FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 22 oktober 2006

Uitslag Real Madrid - FC Barcelona

Vanavond heeft Real Madrid het gat tussen zichzelf en aartsrivaal Barcelona teruggebracht naar twee punten. De Madrilenen wonnen de klassieker in eigen huis met 2-0.

De wedstrijd werd niet door één van beide teams gedomineerd, toch bleek dat Real Madrid al vanaf de start de te kloppen ploeg was in deze Clásico. Een goede voorzet vanaf rechts van rechtsback Sergio Ramos werd al na drie minuten door Raúl González strak binnengekopt. De Spanjaard kreeg van de Catalaanse verdediging alle ruimte. Toch liet de regerend kampioen dat niet op zich zitten. Vooral via Lionel Messi was de ploeg van Frank Rijkaard vaak gevaarlijk, maar door reddingen van doelman Iker Casillas en goed verdedigend werk van vooral Mahamadou Diarra bleef het 1-0.

In de tweede helft begon Barcelona opnieuw zenuwachtig. De in de basis gestartte Ruud van Nistelrooy strafte dat in de 51e minuut hard af door een goede pass van Robinho achter Victor Valdés te werken. De Nederlander maakte daarmee zijn vierde competitietreffer. Even later schoot Van the Man de bal nog op de lat, en was dus dichtbij de beslisser. Bij Barça werd duidelijk dat men spits Samuel Eto'o wel degelijk miste voor de afronding. De acties kwamen wel van Ronaldinho en Messi, maar Eidur Gudjohnsen bleek niet in staat om ook daadwerkelijk verandering in de stand te kunnen brengen, zelfs niet vanaf een meter of drie.

De Koninklijke speelde de wedstrijd goed uit, en creërde zelfs nog enkele kansen op de 3-0. Het zou bij de 2-0 blijven, in een wedstrijd waar beide clubs kans hadden op de winst, gezien het spelbeeld. Barcelona kreeg echter een lesje in efficiëntie van de Madrilenen. Door de winst klimt Real een plaatsje naar de vierde stek. Barcelona blijft eerste, maar moet die plaats nu wel delen met Valencia.

Real Madrid CF - FC Barcelona 2-0
3' Raúl 1-0
51' Van Nistelrooy 2-0

Gemeenten eren schoonheid van de nacht

Icoon BinnenlandsVerschillende gemeenten geven dit jaar gehoor aan de wens van de Stichting Natuur en Milieu, om het donker, tijdens de Nacht van de Nacht, donker te laten. De Nacht van de Nacht wordt op 28 oktober tussen 19 en 24 uur gehouden.

Tot nu toe hebben 27 gemeenten aangegeven dat zij de lichten in hun gemeenten zullen doven, om aandacht te vragen voor 'de schoonheid van de nacht'. Tijdens de nacht worden verspreid over Nederland ook allerlei activiteiten gehouden, zoals een 'zintuigentocht', een nachtpicknick, vaartochten in het donker, vleermuizenexcursies en koeien kijken in het donker.

Daarnaast hebben vijf gemeenten aangegeven dat zij hun lantaarnpalen permanent zullen doven of dimmen. De milieuorganisatie pleit er voor om één miljoen lantaarnpalen te doven of te dimmen. De teller staat nu op ruim 21 duizend lantaarnpalen. Dit levert een besparing op van 82 duizend euro per jaar, stelt Natuur en Milieu.

Stupid Dogs

Zo, tijd voor lol met dieren, niet met de katten zoals jullie van ons gewend zijn, maar met honden en niet zomaar honden, nee Stupid Dogs, Two Stupid Dogs om precies te zijn, een tekenfilm serie die wat mij betreft vanaf de eerste uitzending een klassieker was, een van de allerleukste afleveringen was Cat (toch weer een kat...), mocht je dat niet leuk vinden dan kun je nog altijd naar Love in the park kijken, of een van de vele andere afleveringen.

Maar er is een ander probleem met honden, ze zijn niet alleen in tekenfilms dom, want volgens mij gaat dit niet helemaal lukken, heeft deze hond geen bot maar een kalmeringsmiddel nodig, kan deze hond een iets groter kattenluik prima gebruiken, en heeft de arme hond in dit filmpje oordopjes nodig.

Maar verder zijn honden lief en maar vijftig procent van de bovenstaande filmpjes dom.

Nieuw Nederlands record op NK plasstampen

Icoon SportSinds vandaag mag de 11-jarige Liselotte Zweers zich Nederlands beste plasstamper noemen. De Amsterdamse slaagde erin om stampend in een plas, spetters te produceren die een afstand van maar liefst 5,72 meter aflegden. Hiermee heeft zij tevens het oude record uit 2004 - dat op 2,83 meter stond - verpulverd. De originaliteitsprijs ging dit jaar naar Marre Hollemans, die met een ware radslag de plas in dook.

Het kampioenschap Plasstampen is een jaarlijks terugkerend fenomeen in attractiepark Miniatuur Walcheren in Middelburg. Dit jaar deden er zeventig kinderen aan mee. Mede-organisator Karin Zieverink noemde de wedstrijd zo'n succes, dat er volgend jaar waarschijnlijk een wereldkampioenschap wordt georganiseerd. "Buitenlandse toeristen hebben aangegeven ook te willen meestampen. We vinden dat zij ook een kans moeten krijgen."

Voor meer (opmerkelijk) sportnieuws kun je terecht op FOK!sport.

Uitslagen Duitsland speelronde 8


In de Bundesliga werd dit weekend de achtste speelronde afgewerkt. Ondermeer de kraker tussen Werder Bremen en Bayern München stond op de kalender. Ook betekende deze speelronde dat Hamburger SV voor het eerst wist te winnen. In de uitwedstrijd tegen Leverkusen won HSV met 1-2.

Bayern München ten onder tegen Werder Bremen

Zaterdag werd de kraker in de Duitse Bundesliga gespeeld. In het Weser-Stadion nam Werder Bremen het op tegen Bayern München. De thuisploeg begon agressief aan de wedstrijd, aangejaagd door de eigen aanhang. In de tweede minuut moest Oliver Kahn al redding bieden op een schot van Naldo, de centrale verdediger van Werder. Ook middenvelder Thorsten Frings was dichtbij een doelpunt op het half uur.

Op dat moment stond de thuisploeg al met 1-0 voor door een doelpunt van Diego, op aangeven van Frings. Roy Makkaay was daarna twee maal dicht bij de gelijkmaker, zonder succes. Wel succesvol was Pierre Worme voor Werder Bremen die de score verdubbelde via een schitterende vrije trap.

Vier minuten na de tweede tegentreffer kon Makaay iets terug doen voor Die Roten. Nadat Mark van Bommel een vrije trap meekreeg die via Sagnol en Pizarro bij Makaay belandde. De Nederlander kon de bal vervolgens in het doel werken.

Uiteindelijk zou Bayern via een eigendoelpunt van Lucio met een 3-1 nederlaag huiswaarts keren. Door de overwinning is Werder Bremen samen met Schalke 04 koploper, Bayern zakte weg naar de vierde plek.

Eindelijk overwinning Hamburger SV

Het kan nog steeds, Hamburger SV heeft zondagavond voor het eerst dit seizoen een wedstrijd winnend afgesloten. Niet alleen in de competitie gaat het slecht, ook in de Champions League wist HSV nog niet te winnen. In totaal vijftien wedstrijden op rij wist de havenclub niet te winnen, tot vanavond.

Tegenstander Bayer Leverkusen werd met 1-2 verslagen. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong door een doelpunt van Andrei Voronin. Tot twinig minuten voor tijd stonden de gasten nog met 1-0 achter, invaller Paolo Guerrero zorgde voor de gelijkmaker en vier minuten voor tijd maakte hij ook de winnende goal. HSV startte met Joris Mathijsen en, hij is weer terug, Rafael van der Vaart in de basis. Van der Vaart werd in de 76’ gewisseld.



Uitslagen

ThuisUitEindstand
Borussia DortmundVfL Bochum1-1
Hertha BSCBor. M'Gladbach2-1
VfL WolfsburgVfB Stuttgart1-1
Allemania AachenEnergie Cottbus1-2
Schalke 04Hannover 962-1
Werder Bremen Bayern München3-1
Arminia Bielefeld FSV Mainz 051-0
Eintracht Frankfurt 1.FC Nürnberg 2-2
Bayer LeverkusenHamburger SV 1-2


Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1Werder Bremen 851221-1016
2Schalke 04851211-816
3Hertha BSC844114-913
4Bayern München841312-1013
51.FC Nürnberg 826010-612
6Allemania Aachen840414-1212
7Borussia Dortmund833211-1012
8VfB Stuttgart833214-1412
9Bor. M'Gladbach840410-1112
10Arminia Bielefeld 832311-1011
11Energie Cottbus832311-1211
12Eintracht Frankfurt 817011-910
13Hamburger SV 815210-118
14Bayer Leverkusen822411-138
15FSV Mainz 0581437-117
16VfL Wolfsburg81435-97
17Hannover 9681349-186
18VfL Bochum81257-165


Programma

DatumThuisUit
27/10FSV Mainz 05Werder Bremen
28/10Energie CottbusHertha BSC
28/101.FC Nürnberg Borussia Dortmund
28/10Hamburger SV Hannover 96
28/10Bor. M'GladbachBayer Leverkusen
28/10Bayern MünchenEintracht Frankfurt
28/10VfL BochumVfL Wolfsburg
29/10Arminia Bielefeld Allemania Aachen
29/10VfB StuttgartSchalke 04

Topscores

#NaamClubDoelpunten
1Maio GomezVfB Stuttgart5
-Marko PantelicHerta BSC5
-Vlad MunteanuEnergie Cottbus5
4Boubacar SanogoHamburger SV4
-Jan SchlaudraffAllemania Aachen4
-Carlos Eduardo KaheBor. M'Gladbach4

Weer ludieke campagnefilmpjes

Icoon VerkiezingenHet eerste ludieke campagnefilmpje van dit verkiezingsseizoen is gesignaleerd. Onder andere op YouTube is een filmpje te zien van de PvdA, waarin 'Wouter's Angels' geheel in stijl geïnstrueerd worden om een koffer met geld af te pakken van Jan-Peter, die er allemaal leuke militaire speeltjes mee zou willen kopen. Het geld wordt vervolgens bezorgd bij een bejaardentehuis waar het geld harder nodig zou zijn. De drie Angels zijn kandidaat-kamerleden Attje Kuiken, Mei Li Vos en Nebahat Albayrak. De instructies komen van Wouter Bos.

Al een aantal keer zijn er door de verschillende partijen naast serieuze filmpjes ook ludieke gemaakt om in de campagne te gebruiken. Bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen had de VVD de primeur met filmpjes over een roos die niet wist of ze links of rechts was. Hiermee werd op ludieke wijze de PvdA aangevallen. De PvdA had op haar beurt een filmpje met 'Super Mario Bos'. De SP stuurde Jan Marijnissen op pad.

Welke filmpjes deze campagne nog meer te verwachten zijn, is nog niet openbaar gemaakt door de verschillende partijen. Het ligt wel in de lijn der verwachting dat er nog meer gaan komen.


Wouter's Angels

Bogtstra weg als Davis Cup-captain

De Nederlandse tennisbond KNLTB heeft vandaag bekendgemaakt dat Tjerk Bogtstra niet langer captain is van het Nederlandse Davis Cup-team. Het aflopende contract van de tenniscoach zal niet worden verlengd.

"De degradatie uit de wereldgroep en de op handen zijnde inpassing van een nieuwe generatie markeren het einde van een tijdperk", aldus een persbericht van de KNLTB.

In 2001 volgde Bogtstra op aandringen van de spelers Michiel Schapers op als Davis Cup-captain. Hij wist met het Davis Cup-team in het eerste jaar de halve finale in de wereldgroep te bereiken, het beste resultaat van Nederland ooit in de Davis Cup.

Petrovic stapt op bij Boavista

Zeljko Petrovic is opgestapt als trainer van Boavista. Hij was pas twee maanden in dienst bij de Portugese club.

Petrovic besloot op te stappen na een 4-0 thuisnederlaag tegen Nacional Madeira. De Montenegrijnse trainer begon goed bij Boavista. In zijn tweede duel werd er met 3-0 van Benfica gewonnen. Van de vijf daaropvolgende duels werden er echter drie verloren en slechts één gewonnen. Boavista is daardoor afgezakt naar de vijftiende plek van de ranglijst.

Uitslagen Schotland speelronde 11

Celtic won de thuiswedstrijd met 2-1 van Kilmarnock en vergrootte de voorsprong op de nummer twee, Hearts, doordat de nummer twee verloor van Kilmarnock. Glasgow Rangers steeg naar de derde plaats door een moeizame 2-3 overwinning tegen Saint Mirren.

De titelverdediger won zonder de geblesseerde Jan Vennegoor of Hesselink op eigen veld met 2-1 van Motherwell. Motherwell-verdediger Stephen Craigan hielp Celtic na een kwartier met een eigen doelpunt in het zadel. Vijftig minuten later verdubbelde Maciej Zurawski de score. Scott McDonald deed dertien minuten voor tijd nog iets terug, maar het bleef daarbij.

Glasgow Rangers had alle moeite om te winnen bij Saint Mirren. Na een snelle 1-0 achterstand was Rangers nog binnen het half uur op 1-2 gekomen via treffers van Adam en Thomas Buffel. Maar in de 78ste minuut leek John Sutton met zijn tweede treffer een verdiend punt te pakken voor The Buddies. Invaller Nacho Novo besliste de partij voor de Rangers uiteindelijk in de 85e minuut toen hij van dichtbij de rebound van een schot van Charlie Adam in het doel werkte.

Morgenavond wordt nog de wedstrijd tussen Dunfermline en Hibernian gespeeld.

Uitslagen speelronde 11:

ThuisUitEindstand
AberdeenDundee United3-1
CelticMotherwell2-1
HeartsKilmarnock0-2
Inverness CTFalkirk3-2
St MirrenGlasgow Rangers2-3

Stand:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Celtic112821-7
2Hearts112018-11
3Rangers111818-13
4Kilmarnock111814-17
5Inverness CT111714-12
6Aberdeen111512-10
7St. Mirren111412-14
8Hibernian101213-11
9Falkirk11118-15
10Motherwell111013-18
11Dunfermline1088-12
12Dundee United1189-20

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Scott McDonaldMotherwell7
2John SuttonSaint Mirren6
=Kris BoydRangers5

Programma speelronde 12:

DatumThuisUit
za 28/10Saint MirrenInverness CT
za 28/10FalkirkDundee United
za 28/10AberdeenHibernian
za 28/10KilmarnockCeltic
za 28/10Glasgow RangersMotherwell
za 28/10HeartsDunfermline

F1: Uitslag GP van Brazilië & kampioenschap

Icoon Formule 1Felipe Massa heeft de Grand Prix van Brazilië gewonnen. Michael Schumacher reed een fantastische inhaalrace en kwam, na een lekke band, tot de vierde positie. Fernando Alonso had aan een tweede plaats echter genoeg om zijn tweede wereldtitel binnen te halen. Renault, het team van Alonso, behaalde de wereldtitel bij de constructeurs.

