FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 26 november 2005

Ex-militair ramt konvooi Balkenende

Funkamental en bima hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenEen dronken Surinaamse ex-militair heeft gisteren in Paramaribo het konvooi van premier Balkenende geramd. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vandaag naar buiten gebracht. Premier Balkenende was niet het doelwit van de actie, aldus de RVD. Na het voorval is de automobilist aangehouden.

Eerder had persbureau Reuters op gezag van de Surinaamse politie naar buiten gebracht dat de begeleiding van de minister-president was geramd door een automobilist. Reuters herhaalde Politiewoordvoerder Humprey Naarden, die heeft gezegd dat de bestuurder van de auto een ex-militair was, die een pistool bij zich had. Reuters beweert dat de politie niets kwijt wilde over welk motief de dader had, en op welk punt hij zou worden aangeklaagd.

'Doornbos test voor Red Bull'

Volgens bronnen bij F1Racing.nl heeft Robert Doornbos afgelopen woensdag een stoeltje gepast bij Red Bull. Woensdag zou Doornbos in Barcelona testen. Als hij deze winter indruk weet te maken op het team, zou zelfs een racestoeltje tot de mogelijkheden behoren.

Doornbos' sponsor Muermans zou dit alles mogelijk hebben gemaakt. Het doorlopende contract met Minardi zou moeten worden afgekocht door Red Bull. Muermans wilde echter geen geld zien maar een stoeltje voor Doornbos.

Voordat Doornbos in de F1 kwam, reed hij in de Formule 3000 bij Arden, het team waar Horner teambaas was. Deze zelfde Horner is nu teambaas bij Red Bull.

Wit-Rusland wint Junior Eurovisie Songfestival

De Wit-Russische zangeres Xenia mag zich winnaar noemen van het Junior Eurovisie Songfestival, dat vanavond plaatsvond in het Belgische Hasselt. De Nederlandse zangeres Tess, die mee deed met het nummer 'Stupid', eindigde met 82 punten op de 7de plaats, mede dankzij de 12 punten die België ons gaf.

Voor het songfestival zongen kinderen uit 16 verschillende landen, allen tussen de 8 en 15 jaar, een nummer in een taal naar keuze. Hoewel deze nummers werden bijgeschaafd door professionele producers en songwriters, waren de teksten en de melodieën door de deelnemers zelf geschreven.

Een datum voor de nationale finale van 2006 is nog niet geprikt. Jonge FOK!kers kunnen zich daarvoor aanmelden op de website van het Nederlandse Junior Songfestival.


De Nederlandse Tess Gaerthe

Bisschop excuseert zich tegenover vrouwen

Icoon OpmerkelijkDe Anglicaanse aartsbisschop Barry Morgan heeft vrijdag zijn verontschuldigingen aangeboden voor de denigrerende wijze waarop christenen vrouwen hebben behandeld. De bisschop van Wales deed dat tijdens een dienst in Cardiff. Morgan haalde statistieken aan waaruit blijkt dat de helft van de Britse vrouwen te maken heeft gehad met seksueel geweld.

"Geen wonder dat zo veel geweld is gepleegd tegen vrouwen, als het kon worden gerechtvaardigd op religieuze gronden", sprak de liberale geestelijke. Hij stelde dat christenen vrouwen al eeuwenlang als oud vuil behandelen, vaak met de bijbel in de hand. Morgan vindt dat iedereen zich moet realiseren dat bijbel is geschreven in een tijd waarin mannen alleen de dienst uitmaakten. Dit heeft volgens hem de wijze waarop vrouwen in het heilige boek beschreven worden gekleurd.

Uniform van Saddam te koop via internet

Op een Amerikaanse veilingsite staat sinds kort een uniform van de voormalige Iraakse dictator Saddam Hussein te koop. Het olijfgroene uniform met Saddams onderscheidingsteken op de schouders wordt op de website omschreven als 'het ultieme historische voorwerp van de Operatie Iraqi Freedom'.

Een woordvoerder van de site zegt te verwachten dat de opbrengst ver boven de 5000 dollar, het openingsbod, zal eindigen. Het veilinghuis biedt het uniform te koop aan voor een Amerikaanse soldaat die de kleding in handen kreeg nadat Amerikaanse troepen in april 2003 de luchthaven van de Iraakse hoofdstad Bagdad in handen hadden gekregen.

Voor de geìnteresseerden: bieden op het stuk kan tot 1 december.

Timmer derde op 1000 meter

Marianne Timmer is op de 1000 meter tijdens de wereldbekerwedstrijden in Milwaukee als derde gefinishd. De overwinning ging naar de Amerikaanse Jennifer Rodriguez.

Rodriguez was de snelste in een tijd van 1.15,50. Als tweede eindigde de Italiaanse Simionato in 1.16,03. Timmer schaatste een tijd van 1.16,53. De andere twee Nederlandse vrouwen, Van Deutekom en Gerritsen, eindigden als respectievelijk 8e en 9e.

Uitslag 1.000 meter vrouwen:

#NaamLandTijd
1J. RodriguezVerenigde Staten1.15,90
2C. SimionatoItalie1.16,03
3M. TimmerNEDERLAND1.16,53
4C. WittyVerenigde Staten1.16,61
5S. RempelCanada1.16,86
6H. RenChina1.16,98
8P. van DeutekomNEDERLAND1.17,28
9A. GerritsenNEDERLAND1.17,30

Stand Wereldbeker:

#NaamLandPunten
1J. RodriguezUSA180
2C. SimionatoITA150
3S. RempelCAN102
4A. FriesingerCHI100
5M. TimmerNED98

Atkinson naar finale in Doha

Vanessa Atkinson heeft zaterdag de finale bereikt bij de Qatar Classic in Doha. De als tweede geplaatste Haagse versloeg in de halve eindstrijd de Australische Natalie Grinham overtuigend in drie games: 9-6 9-5 9-5.

Atkinson, Nederlands-, Europees- en Wereldkampioen squash, treft zondag in de finale Vicky Botwright. De verrassende Engelse schakelde de sterke Maleisische Nicol David uit. Dat gebeurde in een slopende partij van vijf games.

Lee sterkste op de 500 meter, Kato laatste

Kang-Seok Lee is tijdens de wereldbekerwedstrijden in Milwaukee winnaar geworden van de eerste 500 meter. De Zuid-Koreaan won in een tijd van 35,20. Als tweede eindigde de Chinees Yu en de Canadees Wotherspoon pakte de derde plaats.

De Japanner Joji Kato, die in Salt Lake City het wereldrecord pakte met een tijd van 34,20, stelde erg teleur. Met een tijd van 36,47 eindigde hij als laatste. Zijn landgenoot Hiroyasu Shimizu kwam ten val.

Er deden geen Nederlanders mee in de A-groep vanwege de tegenvallende resultaten vorige week. In de B-Groep eindigde Gerard van Velde met een tijd van 35,41 als tweede.

Uitslag eerste 500 meter mannen

PlaatsNaamLandTijd
1Kang-Seok LeeZuid-Korea35,20
2Fengton YuChina35,24
3Jeremy WotherspoonCanada35,27
4Casey FitzrandolphVerenigde Staten35,31
5Joey CheekVerenigde Staten35,32
6Mike IrelandCanada35,35

'Haagse jongens geronseld voor jihad'

Icoon TerrorismeDrie jongens uit Den Haag die sinds een week worden vermist zijn naar alle waarschijnlijkheid geronseld voor de jihad in Irak. Dat denkt in ieder geval de familie van de jongens. Said el M. (21), Ramazan K. (18) en Driss (19) verdwenen vorige week donderdag. Vermoed wordt dat ze via Turkije de Iraakse grens willen oversteken.

