Boek: Mijn Liefste Wens

Ieder kind heeft wel een wens, of het nu de wens is om iets te worden, iets te doen of iets te maken, een wens is er altijd wel. De Happy Kids Foundation heeft als doel zoveel mogelijk wensen van zieke kinderen waar te maken. Je kunt de organisatie wel een beetje vergelijken met de Amerikaanse Make a Wish foundation. Om geld binnen te krijgen is de stichting afhankelijk van sponsoren, giften en de verkoop van artikelen, één van deze artikelen is Mijn Liefste Wens.

Mijn Liefste Wens is een voorleesboek waarin De Wens centraal staat. Meerdere auteurs hebben gedichten en verhalen geschreven voor dit boek. Naast deze gedichten en verhalen staan er ook een paar ideeën voor knutselwerkjes in het boek.



Enkele van de schrijvers en schrijfsters die meegewerkt hebben aan dit boek zijn Paul van Loon, Tosca Menten en Jacques Vriens. De heel leuke tekeningen zijn gemaakt door Dagmar Stam. Al deze personen hebben een deel van hun gage afgestaan aan de stichting.

Een deel van de opbrengst van dit boek zal besteed worden om in alle kinderziekenhuizen een verkleedkist neer te zetten. De rest zal natuurlijk voor andere zeer nuttige projecten gebruikt worden.

Mijn liefste wens bevat verhalen en gedichten die heel erg makkelijk voorlezen. De ene keer zal je het bij een kort gedicht houden, en de volgende keer kan je niet ophouden met lezen bij een wat langer verhaal. De knutselwerkjes zijn heel simpel en zo gemaakt, toch zal een kind veel plezier hebben aan het maken ervan.

Tsja, hoeveel sterren kan je nu geven aan een voorleesboek? Dit boek krijgt van mij vier sterren. Het is een vermakelijk boek om voor te lezen en het is nog eens voor een goed doel ook.

Wil je meer informatie hebben over de Happy Kids Foundation dan kan je surfen naar hun website : http://www.happykidsfoundation.nl/



Uitgever: House of Books ISBN: 90-443-1609-5 Pagina's: 89
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!