Bij de start kwam Michael Schumacher, die vanaf de tiende plek vertrok, direct in het gedrang. Hij werd bijna het gras op gedwongen door Nick Heidfeld en Robert Kubica, maar een paar bochten later kon hij gebruik maken van het gevecht tussen beide BMW Sauber-coureurs, waardoor hij in de tweede ronde al op de zesde positie terechtkwam. De top vier bleef onveranderd, met Felipe Massa aan de leiding voor Kimi Räikkönen, Jarno Trulli en Fernando Alonso.

De eerste ronde van de race was direct het waterloo voor Williams. Mark Webber verloor zijn achtervleugel bij een touché met Nico Rosberg en moest zich in de pits melden, maar Rosberg, die zijn voorvleugel was verloren, haalde dat niet meer. In de laatste bocht crashte de Duitser zwaar in de bandenstapels. De baan raakte bezaaid met brokstukken en de safety car werd ingezet.

Na de herstart liep Massa weg van zijn achtervolgers. Michael Schumacher zat direct op de staart van Giancarlo Fisichella, die vlak achter zijn teamgenoot Alonso reed. Op het rechte stuk haalde Schumacher Fisichella in, maar hij reed bij het uitremmen zijn linkerachterband stuk op de voorvleugel van de Italiaan. Hij moest een complete ronde op de velg afleggen voor hij het wiel kon laten vervangen. Er leek verder niets beschadigd te zijn aan de Ferrari, maar Schumacher viel toch terug naar de twintigste en laatste plaats.

Beide Toyota's lagen al na tien ronden uit de race. Zowel Trulli als Schumacher reden de pits binnen en parkeerden hun wagens in garage. Drie ronden later viel ook David Coulthard uit. Christijan Albers reed een goede eerste stint en was in een gevecht gewikkeld met Takuma Sato en Vitantonio Liuzzi voor de elfde plaats. Nick Heidfeld zat ondertussen vast achter Pedro de la Rosa op de negende plaats.

De eerste ronde pitstops werd geopend door Räikkönen. Ook Barrichello en Fisichella kwamen binnen, die bij het uitrijden van de pits elkaar bijna raakten. Twee ronden later kwam ook Massa de pits in, net voordat hij zijn teamgenoot op een ronde achterstand zou zetten. Dat gaf de leiding aan Alonso, maar ook hij moest snel daarna de pits in voor verse banden. Hij kwam voor Räikkönen de baan weer op. De Fin verloor daarna nog een plaats aan Jenson Button, die hem in de eerste bocht uitremde.

Kubica kwam na zijn pitstop voor Scott Speed op de baan terecht, maar ramde de Amerikaan bij een inhaalpoging en verloor een deel van zijn voorvleugel. Ondertussen was Michael Schumacher bezig met een flinke opmars door het veld. Het kostte hem vijftien ronden om het gat naar zijn voorganger dicht te rijden, maar halverwege de race lag hij alweer op een achtste plaats, en verbeterde hij zelfs de snelste raceronde. Even leek de Ferrari een probleem te hebben, maar de rondetijden van Schumacher herstelden zich ogenblikkelijk.

In ronde 51 kon Massa veilig zijn tweede pitstop maken en Alonso voorblijven, die nog naar binnen moest. Alonso bleef op zijn beurt na zijn stop Button weer voor. Ook Button en Räikkönen maakten hun laatste pitstops en de top vier bleef ongewijzigd. Michael Schumacher had ondertussen het gat naar Giancarlo Fisichella dichtgereden en dwong hem in een remfout, wat de Duitser de vijfde plaats opleverde.

Nick Heidfeld beleefde een angstig moment toen zijn achterwielophanging het begaf op het rechte stuk. De Duitser spinde stuurloos de omheining in, maar kon ongedeerd uitstappen. De gele vlaggen die daarvoor getoond werden gaven even rust voor Räikkönen, die Schumacher op zijn hielen had. Met nog drie ronden voor de boeg ondernam Schumacher een gevaarlijke inhaalmanoeuvre op de Fin, waarmee hij de vierde positie pakte. In de voorlaatste ronde zette hij de snelste rondetijd nog scherper.

Felipe Massa won op magistrale wijze zijn thuisrace, met op de tweede positie Fernando Alonso, die daarmee zijn wereldtitel prolongeerde. De finish van Fisichella op de zesde plaats bevestigde tevens de constructeurstitel voor Renault, dat Ferrari net voor kon blijven.

Uitslagen Engeland speelronde 9

In de Engelse Premier League wist Manchester United de topper tegen Liverpool, met de rentree van Dirk Kuyt, met 2-0 te winnen. Ook Chelsea won, terwijl Arsenal naar de vierde plaats steeg door een ruime overwinning op promovendus Reading.

Koploper Chelsea won de thuiswedstrijd tegen Portsmouth met 2-1. Chelsea was de betere ploeg maar wist lang niet tot scoren te komen. Tien minuten na rust was het Sjevtsjenko die de ban brak. Twee minuten later scoorde Ballack de 2-0. Mwaruwari bezorgde Portsmouth echter nog enigszins hoop door 2-1 te maken. De zege van Chelsea kwam echter daarna niet meer in gevaar.

Arsenal won met 0-4 vrij eenvoudig bij promovendus Reading. Al in de eerste minuut lag de bal in het doel van Marcus Hahnemann nadat Thierry Henry, op aangeven van Francesc Fabregas de 0-1 binnenschoot. De 0-2 kwam tot stand na een een-tweetje van Aleksandr Hleb met Tomás Rosicky. Robin van Persie scoorde de 0-3, na een aanval die via Henry en Hleb bij hem was beland. De eindstand werd door Henry bepaald vanaf de penaltystip na een overtreding op Fabregas.

Uitslagen speelronde 9

thuisuituitslag
Wigan AthleticManchester City4-0
ChelseaPortsmouth2-1
EvertonSheffield United2-
Charlon AthleticWatford0-0
Aston VillaFulham1-1
Manchester UnitedLiverpool2-0
Blackburn RoversBolton Wanderers0-1
Tottenham HotspurWest Ham United1-0
MiddlesbroughNewcastle United1-0
ReadingArsenal0-4

Stand na negen speelrondes

#club gespeeldgewonnengelijkverlorendoelsaldopunten
1Manchester United971119-522
2Chelsea971115-522
3Bolton Wanderers962110-420
4Arsenal852115-417
5Portsmouth951313-516
6Everton944115-816
7Aston Villa936011-615
8Fulham934211-1413
9Reading94149-1213
10Blackburn Rovers93339-1112
11Liverpool93249-1111
12Middlesbrough93249-1311
13Tottenham Hotspur93246-1011
14Manchester City92346-139
15Wigan Athletic822411-118
16Newcastle92167-137
17Sheffield91354-126
18Watford90547-135
19West Ham United91266-135
20Charlton Athletic91176-154


Topscorers:

>
#SpelerClubDoelpunten
1Andrew JohnsonEverton6
-Nwankwo KanuPortsmouth6
-Darren BentCharlton6

Programma speelronde 10

datumthuisuit
28/10FulhamWigan Athletic
28/10LiverpoolAston Villa
28/10NewcastleCharlton
28/10PortsmouthReading
28/10Sheffield UnitedChelsea
28/10WatfordTottenham Hotspur
28/10ArsenalEverton
28/10Bolton WanderersManchester United
29/10West Ham UnitedBlackburn
30/10Manchester CityMiddlesbrough

Uitslag Grand Prix van Brazilië

Felipe Massa heeft de Grand Prix van Brazilië gewonnen. Michael Schumacher reed een fantastische inhaalrace en kwam, na een lekke band, tot de vierde positie. Alonso won met een tweede plaats zijn tweede wereldtitel.

Bij de start kwam Michael Schumacher direct in het gedrang. Hij werd bijna het gras opgedwongen door Nick Heidfeld en Robert Kubica, maar een paar bochten later kon hij gebruik maken van het gevecht tussen beide BMW Sauber-coureurs en lag in de tweede ronde al op de zesde positie. De top vier was onveranderd, met Felipe Massa aan de leiding, voor Kimi Räikkönen, Jarno Trulli en Fernando Alonso.

De eerste ronde van de race was direct het waterloo voor Williams. Mark Webber verloor zijn achtervleugel bij een touché met Nico Rosberg en moest zich in de pits melden, maar Rosberg, die zijn voorvleugel was verloren, haalde dat niet meer. In de laatste bocht crashte de Duitser zwaar in de bandenstapels. De baan was bezaaid met brokstukken en de safety car werd ingezet.

Na de herstart liep Massa weg van zijn achtervolgers. Michael Schumacher zat direct op de staart van Giancarlo Fisichella, die vlak achter zijn teamgenoot Alonso reed. Op het rechte stuk haalde Schumacher Fisichella in, maar reed bij het uitremmen zijn linkerachterband stuk op de voorvleugel van de Italiaan. Hij moest een complete ronde op de velg afleggen voor hij het wiel kon laten vervangen. Er leek verder niets beschadigd te zijn aan de Ferrari, maar viel terug naar de twintigste en laatste plaats.

Beide Toyota's lagen na tien ronden uit de race. Zowel Trulli als Schumacher reden de pits binnen en parkeerde hun wagens in garage. Drie ronden later viel ook David Coulthard uit. Christijan Albers reed een goede eerste stint en was in een gevecht gewikkeld met Takuma Sato en Vitantonio Liuzzi voor de elfde plaats. Nick Heidfeld zat ondertussen vast achter Pedro de la Rosa op de negende plaats, zette de Spanjaard onder druk, maar kon hem niet passeren.

De eerste ronde pitstops werd geopend door Räikkönen. Ook Barrichello en Fisichella kwamen binnen, die bij het uitrijden van de pits elkaar bijna raakten. Twee ronden later kwam ook Massa de pits in, net voordat hij zijn teamgenoot op een ronde achterstand zou zetten. Dat gaf de leiding aan Alonso, maar ook hij moest snel daarna de pits in voor verse banden en kwam voor Räikkönen de baan weer op. De Fin verloor daarna nog een plaats aan Jenson Button, die hem in de eerste bocht uitremde.

Kubica kwam na zijn pitstop voor Scott Speed op de baan terecht, maar ramde de Amerikaan bij een inhaalpoging en verloor een deel van zijn voorvleugel. Ondertussen was Michael Schumacher bezig met een flinke opmars door het veld. Het kostte hem vijftien ronden om het gat naar zijn voorganger dicht te rijden, maar lag halverwege de race alweer op een achtste plaats en verbeterde zelfs de snelste raceronde. Even leek de Ferrari een probleem te hebben, maar de rondetijden van Schumacher herstelden zich ogenblikkelijk.

In ronde 51 kon Massa veilig zijn tweede pitstop maken en Alonso voorblijven, die nog naar binnen moest. Alonso bleef op zijn beurt na zijn stop Button weer voor. Ook Button en Räikkönen maakten hun laatste pitstops en de top vier bleef ongewijzigd. Michael Schumacher had ondertussen het gat naar Giancarlo Fisichella dichtgereden en dwong hem in een remfout, wat de Duitser de vijfde plaats opleverde.

Nick Heidfeld beleefde een angstig moment toen zijn achterwielophanging het begaf op het rechte stuk. De Duitser spinde stuurloos de omheining in, maar kon ongedeerd uitstappen. De gele vlaggen die daarvoor getoond werden, gaven even rust voor Räikkönen, die Schumacher op zijn hielen had. Met nog drie ronden voor de boeg ondernam Schumacher een gevaarlijke inhaalmanoeuvre op de Fin en pakte de vierde positie. In de voorlaatste ronde zette hij de snelste rondetijd nog scherper.

Felipe Massa won op magistrale wijze zijn thuisrace, met op de tweede positie Fernando Alonso, die daarmee zijn wereldtitel prolongeerde. De finish van Fisichella op de zesde plaats bevestigde de constructeurstitel voor Renault.

Uitslag

Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Felipe MassaScuderia Ferrari  1:31:53.751  
2 Fernando AlonsoRenault F1  + 18.658  
3 Jenson ButtonHonda Racing F1  + 19.394  
4 Michael SchumacherScuderia Ferrari  + 24.094  
5 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes  + 28.503  
6 Giancarlo FisichellaRenault F1  + 30.287  
7 Rubens BarrichelloHonda Racing F1  + 40.294  
8 Pedro de la RosaMcLaren Mercedes  + 52.068  
9 Robert KubicaBMW Sauber F1  + 1:07.642  
10 Takuma SatoSuper Aguri F1  + 1 ronde  
11 Scott SpeedScuderia Toro Rosso  + 1 ronde  
12 Robert DoornbosRed Bull Racing  + 1 ronde  
13 Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso  + 1 ronde  
14 Christijan AlbersMidland F1  + 1 ronde  
15 Tiago MonteiroMidland F1  + 2 ronden  
16 Sakon YamamotoSuper Aguri F1  + 2 ronden  
17 Nick HeidfeldBMW Sauber F1  + 8 ronden  wielophanging
- David CoulthardRed Bull Racing    versnellingsbak
- Jarno TrulliToyota F1    wielophanging
- Ralf SchumacherToyota F1    wielophanging
- Mark WebberWilliams F1    schade na crash
- Nico RosbergWilliams F1    crash

Wii-mote in Legend of Zelda: The Wind Waker

Daniel Flynn, een jongen die ogenschijnlijk veel creativiteit een vaardigheid heeft in het zelf maken van animaties, heeft een filmpje gemaakt in de stijl van The Legend of Zelda: The Wind Waker (GameCube) met daarin de Wii-mote. We zien hoe Links kleine zusje Aryll de witte afstandsbediening uit zee vist en daarmee haar nietsvermoedende broertje de meest gevaarlijke kunstjes laat uitvoeren.

TK: mogelijk meer geld voor waterkeringen

Icoon BinnenlandsDe Tweede Kamer wil de komende jaren mogelijk veel meer geld vrijmaken om waterkeringen te verbeteren. Dat is nodig om Nederland beter te beschermen tegen overstromingen. Het CDA wil eerst uitleg van het kabinet voordat het om meer geld vraagt.

Het CDA en de PvdA reageerden daarmee zondag op de bevindingen van de Adviescommissie Water (ACW), die wordt geleid door kroonprins Willem-Alexander. Hij waarschuwde zaterdag in de Telegraaf dat het waterbeleid achter de feiten aanholt, waardoor ons land onvoldoende is voorbereid op overstromingen. Het kabinet moet volgens prins Willem-Alexander veel sneller de achterstanden wegwerken.

Genomineerden TMF Game Awards bekend

Op 24 november zal in de jaarbeurs in Utrecht de TMF Awards worden gehouden. De TMF Awards vormt een onderdeel van Power Unlimited Gameplay 06, een evenement dat in hetzelfde weekend wordt gehouden, en wordt gepresenteerd door niemand minder dan Richard "Skate the Great" Simons. De nominaties zijn:

Beste PS2-game
Shadow of the Colossus
Black
Pro Evolution Soccer 5

Beste Xbox-game
Black
Pro Evolution Soccer 5
Half-Life 2

Beste Xbox 360-game
Saints Row
Dead Rising
The Elder Scrolls IV: Oblivion

Beste GameCube-game
Mario Smash Football
Mario Party 7
Chibi Robo

Beste PC-game
The Elder Scrolls IV: Oblivion
Company Of Heroes
F.E.A.R.