De AIVD zegt op de hoogte te zijn van de vermissingen, maar wil niet vertellen of de drie ook vóór hun verdwijning in de gaten werden gehouden. Ze namen bij hun vertrek paspoorten, kleding en geld mee; mobieltjes werden thuisgelaten. Tenminste één van de jongens, de Haagse Marokkaan Said, zou contact hebben gehad met terreurverdachte Samir A., aldus een oom van de jongen. Een neef van Said stelt dat de familie minstens een maand werd voorgelogen door de jongen. "Hij vertrok elke ochtend zogenaamd naar school, maar we zijn er na zijn verdwijning achter gekomen dat hij allang uitgeschreven was. Ik heb geen idee waar hij al die tijd uithing."

De broer van de Turkse Ramazan heeft het idee dat zijn jongere broertje gerekruteerd is voor de gewapende strijd. "Hij was de afgelopen maanden veel, té veel, met zijn geloof bezig. Ik vind het een heel angstig verhaal. Waarom flikt hij ons dit? Mijn ouders zijn helemaal de weg kwijt." De imam van de Haagse As-Sounnah-moskee, waar de vaders van de 'jihadstrijders' regelmatig komen, veroordeelde gisteren in een preek de ronselpraktijken waar de drie mogelijk het slachtoffer van zijn geworden. Volgens de AIVD zijn op dit moment 'enkele tientallen' Nederlandse jihadstrijders in Irak, Syrië en Afghanistan. "Mogelijk zijn het er meer. Je weet niet wat je niet weet", aldus de dienst.

Manli Wang sterkste op 1e 500 meter

De eerste 500 meter bij de Wereldbeker sprint in het Amerikaanse Milwaukee is een prooi geworden voor de Chinese Manli Wang. Wang was de sterkste in een tijd van 38.01.

Als tweede eindigde de Japanse Yoshii en derde de ander Chinese Wang, Beixing Wang, in een tijd van 38.41. Beste Nederlandse was Marianne Timmer. Zij eindigde met een tijd van 38,92 als 16e.

Uitslag 500 meter vrouwen

PlaatsNaamLandTijd
1ManLi WangChina38,01
2Sayuri YoshiiJapan38,36
3Beixing WangChina38,41
4Jenny WolfDuitsland38,42
5Sayuri OsugaJapan38,50
6Hui RenChina38,58
7Jennifer RodriguezVS38,61
7Shuang ZhangChina38,61
16Marianne TimmerNEDERLAND38,92
17Annette Gerritsen NEDERLAND39,02

Duitsers ontdekken zingende ijsberg

Duitse onderzoekers zeggen dat ze aan de Atlantische kust van Antarctica een ijsberg hebben ontdekt die zingt. De berg brengt een lage toon van 0,5 Hertz voort. Dit is voor mensen niet te horen. De onderzoekers ontdekten echter dat als het geluid versneld wordt afgespeeld, het net als het stemmen van een orkest klinkt.

De onderzoekers waren eigenlijk van plan om seismische activiteit te meten. Plots kregen ze ook akoestische signalen van ongekende helderheid binnen. De muziek varieert duidelijk in toonhoogte, zeggen ze.

De oorsprong van het geluid komt doordat de ijsberg is vast komen te liggen op de zeebodem. Water wordt met veel kracht door kieren en spleten van de ijsberg geperst en dat maakt geluid.

Het geluid van de ijsberg is hier te horen

De zingende ijsberg
De zingende ijsberg

COD2 revolutie

Het rommelt in de gamerswereld. Meer specifiek in de Call of Duty (COD) wereld. Wat is er aan de hand? Welnu, kennelijk zijn er nogal wat problemen met het multiplayer-gedeelte van de nieuwste versie van COD, COD2. Er ontbreekt een Anti-Cheat, er zijn nogal wat bugs aangetroffen en bovendien zijn er al zogenaamde server "crash-exploits" ontwikkeld.
Nu zullen deze zaken zich ongetwijfeld bij veel meer multiplayer games voordoen maar de gamers-community van COD2 voelt zich in de kou gezet door de ontwikkelaars (Activision, Infinity Ward en GMI) van de game. Er wordt niet naar hen geluisterd.
Deze onvrede heeft er inmiddels toe geleid dat wereldwijd COD2 servers de stekker eruit hebben getrokken om zo een signaal af te geven. Ze gaan pas weer online als er aan de volgende eisen is voldaan:

- Wanneer komt er een Anti-Cheat in COD2?
- Wanneer komt de eerste patch uit?
- Wat houdt deze patch in?
- Wat zijn jullie andere support plannen voor COD2?
- Hoe willen jullie voorkomen dat deze zaken zich vaker gaan voordoen?

Kortom, een kleine revolutie in de gamerswereld!

Voor meer informatie:

GoT
Infinity Wards Forum

Patent van Revolutions "virtual console" feature?

Op de site van het USPTO (instantie die patenten regelt in de USA) is een patentaanvraag van Nintendo verschenen dat een systeem beschrijft voor het emuleren van oude hardware, en het spelen van oude software op nieuwe hardware.



Het patent zou mogelijk het systeem beschrijven dat de Revolution gebruikt voor het spelen van oude SNES en NES games, de zogenaamde "Virtual Console" feature. Uit de plaatjes en aanvullende tekst valt onder meer op te maken dat er gebrowsed kan worden per categorie (bijvoorbeeld "Mario Games" ). Hoe het een en ander eruit komt te zien kan je verder zien en lezen in de patent aanvraag, of op de site van de heren van revolutionreport.

Twee kinderen gewond door aanhanger Heerhugowaard

Icoon AlgemeenIn het Noord-Hollandse Heerhugowaard zijn vanmiddag twee jongens van tien en veertien jaar oud gewond geraakt toen een aanhanger van een vrachtwagen losraakte en hen raakte. De precieze oorzaak van het ongeval is nog onduidelijk.

Toen de jongens per ambulance afgevoerd werden naar het Medisch Centrum Alkmaar waren ze nog bij bewustzijn. Het ongeval vond plaats op de Oosterweg in Heerhugowaard. Wat de kinderen achter de vrachtwagen deden is nog onduidelijk, maar de politie heeft een onderzoek ingesteld.

Vader geeft zoon aan door opsporingsfoto

De Oostenrijkse politie heeft gisteren een 16-jarige jongen kunnen aanhouden die een dag eerder samen met een vriend een bank had overvallen in Wenen. De jongens hadden er niet aan gedacht zich te vermommen en waren dan ook duidelijk te zien op de opsporingsfoto die de dag na de overval in de krant stond. De vader van één van de daders herkende zijn zoon en bracht hem meteen naar de politie.

Donderdagmiddag overvielen de twee jongens een bank en maakten 100.000 euro buit. Met het geld wilden ze 'iets groots' doen, maar tot dusver waren ze niet verder gekomen dan een bordeel waar ze meteen 10.000 euro uitgaven. Dankzij de oplettende vader zullen ze echter niet veel verder komen.


Herken de bankrover

'Veenbessen voorkomen gaatjes'

Icoon GezondheidVeenbessen verhinderen het ontstaan van gaatjes en gaan tandbederf tegen. Wetenschappers van de University of Rochester Medical Center in New York beweren dat veenbessen een stof bevat die tandplak voorkomt en ervoor zorgt dat er geen bacteriën aan tanden hechten.

