Baten Kaitos Eternal Wings and The Lost Ocean

Met de Y roep je het complete overzicht van je party op. Je vindt er natuurlijk alle magnus kaarten, maar ook kun je er de party members bekijken en alles op de goede plaats zetten. Je kunt informatie opvragen van elke kaart waarvan de meeste omschrijvingen doorspekt zijn met droge humor.


Een paar van de honderden magnus kaarten<\/center>

Je levels en classes gaan niet automatisch omhoog na een gevecht. Je dient daarvoor te gaan bidden in de kerk. Helaas kom je niet zomaar in die kerk. Her en der vind je op strategische plaatsen grote bloemen met een rode of blauwe kleur. Als je op deze bloemen gaat staan vouwen de blaadjes zich open en kun je je ontwikkelingen op je memory cartdridge opslaan. In een blauwe bloem kun je ook een tripje maken naar de kerk. In de rode kun je alleen saven. Eén savegame neemt 8 blocks in beslag.

Tip: Save vaak, maar bewaar ook savegames voor als je iets vergeten bent of een te laag level hebt.


Een savepoint en de kerk<\/center>

Heb je genoeg experience points (XP) verzameld, dan ga je in level of class omhoog. Als een character een class omhoog kan verschijnt er een item in de inventory dat weer verdwijnt als je gaat bidden.

Ook bevat de kerk nog een side-quest waarin je gevraagd wordt de sterrenhemel weer op te lappen. Je krijgt natuurlijk andere items als beloning terug. Door de rode draad van het avontuur vind je tientallen side-quests. De ene wat eenvoudiger dan de andere, maar toch geven ze allemaal wel een beetje de nodige XP en magnus kaarten.

Hoe groter je level, hoe meer health points (HP). Hoe hoger je class, hoe meer kaarten je in één beurt kunt uitspelen. Dit kan oplopen tot 9 kaarten en een level van over de 80, al zal het wel eventjes duren voor je zover bent.