Beste DS/GBA-game
Brain Training
New Super Mario Bros
Metroid Prime Hunters

Beste PSP-game
Loco Roco
GTA: Liberty City Stories
Tekken Dark Resurrection

Beste online game
Call of Duty 2 (PC/Xbox 360)
Guild Wars: Factions (PC)
Saints Row (Xbox 360)

Beste spelcomputer
Xbox 360
PC
PlayStation 2

Beste handheld
PSP
GBA SP
Nintendo DS

Speciale Award voor beste sound
Guitar Hero (PS2)
Call of Duty 2 (PC)
Lumines (PSP)

Indien je je geroepen voelt om te stemmen, kan je dat hier doen.

PS3 toch geen achievements

In de inmiddels vervlogen tijden van hittegolven en schaarsgeklede vrouwen kwamen we met het bericht dat Sony voor zijn PS3 eenzelfde soort achievements-systeem zal gebruiken als Microsoft voor de Xbox 360. De hele wereld stond welhaast volledig op zijn kop, en vele boze tongen betichtten Sony van de zoveelste diefstal.

Nu krijgen we van Jack Tretton, Sony Computer Entertainment America executive VP, te horen dat dit puntensysteem er toch niet aan zit te komen. Tretton vertelt ons dat het gamers niet interesseert hoe goed gamers in totaal zijn, maar enkel in hun vaardigheden voor een bepaald spel. Het komt er dus op neer dat ieder spel gewoon zijn eigen leaderboards krijgt. Volgens Tretton sluit dit overigens nog niet uit dat de games van Sony geen achievement-achtig systeem krijgen, alleen dan op een andere manier zoals we van de Xbox 360 kennen.



"Just Jack"

Nieuwe voorwerpen en informatie Twilight Princess

Iedere Zelda game heeft altijd een paar terugkerende items die Link op zijn avontuur bij zich draagt. Zo zal de groengemutste zelden op reis gaan zonder halverwege een pijl-en-boog uit een kist te scharrelen. Daarnaast vindt Link ook altijd wel een paar nieuwe wapens, en in het nieuwste deel - Twilight Princess - is dat niet anders. Als je je volledig wilt laten verrassen door deze nieuwe Zelda moet je het volgende overigens maar niet lezen.

De welbekende hookshot is verdwenen. Het stuk gereedschap dat Link altijd op wonderbaarlijke wijze grote afstanden wist te laten overbruggen is namelijk vervangen door de clawshot. Dit is een mengeling van de oude hookshot en de grapple hook die we uit The Wind Waker kennen. Een ander nieuw wapen is een grote zware bal, die onder andere benut kan worden om muren mee omver te slaan. Het derde en laatste item dat bekend is gemaakt is de Spinnec. Dit is een ronddraaiend platform dat je een route af kunt laten leggen.

Naast drie nieuwe wapens is er nog meer informatie uit de doeken gedaan. Even een opsomming van dit alles:

- Als wolf kan Link zijn dierlijke graaf- en reukvermogens benutten, bijvoorbeeld om schatten te vinden.
- Midna (het wezentje op Links rug als hij wolf is) kan Link teleporteren tussen gebieden.
- Midna geeft gameplay-gerelateerde tips
- Poe's, de spookjes uit Ocarina of Time, maken wederom hun opwachting in Hyrule
- Een hartcontainer bestaat uit vijf stukjes in plaats van vier, waarschijnlijk vanwege de grootte van het spel.
- Er zijn drie verschillende soorten bommen

Israël geeft gebruik fosfor als wapen toe

Icoon OorlogEen Israëlische minister heeft voor het eerst gezegd dat zijn land in de strijd tegen Hezbollah in Libanon fosforgranaten als wapen heeft gebruikt. Een woordvoerder van minister Yakov Edery bevestigde zondag een bericht daarover de krant Haaretz.

De minister van Relaties tussen Parlement en Regering heeft vorige week tegen parlementariërs verteld over het gebruik van fosforgranaten tegen Hezbollah-doelen. Hij citeerde een reactie van het leger naar aanleiding van een vraag daarover. Het leger heeft altijd beweerd witte fosfor te gebruiken om doelen te markeren.

Witte fosfor is een giftig middel dat vreselijke brandwonden veroorzaakt, en ook organen als lever, longen en hart kan aantasten. Het geldt volgens internationale afspraken niet als een chemisch wapen. Het Rode Kruis is voorstander van een totaal verbod op het gebruik van fosforbommen.

Edery heeft niet gezegd op welke schaal het wapen is gebruikt tijdens de Israëlische militaire operatie in juli en augustus. Na een resolutie van de VN-Veiligheidsraad kwam medio augustus een bestand tussen de strijdende partijen tot stand. De laatste Israëlische militairen verlieten eind vorig maand Libanon, maar Israël behoudt zich het recht voor om controlevluchten boven Libanon uit te voeren om wapensmokkel op te sporen.

De Israëlische minister van Defensie Amir Peretz heeft dat zondag herhaald tijdens de wekelijkse kabinetszitting. Volgens Peretz heeft de Israëlische geheime dienst aanwijzingen dat de radicale sjiitische beweging Hezbollah in het geheim nog altijd van wapens wordt voorzien.

Peretz reageerde daarmee op uitspraken van de commandant van de VN-missie in het zuiden van Libanon (Unifil), generaal Alain Pellegrini. Die zei enkele dagen geleden dat hij desnoods luchtafweer wil inzetten tegen de schendingen van het Libanese grondgebied door Israëlische gevechtsvliegtuigen.

SP boos over duur Haags feestje

Icoon BinnenlandsDe SP-fractie in de Haagse gemeenteraad wil opheldering over de kosten van het feest waarmee de gemeente op 1 november haar nieuwe beeldmerk lanceert. De één uur durende presentatie kost maar liefst 190.000 euro.

De socialisten becijferen dat dit neerkomt op ruim 52 euro per seconde. Bij de presentatie van het door fotograaf Anton Corbijn ontworpen logo kunnen 1500 mensen aanwezig zijn. Dit betekent dat de gemeente per bezoeker meer dan 126 euro betaalt. SP-fractievoorzitter Ingrid Gyömörei vindt de uitgaven ongepast in een stad met twintig voedselbanken en spreekt van "onhaags financieel exhibitionisme".

De woordvoerder van verantwoordelijk wethouder Frits Huffnagel noemt de kosten "nog relatief laag". Op het feest dat bij het Gemeentemuseum wordt gehouden treedt een keur aan Haagse artiesten op tegen kostprijs. De 190 duizend euro is onder meer bestemd voor de beveiliging, de verlichting, de tribunes, het podium en enkele filmpjes. Hagenaars kunnen gratis naar de show, die 's avonds ook nog een keer herhaald wordt.

"Je kunt een nieuw beeldmerk maar één keer in de markt zetten, dus dat moet je goed doen", verantwoordt de woordvoerder de uitgaven. "We willen hiermee bedrijven en bezoekers aantrekken. Je moet het zien als een investering en we gaan ervan uit dat die rendement oplevert".

Over de ontwerpkosten van het nieuwe beeldmerk wil de woordvoerder niet meer kwijt dan dat Anton Corbijn "een schappelijke prijs" heeft gerekend.

De [ONZ] Lollerverkiezingen 2006!

Hoe weet je dat het einde van het jaar er weer aankomt? Niet alleen doordat de Sintmeuk die er sinds juli ligt bijna vervangen wordt door de Kerstzooi, die eigenlijk komt op het moment dat juist is voor de Sintmeuk, maar natuurlijk ook door de verschillende verkiezingen op het forum!

Nou zijn we in Onzin voor je Leven altijd net wat vooruitstrevender dan de rest ( . ) dus komen wij nét iets eerder met onze eerste verkiezingen! De [ONZ] Lollerverkiezingen 2006!

Maar ONZ zou ONZ niet zijn als we niet wat afwijkende categorieën zouden hebben, zo hebben wij niet het standaard "Wie is de meest behulpzame user?" of "Wie is je favoriete mod?", maar komen wij met de zaken die echt boeien. Zoals "Welke user heeft de lekkerste boobs?" en "Welke user pimpt het meest met zijn of haar biergebruik?".

Om het stemmen helemaal makkelijk te maken, is er zelfs een tekstbestandje voor de juiste lay-out. Even kopiëren, invullen en posten maar!

En natuurlijk een bedankje naar Twylight en Surveillance-Fiets voor het organiseren!

Edit
Inmiddels zijn de uitslagen bekend! .
[ONZ] Lollerverkiezingen 2006! De uitslag!

Federer ook de beste in Madrid

Roger Federer heeft het ATP Masters Series-toernooi van Madrid gewonnen. In de finale was de Zwitser met 7-5, 6-1 en 6-0 te sterk voor de Chileen Fernando González.

Federer kwam tijdens de partij slechts één keer in de problemen, toen hij uitgleed en even verzorging nodig had. Hij wist zich echter te herstellen en pakte zijn vierde Masters-zege van 2006. Federer was dit jaar ook al de sterkste in Canada, Indian Wells en Miami. Over twee weken in Parijs kan hij zijn vijfde Masterstitel van dit seizoen in de wacht slepen.

Met in totaal twaalf Master Series-zeges is Federer nog vijf overwinningen verwijderd van het record van Andre Agassi.

Vrees voor hersenschudding Didulica

AZ vreest dat het Joey Didulica een tijdje zal moeten gaan missen. In de laatste minuut van de wedstrijd tegen PSV kreeg de keeper van de Alkmaarders een bal vol op zijn hoofd.

"Je kunt het vergelijken met een soort upper-cut. Maar dan met een bal. Hij is enkele minuten buiten bewustzijn geweest en we denken dat hij een hersenschudding heeft. Het is nu echter nog te vroeg voor een definitieve diagnose," aldus een woordvoerder van AZ.

Opblaaspop redt automobilist

Icoon Not Safe For Work (NSFW) Een opblaaspop heeft een automobilist in het Belgische St. Truiden voor erger onheil kunnen behoeden. Na een aanrijding werd een groot deel van de klap opvangen door een opblaaspop die hij uit de kofferbak gehaald had.

De automobilist was door een ritje in de St. Truiense hoerenbuurt opgewonden geraakt. Geld voor een prostituee wilde hij niet uitgeven, maar hij kon zijn erotische verlangens niet langer voor zich uitstellen. Hij besloot op een omleidingsweg aan de vluchtstrook te parkeren en zijn plastic opblaaspop tevoorschijn te halen.

Om er een intiem sfeertje van te maken besloot de man om de verlichting van de auto te dimmen. Dat was niet zo'n verstandige beslissing, want daardoor was zijn voertuig in het donker niet meer goed te zien. De auto werd aangereden door een ander voertuig, die hem niet opgemerkt had.

De klap was zo hevig dat de man vast kwam te zitten in de auto. De brandweer moest eraan te pas komen om de man uit zijn benarde positie te bevrijden. De brandweer stelde dat de man geluk heeft gehad: zijn opblaasbare vriendin ving met haar twee extra airbags een gedeelte van de klap op.

De man bleek erg gehecht te zijn aan de pop: terwijl hij vastzat vroeg hij aan de brandweer of ze de lucht uit zijn pop wilde laten lopen en haar terug in de tas wilde stoppen. Of de brandweer ook daadwerkelijk geluisterd heeft naar dit advies is niet bekend. Waarschijnlijk is de pop achtergebleven in de auto. De man werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.

Met dank aan roaddevil voor de submit.

Uitslag Heerenveen - FC Groningen

Er werd vanmiddag nog één wedstrijd gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslag.

SC Heerenveen - FC Groningen 4-2
26' Alves 1-0
67' Friend (assist Breuer)
74' Alves (assist Bradley)
79' Alves 4-0 (assist Friend)
81' Levchenko 4-1 penalty
82' Levchenko 4-2 (assist Suárez)

Scheidsrechter: Allaerts.
Toeschouwers: 26.000.
Gele kaart Kissi, Friend (Heerenveen), Fledderus, v.d Linden, Levchenko (Groningen).

Opstellingen:

Heerenveen: Vandenbussche, Zuiverloon (Hanssen/46), Hansson, Dingsdag, Breuer, Bradley, Kissi, Pranjic (J.Drost/34), Nilsson (Yildirim/69), Friend, Alves.

Groningen: Roorda, Silva, Sankoh, Kruiswijk, v.d.Linden (Salmon/73), v.d.Laak (Cornelisse/63), Lindgren, Levchenko, Fledderus (Lovre/63), Suárez, Nevland.

De stand na vandaag kan je hier vinden.

Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 8

Icoon EredivisieDe achtste speelronde van de Eredivisie is dit weekend gespeeld. Er werden op deze 'Superzondag' twee toppers gespeeld: Feyenoord verloor in eigen huis van de grote rivaal Ajax met 0-4 en AZ verloor in Alkmaar met 1-3 van PSV. De verslagen van deze wedstrijden vind je hier.

NEC won in de Gelderse derby tegen Vitesse met 1-0. El Akchaoui scoorde in blessuretijd door een strafschop het enige doelpunt van de wedstrijd. FC Utrecht won voor het eerst twee maal op rij. Na de overwinning op Excelsior vorige week, ging het team van Foeke Booy vandaag naar huis met een 2-0 overwinning op ADO Den Haag door doelpunten van Kruys en Van der Gun. SC Heerenveen wist thuis te winnen van FC Groningen met 4-2. Alves (3 maal) en Friend zorgden voor een 4-0 voorsprong voor de Friezen. Levtsjenko maakte de slotfase nog enerverend door in twee minuten twee maal te scoren, waarvan één door een penalty, maar hij kon niet verhinderen dat de fans uit Groningen met nul punten naar huis gingen.

Uitslagen speelronde 8:
Vrijdag 20 oktober:
Willem II - Heracles Almelo (2-0)

Zaterdag 21 oktober:
Roda JC - Sparta Rotterdam (2-1)
RKC Waalwijk - NAC Breda (0-1)
FC Twente - Excelsior (4-1)

Zondag 22 oktober:
Feyenoord - Ajax (0-4)
NEC - Vitesse (1-0)
FC Utrecht - ADO Den Haag (2-0)
AZ - PSV (1-3)
SC Heerenveen - FC Groningen (4-2)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

----------

Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK! Voetbalmanager.

Nederland teleurstellend op World Cyber Games

Nederland heeft helaas niet goed gepresteerd op de World Cyber Games. Waar we in vorige jaren in de bovenste regionen eindigden qua behaalde medailles, moeten we dit jaar genoegen nemen met slechts 1 bronzen medaille. Hieronder de uitslagen:

Counterstrike 1.6
Het Nederlandse team, bestaande uit Clint Jansen, Dennis Seesing, Ferdi Van Leeuwen, Mike Degger en Tom Nijenhuis trok onder de naam DigitalMind ten strijde tegen CuBe_eS uit Italië, Meetyourmakers uit Noorwegen, Hacker.PK uit Korea, teg_ro uit Roemenië en Simplex uit Macedonië. Zij wonnen drie van de vijf wedstrijden en wisten zich helaas net niet te kwalificeren voor de latere ronden.

Need For Speed
Steffan (Steffan Amende) wist in de voorrondes alle zes de wedstrijden te winnen: tegen USSRxAlexio uit Letland, ABDmaster uit Bangladesh, David125 uit Italie, ROEDxSpeed uit Thailand, Kazmzm uit Saudi Arabië en BadSeed (eveneens uit Saudi Arabië ). In de 8e finale kwam hij uit tegen aTTaXsLiVr uit Duitsland; dit wist hij te winnen, evenals de kwartfinale finale tegen Nice uit Kazachstan. In de halve finale was USSRxAlan uit Rusland echter te sterk. Hij werd ook de uiteindelijke winnaar. Steffan wist nog wel de derde plaats te veroveren van Speed uit Brazilië. Proficiat Steffan!