Dr. Hyuan Koo vindt het jammer dat er vaak veel suiker in producten met veenbessen zit. Tandbederf wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door de consumptie van suiker. Nog een nadeel is dat veenbessen een zure stof bevatten die de tanden beschadigt.

Om deze redenen testen onderzoekers of het mogelijk is de werkzame stof uit de bessen te halen, zodat men ze kan toevoegen aan mondwater en tandpasta. Veenbessen bleken al eerder urineweginfecties tegen te gaan.

[Upd] Voetbalwedstrijden afgelast

Wegens het slechte weer is de competitiewedstrijd FC Twente- Sparta, die voor vanavond op het programma stond, afgelast. De wedstrijd is inmiddels verplaatst naar woensdag 30 november.

De competitiewedstrijd NAC Breda - FC Groningen is verschoven naar woensdag 30 november. De wedstrijd kon vrijdagavond niet doorgaan wegens de slechte weersomstandigheden.

Update 12.55 uur

Ook de wedstrijd NEC - Willem II, die voor vanavond op het programma stond, is inmiddels afgelast. Het veld is te slecht om op te spelen.

Update 18:10

En ook Vitesse - RKC Waalwijk is afgelast. Dit betekent dat er vanavond geen wedstrijden in de Eredivisie worden gespeeld.

Groefsma jongste kampioene ooit

Maureen Groefsema heeft vandaag in Rotterdam judohistorie geschreven door de jongste nationaal kampioene judo ooit te worden. De 14-jarige judoka uit Heiloo won in de finale van de klasse tot 48 kilo van de 21-jarige Jannie van der Meer.

In de slotfase van een indrukwekkend gevecht rekende de draagster van de bruine band af met haar opponnente. Vijf seconden voor tijd kreeg ze de zeven jaar oudere Van der Meer met haar rug op de mat. Deze ippon betekende niet alleen haar eerste titel bij de senioren, maar ook een uniek record: dat van de jongste nationale kampioene. Dit stond op naam van Tamara Meijer, die in 1993 een maand ouder was dan Groefsema toen ze de titel won.

Maar de prestatie was niet alleen bijzonder omdat ze op zo'n prille leeftijd op de hoogste trede van het podium stond. Groefsma won eerder dit jaar ook al de nationale titels in de leeftijdsklassen onder 15, onder 17 en onder 20 jaar. Ze nam de titel over van Glynis Rojot, die vorig seizoen op 15-jarige leeftijd won. Rojot behaalde dit jaar brons, net als El Jaddoulli.

Jongste nationale kampioenen ooit
Maureen Groefsema – 14 jaar en drie maanden - 2005 U48
Tamara Meijer – 14 jaar en vier maanden - 1993 U48
Carina Thomas – 14 jaar en 8 maanden – 1973 - U56
Audry Coppens – 15 jaar 2 maanden – 1996 - U48
Jenny Gal – 15 jaar 3 maanden - 1985 U48
Tamara Meijer – 15 jaar 4 maanden - 1994 - U48
Chantal Han – 15 jaar 5 maanden - 1982 - U61
Nancy van Stokkum - 15 jaar 7 maanden - 1989 - U48
Glynis Rojot 15 jaar 8 maanden – 2004 - U48
Marjolein van Dommelen 15 jaar 9 maanden – 1986 - U52

Janda opent wereldbekerseizoen met zege

De Tsjech Jakub Janda heeft voor de tweede maal in zijn carrière een wereldbekerwedstrijd in het schansspringen gewonnen. De 27-jarige schreef in het Finse Kuusamoj, met slechts één sprong, de eerste WB-wedstrijd van het seizoen op zijn naam.

Janne Ahonen, de houder van de wereldbeker die vorig jaar de eerste zes wedstrijden op zijn naam schreef, slaagde er niet in om voor eigen publiek te zegevieren. De Fin sprong naar 138,5 meter (149,5 punten), maar legde het daarmee af tegen Janda, die 140,5 meter (155,5 punten) haalde. De Sloveen Robert Kranjec complementeerde met 137,5 meter (148,5) het podium.

De eerste wedstrijd stond eigenlijk gepland voor gisteravond. Slecht weer gooide echter roet in het eten, waardoor de wedstrijdleiding besloot tot afgelasting, verplaatsing naar vandaag en inkorting met de helft.

Boussabon inzetbaar tegen Heracles

Feyenoord-coach Erwin Koeman kan zondag waarschijnlijk beschikken over Ali Boussabon. Matchwinner van vorige week, Diego Biseswar, zal in dat geval dus niet spelen.

De andere twee spelers die op de rechtsbuiten-positie uit de voeten kunnen, Tim Vincken en Romeo Castelen, zijn nog altijd geblesseerd. In de wedstrijd tegen Roda JC van vorig weekend viel Boussabon geblesseerd uit, nadat hij drie keer werd geraakt op dezelfde plek. Sinds vrijdag traint Boussabon weer mee met de rest van de selectie. Na die training gaf hij al aan dat het hem goed afging. Zodoende kan hij morgen met Feyenoord aantreden tegen Heracles Almelo.

Landelijke pinstoring door problemen KPN

Renesite en betwet hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Door problemen in het netwerk van KPN kunnen er in het hele land storingen bij het pinnen optreden, zowel in winkels als bij pinautomaten. De storing doet zich voor sinds 14.00 uur vanmiddag. KPN kan nog niet zeggen wanneer de problemen verholpen zijn.

De oorzaak van de storing is volgens KPN nog onduidelijk, maar volgens een woordvoerder is de kans groot dat de landelijke stroomproblemen als gevolg van het onstuimige weer een rol spelen. KPN benadrukt dat de problemen niet worden veroorzaakt door een storing bij Interpay.

De storing komt volgens KPN op een erg ongelukkig moment, omdat het vandaag één van de drukste dagen van het jaar is voor veel winkeliers in verband met het naderende Sinterklaasfeest.

Sluiter bereikt finale in Praag

Voor de tweede opeenvolgende week heeft Raemon Sluiter de finale van een challenger bereikt. In Praag was de Rotterdammer in de halve finales te sterk voor de Brit James Auckland: 6-4, 6-4.

In de eindstrijd moet Sluiter het opnemen tegen de winnaar van het duel tussen de Oekraine Sergey Stakhovsky en de Fransman Nicolas Thomann. Vanwege de recente resultaten maakt de 27-jarige tennisser een goede kans om in januari als enige Nederlander direct te worden toegelaten tot het hoofdtoernooi van de Australian Open.

Sektioui teleurgesteld in AZ-supporters

Tijdens de UEFA Cup-wedstrijd tussen AZ en Middlesbrough is aanvaller Tarik Sektioui door de Alkmaarse supporters diverse malen uitgefloten.

In de eerste helft van die wedstrijd dacht Sektioui dat hij zijn ploeg nog op voorsprong had gezet. De arbiter oordeelde echter anders een keurde de goal (onterecht) af. De Marokkaan zou namelijk buitenspel hebben gestaan, wat volgens televisiebeelden niet zo was. "Kijk, dat mijn doelpunt wordt afgekeurd, dat is jammer. Er komen nog kansen genoeg om ons te plaatsen. Het publiek, dát was een echte schande. Onbegrijpelijk, dat gefluit.", zegt een teleurgestelde Sektioui in het Noord-Hollands Dagblad. "Ze snappen niet hoe voetbal gespeeld wordt. Dat ik na de actie de bal moet voorzetten, maar alleen blauwe shirts zie. Ik kan op die momenten geen kan op."

