Beautynieuws: lekker glad!

Als het om scheren gaat, heb ik al heel wat voorbij zien komen. Enkele mesjes, dubbele mesjes, driedubbele mesjes, gladtrek ribbels, vochtinbrengende strips: alles kan! Maar de laatste innovatie van Gillette heeft toch wel mijn aandacht weten te trekken. Een vibrerend scheermesje?? Ja, echt waar! De trillingen schijnen de haartjes omhoog te laten komen, waardoor een nog gladder scheerresultaat kan worden bereikt. Het scheermesje wordt geleverd met batterij en al.

Ook voor de dames is er een nieuwe lijn, niet vibrerend, maar Venus Divine is wel goed geschikt voor gevoelige lichaamsdelen als de oksels en bikinilijn. Naast het scheersysteem zijn er ook wegwerpmesjes en een nieuwe scheergel met frisse oceaangeur.


Gillette M3 Power 17,09 euro
Gillette MACH3 TurboGel 5,49 euro
Gillette Venus Divine 10,85 euro
Gillette Venus Divine wegwerpmesjes (per 4) 11,79 euro
Gillette Satin Care Oceania scheergel 4,20 euro


Na een lange dag vind ik het persoonlijk heerlijk om eens even uitgebreid in bad te gaan. Daarna natuurlijk smeren met een lekkere bodylotion, en ik kom de avond wel door! Een klassiek merk, één van mijn favorieten, is Kneipp. Met name hun badolie is onovertroffen: niet te vet, en echt lekker ruikend. Geen bad? Geen nood. Kneipp heeft ook lekkere doucheproducten en een hele goede huidolie om de droge huid te verzorgen.


Kneipp Care Douche Balsem Aloe Vera 4,79 euro
Kneipp Care Huidolie Kruiden 6,49 euro
Kneipp Classic Badolie Lavendel 8,49 euro


Onlangs werden er twee compleet nieuwe lichaamsverzorgings productlijnen geïntroduceerd. Dr. van der Hoog, dat we allemaal wel kennen van de gezichtsverzorging, introduceerde een aantal producten met een frisse uitstraling. De producten hebben sprekende namen als Body Energy, Body Scrub en BBB Crème.

De Tuinen introduceerde onder de naam Bath & Body een schuimbad, douchegel en bodylotion, in vier geur varianten. De lijn heeft een erg prettig prijskaartje: je hebt al een douchegel (100 ml) voor 1,99 euro, voor het schuimbad (500 ml) ben je 5,99 euro kwijt.


Dr. van der Hoog Body Serie, prijzen tussen 2,99 en 11,99 euro
De Tuinen Bath & Body lijn, vanaf 1,99 euroAls het om make-up gaat zijn er meer dingen van belang dan de laatste modekleuren en de nieuwste samenstellingen van de producten. Niet iedereen kan dezelfde kleuren dragen; waar een rode lipstick bij iemand met donker haar soms prachtig staat, zo 'nep' kan het staan bij iemand met een lichte huid en sproeten. Het is daarom belangrijk om goed te kijken wat voor kleurtype je bent, welke kleuren jou goed staan, en welke je maar beter kunt laten liggen. Sothys heeft een aantal kleurtypes onderscheiden, en voor elk van deze types een complete make-up samengesteld. Van oogpotlood tot gezichtspoeder en lipstick, alles is afgesteld op jouw type. Natuurlijk kun je, met behulp van een expert, ook zelf je perfecte make-upset samenstellen, waarbij nog meer naar jou als persoon wordt gekeken.


Sothys Maquillage Soin Haute Personnalisation vanaf 8,50 euro (per product)Met het verstrijken van de jaren nemen de problemen met de huid vaak toe. Rode vlekjes, veroorzaakt door bijvoorbeeld gesprongen bloedvaatjes, beginnen vaak al op jongere leeftijd en nemen in de loop der jaren toe. De nieuwe producten van Sothys maskeren deze vlekjes niet, maar verminderen ze. De huid wordt gereguleerd, gekalmeerd en beschermd, zodat de haarvaten minder gevoelig worden en de huid minder snel rode vlekken vertoont.

Een heel ander probleem: rimpeltjes rond de lippen. Het maakt het gezicht snel oud en zorgt er voor dat je lippenstift lelijk uitloopt, precies in die rimpeltjes. Natuurlijk zijn er allerlei anti rimpelproducten die je kunt gebruiken, maar helemaal nieuw is deze geconcentreerde variant van Estée Lauder, in handige stiftvorm.


Sothys Clarte & Confort vanaf 27,50 euro
Estée Lauder Perfectionist Correcting Concentrate for Lip Lines 41,02 euro


Al is het pas april, juist in het voorjaar richt de zon veel schade aan op je huid. Het is niet zo warm en je blijft ongemerkt veel langer in de zon zitten dan in de zomer. Naast het risico op verbranding is er natuurlijk de verhoogde kans op huidkanker en je huid veroudert onder invloed van zonnestralen ook nog eens in een hoger tempo. Smeren dus! Of een bruinende crème gebruiken en in de schaduw blijven natuurlijk. De Face Bronzer van Lancaster is een foundation met bronseffect, die je huid een gebruinde look geeft. Daarnaast zit er een beschermingsfactor in (je hebt de keuze uit SPF4 en SPF15), zodat je huid ook zonder al te veel gevaren aan de zon kan worden bloodgesteld. Biotherm heeft een crème met beschermingsfactor (keuze uit SPF 4, 8, 15 en 30) die daarnaast ook nog eens rimpels bestrijdt.


Lancaster Divine Bronze Face Bronzer 17,50 euro
Biotherm Sunfitness Anti-rides Solaire Visage vanaf 21,50 euroAlle gefotografeerde achtergrondspulletjes zijn van Silly Gifts.

Vragen over bovenstaande producten? Stuur me even een mailtje