FIFA 2006
RvK Robbert Van KLeeff werd in de eliminatierondes in groep K tegen absence_ecuador (winst), STARYORI (verlies), tieulyfifa (winst) en yzw42 (gelijkspel) helaas uitgesloten van deelname aan volgende rondes.

Dead Or Alive
Krye (Wouter Strankinga) wist zich in groep C door winst op DOAMASTER (USA), SkatanMilla (Zweden) mochi-A (Japan), Regi (Italië ), Swisslocon (Zwitserland), kira (Thailand) en dave (Ierland) moeiteloos te plaatsen voor de volgende ronde. Hij verloor echter in de kwartfinales van ShiSha (Oostenrijk) waardoor het helaas einde wedstrijd was.

Warcraft
Manuel Schenkhuizen (Grubby) speelt al jaren mee voor Nederland en net als voorgaande jaren deed hij het uitstekend. Hij wist alle drie de wedstrijden in de eliminatierondes te winnen (van achtereenvolgens ID.dAvY(Zwitserland), pato (Brazilie) en Solid (Portugal). Daarna won hij nog de 16e finale van Yarchik, de 8e finale van Day-Night_AbuSE uit Italie, maar in de kwartfinale was SKYCN uit China te sterk.

Project Gotham Racing
Een spannende strijd in groep A, waar drie mensen eindigden met zes wedstrijden gewonnen en een verloren. De 14-jarige Wouter "Handewasser" van Someren was daar één van, maar dat was helaas toch niet voldoende voor een kwalificatie. De overige deelnemers in de groep waren: Gamie (Oostenrijk), TTR_DaRk_RaCeR (Spanje), KeyserSoze5 (Ierland), cube.roditalia (Italië ), tmdude (Nieuw Zeeland), MYM]Kepler (Denemarken) en eplewy (Hong Kong)

Uitslag Manchester United - Liverpool

In de Engelse Premier League heroverde Manchester United de koppositie, dankzij een 2-0 thuiszege op Liverpool.


Scholes, die zijn 500e wedstrijd voor United speelde, opende in een matige wedstrijd de score na 35 minuten spelen. De middenvelder had wel twee pogingen nodig om doelman Reina te kunnen passeren. De collega van Reina aan de andere kant, Edwin van der Sar, greep goed in bij de grootste kans van Liverpool, die op naam van Kuyt kwam. Vlak na rust was het Ferdinand die de 2-0 wist te scoren.

Remkes wil af van kleine gemeenten

Icoon Politiek Gemeenten met minder dan 20.000 inwoners moeten volgens minister Johan Remkes van Binnenlandse Zaken fuseren. Afhankelijk van de regionale situatie geldt dat ook voor lokale overheden met minder dan 50.000 burgers.

Uit onderzoek blijkt volgens een woordvoerder van Binnenlandse Zaken dat gemeenten hun taken het beste kunnen uitvoeren als zij minimaal tussen de 20.000 en 50.000 inwoners tellen. Remkes zei zondag in het tv-programma Buitenhof dat een nieuw kabinet kleinere gemeenten twee jaar de tijd moet gunnen om zelf te fuseren. Lukt ze dat niet, dan moet het Rijk ingrijpen.

Volgens Remkes is het bestuur in Nederland te veel versnipperd, waardoor er onnodig veel overleg wordt gevoerd. Daarbij wees hij ook op de organisatie van de Randstad, waar verschillende provincies en gemeenten "elkaar van de straat houden door over dezelfde onderwerpen te vergaderen". Bovendien wil de minister graag af van de deelraden in Amsterdam en Rotterdam.

De bewindsman vindt dat bij de vorming van een nieuw kabinet "spijkerharde" afspraken gemaakt moeten worden over de bestuurlijke indeling van ons land. Volgens Remkes moeten gemeenten de komende jaren meer taken gaan uitvoeren, maar kunnen ze dat alleen aan door schaalvergroting.

"Het is het belang van de dienstverlening aan mensen als het bestuur dichterbij de burger komt", stelde de minister. Hij noemde onder meer de jeugdzorg, maatschappelijke ondersteuning en het grotestedenbeleid als zaken die meer aan gemeenten overgelaten moeten worden.

Sudan zet Jan Pronk het land uit

Icoon Buitenlands De Sudanese regering heeft de speciale VN-gezant voor Sudan, de Nederlander Jan Pronk, gesommeerd het land binnen 72 uur te verlaten. Dat heeft het staatspersbureau SUNA zondag bekendgemaakt. Khartum beschuldigde Pronk er eerder deze week al van dat hij "oorlog voert tegen de strijdkrachten", en noemde zijn aanwezigheid in het land "een militaire dreiging". Om die reden werd hij bestempeld als persona non grata.

De actie van de Sudanese regering volgt op uitlatingen van Pronk dat het Sudanese leger twee nederlagen heeft geleden tegen opstandelingen in de westelijke provincie Darfur. Daarbij zou het honderden soldaten hebben verloren. Ook zouden als gevolg van het debacle enkele generaals zijn ontslagen.

Secretaris-generaal Kofi Annan stelde oud-minister Pronk in 2004 aan als speciale VN-gezant voor het door burgeroorlogen geteisterde Sudan. De strijd in het zuiden van het Afrikaanse land is sindsdien beëindigd, maar in Darfur lijkt geen einde te komen aan het bloedvergieten. Sinds 2003 zijn meer dan 200.000 mensen omgekomen door oorlog, honger en ziektes. Miljoenen anderen zijn op de vlucht.

Reactie Erwin Koeman

Vanmiddag verloor Feyenoord kansloos met 0-4 van Ajax. Vanzelfsprekend was trainer Erwin Koeman zeer ontevreden over het spel van zijn ploeg.

"Ajax heeft de chaos in onze verdedeging en op het middenveld opengelegd. Toen we de tweede helft begonnen, hadden we afgesproken om de lange bal te gaan spelen maar als je vanaf de aftrap al ziet dat dat niet lukt. Wat ik vandaag heb gezien heb ik nog niet eerder gezien onder mijn bewind. Het was een totale offday. Ik ga maatregelen nemen voor de volgende wedstrijd tegen FC Twente. Verder zijn er dan ook nog eens drie geschorst. Dit doet extra pijn juist tegen Ajax," aldus Koeman voor de camera's van Versatel.

'Zingen onder de douche is geldverspilling'

Mensen verspillen massaal water, energie en geld door te zingen en te dagdromen onder de douche. Dat heeft Anthony O'Brien, de directeur van het Australische energiebedrijf Energy Australia, gezegd.

Onderzoek van zijn bedrijf heeft aangetoond dat veel mensen zich scheren of hun tanden poetsen onder de douche. Allerlei zaken waarvan O'Brien vindt dat deze niet onder de douche horen te gebeuren. Dat is immers slecht voor het milieu, de watervoorziening en de portemonnee.

De gemiddelde douche in Australië duurt zeven minuten. O'Brien vindt dit veel te lang en stelt dat het veel korter kan. Daardoor kunnen gezinnen veel geld besparen op hun energierekening en hun steentje bijdragen aan het milieu.



Maximaal twee minuten onder de douche...

The Kings of MySpace

We hadden eerder al eens iets over YouTube en nu kregen we er ook eentje over MySpace. Tja, en dat terwijl iedereen toch weet dat MySpace zuigt!

Daarom herhalen we onze oproep: Dames en heren, wees creatief en maak nu eens een filmpje over de site die jullie leven werkelijk veranderd heeft, namelijk de weblog van FOK! Met als muziekje iets van Ronnie Tober of Imca Marina!

Met dank aan Baneun666 voor de submit.

Jones en Stadler winnen de Ironman

Norman Stadler heeft op Hawaii de 28e editie van de Ironman, de meest prestigieuze triatlon van de wereld, gewonnen. De Duitser won deze triatlon voor de tweede keer.

Hij had voor 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer wielrennen en de marathonafstand van 42,195 kilometer lopen 8 uur, 11 minuten en 56 seconden nodig. Hij bleef daarmee de Australiërs McCormack en Faris Al-Sultan voor.

Bij de dames was Michellie Jones uit Australië de snelste. Met een tijd van 9:18:31 was ze met grote afstand de beste. Desiree Flicker (VS) en Lisa Bentley (Canada) legden beslag op de tweede en derde plaats. De Nederlandse Heleen de Vaate werd dertiende.

Makeover voor de Close Combat serie

Voor een aantal mensen zijn de Close Combat games nog altijd het toppunt van WOII RTS-plezier. De games stonden bekend vanwege hun uitgebreide moreel-systeem, rustige gameplay en hoge realisme. Tot op de dag van vandaag heeft de serie nog een flinke community en bestaat er een grote hoeveelheid mods (ongeveer 4000). Matrix Games zag daar wel wat in zitten. Ze verkregen de rechten en gingen in zee met developer CSO Simtek om de serie van allerlei upgrades te voorzien. Er komt dus geen nieuwe game.

De eerste upgrade wordt uitgebracht als Close Combat: Cross of Iron. Deze bevat en brengt een aantal verbeteringen aan in Close Combat 3: The Russian Front (de populairste uit de serie). Aan de gameplay zal niet veel veranderen; de voornaamste upgrades zullen grafisch van aard zijn. Belangrijker is misschien wel dat Cross of Iron de Close Combat Command Center en Close Combat Battle HQ bevat. Met de Command Center kan je je mods installeren en beheren. De Battle HQ is een multiplayer matching systeem, waardoor spelers gemakkelijk online potjes op kunnen zetten.

Het is nog niet bekend wanneer Cross of Iron klaar moet zijn.


Close Combat 3: The Russian Front

Canon: Karel V

Aan de periferie van Europa
Laten we deze blog maar beginnen met een uitleg van de titel. Het woord periferie is bij niet zo heel veel mensen bekend, maar betekent “buitenkant”, kortom “Aan de buitenkant van Europa”. Je zou denken dat een canon voor het Nederlandse onderwijs op zijn minst makkelijker woorden zou gebruiken, maar je kunt ook niet alles verwachten natuurlijk.
Nederland is natuurlijk niet altijd Nederland geweest. Het heeft tal van namen gehad, heeft bij tal van gebieden gehoord enzovoorts. Maar zo’n 4500 voor Christus was het gebied wat wij nu Nederland noemen al bewoond door agrarische samenlevingen en zo rond het jaar 0 is het een grensgebied van het grote Romeinse rijk. Pas vanaf 1590 wordt Nederland op de kaart enigszins herkenbaar en nog wat later begint het echt de vorm te krijgen die wij hebben.
Dit thema is ingedeeld in drie onderwerpen; de Romeinse Limes, Karel de Grote en Karel V. Vandaag behandelen we Karel V.

Karel V (1500-1558)
Zoals eerder al gezegd is Nederland niet altijd geweest zoals het nu is. In de zestiende eeuw bestond Nederland uit allerlei gebieden met elk hun eigen wetten en heersers. Samen behoorden ze tot het Habsburgse rijk van de Habsburgse landheer Karel V. De Habsburgers bestuurden grote delen van Europa en zijn nu nog een machtige familie, dit komt onder andere omdat ze steeds binnen de familie trouwen om strategische redenen. Karel V werd op zijn vijftiende! Al heer van Nederlanden en later koning van Spanje en zelfs keizer van het Duitse Rijk.
Toch had Karel V het niet gemakkelijk, overal stribbelde mensen tegen zijn macht en Karel belanden dan ook vaak in oorlogen. De Nederlanden waren in die tijd al zeer welvarend en mochten dan ook onder andere deze oorlog bekostigen. Karel V veroverde ook Friesland en Gelre die al die tijd nog zelfstandig waren geweest. Karel V was niet populair, hij inde hoge belastingen en de edelen werden van hun plaats verstoten door nieuwe ambtenaren van Karel. Tegelijkertijd was de Reformatie in opkomst en dit maakte het er niet makkelijker op. Karel V was rooms-katholiek en andersdenkende werden niet getolereerd, dit was echter nog maar het begin, die in een ware geloofsoorlog zou uitbarsten.


Karel V zou deze niet meer meemaken. 25 oktober 1555 stopte hij met regeren, toen hij nog maar 55 jaar oud was, maar al wel 40 jaar regeren erop had zitten. Vlak voor zijn sterven sprak hij nog lovend over de Nederlanden en maakte hij zijn excuses over de fouten die hij had gemaakt. In 1558 stierf hij.

Vorige blog: Karel de Grote

In2Games komt met multi-platform motion sensing controller

De speciale WiiMote is natuurlijk het paradepaardje van Nintendo's nieuwste spelcomputer, maar het Engelse bedrijf In2Games is bezig met een zelfde soort controller die voor alle platformen bruikbaar is, dus ook voor de PS3, PC en 360.

De controller maakt gebruik van en ultrasonic en RF systeem om de bewegingen van de namaak WiiMote te volgen met behulp van een kleine ontvanger voor op de vloer. De controller bevat tevens een 3D accelerometer waarmee de positie van de controller precies bepaald kan worden.

Het bedrijf achter de controller claimt dat hun controller preciezer en voor meer games bruikbaar is dan de originele controller voor de Wii. Zo zal deze controller een groter bereik hebben en heeft omgevingslicht weinig invloed op de prestaties. Elliot Myers, managing director bij In2Games stelt zelfs dat door de controller Wii games op andere consoles of op de PC geemuleerd kunnen worden.

"Accelerometers on their own will usually max out when you swing the racket quickly," aldus Myers over de controller in combinatie met een tennisgame. "Combining them with the ultrasonic technology means we can not only track when the player swings, but also where they are on the court, the angle of the racquet as it hits the ball, and the precise arc of the swing."

"We've got the best technology, with incredible functionality allowing developers to produce exciting new games specifically for the system - taking advantage of its unique features - or to allow titles which use motion sensing to be published on any platform",aldus Myers. "It's an exceptional proposition - for the industry and for consumers. We can't wait to begin showing it off."

De Gametrak Fusion, zoals de controller heet, staat gepland voor een release in de zomer of herfst van 2007. Verwacht wordt dat de prijs rond de veertig euro zal worden en dat er ongeveer twintig games voor zullen verschijnen waarvan het grootste deel sport-games.



Voetbal: Uitslagen Toppers Eredivisie

Icoon EredivisieMet weinig inspanning heeft Ajax de Klassieker tegen Feyenoord met ruime cijfers gewonnen. De Amsterdamse ploeg rolde de Rotterdammers met 4-0 op. Ook PSV wist zijn topper, tegen AZ, winnen af te sluiten. De Brabanders waren met 1-3 te sterk voor de mannen van Louis van Gaal.

Feyenoord - Ajax 0-4
De mannen van trainer Erwin Koeman kwamen, net als in de voorgaande wedstrijden tegen RKC Waalwijk en FC Basel, niet of nauwelijks aan voetballen toe. Alleen in de eerste minuten van de wedstrijd kon Jonathan De Guzman voor enig gevaar stichten met wat schoten voorlangs. Ook Ali Boussabon kreeg nog een grote kans, maar hij wist doelman Maarten Stekelenburg niet te verschalken.