Ook teamgenoot Ron Vlaar werd getrakteert op een fluitconcert van de eigen aanhang. De jonge verdediger heeft namelijk aan gegeven graag naar Ajax te willen vertrekken. De supporters waarderen deze actie niet. Eerder namen de Amsterdammers Olaf Lindenbergh ook al van de Alkmaarse formatie over.

Atkinson dendert door in Doha

Er lijkt geen maat te staan op Vanessa Atkinson. De Haagse squashter loopt in Doha gemakkelijk door het schema van de Qatar Squash Classic. Ditmaal was ze in de kwartfinale te sterk voor de Engelse Jenny Duncalf. Binnen een halfuurtje was het duel gespeeld: 9-3 9-2 9-7.

Atkinson, Nederlands-, Europees- en Wereldkampioen squash, ontmoet nu in de halve eindstrijd de als vierde geplaatste Natalie Grinham uit Australië. Haar oudere zus, Rachael Grinham, de nummer één van de wereldranglijst, verloor in de kwartfinale verrassend van de Engelse Vicky Botwright.

Massive Assault Network 2 BETA

Tot 30 november is het mogelijk om je in te schrijven voor de open beta van Massive Assault Network 2. Massive Assault Network 2 is een on-line turn based strategy game die gratis te downloaden is, maar waar wel maandelijks $6.95 voor betaald moet worden. Ook is het mogelijk om eenmalig $39.95 te betalen voor een levenslang lidmaatschap.



In de beta van Massive Assault Network 2 zal het mogelijk zijn om op vier planeten te spelen. Het uiteindelijke spel zal 24 verschillende planeten bevatten waar je op kan spelen. Als je wil weten of Massive Assault Network 2 wat voor je is kan je een kijkje nemen op de website van Massive Assault Network 1, die je hier kunt vinden. Of je kunt je hier gelijk inschrijven voor de beta.

Westerhof: Hiddink blijft gewoon

Preses Rob Westerhof van PSV gaat ervan uit dat zijn trainer Guus Hiddink zijn in 2007 aflopende contract bij de Eindhovenaren zal gaan verlengen.

Deze week liet Hiddink zich ontvallen dat hij niet alleen maar aan een ploeg wilde bouwen, maar ook wel eens aan de top wilde blijven. Daaruit trokken diverse media de conclusie dat de trainer op zoek was naar een andere club.

In de Telegraaf van zaterdag geeft Westerhof een andere kijk op de zaak. "Ik ben van mening dat we omstandigheden hebben geschapen waarin een toptrainer optimaal kan werken. Daarom zou ik het zeer teleurstellend vinden als dat niet tot continuïteit zou leiden voor meerdere jaren."

Ferdo nieuwe Coördinator Moderaties FP

Icoon Sitenews - FrontpageOnlangs maakten we bekend dat sylvesterrr is gestopt als Coördinator Moderaties op de Frontpage. Inmiddels hebben we een opvolger gevonden in de persoon van Ferdo. Hij is reeds een jaar FP-moderator en daarmee voor ons de juiste man op de juiste plaats.

Ferdo gaat leiding geven aan een trouw team van FP-moderators dat de reacties op de FP in goede banen probeert te leiden. Ook zal hij zich gaan inzetten om het moderatiebeleid op de langere termijn te verbeteren. Mocht je onverhoopt tegen een ban aanlopen zul je naar alle waarschijnlijkheid ook met Ferdo te maken gaan krijgen. Dus zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben.

Met deze wijziging ziet het huidige Eindredactie-team van de Frontpage er als volgt uit:
Eindredactie Nieuws: steenz en Veerboot
Eindredactie Reviews: gr8w8 en pluisje
Eindredactie Columns: seborik
Coördinator Moderaties: Ferdo

Miss Gevangenis 2005 verkiezing in Brazilië

Icoon OpmerkelijkIn Brazilië wordt binnenkort een schoonheidswedstrijd gehouden voor de titel Miss Gevangenis 2005. De jury zal bestaan uit voetballers, journalisten, bewaarders en medegevangenen. De hoofdprijs is 350 real, zo'n 135 euro. Ook is een onderbreking van de dagelijkse sleur één van de prijzen.

Er doen zo'n veertig dames uit tien penitentiaire inrichtingen mee aan de verkiezing en deze wordt gehouden in de Carandiru vrouwengevangenis van Sao Paolo. De deelnemende vrouwen hopen op de eeuwige roem en op een carrière als model als ze uit het gevang zijn. Fernanda Maria de Jesus, de winnares van vorig jaar, werd vervroegd vrijgelaten maar is nog steeds niet doorgebroken.

"Behalve een Miss-verkiezing worden ook een schrijfwedstrijd en een wedstrijd publiekelijk spreken gehouden, maar bijna alle aandacht gaat uit naar de Miss-verkiezing", aldus enkele van de deelneemsters aan de andere wedstrijden.

Busongelukken eisen 76 levens in India

Icoon RampIn het zuiden van India zijn er vrijdag bij twee busongelukken 76 doden gevallen. Tot nu tot zijn er 66 mensen gered. Het zijn twee totaal van elkaar losstaande ongelukken.

Eén bus werd van de weg gespoeld toen een rivier in de buurt van Pattukkottai, ongeveer driehonderd kilometer ten zuidwesten van Madras, buiten haar oevers trad. Hulpverleners wisten 36 mensen te redden uit het water.

De tweede bus reed in Sanavali, zo'n zeshonderd kilometer ten zuidwesten van Madras, van een brug waarbij 25 mensen het ongeluk niet overleefden. Dertig mensen konden worden gered.

Door hevige moessonregens zijn in India sinds vorige maand meer dan tweehonderdduizend mensen dakloos geraakt. Duizenden hectaren landbouwgrond zijn door het water vernietigd.

Energietoestand in Zeeland kritiek

Baseboy en MavRick hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Zeeland heeft te kampen met een kritieke energietoestand. Door het barre winterweer van gisteren en afgelopen nacht is één elektriciteitskabel naar de provincie al geknapt en staat de tweede hoofdlijn op knappen.

Op de masten tussen 's-Gravenpolder en knooppunt Markiezaat hechtte zich een dikke laag ijs en sneeuw vast. De noodbeveiliging zorgde ervoor dat de stroom op de eerste hoofdlijn is uitgevallen. Energieleverancier Tennet beschikt over een tweede kabel, waardoor de Zeeuwen niet zonder stroom zitten. Knapt deze echter, dan wordt het een ander verhaal.

Mocht dit het geval zijn, dan kan de stroomlevering worden overgenomen door de kerncentrale in Borssele en andere centrales van EPZ. Plaatsvervangend Commissaris van de Koningin Toine Poppelaars gaf dit aan na de alarmerende berichten van Tennet.

Sommige delen van Zeeland zitten echter al zonder stroom. In het oosten van Zeeuws-Vlaanderen hebben veel mensen de nacht in de kou moeten doorbrengen. In enkele plaatsen is dit inmiddels opgelost, maar verwacht wordt dat de storingen nog zeker tot vanavond gaan duren.

