerk te laten starten in een challengertoernooi. Als het dan allemaal goed gaat hoopt hij uit te kunnen komen voor het Davis Cup-team. Van 10 tot en met 12 februari wordt er namelijk in Amsterdam tegen Rusland gespeeld. "We moeten kijken hoe hij er dan voorstaat, maar hij zou in de Davis Cup bijvoorbeeld ook een dubbel kunnen spelen."

Volgens Carr traint Verkerk hard, en ook zijn schouder kan hij inmiddels steeds meer belasten. "Een rentree in februari is daarom een realistischer doel. Bovendien wordt er op een grandslam om de best-of-five-sets gespeeld. Meteen zo'n belasting is niet goed voor zijn schouder."

Leren studeren dankzij Neverwinter Nights

Atari is een project gestart om met behulp van Neverwinter Nights je studeren te verbeteren. Op het West Nottinghamshire College kunnen studenten een NWN scenario spelen waarin zij, met behulp van interactief teamwork, probleemoplossend moeten werken.

Sinds het project aan de gang is zijn de slagingspercentages met tien procent omhoog gegaan en slaagt praktisch iedereen. Het leverde een award van de Association of Colleges op.


Educate us!

Men is nu aan het onderzoeken of het Neverwinter Nights educational project op meerdere scholen kan worden toegepast. Wordt gamen de nieuwe studiemethode?

Van de Laak terug, Silva en Luirink nog niet

FC Groningen-speler Koen van de Laak is weer terug op de Nederlandse voetbalvelden. De Brabander heeft lange tijd te maken gehad met een hardnekkige enkelblessure.

Van de Laak liep de blessure op in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam van 11 september. Sindsdien kwam de 23-jarige aanvaller niet meer in actie voor de Groningse formatie.

Verder is het nog niet zeker of trainer Ron Jans kan beschikken over verdedigers Bruno Silva en Gijs Luirink. Beide spelers hebben nog een lichte blessure aan respectievelijk knie en enkel. Jans denkt dat dit tweetal niet in actie zal komen in de wedstrijd tegen AZ, welke voor komende zondag op het programma staat.

Nederland gaat richting afgrond

Het gaat niet goed met Nederland en dit is zoals gewoonlijk de schuld van de vernederende politieke situatie waar ons land momenteel in verkeerd. Ons kabinet zuigt en de kloof tussen arm en rijk wordt steeds groter. Weliswaar zonder water, alhoewel dat niet valt uit te sluiten, zal Nederland zich uiteindelijk in 2020 opsplitsen in twee kampen en zal er een vergelijkbare situatie als in New Orleans zichtbaar zijn. Hoge criminaliteit en soort-zoekt-soort hebben de toekomst volgens Jan Latten (CBS). Deze ongenuanceerde rotzooi hebben wij te danken aan twee politieke partijen. De PvdA wegens gebrek aan inzet voor de armere arbeiders en de VVD wegens té veel inzet voor de rijkere onder ons. Hoe wij dit probleem gaan oplossen? Zijt gij ene Belgische manneke? Emigreren heeft de toekomst!

Boek: RTL Travel - De 25 leukste steden van Europa

RTL Travel is hét Nederlandse reisprogramma van deze tijd. Dappere dodo's als Daphne Bunskoek, Chris Zegers en natuurlijk Floortje Dessing verkennen de mooiste en meest indrukwekkende plekjes op onze planeet om aan ons te laten zien. Speciaal voor de stedenliefhebber is er nu het boekje De 25 leukste steden van Europa, geschreven door Hanneke van Bindsbergen, die als redactrice van het programma drie jaar lang met de presentatoren de wereld rond reisde.


SBS sucks

SBS besteedt vanavond aan het begin van dominoday 2005 aandacht aan de mus die maandag werd doodgeschoten. Dan denk je: "oké, ze zijn fout geweest, maar ze nemen in ieder geval nog de moeite voor een spijtbetuiging", maar vergeet het maar...

SBS gaat vanavond uitleggen waarom "er helaas geen andere optie was dan de mus uit te schakelen". Volgens een woordvoerder van SBS hebben honderden mensen SBS en televisieproducent Endemol benaderd met vragen: "Die gaan we uitleg geven en we zullen proberen veel onwetendheid weg te nemen".

Nou dat hoeft niet hoor stelletje ongelofelijke hufters. Iedereen begrijpt zo ook wel dat die mus is neergeschoten vanwege financiële motieven. Ik hoop dat er niemand kijkt naar die uitzending en nog meer hoop ik dat er toch nog iemand in slaagt om van te voren die steentjes even om te mikken.

Oh ja, ja kan weer condoleren op de herdenkingssite www.dodemus.nl. De door hackers geplaatste porno is inmiddels weer verwijderd...