Ajax kreeg kans op kans, waardoor Feyenoord van geluk mag spreken dat het bij 4-0 is gebleven. Klaas-Jan Huntelaar en Kenneth Perez waren beiden goed voor twee doelpunten. In de twaalfde minuut wist de jonge aanvaller de score te openen, nadat hij een corner van Perez binnen wist te koppen. Ruim een half uur later was het opnieuw raak. Huntelaar werkte de bal in het doel, nadat de Deen opnieuw een goede voorzet afleverde.

In de tweede helft voerde Perez de score verder op. Eerst deed hij dit via een strafschop. De laatste goal viel nadat Henk Timmer, doelman van Feyenoord, een doorgebroken Huntelaar van het scoren af kon houden. In de rebound prikte Perez de bal beheerst binnen.

De score had nog veel hoger uit kunnen vallen, maar Wesley Sneijder, Hedwiges Maduro en Huntelaar hadden het vizier niet altijd op scherp staan. In het tweede bedrijf ontvingen Pierre van Hooijdonk en Sebastían Pardo nog een rode kaart. De aanvaller van de Rotterdammers kreeg hem direct, de Chileen kreeg twee keer geel voorgehouden.

AZ - PSV 1-3
De Eindhovense ploeg had 45 minuten nodig om de wedstrijd tegen AZ te beslissen. De ploeg van trainer Ronald Koeman speelde een goede wedstrijd in Alkmaar. Net als in de vorige editie werd AZ al vroeg onder druk gezet. Dit leverde in de twaalfde minuut van de wedstrijd al een doelpunt op. Manuel Da Costa kopte, op aangeven van Philip Cocu, raak.

Op slag van rust besliste PSV het duel met twee doelpunten. Eerst wist Edison Méndez een voorzet van de uitstekend spelende Jefferson Farfán binnen te tikken. In blessuretijd maakte Arouna Koné het karwei af door met een bekeken schot de doelman van de Alkmaarders, Joey Didulica te passeren.

Na rust hield PSV, wat ze in de eerste helft te pakken hadden, lang vast. Naarmate de wedstrijd vorderde leek AZ beter in zijn spel te komen, waardoor de ploeg van Louis van Gaal toch nog tot scoren kon komen. Demy de Zeeuw was trefzeker, nadat Shota Arveladze een voorzet op de middenvelder afleverde. Daarna kreeg de Alkmaarse ploeg via Moussa Dembélé nog een goede kans op de aansluitingstreffer, maar Heurelho da Silva Gomes stond goed opgesteld.

Didulica kon de wedstrijd overigens niet voltooien. Vlak voor het verstrijken van de speeltijd haalde Jason Culina hard uit en raakte de sluitpost. De Kroaat bleef hierna zonder enige beweging op de grond liggen. De keeper moest het veld op een brancard verlaten.

----------
Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK! Voetbalmanager.

[V8] Uitslag Surfers' Paradise

Vannacht is de tiende race uit het V8-supercar kampioenschap verreden op Surfers' Paradise. Grote verliezer van de ronde was Craig Lowndes, die zijn voorsprong in het kampioenschap bijna volledig verloor.

De leider in het kampioenschap is in strijd met nummer twee Rick Kelly. Het over drie races verspreide weekend bracht voor het Betta Electrical Team van Lowndes niets dan pech. In de eerste race werd hij teruggezet naar de 11e plek, hetgeen dus ook zijn startpositie voor race 2 betekende. In race 2 finishte hij achtste, en in race 3 lag hij op een goede 5e positie, voordat hij een drivethrough penalty kreeg voorgeschoteld. De Australiër viel terug naar 14e en kwam allround niet verder dan plaats 10 in het weekend.

Rick Kelly deed betere zaken. Zijn broer Todd, die eigenlijk geen kans meer heeft op het kampioenschap werd rondewinnaar. Toch kon Rick ook rekenen op een flink aantal punten. Hij werd overall derde, na zesde, vierde en eerste te zijn geworden in de drie races. Hiermee liep hij 71 punten in op Lowndes, met nog drie races te gaan.

Uitslag raceweekend 10:

#RijderTeamAutoPunten ronde 10
1.T. KellyHolden RacingHolden313
2.WinterbottomFord PerformanceFord300
3.R. KellyToll HSVHolden294
4.BrightFord PerformanceFord274
5.IngallStone BrothersFord259
6.TanderToll HSVHolden257
7.JohnsonDick JohnsonFord234
8.BargwannaWPSFord233
9.McConvilleSupercheapHolden227
10. LowndesBetta ElectricalFord223
11.CourtneyStone BrothersFord213
12.J. RichardsTasman MotorsportHolden190
13.S. RichardsJack Daniel'sHolden170
14.B. JonesBOCFord166
15.DavisonDick JohnsonFord163
16.MurphySupercheapHolden160
17.WilsonWPSFord151
18.MarshallPaul CruickshankFord150
19.CantoGarry RogersHolden134
20.WhincupBetta ElectricalFord120
21.BoweBOCFord117
22.OwenAutobarnHolden110
23.GurrSirromet WinesHolden90
24.MorrisSirromet WinesHolden83
25.HoldsworthGarry RogersHolden73
26.DumbrellJack Daniel'sHolden70
27.SkaifeHolden RacingHolden67
28.LuffFujitsu RacingFord30
29.A. JonesTasman MotorsportHolden23
30.FernándezFujitsu RacingFord0

Uitslagen Eredivisie 22/10/2006

Om half 1 begonnen vier wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder de uitslagen. Om half 3 begint nog de wedstrijd tussen SC Heerenveen en FC groningen.

Feyenoord - Ajax 0-4
12' Huntelaar 0-1 (assist Perez)
38' Huntelaar 0-2 (assist Perez)
50' Perez 0-3 penalty
61' Perez 0-4

Scheidsrechter: Temmink.
Toeschouwers: 45.000.
Rode kaart66. v. Hooijdonk (Feyenoord), 85. Pardo (Feyenoord/2x geel)
Gele kaart De Guzman, Tiendalli, Hofs, Drenthe en Saidi (allen Feyenoord), Emanuelson, Gabri (Ajax).

Opstellingen:

Feyenoord: Timmer, Tiendalli, Saidi, Greene, Léonard (Drenthe/30), Pardo, De Guzman (Hofs.52), Lucius, Buijs, Charisteas, Boussaboun (v. Hooijdonk/46).

Ajax: Stekelenburg, Grygera, Stam (Ogararu/25), Heitinga ,Gabri, Maduro, Sneijder,Emanuelson, De Mul (Rosales/58), Huntelaar, Perez (Vermaelen/69).
-----------------------------------------------------------
NEC - Vitesse 1-0
90+2' El Akchaoui 1-0 penalty

Scheidsrechter: Luinge.
Toeschouwers: 11.000.
Gele kaart Barreto (NEC), Sansoni, Knol (Vitesse).

Opstellingen:

NEC: Babos, Nalbantoglu, Wisgerhof, Olsson, El Akchaoui, Barreto, Boutahar, Otten, Denneboom, Holman (Niedzielan/60), Eagles (Worm/81).

Vitesse: Wapenaar, Verhaegh, Knol, Sprockel, Blondelle, Hersi, Sansoni, Kaya, Esajas (T. Janssen/24), Lazovic, Prijor.
-----------------------------------------------------------
FC Utrecht - ADO Den Haag 2-0
24' Kruys 1-0
37' v.d. Gun 2-0 (assist Fortuné)

Scheidsrechter: Braamhaar.
Toeschouwers: 20.000.
Gele kaart Kruys (Utrecht), Bunjevcevic, Mols (ADO)
Bijzonderheden: Ado-coach Frans Adelaar werd door scheidsrechter Braamhaar naar de tribune verwezen.

Opstellingen:

Utrecht: Vorm, Cornelisse, Dickoh, Broerse, Braafheid, De Jong (Somers/85), Caluwé, Kruys, v.d.Gun, Fortuné, Kopteff (Douglas/70).

ADO: Zwinkels, Bakkati, Kum (Saavedra/90), Bunjevcevic (Kolk/76), Bosschaart, Rankovic (Knopper/53), Schwiebbe, Bodde, Elia, Mols, Verhoek.
-----------------------------------------------------------
AZ - PSV 1-3
12' Da Costa 0-1 (assist Cocu)
45' Méndez 0-2 (assist Farfán)
45+2' Koné 0-3
71' De Zeeuw 1-3 (assist Arveladze)

Scheidsrechter: Wegereef.
Toeschouwers: 17.000.
Gele kaart De Zeeuw (AZ), Cocu (PSV).

Opstellingen:

AZ: Didulica, Steinsson, Opdam, Jaliens, De Cler, De Zeeuw, Mendes, Martens (Koevermans/58), Schaars (Donk/67), Dembélé, Arveladze.

PSV: Gomes, Kromkamp, Alex, Salcido, Da Costa, Méndez, Simons, Cocu, Afellay (Culina/67), Farfán (Beerens/85), Koné.

Paul Biegel overleden

Icoon Literatuur Kinderboekenschrijver Paul Biegel is zaterdag op 81-jarige leeftijd overleden. Volgens een van zijn uitgevers, Uitgeverij Holland, kreeg Biegel enkele maanden geleden te horen dat hij een traag groeiende vorm van kanker had.

Behalve schrijver van kinderboeken was Biegel ook vertaler van een aantal buitenlandse schrijvers. Hij ontving diverse prijzen voor zijn boeken en werd in 1999 Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Zijn bekendste boeken zijn De kleine kapitein en Nachtverhaal.

How to prank a telemarketer

Wist je dat..

..telemarketing is in Amerika een miljarden business, jaarlijks zo'n $400 miljard om precies te zijn.
..Amerikanen verliezen zo'n $40 miljard per jaar aan frauderende telemarketeers.
..56% van de slachtoffers van telemarketing zijn 50 jaar en ouder.
..alle telemarketeers samen in Amerika kunnen zo’n 560 telefoontjes per seconde maken, dat is dus
24 miljoen per dag.
..goede doelen meer geld verdienen door het verkopen van je gegevens aan telemarketingbedrijven dan dat ze collecteren door middel van telefoontjes.
..gemiddeld krijgt het goede doel slechts 24% van het geld dat je toezegt in een telefoontje, het ingehuurde telemarketing bedrijf krijgt de rest.
..de gemiddelde Amerikaan word 2 tot 3 keer per dag gebeld door een telemarketeer.
..de FBI schat dat er zo’n 14,000 illegale consumentenverkopen plaatsvinden in de USA, per dag!
..een telemarketeer een ouderlijk persoon vaker per dag belt om zo een relatie met het slachtoffer op te bouwen, om zo iets te verkopen.
..92% van de volwassen in Amerika heeft een fraudegerelateerd telefoontje gehad.

Logisch dus dat sommige mensen ‘pissed of’ zijn! Tom Mabe is dus zo’n persoon, en hij houd ook van een geintje, daarom neemt hij wraak op elke telemarketeer die hem belt! Deze bijvoorbeeld.

Met dank aan MMaverick voor de submit, your the man now dog!

'Oorlog' in seksbusiness

Icoon Binnenlands Eén van de seksreclameborden langs de A4 bij Roelofarensveen is sinds gisterennacht 'gekraakt'. Over het reclamebord, waarop reclame gemaakt wordt voor een sekslijn, is een groot zeil gespannen waarop een concurrent zijn nummer geplaatst heeft. Het lijkt voor de langsrijdende automobilist net of er sprake is van een ware oorlog tussen seksexploitanten.

Toch is dat niet het geval. Marketing manager Lars Klerk van Tele-info legt uit dat dit juist met opzet wordt gedaan om op te vallen. "Het is een typisch voorbeeld van guerrilla marketing", aldus Klerk. Vroeger werden er twee blote dames op afgebeeld met de tekst "Wil je weten hoe ik rij?" Hij stelt dat sinds christelijken ageren tegen deze seksborden, de reclameborden "nog braver zijn dan de achterkant van Donald Duck". Om toch op te vallen heeft de marketingafdeling van Tele-info een zogenaamde reclameoorlog bedacht tussen elkaar beconcurrerende seksexploitanten. "Wij zijn nu dus zogenaamd gekraakt door de concurrenten. Daar moet natuurlijk een tegenactie op komen", legt hij uit.

De 'strijd' tussen seksconcurrenten moet er zo echt mogelijk uitzien. "We hebben een plakploeg ingehuurd en hun een paar zeilen en een pot verf meegegeven. We hebben de tekst op een briefje geschreven en tegen die jongens gezegd: kalk het er maar op. Ze hebben het zeil 's nachts ter plekke beschilderd. Alleen dan krijgt het die pure echtheid. Het heeft nu precies de juiste kraak look and feel", gaat hij verder.

Seksexploitant Pieter van Ruiten is tevreden over het resultaat. "Ik ben er al even naar toe gegaan om een paar fotootjes te maken. En ik werd er net nog over gebeld door iemand van een reclamevakblad. Het valt echt op!"



Dit stond er voor christelijke protesten

Man vervoert 200 kg amfetamine

Icoon Misdaad Een 32-jarige Amsterdammer is donderdag in Eindhoven aangehouden met 200 kilogram amfetamine in de kofferbak van zijn auto. Amfetamine is een synthetische drug en de werkende stof in de drug speed. 200 kilo van dit middel heeft een straatwaarde van anderhalf miljoen euro. Dat heeft de politie van Eindhoven gemeld.

De man werd aangehouden op de rijksweg A50 ter hoogte van de John F. Kennedylaan. De politie kon de man achterhalen na een tip van de Nationale Recherche. De grote hoeveelheid amfetamine was waarschijnlijk bedoeld voor de export. De verdachte zal voorgeleid worden aan de rechter-commissaris in 's-Hertogenbosch.

Uitslag World Series wedstrijd 1

In de eerste wedstrijd van de World Series was het Comerica Park in Detroit het toneel voor het treffen tussen de plaatselijke Tigers en de St. Louis Cardinals. In 1968 stonden deze ploegen ook tegenover elkaar in de World Series. Destijds wonnen de Tigers met 4-3.

De opening was voor Detroit, dat een week vrij had gehad na een sweep van de Oakland Athletics. Carlos Guillen sloeg Craig Monroe binnen op pitches van Anthony Reyes. Het was geen weerspiegeling van de rest van de wedstrijd, waarin zeventien slagmannen van de Tigers op rij met drie slag terug naar de dugout konden.

In de tweede inning kwam de aanval van de Cardinals op gang. Een homerun van Scott Rolen, zijn eerste van de playoffs en zijn eerste hit in de World Series ooit, betekende de 1-1 en de tussenstand na twee innings.

Het gas ging er in de derde inning op bij de ploeg uit het Middenwesten. Chris Duncan sloeg Yadier Molina binnen vanaf het tweede honk voor de 2-1, en met twee uit presenteerde Tigers-pitcher Justin Verlander Albert Pujols met een tactische blunder. In plaats van vier wijd te geven wierp Verlander binnen. Homerunkoning Pujols liet zich niet onbetuigd en sloeg de bal het stadion uit voor de 4-1 voorsprong. St. Louis keek niet meer achterom.

Vroeg in de zesde inning werd Verlander van de heuvel gehaald, terwijl de stand inmiddels 5-1 in het voordeel van de Cardinals was. Vanaf dat moment ging het van kwaad tot erger voor de Tigers. Derde-honkman Brandon Inge kreeg een stuiterbal niet onder controle en wierp daarbij wild naar de thuisplaat. Jim Edmonds kreeg hierdoor de ruimte om te scoren. Vervolgens stond Inge ook nog in de weg van Rolen. Een penalty was het gevolg en Rolen scoorde ook.