Haagse scholier dreigt met moord

MisdaadNaar nu bekend is gemaakt is begin deze maand een 15-jarige leerling aangehouden op de Haagse school waar in januari 2004 conrector Hans van Wieren door Murat D. werd doodgeschoten. De opgepakte scholier had via msn aan medeleerlingen laten weten dat hij van plan was om een 51-jarige leraar op school met een mes te doden.

De leerlingen met wie hij chatte waarschuwden de politie, die de knaap op 7 november arresteerde. Bij zijn aanhouding zou hij een mes hebben gedragen. Tijdens het verhoor zei de scholier dat het een grap betrof. De knul mocht daarna door zijn ouders worden opgehaald. Er moet nog beslist worden of de jongen vervolgd zal worden.

De school waar het zich afspeelde heet nu Scholengroep Den Haag Zuid-West. Na het drama met Van Wieren werd de naam Terra College geschrapt. Schooldirecteur K. Bun zegt niets van het jongste incident te weten: ''Er gebeurt wel meer op school. Waarschijnlijk heeft de leiding van de bewuste locatie de zaak niet als ernstig ingeschat en mij daarom niet op de hoogte gesteld.''

Belgisch voetbal afgelast wegens slechte weer

Niet alleen een groot deel van Nederland, maar ook onze Zuiderburen hebben te kampen met zwaar winterweer. Als gevolg daarvan zijn alle zaterdagwedstrijden van de Belgische Eerste Klasse afgelast.

Onder de afgelaste wedstrijden is ook de topper tussen Standard Luik en Anderlecht. In Luik is men niet blij met de afgelasting. "We hadden vanavond op ons veld kunnen spelen. Vanochtend stonden er 40 à 50 mensen klaar om ons veld sneeuwvrij te maken, maar de bond besliste anders," aldus assistent-trainer Demol tegenover Sporza.

Hoor wie rommelt daar, kinderen?

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieIn het Groningse Wagenborgen, ten zuiden van Delfzijl, werd een inwoner vannacht gestoord door gerommel op zijn dak. De man alarmeerde de politie omdat hij vermoedde dat er iemand op het dak liep. Na onderzoek van agenten kon hij gerustgesteld worden, het was slechts sneeuw dat aan het schuiven was geraakt.

Volgens een woordvoerder van de politie kon echter niet met zekerheid worden vastgesteld wat het verschuiven van de sneeuw heeft veroorzaakt. De Groningse dienders vermoeden dat Sinterklaas wellicht bezig was, iets dat in deze tijd van het jaar natuurlijk niet zo'n gekke gedachte is. Indien er in de omgeving van de woning kinderschoenen zijn gevuld dan lijkt het bewijs sluitend, aldus de zegspersoon.

'Rappers niet verantwoordelijk voor Franse rellen'

Icoon MuziekFranse rappers zijn niet de aanstichters van de rellen in de Franse voorsteden begin deze maand. Dat liet premier Dominique de Villepin weten in een interview voor de radio. De politicus zegt dat hij wil voorkomen dat er met een beschuldigende vinger wordt gewezen naar mogelijke aanstichters of oorzaken.

Een tweehonderdtal parlementsleden wil juist dat bepaalde rapmuzikanten gerechtelijk worden vervolgd. De rappers, veelal van allochtone komaf, zouden met hun songteksten aanzetten tot haat en geweld.

"Is rap verantwoordelijk voor de crisis in de voorsteden? Mijn antwoord is nee", stelde De Villepin. Hij voegde daar overigens aan toe dat de rechter het laatste woord heeft als het gaat om een oordeel over de inhoud van songteksten. Justitie zou naar tenminste één rapgroep een onderzoek hebben ingesteld.

Aandelen Formule 1 verkocht

De Britse investeringsmaatschappij CVC Capital Partners heeft het grootste deel van de aandelen in de Formule 1 gekocht. Dat geeft het bedrijf volledige controle over de Formula One Group.

CVC is een Britse maatschappij die onder andere ook eigenaar is van het FIM MotoGP-kampioenschap en en de Engelse Automobile Association. De aandelen komen van de Bayerische Landesbank, die ongeveer de helft van de Formule 1 bezat en Bambino Holdings, een bedrijf van Bernie Ecclestone, die wel zal aanblijven als Chief Executive van de Formula One Group.

"CVC zal zich inzetten voor een succesvol FIA Formula One World Championship," aldus Donald MacKenzie van de CVC-groep. "We geven onze volledige steun aan de huidige discussies tussen de Formule 1, de teams en de fabrikanten om tot een succesvolle voortzetting van het Concorde-gedrag te komen."

Gratis ritje met de taxi dankzij Mario Kart DS

Reclame acties voor games zijn er tegenwoordig in vele soorten en maten. Zo beloont EA snelheidsovertredingen ter promotie van Need for Speed: Most Wanted, en laat Ubisoft mensen verkleden als aap ter promotie van King Kong.

Nu heeft ook Nintendo of England een aparte actie bedacht om Mario Kart DS onder de man te brengen. In de Britse krant 'Metro' staat namelijk een coupon waarmee je recht hebt op een gratis taxiritje door Londen. Of er nog soortgelijke acties in Nederland plaats zullen vinden is nog niet bekend.
Mario Kart DS is overigens sinds gisteren in Europa uitgekomen.



Aspirientje erbij?

Fetishes, je hebt ze in soorten en maten, net zoals je film- en muziekliefhebbers hebt. Voor het volgende filmpje zal normaal gesproken ook heus nog wel een dolgroep te vinden zijn, maar ik weet niet of je blij moet zijn als je zulke mensen in je vriendenkring hebt. In plaats van dat iemand zijn scrotum gemaseerd wordt door naaldhakken zie je hier hoe iemand zijn gezicht een paar maal geraakt wordt door een schoen.

Met dank aan een anonieme submitter voor de submit

NBA: Spurs en Pistons thuis onderuit

In de Amerikaanse NBA hadden de topteams het vrijdag niet gemakkelijk. De twee finalisten van het vorige seizoen, San Antonio Spurs en Detroit Pistons, verloren allebei in eigen huis, respectievelijk van de Chicago Bulls (99-106) en Washington Wizards (114-120). Het hoog geklasseerde Dallas Mavericks profiteerde daarvan door de uitwedstrijd tegen Miami Heat met 90-103 te winnen.

Francisco Elson won met Denver Nuggets thuis tegen LA Clippers: 105-95. Dan Gadzuric zat bij zijn ploeg Milwaukee Bucks opnieuw de gehele wedstrijd op de bank. Zijn ploeg verloor met 99-91 van Minnesota Timberwolves.

Uitslagen NBA vrijdag:

Orlando Magic - Portland Trail Blazers 104-89
Boston Celtics - Charlotte Bobcats 90-89
Indiana Pacers - Atlanta Hawks 85-87
Miami Heat - Dallas Mavericks 90-103
Memphis Grizzlies - Houston Rockets 86-81
Minnesota Timberwolves - Milwaukee Bucks 99-91
Detroit Pistons - Washington Wizards 114-120
San Antonio Spurs - Chicago Bulls 99-106
Utah Jazz - Golden State Warriors 90-94
Denver Nuggets - LA Clippers 105-95
Sacramento Kings - Toronto Raptors 106-104
Phoenix Suns - New Jersey Nets 92-81

Richard Burns overleden

Voormalig wereldkampioen Rally, Richard Burns, is vrijdag, precies vier jaar nadat hij wereldkampioen werd, overleden. Burns, die slechts 34 jaar oud werd, bezweek aan de gevolgen van een hersentumor.

