Lemony Snicket

Over het algemeen is het spel niet erg moeilijk. De puzzels vereisen niet al te veel denkwerk. Violet geeft precies aan welke voorwerpen je nodig hebt en hoe ze in elkaar moeten. De voorwerpen die je nodig hebt zie je al van een afstandje liggen omdat ze opgloeien. Gedeeltes van het huis waar je nog niets te zoeken hebt zitten op slot zodat altijd duidelijk is waar je naartoe moet. Kleine vijanden als ratten, spinnen, kikkers en wespen krijgen groene cirkels om hen heen als je ze kan raken. Raken ze jou eerst, dan voel je je een beetje ellendig. Hoe ellendig je je voelt, wordt uitgedrukt met een metertje rechtsbovenin beeld. Is de groene balk helemaal leeg, dan krijg je een sarcastische opmerking te horen en moet je overnieuw beginnen. Dat kan je oneindig vaak doen, je kan namelijk nooit echt dood in het spel. Je ammunitie (fruit, pepermuntjes en dergelijke) raakt nooit op en op de meeste plaatsen in het spel zijn genoeg medaillons te vinden waarmee je je ellendigheidsmeter weer kan vullen. Na het oplossen van een puzzel of het verslaan van een vijand krijg je meestal de vraag of je het spel wilt opslaan (je kunt dit dus niet op willekeurige plekken in het spel doen).

<\/center>

Er zijn echter een paar stukken in het spel die echt moeilijk zijn. In het begin van het derde \\\"hoofdstuk\\\" (tante Jozefien) moet je bijvoorbeeld een schier oneindige reeks mannen verslaan. Zij gooien allerlei voorwerpen naar je hoofd. Je moet die voorwerpen kapotschieten, en ondertussen de vijanden zien te raken. Doordat de besturing erg onhandig is, is dat erg moeilijk en frustrerend om te doen. Na een serie vijanden volgt een groep krabben, die nog moeilijker te raken zijn. Dan volgt weer een grote groep mannen en tenslotte weer een groep krabben. Tussendoor krijg je nergens de gelegenheid om even op adem te komen of je ellendigheidsmeter bij te vullen, waardoor het pas na tientallen keren proberen zal lukken. Ook zijn sommige stukken waarin je je springend een weg moet banen wel erg lang. Andere levels zijn dan weer supersimpel te halen.

<\/center>

In ieder level kun je tenslotte nog puzzelstukjes verzamelen. Heb je er 25, dan opent er ergens een geheime deur of doorgang. Vind je die, dan unlock je extra\\\'s als conceptart en filmpjes.

<\/center>