In de laatste inning sloeg Monroe de enige homerun voor de Tigers, waarna Reyes de heuvel mocht verlaten. De overwinning voor de Cardinals was op zak, en met de 7-2 was het de eerste World Series-overwinning voor de afgevaardigde van de National League sinds 2003.

Vannacht wordt de tweede wedstrijd van de World Series 2006 afgewerkt. Ook deze wordt in Detroit gespeeld.

World Series:

American LeagueNational LeagueStand
Detroit TigersSt. Louis Cardinals0-1
Detroit TigersSt. Louis Cardinals2-7

Alsnog excuses van Aboutaleb aan Verdonk

De Amsterdamse wethouder Ahmed Aboutaleb heeft "nogmaals zijn excuses" aangeboden voor de uitspraken die hij deed over minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie. Hij beschuldigde Verdonk ervan de moord op Theo van Gogh voor politiek gewin te hebben gebruikt. Aboutaleb zegt nu dat hij niet twijfelt aan de integriteit van de minister. Dat heeft hij in het BNN-programma Lijst Nul laten weten.

Aboutaleb geeft toe dat het een "ongelukkige uitspraak was". Verdonk was beledigd door de uitspraak en eiste excuses. Zij weigerde met Aboutaleb in dicussie te gaan in het programma Buitenhof als hij niet zijn excuses zou aanbieden. Aanvankelijk gebeurde dat niet en het debat ging dus niet door. Volgens Buitenhof zal het debat binnenkort ingehaald worden.

De Amsterdamse burgemeester Job Cohen verklaarde op vragen uit de gemeenteraad dat de eerdere uitlatingen van Aboutaleb opgevat moesten worden als excuses. Aboutaleb bevestigt dat nu. "Dat het woordje niet uit mijn mond kwam, had alleen te maken met het feit dat de vraag aan de burgemeester werd gesteld". Donderdag stelde hij geleerd te hebben van zijn uitspraken.

CD: C-mon and Kypski - Where The Wild Things Are

In 2005 trok de Nederlandse band C-mon and Kypski na twee jaar touren in een busje vol muziekapparatuur naar Marokko. Na twee albums was het tijd voor wat anders. Een reis naar het onbekende, zowel geografisch als muzikaal. Enkele elementen van de Marokkaanse muziek sijpelen door op Where The Wild Things Are, gelukkig niet op een Bløf-achtige wijze. De stijl is echter niet te typeren. Wel meer rock georiënteerd dan in het begin, maar ook hiphop, electro en jazz hebben hun invloed op het derde album. Het lijkt echter al lang niet meer op het Utrechtse turntableduo van de vroege jaren.



Peiling: CDA op hoogste niveau sinds 2003

Icoon Politiek Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou het CDA 45 zetels halen. Het is het hoogste aantal zetels voor de christendemocraten sinds de verkiezingen in 2003, toen het CDA er 44 behaalde. Dat blijkt uit de wekelijkse opiniepeiling van Maurice de Hond waarvan de resultaten zondag bekend zijn gemaakt.

De PvdA blijft gelijk op 43 zetels. Een PvdA/CDA-coalitie kan rekenen op 88 zetels in de Tweede Kamer. In de peiling zakt de VVD twee zetels naar 25: veel mensen die in 2003 VVD stemden, zouden nu op het CDA te stemmen. Een coalitie van CDA en VVD heeft in totaal 70 zetels, niet genoeg voor een meerderheid in het parlement.

De SP zakt twee zetels naar 15. GroenLinks wint een zetel en staat op 7. Een linkse coalitie krijgt 65 zetels van de kiezer. Ook een linkse meerderheid lijkt dus niet in zicht. ChristenUnie en SGP blijven gelijk op 6 respectievelijk 2 zetels. EénNL van Marco Pastors heeft er weer een zetel bij en staat op 3. Ook de Partij van de Vrijheid van Geert Wilders kan rekenen op 3 zetels.

De Hond peilde ook de populariteit van de rivalen Jan Peter Balkenende en Wouter Bos als het gaat om het premierschap. Bijna de helft (48 procent) kiest voor de CDA'er als premier, 42 procent ziet in sociaaldemocraat Bos de ideale eerste minister.

DVD: Lois & Clark - Seizoen 3



Na de laatste speelfilm over de avonturen van Superman in 1987 leek het even einde verhaal voor de strakgeklede superheld. Het vierde deel in de serie was namelijk niet het succes waar de makers op hadden gehoopt, maar toch kwam er zes jaar later een nieuw initiatief om de sterke man van Krypton weer aan het grote publiek te laten zien. Niet in een speelfilm, maar in een televisieserie. Vanaf de eerste aflevering was de serie, Lois & Clark: The New Adventures of Superman, een doorslaand succes. Vier seizoenen konden de kijkers meeleven met Clark Kent, het alter ego van Superman, en zijn collega Lois Lane. Sinds kort is het derde seizoen op dvd te verkrijgen.

VS: boze lesbische tiener riskeert levenslang

Icoon ShockingEen Amerikaans meisje loopt kans levenslang in de gevangenis te belanden na een mislukte zelfmoordpoging. Die poging ondernam ze omdat een medeleerlinge weigerde seks met haar te hebben.

De 16-jarige Louise Egan Brunstad was zo boos dat het meisje waarop ze verliefd was geen seks wilde, dat ze met hoge snelheid in de Mercedes van haar ouders door Atlanta ging rijden. Ondertussen stuurde ze haar onwillige medeleerlinge sms-jes waarin ze aftelde tot haar eigen zelfmoord. Vervolgens boorde Brunstad de Mercedes met hoge snelheid in een tegenligger.

In de auto waar ze tegenop knalde, een Daewoo, kwam een 30-jarige moeder om het leven. Haar 6-jarige dochter raakte gewond. Zelf mankeerde Louise Brunstad weinig: een gekwetste enkel.

De aanklager wil dat Brunstad terechtstaat als volwassene; wordt ze schuldig bevonden dan gaat ze voor de rest van haar leven achter de tralies.


Louise Egan Brunstad boos om seksweigering

Vloet boos op arbitrage

Ondanks de met 2-1 verloren competitiewedstrijd gisteravond tegen Roda JC, gaf Sparta-trainer Wiljan Vloet toch een compliment aan zijn ploeg. Vloet was wel boos op de arbitrage, omdat die volgens hem zijn team benadeeld had wegens het niet geven van twee vermeende strafschoppen.

Na de nederlaag reageerde de onder druk staande oefenmeester koeltjes. "Het is jammer dat we weer met lege handen staan. Alweer speelden we prima en waren we bij vlagen de bovenliggende partij. Het is een compliment aan de jongens dat ze in deze moeilijke fase goed spel op de mat kunnen neerleggen. We hadden misschien twee strafschoppen kunnen krijgen, maar alweer hadden we de scheidsrechter niet aan onze zijde. Maar goed, het is niet eerlijk en sportief om na een verloren duel alleen naar de arbitrage te wijzen."

Al met al was Vloet niet ontevreden over het spel van zijn ploeg. "Enig verwijt dat ik m'n jongens kan maken, is dat we in de slotfase enkele aardige kansen niet hebben kunnen verzilveren in treffers. Toch is het knap dat we uit bij Roda deze kansen creëerden. We wilden van tevoren hier stunten, dat lukte niet, dan maar woensdag in Eindhoven tegen PSV".

I Love Lego...

Lego is en blijft erg populair. Wederom is Lego World 2006 al helemaal uitverkocht. Dus blijkbaar heeft dit speelgoed nog altijd een enorme aantrekkingskracht op jong en oud.

Daarom is het weer eens tijd voor een Lego verzamelblog met van alles en nog wat…

En wat hebben we dan allemaal?

Spelletjes: Lego brandjes blussen , Lego Piraka attack , Het Lego vliegveld spel.
Creatief met Lego : Lego Stargate.
Pimp je Lego-poppetje #1 : Lego DIY.
Pimp je Lego-poppetje #2 : Maak je eigen poppetje.

Amerikaanse organisatie roept om boycot Bully

The National Institute on Media and the Family heeft opgeroepen de PlayStation 2-game Bully te boycotten. Ze waarschuwen ouders in het land en vragen aan winkeleigenaars de game niet te verkopen.

De organisatie is opgericht door psychiater Dave Walsh. Eén van zijn stafleden zou de game negen uur lang gespeeld hebben en op basis van die speelsessie zou Bully asociaal gedrag verheerlijken en belonen; iets waar leraren vandaag de dag mee worstelen.

Meer informatie over dit spel kun je lezen in onze preview.



Why is everybody always pickin' on me?

Turk ontvangt dreigbrief met strafporto

Icoon ShockingEen inwoner van Den Helder van Turkse komaf heeft deze week een dreigbrief ontvangen waarvoor hij bovendien nog strafporto moet betalen ook. In zijn brievenbus vond hij een ongefrankeerde envelop waarop TNT Post een kaartje had geplakt met het verzoek de verschuldigde porto te betalen.

Toen hij de envelop openmaakte bleek er een dreigbrief in te zitten, die was ondertekend door het Anti-Turken Comité. Te lezen viel: ''Rot op uit deze wijk. Hier geen Turken welkom. Varkenskoppen zijn het. Verdwijn, anders gaat er bleod voelen. We zijn het zat''. De letters waren gehaald uit krantenkoppen.

De 43-jarige Turkse Heldernaar verdenkt zijn overburen ervan de afzender te zijn. Met hen leeft hij al 3 jaar op voet van oorlog. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie. Die onderzoekt of er voldoende aanleiding is om tot actie over te gaan. De strafporto zegt de man niet te zullen betalen.

Overigens blijkt uit een reactie op de site van het NHD dat de ontvanger de brief ook zelf in elkaar kan hebben geflanst om zijn overburen een loer te draaien. Ene Varan (die zegt ook van Turkse komaf te zijn) schrijft: ''De overburen waar zij het over hebben, zijn mensen die ik heel goed ken, nog beter. Haar vriend is mijn sportmaat en zei heeft een plekje in mijn hart. Dus dat zijn de overburen. Je kan wel zoveel mensen verdenken, weet je wat ik denk. Dat hij dat zelf in elkaar heeft gezet om een slachtoffer beeld te creëren, want wat nog achter de schermen speelt is dat zei een civiele procedure hebben lopen tegen de overburen met een eis bedrag van 9.000 euries.''

CD: George Harrison - Living in the Material World

"I think with us having all the material wealth that we need, then...you know, the average person feels that if they had a car and a telly and a house then that's where it's at. But if you get a car and a telly and a house...and even a lot of money...your life's still empty because it's still on this gross level. What we need isn't material, it's spiritual. We need some other form of peace and happiness."
Woorden uit de mond van de toen 24-jarige George Harrison in september 1967. Harrison zat vanaf eind jaren zestig tot aan zijn nek in de spiritualiteit en Indiase muziekinvloeden. En dat was tekstueel en muzikaal gezien vaak goed te merken.


VVD-ers en managers met een Volvo V40 zullen dit fragment hierboven meteen afschilderen als ongefundeerde en niet waar te maken wenselijkheden. Linkse zweefteven en Hare Krishna's zouden het daarentegen absorberen als een kurkdroge spons in het moessonseizoen. Voor de mensen ertussen in telt slechts de muziek, maar is die om over naar huis te schrijven?

Antwerp verrast Lokeren in beker

In de strijd om de Belgische beker zorgde tweedeklasser Antwerp voor een daverende verassing, door gisteravond met 4-1 te winnen van Eerste Klasser Lokeren.

Na drie minuten spelen was het de Chinees Dong Fangzhuno die Antwerp op een 1-0 voorsprong bracht. Dankzij een treffer vam Tambwe wist Lokeren echter weer langszij te komen. Voor rust stelde Dong Fangzhuno de voorsprong veilig door de 2-1 binnen te werken.

In de tweede helft kwam Antwerp niet meer in grote moeilijkheden, en dankzij doelpunten van Souletmane en Campbell wist het de eindstand te bepalen op 4-1.

Wat gebeurde er volgende week

Elke week brengen Mutter en Silmarwen een stuk feitelijke date vol met algemene ontwikkeling, waarmee je neefjes en nichtjes de loef af kunt steken op saaie familieverjaardagen.

Algemeen
Op 23 oktober 4000 v.C. wordt ergens in de avond het heelal geschapen, volgens de Anglicaanse aartsbisschop James Usher.
Op 23 oktober 1971 opent Disney World in Orlando in Florida.
Op 23 oktober 2002 nemen Tsjetsjeense rebellen ongeveer 700 mensen in gijzeling in een musicaltheater in Moskou.
Op 24 oktober 1929 is het "Zwarte Donderdag" Een beurscrash in New York vormt het begin van de Grote Depressie.
Op 25 oktober 1952 brengt de Geïllustreerde Pers het eerste exemplaar van het weekblad Donald Duck uit als bijlage van het damesblad Margriet.
Op 26 oktober 1965 ontvangen de Beatles van de Britse vorstin een koninklijke onderscheiding.
Op 26 oktober 2002 bestormen Russische militairen het Dubrovka-theater in Moskou, waar Tsjetsjeense terroristen 922 mensen drie dagen lang gegijzeld houden. 50 rebellen en 150 gegijzelden sterven.
Op 27 oktober 1492 ontdekt Columbus Cuba.
Op 27 oktober 2005 is de grote brand bij Schiphol waarbij 11 doden vallen.

Politiek
Op 24 oktober 1945 is de oprichting van de Verenigde Naties
Op 25 oktober 1555 doet Karel V doet afstand als keizer van Duitsland, koning van Spanje en heer der Nederlanden. Zijn zoon Filips II volgt hem op als koning van Spanje en heer der Nederlanden. Onder Filips II begint de 80-jarige oorlog.
Op 26 oktober 1985 keren demonstranten in de Haagse Houtrusthallen premier Lubbers de rug toe als hij een toespraak wil houden na het aanbieden van miljoenen handtekeningen tegen de plaatsing van kruisraketten.
Op 28 oktober 1919 begint de drooglegging. Het Amerikaans Congress keurt de Volstead Act goed, alhoewel president Woodrow Wilson een veto had uitgesproken.

Oorlog
Op 23 oktober 42 v. Chr. bij de tweede Slag om Philippi wordt Brutus' leger met overmacht verslagen door Marcus Antonius en Octavianus. Brutus pleegt zelfmoord.
Op 24 oktober 1973 is het einde van de Jom Kippoeroorlog.
Op 26 oktober 1950 vertrekt onder de vlag van de VN een Nederlands detachement vrijwilligers naar het Koreaanse front.
Op 28 oktober 1940 trekt Italië Griekenland binnen.

Wetenschap
Op 22 oktober 1964 krijgt Jean-Paul Sartre de Nobelprijs voor literatuur, maar hij weigert deze.
Op 23 oktober 1803 publiceert John Dalton als eerste over atoomgewichten en molecuulgewichten.
Op 24 oktober 1882 ontdekt Robert Koch de tbc-bacterie
Op 24 oktober 2003 is de laatste vlucht van de Concorde.
Op 25 oktober 1962 wordt Europa's eerste waterdrukkernreactor in bedrijf genomen, in Mol in België.
Op 27 oktober 1904 is de opening van de metro in New York City.