In 2001 werd Burns wereldkampioen Rally, hij is tot nu toe de enige Brit die in die opdracht slaagde. In 2003 moest hij gedwongen stoppen met racen door een hersentumor. Op dat moment ging hij aan de leiding in de strijd om het kampioenschap, met negen overwinningen.

Record aantal moorden in Jamaica dit jaar

Icoon ShockingOp het Carabische eiland Jamaica zijn dit jaar al 1482 mensen vermoord. Volgens een woordvoerder van de politie is dat meer dan ooit tevoren in een kalenderjaar. Het oude record stamt uit 2004, en bedraagt 1469 doden. Jamaica heeft 2,7 miljoen inwoners.

Ter vergelijking: in Nederland, met 16,3 miljoen inwoners, worden jaarlijks zo'n 200 tot 250 personen vermoord. Het hoge aantal moorden op Jamaica vindt onder meer zijn oorzaak in de georganiseerde misdaad, die welig tiert op het eiland. Het land is een doorvoerhaven voor cocaïne naar de Verenigde Staten en een belangrijke marihuanaproducent.

Turnen: Goud voor Van Gelder op ringen

mkodde78 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon SportTurner Yuri van Gelder is in het Australische Melbourne wereldkampioen op het onderdeel ringen geworden. Zijn score van 9,725 bleek net genoeg om de Rus Aleksandr Safosjkin voor te blijven.

De Nederlander, die uiteindelijk toch had besloten om zijn eigen vondst "de van Gelder" niet uit te voeren leverde een nagenoeg perfecte oefening af. Niemand kon de kracht en souplesse van Van Gelder evenaren. Safosjkin, die als laatste aan de oefening begon, benaderde de perfectie wel, maar kwam uiteindelijk 0,013 punten te kort voor het goud. Het brons was voor de Italiaan Matteo Morandi met een score van 9,662.

Yuri van Gelder, tevens regerend Europees kampioen, is met zijn gouden plak de eerste Nederlandse wereldkampioen in het moderne turnen. Tot nu behaalden alleen Renske Endel (WK 2001 op brug) en Verona van de Leur (WK 2002 op vloer) de zilveren medaille.

Yuri van Gelder
Yuri van Gelder in actie.

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!

Bende steelt grote partij games

Twee vrachtwagenladingen aan videogames zijn afgelopen donderdag gestolen uit een depot vlak bij de haven van Felixstowe, in de buurt van Ipswitch. Een van de ladingen is later teruggevonden vlakbij Basildon in Essex.

De buit, die de overval van donderdag opleverde, bedraagt ongeveer 4500 games. Het grootste deel bestaat uit PlayStation 2 games waar een Eye Toy camera bijzit. Deze hebben een winkelwaarde van 120 pond (175 euro). De totale waarde van de gestolen games bedraagt 500.000 pond (731.000 euro). Volgens de politie is de overval het werk van een georganiseerde bende.

Detectives zijn momenteel het internet en andere markten aan het afspeuren om te kijken of er ergens grote hoeveelheden van deze games worden aangeboden en vraagt iedereen die iets merkwaardigs tegenkomt contact op te nemen.

Tot zo ver deze mededeling.

Vaticaan weert zangeres om standpunt over condooms

Icoon AlgemeenDe Braziliaanse zangeres Daniele Mercury mag niet optreden tijdens een kerstconcert met paus Benedictus XVI. Volgens een verklaring van de katholieke Mercury neemt de kerk haar kwalijk dat ze meewerkte aan een campagne van het ministerie van Volksgezondheid in haar land, waarin het condoom wordt aangeprezen als middel tegen aids.

De deelname van de Braziliaanse aan het concert werd daarom door het Vaticaan geannuleerd. Mercury betreurt het dat ze haar land niet zal kunnen vertegenwoordigen op het concert in het Vaticaan, maar zegt recht te hebben om 'niet akkoord te zijn met de Kerk op dit vlak'.

WK Turnen: Wammes vijfde op de vloer

Bij de wereldkampioenschappen turnen in Melbourne is Jeffrey Wammes als vijfde geëindigd op het onderdeel vloer.

De 18-jarige Nederlander kreeg voor zijn oefening een waardering van 9,537. De wereldtitel was voor de Braziliaan Diego Hypolito, die 9,675 kreeg. De Canadees Brandon O'Neill won met 9,625 zilver. Het brons werd gedeeld door de Hongaar Robert Gal en de Chinees Liang Fuliang, die beiden 9,587 punten kregen.

Hirsi Ali krijgt uitbrander van Van Aartsen

Hans WiegelVVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali had niet zo schamper moeten praten over het liberale erelid Hans Wiegel. Dat verklaarde partij-aanvoerder Jozias van Aartsen vanochtend op een partijbijeenkomst in Amsterdam. "Zo gaan wij niet met Hans Wiegel om", stelde Van Aartsen.

Hirsi Ali haalde in een interview uit naar de 'reactionair conservatief' Wiegel, en verweet hem onder meer dat hij zich niet druk lijkt te maken over issues als immigratie en integratie. Vanuit zijn woonplaats Diever zou de oud-partijleider nauwelijks geraakt worden door de 'nieuwe werkelijkheid'. Wiegel reageerde door te stellen dat het VVD-Kamerlid niet op de persoon moet spelen, en respect moet hebben voor andersdenkenden en verdraagzaamheid. Hij verweet de politica ook weinig bij te dragen in de Tweede Kamer.

Ayaan Hirsi AliHirsi Ali maakte zich onder meer druk over de mening van Wiegel met betrekking tot artikel 23 over de vrijheid van onderwijs. Wiegel heeft in het verleden gepleit voor handhaving, terwijl Hirsi Ali voor afschaffing is. Volgens Van Aartsen zit de VVD op de lijn-Wiegel op dit punt, 'en dat had zij erbij moeten zeggen'. Uit een onderzoek van opiniepeiler Maurice de Hond blijkt dat de achterban van de liberalen sterk verdeeld is op dit punt. 51 procent is het eens met Hirsi Ali, waar 36 procent het partijstandpunt steunt.

Uit het onderzoek van De Hond blijkt verder dat 66 procent van de VVD-achterban het oneens is met de kwalificatie 'reactionair conservatief' voor Wiegel. Bijna acht op de tien VVD'ers staat achter de uitspraak dat Hirsi Ali niet op de persoon moet spelen en respect moet tonen voor andersdenkenden en verdraagzaamheid. 43 procent van de liberale kiezers staat in de discussie tussen de partijleden achter Wiegel, 20 procent achter Hirsi Ali en 25 procent is het met beiden ongeveer evenveel eens.

Man steelt bergen LEGO-steentjes

Een Amerikaanse man heeft voor honderdduizenden dollars aan LEGO-steentjes gestolen. Hij liep er niet zomaar de winkel mee uit, maar verwisselde de streepjescodes op duurdere dozen voor codes van goedkopere LEGO-versies.

De 40-jarige man gebruikte de dozen niet om er zelf mee te bouwen, maar verkocht ze door via internet. Bij een keten van speelgoedwinkels ontvreemde hij voor 200.000 dollar aan steentjes, maar vermoed wordt dat de totale buit zo'n 600.000 dollar bedraagt.

