Boek: David J. Lieberman - Zo verander je iedereen

Een nieuw boek van David J. Lieberman die een grote hit was met zijn vorige boek Zo krijg je alles van iedereen gedaan. Het was een boek vol psychologische tactieken hoe je zelf de touwtjes in handen kon krijgen.
Zo verander je iedereen, inclusief jezelf, is exact hetzelfde boek, met het verschil dat het gaat over hoe je mensen verandert.

Zo verander je iedereen, inclusief jezelf draait hoe mensen te inspireren om te veranderen en negatieve eigenschappen om te kunnen toveren tot positieve eigenschappen. Dit kan echter alleen volgens Lieberman als de verandering positief is voor de persoon zelf, want dan ziet de persoon in dat dit een verrijking is en zal de verandering blijvend zijn.

Het boek begint met hoe je overtuigingen en waarden kunt veranderen van mensen. Iedereen kent wel iemand met andere waarden dan van jezelf. Drijven die je tot wanhoop, dan geeft Lieberman tips hoe je ze kunt veranderen. Het tweede deel gaat in op de gemoedstoestand van mensen. Hoe maak je mensen gelukkig, evenichtiger, vrolijker of stabieler. Het derde deel draait om de persoonlijkheid van mensen en hoe je die kunt wijzigen. In het vierde en laatste deel beschrijft Lieberman hoe je de levenshouding en het gedrag van mensen kunt veranderen.

Alle tips en psychologische methodes in dit boek kun je eigenlijk zelf ook wel bedenken. Zoals het spiegelen van gedrag of de welbekende omgekeerde psychologie.

Toen ik dit boek onder ogen kreeg, schrok ik behoorlijk van de inhoud. Het draait om het veranderen van mensen in je omgeving, zoals je collega's, je familie en zelfs je partner. Nu is de vraag natuurlijk of je uberhaupt die mensen moet veranderen en wat jou het recht geeft om mensen te veranderen. Over deze ethische vragen laat meneer Lieberman zich echter niet uit. Hij geeft enkel doelmatige tips en trucs om mensen om je heen en jezelf te veranderen.

Het boek is praktisch en handbaar geschreven met constant een casus als voorbeeld. Vervolgens geeft hij tips en manieren die makkelijk hanteerbaar zijn. Het boek is dan ook zeker praktisch en leest lekker door. Ook is de inhoudsopgave gemakkelijk zodat je meteen doeltreffend vindt wat je zoekt.

Als jij graag mensen in je omgeving wil veranderen, dan is dit boek waarschijnlijk wel praktisch. Ik heb het echter niet uitgeprobeerd omdat ik vind dat mensen lekker zichzelf moeten blijven en als ze willen veranderen, moeten ze er zelf voor kiezen. Het boek beslaat nauwelijk hoe je zelf kunt veranderen, voor zelfhulp moet je dit boek niet gebruiken.



Uitgever: Uitgeverij blabla ISBN: 90 443 1343 6 Pagina's: 192
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!