Jie onderuit in finale Chinees Open

Yao Jie is er niet in geslaagd het Chinees Open in Kanton op haar naam te schrijven. De Nederlandse, als derde geplaatst, verloor in de finale met 14-21 en 4-21 van Olympisch kampioene Zhang Ning. De 31-jarige Chinese won dit jaar al vier World Grand Prix-titels en eindigde als tweede bij het WK in Madrid.

Voorafgaand aan de wedstrijd had Jie zich voorgenomen in ieder geval "bij te blijven". In de eerste game lukte dat tot de stand 10-11, daarna werden twee fouten en een sterk punt van Zhang Ning haar fataal. De Chinese liep uit naar een voorsprong van 10-14 en daarmee was het verzet van Jie gebroken. In de tweede game stond Jie constant onder druk en kwam ze er niet meer aan te pas.

[CCWS] Uitslag Surfer's Paradise

De race in de Champ Car World Series op Surfer's Paradise in Australië is gewonnen door Nelson Philippe. Zijn landgenoot Sebastien Bourdais had aan een achtste plaats genoeg om het kampioenschap op zijn naam te schrijven.

De start van de race werd op het laatste moment afgebroken, omdat de raceleiding bang was voor ongelukken in de eerste chicanes. Het veld reed de eerste ronde onder geel en aan het begin van de start werd de groene vlag alsnog gegeven, met de wagens achter elkaar in plaats van twee aan twee naast elkaar. De Australische rookie Will Power nam de leiding vanaf pole, met Sebastien Bourdais achter zich aan.

Het eerste incident van de dag was voor Katherine Legge. Ze miste bocht 8 en liet daarna de motor afslaan. Op de baan ontstond een mooi gevecht tussen Oriol Servia en AJ Allmendinger voor de zesde plaats. Met een gewaagde inhaalactie wist Servia de positie voor zich op te eisen.

Na vijftien rondes kwam de eerste neutralisatie en de eerste ronde pitstops. De pitcrew van AJ Allmendinger had een groot probleem toen de coureur wegreed met de brandstofslang nog in de wagen. Een brand brak uit, die gelukkig snel geblust kon worden. Bij het wegrijden uit de pits werd de leider Will Power stevig geraakt door Paul Tracy, die te snel naar de snelle rijbaan ging.

De race werd herstart met Belg Jan Heylen aan de leiding, en Nederlander Charles Zwolsman op de tweede positie. Katherine Legge had opnieuw problemen in bocht 8, dit keer kwam ze in aanraking met Ryan Briscoe. Ook AJ Allmendinger had geen geluk en moest opgeven na contact met een muur. Die fout betekende het einde voor zijn titelaspiraties. De enige andere coureur die Bourdais nog van de titel af kon houden was Justin Wilson, die al op vrijdag zijn pols brak tijdens een crash.

Bij de herstart, na een neutralisatie voor Allmendinger's crash, reed Charles Zwolsman aan de leiding, gevolgd door Will Power en Sebastien Bourdais. Power's wagen was echter beschadigd bij het pitsincident met Tracy en Bourdais zette hem flink onder druk. De Fransman probeerde Power in te halen, maar raakte hem en spinde van de baan. Bourdais kon weer terugkomen in de race, maar Power moest de wagen aan de kant zetten.

Zwolsman verloor zijn leidende positie tijdens de pitstop die hij maakte na de crash van Bourdais en Power en kwam op de negende positie terug op de baan. Oriol Servia leidde het veld naar de groene vlag en Bourdais kreeg een drive through-penalty voor zijn onbezonnen inhaalactie. Servia verloor zijn leiding toen hij werd uitgeremd door Nelson Philippe en raakte de Fransman toen tijdens het aanremmen voor de volgende bocht. Servia was de snelheid kwijt en verloor nog meer posities toen hij werd ingehaald door Alex Tagliani, Paul Tracy, Bruno Junqueira en Mario Dominguez.

Met nog negen ronden te gaan, na de laatste ronde pitstops, probeerde Tracy de tweede plaats over te nemen van Dominguez, maar verremde zich en ging rechtdoor in de chicanes. Alhoewel Tracy direct van het gas ging, zodat hij geen tijd won door zijn actie, moest hij toch als straf de derde plaats opgeven aan de coureur achter hem. Nelson Philippe kon onbedreigd naar de winst rijden, met Dominguez op de tweede plaats.

Naast de eerste overwinning voor Philippe, waren er meer records te vieren. Philippe is de jongste coureur ooit die een race in deze klasse won en zijn overwinning betekende de zestiende coureur die op Surfer's Paradise won in evenzoveel races. Tenslotte is Sebastien Bourdais de eerste coureur sinds 1948 die drie seizoenen op rij kampioen werd.

Uitslag Surfer's Paradise

poscoureurteamachterstand/uitvalreden
1 Nelson Philippe CTE Racing - HVM 1:50:50.985
2 Mario Dominguez Rocketsports Racing + 0.727
3 Alex Tagliani Team Australia + 6.053
4 Paul Tracy Forsythe Championship Racing + 7.238
5 Andrew Ranger Mi-Jack Conquest Racing + 9.376
6 Bruno Junqueira Newman/Haas Racing + 10.246
7 Charles Zwolsman Mi-Jack Conquest Racing + 16.848
8 Sebastien Bourdais Newman/Haas Racing + 18.978
9 Andreas Wirth Dale Coyne Racing + 22.195
10 Antonio Pizzonia Rocketsports Racing + 44.085
11 Ryan Briscoe RuSPORT + 1 ronde
12 Will Power Team Australia + 1 ronde
13 Oriol Servia PKV Racing mechanisch
14 Jan Heylen Dale Coyne Racing contact
15 Katherine Legge PKV Racing contact
16 AJ Allmendinger Forsythe Championship Racing contact
17 Dan Clarke CTE Racing - HVM contact
18 Justin Wilson RuSPORT niet gestart

Puntenklassement

poscoureurtotaalstratencircuitsovals
1 Sebastien Bourdais 353 319 34
2 A.J. Allmendinger 285 261 24
3 Justin Wilson 269 241 28
4 Nelson Philippe 214 188 26
5 Paul Tracy 208 203 5
6 Mario Dominguez 197 197 0
7 Bruno Junqueira 196 190 6
8 Will Power (R) 187 177 10
9 Andrew Ranger 184 167 17
10 Alex Tagliani 183 183 0
11 Oriol Servia 177 156 21
12 Dan Clarke (R) 172 157 15
13 Charles Zwolsman (R) 151 138 13
14 Cristiano da Matta 134 126 8
15 Jan Heylen (R) 132 123 9
16 Katherine Legge (R) 128 108 20
17 Nicky Pastorelli (R) 73 62 11
18 Antonio Pizzonia (R) 34 34 0
19 Tonis Kasemets (R) 34 34 0
20 Andreas Wirth (R) 13 13 0
21 Ryan Briscoe (R) 10 10 0
22 Jimmy Vasser 7 7 0
23 Juan Caceres (R) 6 6 0

Vooruitblik: Feyenoord - Ajax

Komend weekend staat de klassieker tussen Feyenoord en Ajax. Het ligt daarom voor de hand dat we deze week vooruit gaan blikken op deze wedstrijd. Ook bij de poll werd er massaal op deze wedstrijd gestemd.

Feyenoord heeft nog altijd moeite om een goede wedstrijd te spelen. De club bivakeert momenteel op de zevende plaats in de Eredivisie. Donderdag kwam de ploeg van trainer Erwin Koeman uit in het UEFA Cup-toernooi tegen FC Basel. De Rotterdammers wisten er met veel pijn en moeite een gelijkspel (1-1) uit te slepen. De aanloop naar de klassieker verloopt overigens zonder verdere problemen. Koeman heeft geen spelers die hij in deze belangrijke wedstrijd hoeft te missen. Hierdoor kan hij zijn sterkste opstelling inzetten om de drie punten van de Amsterdammers af te snoepen.

Ajax, de huidige lijstaanvoerder in de Eredivisie, moet het in de wedstrijd tegen Feyenoord stellen zonder Ryan Babel. De aanvaller liep vorig weekend, in het duel tegen FC Groningen (3-2), een beschadigde knieband op. Hierdoor staat hij minimaal drie weken buitenspel. Verder kan trainer Henk ten Cate beschikken over een fitte selectie. Er zijn geen spelers geschorst en ook de ziekenboeg van de Amserdammers, is buiten de jonge aanvaller, leeg. De Amsterdamse ploeg wil de koppositie natuurlijk verder verstevigen en uitlopen op nummer twee, AZ. Hiervoor moet er dus gewonnen worden van de Rotterdamse formatie.

Als we een blik op de statistieken werpen leert ons het dat de ploegen elkaar niet veel ontlopen. Feyenoord en Ajax spelen regelmatig tegen elkaar. Of het nu om de KNVB Beker is of een wedstrijd in de play-offs. Over alle wedstrijden gezien wist de ploeg van Koeman zeventien keer te winnen, tegen achttien keer voor de Amsterdamse formatie. Verder speelden de beiden topclubs ook nog zestien keer gelijk. De laatste keer dat beide elftallen tegen elkaar speelden was op 23 april, in het kader van de play-offwedstrijden. Toen trok Ajax aan het langste eind en won het uiteindelijk met 2-4. Dirk Kuyt was tweemaal trefzeker voor Feyenoord. Mauro Rosales, Klaas-Jan Huntelaar, Nourdin Boukhari en Nicolae Mitea wisten voor Ajax te scoren. Wie er komend weekend gaat winnen zal komende zondag duidelijk worden. Om 12:30 zal arbiter René Temmink voor het eerst op zijn fluitje blazen. Plaats van handeling is De Kuip.

Klik hier om de vooruitblik van AZ - PSV te bekijken.

Vooruitblik: AZ - PSV

Aangezien er komend komend weekend, behalve de klassieker, nog een topper op het programma staat volgt hier een extra vooruitblik. Het betreft namelijk de wedstrijd tussen AZ en PSV, respectievelijk de nummers twee en drie in de Eredivisie.

AZ kent een goede aanloop naar de tweede topper in nog geen drie dagen tijd. Er was overigens wel extra aandacht voor Shota Arveladze. De spits uit Georgië werd donderdag, in het gewonnen duel tegen Sporting Braga (3-0), twintig minuten voor tijd gewisseld. Volgens trainer Louis van Gaal was dit een tactische wissel: "Shota is fit. Maar hij heeft wel langer nodig dan anderen om te herstellen. Zeker als de wedstrijden kort op elkaar volgen. Daarom wisselde ik hem halverwege de tweede helft. Net zoals ik dat vorige week tegen Sparta deed." Verder kent de Alkmaarse formatie weinig personele problemen. Er is geen enkele speler geblesseerd en ook geschorsten zijn er niet te bespeuren in de selectie van AZ.

De laatste training van PSV, voor het duel met AZ, trok vrijdag veel bekijks. Dit was te wijten aan de herfstvakantie die momenteel in het zuiden van het land aan de gang is. De toeschouwers konden zien dat Patrick Kluivert zich weer op het trainingsveld begaf, maar hij zal komende zondag niet spelen in Alkmaar. Behalve de aanvaller kent de Eindhovense ploeg geen verdere absenties. De ploeg is ongeschonden teruggekeerd uit Istanboel, waar de ploeg van trainer Ronald Koeman donderdag wist te winnen van Galatasaray (2-1) in het toernooi om de Champions League. De ploeg zal er alles aan doen om de drie punten van zondag mee naar Brabant te kunnen nemen. Bovendien zou het elftal dan ook beloond worden met de tweede plaats.

Als we naar de statistieken gaan kijken kunnen we weinig conclusies trekken. Beiden ploegen wonnen tien keer een wedstrijd. Verder werd er nog zeven keer gelijk gespeeld. De laatste keer dat AZ en PSV in Alkmaar, toen nog in de Alkmaarderhout, tegenover elkaar stonden was op 26 februari van dit jaar. Toen ging de winst naar de Brabantse ploeg. Jan Vennegoor of Hesselink en Arouna Koné zorgden voor een bliksemstart door binnen zes minuten twee keer te scoren. In de tweede helft deed Stijn Schaars nog wat terug voor de Alkmaarse ploeg. Of deze editie ook weer een spetterend begin kent wordt komende zondag duidelijk. Om 12:30 zal arbiter Jan Wegereef voor het eerst op zijn fluitje blazen. Het duel wordt gespeeld in het nieuwe stadion van AZ, namelijk het DSB-Stadion

Klik hier om de vooruitblik van Feyenoord - Ajax te bekijken.

Geen succes Wessels, Middelkoop

Peter Wessels en Matwe Middelkoop zijn in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi voor het ATP-toernooi in Sint-Petersburg uitgeschakeld.

Wessels verloor met 3-6, 6-3 en 3-6 van de Rus Denis Matsukevitsj en Middelkoop ging met 6-7 en 4-6 onderuit tegen Jevgeni Smirnov, ook uit Rusland.

Raemon Sluiter is direct toegelaten tot het hoofdtoernooi, en moet het in de eerste ronde opnemen tegen een qualifier.

Essent-Cup: Berga sterkste in Eindhoven

De derde marathon in de Essent topcompetitie is zaterdagavond gewonnen door Ingmar Berga. De 22-jarige DSB-rijder toonde zich in de eindsprint in Eindhoven de snelste van een kopgroep van vijf man, voor Henk Angenent en Bob de Vries.

Het vijftal had een ronde voorsprong op het peloton. Klassementsleider Cedric Michaud veroverde geen punten en moet nu Angenent als medelijstaanvoerder naast zich dulden.

Bij de vrouwen won Daniëlle Bekkering de sprint van een kopgroep van tien rijdsters. Mariske Huisman en Helen van Goozen eindigde respectievelijk als tweede en derde. In het algemeen klassement nam Bekkering de leiding over van Maria Sterk.

Juventus uit de min

Juventus is weer uit de min. De naar de Serie B teruggezette kampioen had zeven wedstrijden nodig om de opgelegde straf van 17 strafpunten weg te werken. Juventus staat nu op de voorlaatste plaats met 2 punten.

Zaterdag werd met 1-0 gewonnen bij Triestina. Cristiano Zanetti maakte na 33 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd.

De uit de Serie C1 gepromoveerde Genoa en Napoli staan momenteel eerste en tweede in de stand, die recht geven op rechtstreekse promotie naar de Serie A. Genoa heeft 18 punten en Napoli 15.

Krajicek treft Ivanovic in Linz

Bij de loting voor het WTA-toernooi in Linz is Michaëlla Krajicek in de eerste ronde gekoppeld aan de Servische Ana Ivanovic. Het is voor Krajicek, nummer 35 van de wereldranglijst, de eerste maal dat ze tegen Ivanovic, de nummer dertien van de wereld, moet spelen.

Maria Sharapova is in Linz als eerste geplaatst. De Russische heeft een bye voor de eerste ronde en kan Krajicek eventueel in de kwartfinales tegenkomen. Mocht Krajicek winnen van Ivanovic, dan stuit ze in de tweede ronde op de winnares van de partij tussen de Duitse Anna-Lena Groenefeld en een qualifier.