Brit gedood in A'dam na weigeren drugs

diamondvoodoo had ons via de nieuws-submit te melden:

MisdaadIn Amsterdam is gisteren een Britse supporter van voetbalclub Middlesbrough doodgestoken. Volgens de politie gebeurde dat nadat de Brit samen met een vriend geweigerd had drugs te kopen van een nog onbekende man.

De twee waren na de voetbalwedstrijd tegen AZ vanuit Alkmaar naar de hoofdstad vertrokken. Een gebruikelijke actie van Engelse supporters die in ons land op bezoek zijn. Meestal wordt dan een bezoekje gebracht aan de Wallen. Dat deden ook deze twee fans. Rond 03:00 uur verlieten ze een café in de Warmoesstraat en kregen in de Oudezijds Armsteeg woorden met een negroïde man die gekleed was in een lichtblauwe jas/jack, die hun drugs wilde verkopen. Toen ze dat weigerden ontstond ruzie waarna de drugsdealer op de twee instak. De ene Brit vond hierbij de dood, de ander raakte zwaar gewond. De dader maakte zich hierna uit de voeten.

De recherche is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen.

Snelle Update: De politie heeft gisteravond laat een verdachte gearresteerd.

'Dr. Phil verknipte Holloway-interview'

Volgens het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft de bekende Amerikaanse tv-psychiater Dr. Phil lopen rotzooien met een interview met één van de verdachten in de zaak rond de vermiste tiener Natalee Holloway. In zijn show werd onlangs een interview vertoond met Deepak Kalpoe. Die zei dat hij samen met Joran van der Sloot en zijn broer Satish seks heeft gehad met Holloway. Ook vertelde hij dat het op 30 mei op Aruba verdwenen meisje zich had gekleed als een hoer.

Justitie op Aruba vroeg hierna de complete band op van het interview, het ruwe materiaal, en liet dat onderzoeken door het NFI. Daaruit bleek, volgens de Arubaanse politie, dat de verdachte zei dat hij en de anderen juist géén seks hadden gehad. Het cruciale woordje geen was er in de uitzending uitgeknipt, waardoor het lijkt alsof hij bekende.

Dr. Phil, die al weken een kruistocht voert tegen de Nederlandse en Arubaanse autoriteiten, heeft twijfels over de bevindingen van de Nederlandse onderzoekers. In een verklaring liet hij weten dat het programma het materiaal eerst wil voorleggen aan de eigen Amerikaanse FBI. De tv-psych heeft zich in de states opgeworpen als onderzoeker naar het - als ze nog leeft nu 19-jarige - vermiste meisje uit Alabama. Dr. Phil zegt bijna zeker te weten dat Holloway nog leeft. Zij zou als seksslaaf tewerk zijn gesteld in Zuid-Amerika. Hij baseert zich daarbij op diverse bronnen, voornamelijk van internet.


Dr. Phil vertrouwt NFI-onderzoek niet

Hockeyvrouwen starten Champions Trophy met winst

De Nederlandse hockeydames zijn het toernooi om de Champions Trophy in het Australische Canberra zaterdag begonnen met een 2-1 overwinning op wereldkampioen Argentinië.

Sylvia Karres bracht de ploeg van bondscoach Marc Lammers in de eerste helft op een 1-0 voorsprong, waarna Luciana Aymar tien minuten voor het einde van de wedstrijd gelijk maakte. In de slotminuut scoorde Maartje Paumen de winnende treffer uit een strafcorner.

Zondag speelt Nederland de tweede wedstrijd tegen olympisch kampioen Duitsland.

Sluiter zonder te spelen door in Praag

Tennisser Raemon Sluiter heeft zich bij het challengertoernooi in het Tsjechische Praag zonder te spelen de halve finales bereikt.

De Russische tegenstander van de Rotterdammer, Evgueni Korolev, gaf vanwege een blessure een walk-over. Door het bereiken van de halve finales maakt Sluiter een grote kans op directe plaatsing voor de Australian Open. In de halve finale moet Sluiter het nu op gaan nemen tegen de ongeplaatste Brit James Auckland.

Brand verwoest winkelcentrum in Gouda

sidelo (ooggetuigeverslag!) en Florint hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenEen uitslaande brand heeft in Gouda het winkelcentrum De Heester grotendeels verwoest. Zes van de negen winkels gingen in vlammen op. Twee jongens die omwonenden wilden waarschuwen, kregen ademhalingsmoeilijkheden door de rook en zijn in het ziekenhuis opgenomen. Ongeveer 50 omwonenden moesten worden geëvacueerd.

Wat precies de brand heeft veroorzaakt is nog niet bekend. Het vuur begon rond 1.00 uur in een snackbar en sloeg al snel over op aangrenzende panden, waaronder een makelaarskantoor en een supermarkt. Tegen zes uur werd het sein brand meester gegeven. Volgens een woordvoerder van de gemeente Gouda zijn bij de brand geen schadelijke stoffen vrijgekomen. Een omwonende meldde FOK! dat een groot deel van de wijken Bloemendaal en Plaswijk hinder ondervonden van de rook.

Terreurverdachte beschuldigt Samir A.

damian5700 had ons via de nieuws-submit te melden:

TerrorismeEen Marokkaanse Belg die deze maand samen met 16 mensen werd opgepakt in Marokko tijdens een anti-terreuractie, heeft verklaard dat Samir A. hem heeft gevraagd om samen met hem een zelfmoordaanslag te plegen op de inlichtingendienst AIVD. Het Franse persbureau AFP meldde dit gisteren op basis van een bron bij de Marokkaanse politie.

De bewuste Belg is de 18-jarige Mohamed Reha. De groep waarmee hij werd opgepakt, wordt er door de Marokkaanse overheid van beschuldigd een terreurafdeling in oprichting te vormen. Reha zou verklaard hebben dat het netwerk waarvan hij deel uitmaakt, aanslagen voorbereidde op Amerikaanse en joodse doelen in Marokko, en dat zijn groep banden heeft met Al Qaeda.

Het Nederlandse Openbaar Ministerie beschuldigt Samir A. er al langer van een aanslag te willen plegen op het kantoor van de AIVD. Het gerechtshof in Den Haag sprak de 19-jarige A. vorige week echter vrij van onder meer het voorbereiden van terroristische aanslagen in Nederland. Hij zit nog wel vast in verband met een tweede verdenking.

Na dag vol chaos alle files even opgelost

Icoon VervoerNa een etmaal fileleed kon om half zes vanochtend de melding worden gegeven dat alle files waren opgelost. Volgens een woordvoerder van de ANWB stonden er geen voertuigen meer vast. De man verklaarde nog nooit een dag als gisteren te hebben meegemaakt. Inmiddels zijn overigens de eerste nieuwe opstoppingen al weer gemeld.

Vooral in het oosten van Nederland stonden duizenden auto's de gehele dag vast. Zo stond er op de A1 in de richting Hengelo een file van 70 kilometer. Niet alleen op de snelwegen maar ook op andere wegen was het een chaos, mede door de hevige sneeuwval. Om 18.00 uur werd de drukste avondspits ooit gemeten: 802 kilometer aan files. Door hulpdiensten werden er dekens, brandstof en warme dranken aan de gestrande automobilisten verstrekt. Het KLPD telde tot 14.00 uur honderd ongevallen en is toen maar gestopt met tellen.