Jammer dat de Buttplug vandaag al voor iemand anders bestemd is...

Wekelijkse Hardwareverkopen Japan

Another week, another chart. Wat voor bijzonderheden treffen we dit keer aan? Relatief hoge Cube sales in verband met Mario Party 7, de PS2 duikt onder de 20.000 en de PSP telt nu 2.000.000 totaal verkochte units.


ConsoleAantal
Nintendo DS48.342
PSP31.078
PS219.277
GB Micro9.151
GBA SP6.143
GameCube4.368
GBA227
Xbox 119

YTD / LTD
DS - 2,081,138 / 3,576,734
PSP - 1,544,330 / 2,026,582
DS Lead - 536,808 / 1,550,152

Vorm PS3-controller definitief?

Een Sony-woordvoerder schijnt gezegd te hebben dat er geen nieuw ontwerp van de PS3-controller getoond zal worden op een beurs in Las Vegas begin 2006. Hij heeft dit gezegd in het Japanse blad Famitsu. De controller heeft de bijnaam boemerang meegekregen, en is niet heel erg positief ontvangen door het algemene publiek. Maar Sony zal wel weten wat ze doen en we kunnen pas definitief oordelen als we hem zelf in handen hebben gehad.

Tommy

De wieltjes van haar scootmobiel bobbelen lui over de naden van de stoeptegels. Het is een mooie herfstdag. Niet te koud, niet te winderig, de belofte van regen in de lucht, maar voor nu is het nog droog. Om de zoveel meter stopt ze haar scootmobiel even en werpt een blik opzij naar het kleine hondje dat aan ieder struikje langs de weg even wil ruiken.

Op dit soort dagen mist ze Herman toch wel heel erg. Hij hield van de herfst en de wandelingen in de kleurrijke bossen. Tommy was dan ook eigenlijk zijn hondje. Zelf was ze op haar manier wel gek op het beestje, maar Herman was verzot op hem.

Het overlijden van Herman kwam onverwacht en ze had niet verwacht zo veel steun te vinden bij het vrolijke diertje. Natuurlijk komen haar kinderen en kleinkinderen wel eens langs, maar zo'n hondje helpt je toch de dag door, brengt wat gezelschap in de dagen dat er niemand langskomt. Voor de TV heeft ze geen geduld meer, dat is alleen maar ellende en narigheid. Nee, 's avonds luistert ze een beetje naar de radio. Tommy ligt dan op haar schoot, zoals hij ook altijd bij Herman lag. Het is vreemd, maar met Tommy is het net of Herman er nog een beetje is. Ze zou niet weten wat ze nog zonder Tommy moest.

Ze stopt haar scootmobiel en kijkt naar beneden.
'Tommy, gaan we weer naar huis? Krijg je dan wat lekkers?'
Tommy geeft haar een blijde blik, want de woorden 'wat lekkers' begrijpt hij wel.
Hij keft en samen gaan ze weer op weg. Het leven is nog niet zo slecht.

Hondje opgehangen bij overval gehandicapte

'Moord Sévèke was vergelding voor Fortuyn'

Louis SévèkeDe moord op de 41-jarige linkse activist, Louis Sévèke, was een vergelding van rechtsextremisten op de moord op Pim Fortuyn. De moordenaar van Fortuyn, Volkert van der Graaf, was voor zijn arrestatie ook actief in linkse kringen en zou een bekende van Sévèke zijn geweest. Dat zei Pieter Vleeming, een geestverwant en vriend van Sévèke, vandaag in het tv-programma Twee Vandaag.

Volgens Vleeming is er sinds de moord op Fortuyn een oorlog-achtige situatie ontstaan tussen extreem-links en extreem-rechts. Vleeming weet vrijwel zeker dat de kogel uit de extreem-rechtse hoek kwam. Hij maakt dat op uit eerdere bedreigingen en reacties op Internet.

Over het motief van de liquidatie wordt hevig gespeculeerd. Behalve een vergelding zou de moord ook een criminele afrekening geweest kunnen zijn. Tijdens zijn onderzoeken stuitte Sévèke namelijk ook weleens op criminele zaken. Omdat hij meer dan eens dossiers en geheime werkwijzen van politie en veiligheidsdiensten onthulde wordt ook gespeculeerd over een eventuele politieke moord.

Er zijn 25 rechercheurs op de zaak gezet. De politie heeft sinds woensdagmorgen een kleine vijftig getuigen gehoord en de banden uit bewakingscamera's gehaald die in het centrum van Nijmeegse hangen. Het analyseren van de beelden op de videobanden gaat volgens een zegsman van de recherche dagen duren.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.