Veel politie op 'Superzondag' in Eredivisie

Icoon VoetbalVandaag vinden er in de Nederlandse voetbalcompetitie drie beruchte zogenaamde risicowedstrijden plaats. In Rotterdam is dat Feyenoord - Ajax; in Nijmegen NEC - Vitesse en in Utrecht de clash tussen de plaatselijke FC en ADO Den Haag. De politie is op alles voorbereid en zet vandaag meer dan 700 agenten in rond de duels in de Eredivisie.

Dat is niet zonder reden want na Feyenoord - Ajax in april van dit jaar ontstond een bizarre chaos, waarin 799 fans werden opgepakt. Utrecht - ADO leidde in 2005 tot 40 arrestaties, nadat Utrecht-fans de politie hadden bekogeld. Bij NEC - Vitesse, op 3 mei van dit jaar, werden ME'ers aangevallen en bekogeld en een politiebus totaal gesloopt.

In alle drie de steden zijn scherpe veiligheidsmaatregelen getroffen. Rotterdam spant daarbij de kroon. Men is daar vandaag in staat om in korte tijd honderden mensen te kunnen arresteren en op te bergen. Rond de Kuip werden gisteren zelfs speciale camera's opgehangen. Wie zich vanmiddag misdraagt, riskeert een stadionverbod van vijf jaar. En nog een dreigement: als het opnieuw uit de hand loopt, worden 'de Klassiekers' tussen Feyenoord en Ajax de komende vijf jaar zonder publiek van de bezoekende club gespeeld.

-
Zie voor echt sportnieuws FOK!sport.

Met dank aan calvobbes voor de submit.

Brawn: "Schumacher komt terug"

De technisch directeur van Ferrari, Ross Brawn, verwacht dat Michael Schumacher wel weer terug terug zal keren in de Formule 1. Brawn denkt dat de zevenvoudig wereldkampioen in de toekomst nog wel eens het technische team zou kunnen komen versterken bij de Italiaanse renstal.


"Hij werkt ontzettend goed samen met de monteurs en hij snapt precies hoe alles werkt. Hij zou zeker een grote aanwinst zijn in ons technische team. Michael is een inspirerend persoon binnen ons team, meer dan wie dan ook binnen ons team. Ik heb rijders zien komen en gaan. De meesten zijn vooral met zichzelf bezig maar Michael is heel anders. Hij is net zo bezorgd over het team en hoe het met iedereen persoonlijk gaat. Ik denk dat dat zijn kracht is," aldus Brawn.

'De Verlichting in canon slecht belicht'

Icoon BinnenlandsDe vorige week door de Nederlandse canoncommissie gepresenteerde lijst van wat schoolkinderen zouden moeten weten van de vaderlandse geschiedenis, de zogenaamde canon, kan op weinig steun rekenen van de Britse historicus Jonathan Israel. In dagblad Trouw noemde hij de lijst gisteren ''conservatief, achterhaald. Gevaarlijk zelfs.''

Zijn kritiek spitst zich met name toe op de summiere rol die de Verlichting in de Nederlandse canon speelt. ''Wie dat moet geloven, zou denken dat de Verlichting in Nederland een beetje suf was, een zwakke echo van radicalere theorieën, vooral populair in Frankrijk.'' Daar klopt volgens Israel, kenner van de Verlichting en de Nederlandse geschiedenis, helemaal niets van. ''De Verlichting vindt zijn oorsprong in Nederland, bij radicale vrijdenkers rond Spinoza. Daar werd de basis voor moderne waarden als tolerantie en individuele vrijheid gelegd. En dát zouden Nederlandse schoolkinderen moeten weten.''

Israel en zijn Amerikaanse collega James Kennedy, hoogleraar nieuwe geschiedenis aan de VU, zeggen beiden in de canon een visie te missen op de manier waarop de Nederlandse geschiedenis met de wereldgeschiedenis is verweven. Ook Kennedy had gehoopt op meer aandacht voor de religieuze ideeënstrijd in Nederland. ''Die is misschien iets te politiek correct weggezet.''

Historicus Israel merkt verder in Trouw op dat ons land sinds de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh ''in crisis'' verkeert. ''Er wordt op een heel simplistische manier over begrippen als tolerantie en vrijheid nagedacht.''

-
De Nederlandse canon is te bekijken op www.Entoen.nu

Inter stuurt Adriano op vakantie

Internazionale heeft Adriano een week vakantie gegeven. De Braziliaanse spits kampt, volgens de club, met de naweeën van het afgelopen wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. Een vakantie in zijn vaderland moet Adriano er weer bovenop helpen.


Inter zegt dat de aanvaller niet genoeg tijd heeft gehad na het WK om uit te rusten, waardoor hij de uitschakeling van Brazilië op het WK niet goed kon verwerken. Sinds 29 maart heeft de aanvaller niet meer weten te scoren voor de Nerazzurri.

Overigens is het volgens Inter niet de bedoeling dat Adriano alleen maar op het strand gaat liggen. De Braziliaan krijgt ook een 'persoonlijk psychisch en fysiek herstelprogramma'.

IJsland schiet eerste grote walvis

BuitenlandsIJslandse walvisvaarders brengen zondag voor het eerst sinds het einde van de jaren '80 weer een grote walvis aan land. Het dier, een twintig meter lange vinvis, werd zaterdag geharpoeneerd, maakte een woordvoerder van de industrie bekend.

Het Noord-Europese land kondigde dinsdag al aan dat het de commerciële walvisvaart hervat, ondanks een ruim twintig jaar internationaal moratorium op de walvisjacht. De regering in Reykjavik heeft toestemming gegeven om tot augustus 2007 nog eens acht vinvissen, een bedreigde dierensoort, en dertig dwergvinvissen te schieten.

Tot nu toe deed alleen Noorwegen aan commerciële walvisvaart. De dieren worden vooral gevangen voor het voedsel. Japan maakt ook jacht op de grote zoogdieren, maar stelt dat ze alleen worden gedood voor de wetenschap.

Milieuorganisaties protesteerden fel tegen het besluit. De Europese Commissie heeft IJsland gevraagd de beslissing te herzien.



Een geschoten vinvis (archieffoto)

Russen slaan kunstgalerie in puin

Icoon MisdaadVermoedelijke skinheads hebben zaterdag in het centrum van de Russische hoofdstad Moskou een moderne kunst-galerie geplunderd. Tien ''jonge gespierde mannen'' gingen volgens het persbureau RIA Novosti gericht zaal na zaal door.

De mannen gooiden computers kapot en trokken alle schilderijen van de muren, braken ze in stukken en vertrapten ze. De eigenaar van de galerie, Marat Guelman, staat bekend om het tentoonstellen van politiek geïnspireerde kunst en heeft dit jaar vijanden gemaakt door zijn kritiek op neofascisten en nationalisten.

Gebroken neus
In een telefonisch interview met The New York Times vertelde hij hoe de mannen hem met schoenen en stoelen sloegen. ''Toen smeten ze een computer tegen me aan. Het was vreselijk'', aldus Guelman, die onder meer een gebroken neus opliep.

De vernielde kunst was van een etnische Georgiër, Alexander Djikia. Rusland heeft sinds enkele weken een groot diplomatiek conflict met Georgië en al tientallen Georgiërs het land uitgezet.

Zorgen
Volgens de verbouwereerde eigenaar van de galerie braken de aanvallers ook de mobiele telefoons van de twee aanwezige medewerkers doormidden. De mannen verdwenen na hun vernielactie, die vijf minuten duurde, zonder een woord te zeggen. De politie heeft niemand aan kunnen houden. De galerie is op het gebied van moderne kunst een van de bekendste van Moskou.

Mensenrechtenorganisaties maken zich zorgen om het groeiende geweld in Rusland tegen alles wat buitenlands is. Ook staat volgens hen de vrijheid van meningsuiting steeds meer onder druk. Eerder deze maand werd in Moskou de journaliste Anna Politkovskaja, scherp criticus van het Kremlin, doodgeschoten.

Arrestaties tijdens rellen bij Roda JC - Sparta

Icoon PolitieBij de voetbalwedstrijd Roda-Sparta zaterdagavond in Kerkrade heeft de politie 33 voetbalsupporters aangehouden: twee van Roda JC en 31 van de bezoekende club. De relschoppers werden opgepakt wegens openlijke geweldpleging, meldde de politie.

Rond 21.00 uur braken ongeregeldheden uit in het vak van de Roda-supporters. Door nog onbekende oorzaak bleek een aantal Sparta-supporters in dit vak terechtgekomen te zijn. Al gauw ontstond een massale vechtpartij, die door ruim dertig politieagenten beëindigd moest worden.

De aangehouden vechtersbazen zijn overgebracht naar de politiebureaus van Kerkrade en Heerlen. De politie onderzoekt nog hoe het kon gebeuren dat de Sparta-supporters in het verkeerde vak terechtkwamen. De wedstrijd was ingeschat als een treffen met een laag risico.

Vader Jacob

Een canon was voor mij altijd een lied met één melodie, dat je meerstemmig kon zingen. Zoiets als Vader Jacob dus.

Sinds afgelopen week heeft 'canon' dus een nieuwe betekenis: Het is een soort lijst met daarop de belangrijkste gebeurtenissen en personen. En net als met muziek canons, waar er best wel veel van zijn gecomponeerd, schieten nu ook andere canons als paddestoelen uit de grond.

  • Vrijdag werd op het HOC forum de Limburgse canon al genoemd.
  • Gisteren kwam ik in de Volkskrant zowel een beta canon als een sport canon tegen en
  • Er is nu ook al "de politieke canon van de afgelopen drie kabinetten Balkenende".

    Ik vraag me af of we er nu echt wel op zitten te wachten, al die canons.

    Met dank aan Tha_BlonT voor de submit.

  • Boek: Mijn Liefste Wens

    Ieder kind heeft wel een wens, of het nu de wens is om iets te worden, iets te doen of iets te maken, een wens is er altijd wel. De Happy Kids Foundation heeft als doel zoveel mogelijk wensen van zieke kinderen waar te maken. Je kunt de organisatie wel een beetje vergelijken met de Amerikaanse Make a Wish foundation. Om geld binnen te krijgen is de stichting afhankelijk van sponsoren, giften en de verkoop van artikelen, één van deze artikelen is Mijn Liefste Wens.

    Kerstverlichting van 22.000 lampjes verboden

    Icoon Opmerkelijk Een zakenman uit Engeland mag drie jaar lang zijn kerstverlichting van 22.000 lampjes niet aan zijn huis aanbrengen. Een rechtbank in Reading bij Londen verbood de uitbundige versiering na klachten van omwonenden.

    Volgens buren bracht de bonte decoratie zelfs huwelijken in gevaar, meldde de Britse krant Daily Telegraph zaterdag. Bewoners zagen zich gedwongen slaappillen te nemen. Bron van frustatie waren vooral de rijen auto's en bussen met belangstellenden die elk jaar het spektakel bewonderden.

    Zakenman Vic Moszczynski wees er tijdens het proces op dat hij met de versieringen al ruim 80.000 euro inzamelde voor goede doelen. Als compromis mag hij driehonderd lampjes in zijn tuin hangen.



    Het zou je buurman maar zijn...

    Robotstoel zet zichzelf in elkaar

    Icoon Digital Er is een stoel ontwikkeld die zichzelf in elkaar kan zetten. De losse onderdelen van de stoel rijden door middel van kunstmatige intelligentie naar elkaar toe en worden één voor één aan elkaar vast geklikt.

    Raffaello D'Andrea, de maker van de stoel, heeft met zijn uitvinding de pers opgezocht. "Het heeft geen gebruikswaarde", zegt de maker over zijn eigen robotstoel. "Het is kunst". De stoel is momenteel 'on tour' en zal verschillende tentoonstellingen over de hele wereld aandoen. Zo was de stoel onlangs te bewonderen bij de Ars Electronica Show in Oostenrijk.

    Vier personen hebben samengewerkt om de stoel te maken. De stoel bevat veertien motoren, twee versnellingsmechanismen en veel andere delen. D'Andrea is de architect van de stoel en heeft ontworpen hoe de stoel zichzelf in elkaar kan zetten. Twee anderen hebben de robot daadwerkelijk gebouwd. De robot gebruikt algoritmen om te bepalen waar een onderdeel ligt en hoe het zichzelf op moet bouwen. De robot communiceert met een computer, die commando's stuurt naar het 'brein' van de stoel. Dit 'brein' zit in de zitplaats verborgen. Zo 'weet' de stoel welk onderdeel het nodig heeft.

    Ze hadden niet verwacht dat de stoel een hit zou worden, maar door internetvideosites als YouTube is de stoel erg populair geworden. De maker spreekt van een hype rondom zijn uitvinding. Inmiddels is de stoel al meer dan 180.000 keer bekeken op de site. Ook is de stoel al op televisie geweest op Discovery Channel. "Sommige mensen dachten dat het nep was of slechts een computeranimatie. Anderen dachten dat het van afstand bestuurd werd. Dat is niet zo. Het bestuurt zichzelf en doet wat het doet", aldus de maker van de stoel.

    De stoel is vooral bedoeld als kunststuk. "Het blijft zichzelf continu slopen en inelkaar zetten. Een beetje zoals we doen in onze eigen levens. We breken en zetten onszelf weer terug in elkaar", spreekt de maker filosofisch. Uiteindelijk zal de stoel verkocht worden aan een museum. Of we de technologie in de nieuwe stoelencollectie van IKEA terug kunnen vinden is niet bekend.

    Het is overigens niet de eerste uitvinding van D'Andrea. Hij werkte al eerder aan kunstprojecten gebaseerd op kunstmatige intelligentie. Zo heeft hij een tafel ontworpen die de bewoner blijft volgen door het huis. Dat kunststuk staat inmiddels in de National Gallery of Canada.



    Veel verboden spullen op Marktplaats

    Icoon Opmerkelijk Wil je voor kerst nog zout schillen met een samuraizwaard? Een dergelijk zwaard is verboden in Nederland, maar op de online handelssite Marktplaats worden er 23 aangeboden. Ook staan er 68 sabels, 163 dolken, 173 zwaarden, verboden dieren en ontelbare penisvergroters, opwindingspillen, kruidenvervangers voor xtc en ondefinieerbare afslankpillen op.

    Er worden heel wat illegale en foute spullen verkocht op Marktplaats. Volgens Oscar Diele, marketingdirecteur van Marktplaats, is dit niet te voorkomen. "Je kunt ze moeilijk allemaal traceren, er worden bijna twee nieuwe advertenties per seconde geplaatst", stelt hij. Wel benadrukt hij dat Marktplaats beleid heeft om verkoop van verboden producten te verhinderen. "Gebruikers moeten om te beginnen akkoord gaan met een verklaring voordat ze kunnen handelen. Hierin staat dat niets wat in de Nederlandse wet verboden is op onze site mag komen te staan. Ook zijn er lijsten met verboden producten op de website te vinden. Maar ik moet toegeven: messen staan er ook op, die zijn verboden bij ons".

    Marktplaats heeft wel beleid tegen deze producten, maar gaat niet actief op zoek naar verboden handelswaar. "We gaan af op tips van gebruikers en er zijn deskundigen die de site in de gaten houden. Zoals de inspectie, die kijkt of er geen dieren worden verhandeld", aldus Diele.
    Laatste reviews en specials
    special
    Random Pics van de Dag #1255
    special
    VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
    special
    FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
    special
    Random Pics van de Dag #1254
    special
    Random Pics van de Dag #1253
    special
    Random Pics van de Dag #1250
    ©FOK.nl e.a.