Ook op het spoor was het chaos troef. Op verschillende trajecten was geen treinverkeer mogelijk, waardoor sommige reizigers flinke omwegen moesten maken en uren vertraging opliepen. Op twaalf plaatsen richtten de Nederlandse Spoorwegen opvangplekken in waar de treinreizigers konden overnachten. In de Achterhoek en Twente reden de hele dag geen bussen. Voorstellingen van Tineke Schouten, Holiday on Ice, Frans Bauer, Hans Kazàn en een concert van Het Gelders Orkest moesten worden geannuleerd omdat de artiesten de theaters niet konden bereiken. Ook een aantal wedstrijden in het betaalde voetbal ging niet door.

Voor vandaag verwacht het KNMI opnieuw winterse buien. De wind is wel flink in kracht afgenomen.

WK turnen: Goud voor Van Gelder

Turner Yuri van Gelder is in het Australische Melbourne wereldkampioen op het onderdeel ringen geworden. Zijn score van 9,725 bleek net genoeg om de Rus Aleksandr Safosjkin voor te blijven.

De Nederlander, die uiteindelijk toch had besloten om zijn eigen vondst "de van Gelder" niet uit te voeren leverde een nagenoeg perfecte oefening af.

En niemand kon de kracht en souplesse van Van Gelder evenaren. Safosjkin, die als laatste aan de oefening begon, benaderde de perfectie wel maar kwam uiteindelijk 0,013 punten te kort voor het goud.

Mogelijke Revolution games

Wanneer je over het wereldwijde web surft zul je her en der altijd kleine dingetjes opvangen omtrent games die mogelijk voor de Revolution worden ontwikkeld. Hoewel dit meestal slechts op geruchten en/of speculatie berust, zet het je wel aan het denken over de innovatieve dingen die de Revolution (controller) toe zou kunnen voegen aan de game. Op Rulliweb heeft één van haar redacteuren een lijst geplaatst met daarop de games die mogelijk op de Revolution verschijnen. Aanschouw:

- Super Mario 128 (Nintendo / EAD)
- The Legend of Zelda Revolution ( Nintendo / EAD)
- Luigi's Mansion 2 ( Nintendo / EAD)
- Animal Crossing Revolution ( Nintendo / EAD)
- Pikmin 3 ( Nintendo / EAD)
- Mario Kart Revolution ( Nintendo / EAD)
- Shigeru Miyamoto New Revolution Game ( Nintendo / EAD)
- Super Smash Bros. Revolution (Nintendo / HAL Laboratory)
- Punch-Out!! Revolution ( Nintendo / Intelligent Systems)
- Wario Ware Inc.Revolution ( Nintendo / Intelligent Systems)
- Paper Mario Revolution (Nintendo / Intelligent Systems)
- Fire Emblem Revolution (Nintendo / Intelligent Systems)
- F-Zero Revolution (Nintendo)
- Kid Icarus Revolution (Nintendo)
- Star Fox Revolution (Nintendo)
- Pilotwings Revolution ( Nintendo)
- Donkey Kong Revolution (Nintendo Tokyo)
- Metroid Prime 3 (Nintendo / Retro Studios)
- Battalion Wars 2 (Nintendo / Kuju Entertainment)
- Een RPG door Camelot (Camelot)
- Wave Race Revolution (Nintendo / NST)
- 1080 Snowboard Revolution (Nintendo / NST)
- Pokemon Revolution (Nintendo / Genius Sonority)
- Mario Party 8 (Nintendo / Hudson Soft)
- Final Fantasy: Crystal Chronicles Revolution ( Square Enix / GDS)
- Sonic the Hedgehog next (Sega / Sonic Team)
- Phantasy Star Online Revolution (Sega / Sonic Team)
- Super Monkey Ball 3 (Sega / Amusement Vision)
- Virtua Striker 4 (Sega / Amusement Vision)
- Star Wars Rogue Squadron IV ( LucasArts)
- Avalon (Climax)
- Soulcalibur next (Namco)
- Family Stadium Revolution (Namco)
- Pac-Man Revolution (Namco)
- Peter Jackson's King Kong (Ubisoft)
- Tom Clancy's Splinter Cell 4 (Ubisoft Montréal)
- Killing Day (Ubisoft)
- Een game door Treasure (Treasure)
- Jikkyo Powerful Pro Baseball (Konami)
- Caslevania Revolution (Konami)
- Killer 7 Revenge (Capcom / Grasshopper Manufacture)
- Project de Hideo Kojima (Konami)
- Possession ( Blitz Games)
- Madagascar 2 (Activision)
- Pirates of The Caribbean (Buena Vista Games)
- Turok Next (Buena Vista Games)
- The Darkness (Majesco)
- The Simpsons next (Electronic Arts)
- Superman Returns (Electronic Arts)
- SSX 4 (Electronic Arts Big)

Mozaikje erbij?

Je zal ze ongetwijfeld kennen. De posters die bestaan uit honderden of duizenden kleine fotootjes die vervolgens een compleet beeld vormen. Mocht je eigenlijk geen idee hebben waar ik het over heb, kijken dan even hier voor een aantal voorbeelden.

Mocht je je thuis nu enorm vervelen dan heeft ene Andrea daar een handige applicatie voor gemaakt, waarmee je dit soort dingen dus makkelijk zelf kan maken. Downloaden kan hier.

Huntelaar haakt af voor RBC

Klaas Jan Huntelaar zal zondag waarschijnlijk niet in actie komen in de competitiewedstrijd tegen RBC Roosendaal. De spits van SC Heerenveen heeft nog teveel last van een blessure aan zijn bovenbeen, die hij opliep in de UEFA Cup duel met Olympique Marseille (0-1).

Huntelaar viel in die wedstrijd al in de dertigste minuut geblesseerd uit. Hij kreeg een knietje tegen zijn bovenbeen, waardoor het verlamd aanvoelde. Hierbij raakte ook een stukje weefsel beschadigd, waardoor hij dus enige tijd is uitgeschakeld. De blessure wordt niet al te ernstig ingeschat en men verwacht dat hij er zeer binnenkort weer bovenop is.

Zwarte Pieten bestelen winkel

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon ShockingDrie nog onbekende personen hebben vrijdagochtend een winkel aan de Sint Janstraat in Laren bestolen. De politie heeft een signalement uitgegeven, maar het zal waarschijnlijk moeilijk zijn de daders te vinden. De drie waren namelijk verkleed als Zwarte Piet.

De diefstal werd opgemerkt door een buurtbewoner die rond vijf uur 's morgens een harde klap hoorde. Toen hij naar buiten keek zag hij dat drie Zwarte Pieten de winkel verlieten. De voordeur en een ruit van het pand bleken vernield en een nog onbekende hoeveelheid kleding is meegenomen.

De politie geeft aan dat alle drie de personen zwart geschminkt waren en gekleed gingen in Pieten-kledij. Eén van de pakken was zwart met rood, over de andere kostuums is niets bekend. Alle drie de Pieten droegen een zak bij zich.

Hulpverlenende man valt in rivier

Ikook had ons via de nieuws-submit te melden:

Een automobilist die vrijdagavond een vrachtwagenchauffeur wilde helpen, is in de rivier de Lek gevallen. De brandweer heeft tot laat in de avond naar de man gezocht, maar heeft nog geen enkel spoor gevonden.

De truckchauffeur was op de Lekbrug in Vianen met zijn vrachtwagen geschaard. Een automobilist die uit tegenovergestelde richting kwam stapte uit om de chauffeur uit zijn wagen te helpen. De man sprong over de vangrail naar de andere baan, maar vergat daarbij dat beide rijbanen los van elkaar over de rivier lopen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.