DVD en TV: Guido Weijers - Oxymoron

De belangrijkste troef van Guido Weijers is echter niet zijn verhaallijn, ook niet zijn spervuur aan grappen of zijn zachte G. De belangrijkste troef is dat er geen liedjes in zijn show zitten. Een verademing. Géén gezever over verloren tijd, géén gevoelige, quasi literaire rijmschema’s over het leven en géén politiek getint moppie over Den Haag. De piano die bij de meeste cabaretiers op het podium staat, blijft gelukkig weg.
Dat betekent overigens niet dat er geen muziek is te horen bij Guido. Oxymoron zit namelijk vol met housemuziek. Het publiek wordt opgezweept door de snelle beat en Weijers danst onvermoeid over het podium.
Mijn show is alleen voor mensen die energie hebben, zegt de cabaretier. ’Ik hou van beuken, met veel grappen. Er zit wel een beetje een verhaal in, maar ook weer niet dat het er dicht bovenop ligt, dat je langzaam toewerkt naar de climax. En als je tussen de twintig en de veertig bent zul je veel herkennen.’



Bonusmateriaal DVD

De registratie van Oxymoron die bij de VARA is te zien zaterdag duurt een klein uur en is de ingekorte versie van de show. Op de DVD staat wel het integrale programma. En ook hier maakt Weijers het zijn publiek niet al te gemakkelijk. De lange versie is namelijk verborgen als easter-egg. Je kunt de lange versie zien als je eerst de korte opstart, weer stopzet en dan teruggaat naar menu.
Ook zijn er bonustracks te vinden op de DVD, zoals een Duitse aerobicles en een 'vette' trailer. Maar wat de DVD echt bijzonder maakt is dat ook doven en slechthorenden naar Oxymoron kunnen kijken: de korte versie is namelijk ondertiteld.



Conclusie

Wie van cabaret houdt en eens echt wil lachen mag Oxymoron zeker niet missen. Je hoeft niet meteen naar de winkel te rennen voor de DVD, want aanstaande zaterdag is de show gewoon te zien bij de VARA! op Nederland 3. Dat wil zeggen, als Prins Bernard de komende dagen niet overlijdt. Gebeurt dat wel, dan zal de de show komen te vervallen. In dat geval kun je overwegen om toch de DVD aan te schaffen. Hoewel, je kunt hem natuurlijk ook gewoon aan Sinterklaas vragen!

Wil je de de DVD -gratis!- (we blijven toch Nederlanders natuurlijk) verdienen, dan hoef je alleen maar even te verklaren wat de naam Oxymoron betekent. Guido gaat dan persoonlijk kijken of jouw uitleg een beetje hout snijdt. Stuur je oplossing naar prijsvragen@fok.nl en wie weet win jij een van de drie Oxymoron DVD's!

TitelOxymoron
ArtiestGuido Weijers
Lengte70 minuten
Genre Turbo Cabaret
Extra'sLange versie, Duitse aerobicles, ondertiteld
Releasedatum Oxymoron is nu te koop en zaterdag 27 november te zien bij de VARA.
Officiële siteGoedonthouden.nl
Kijkwijzer