FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 24 november 2004

10000e post op Sport.fok

Het sportstuk van FOK! mag dan nog niet zo oud zijn, alle berichten maken haar. Op 22 februari 2002 werd het eerste bericht geplaatst. Deze post van nu maakt de eerste 10000 vol. Het zal daarmee niet de laatste zijn.

Het begon met een F1manager op 22 februari 2002. Deze manager groeide alsmaar door en is de populairste tot dusver. In augustus van datzelfde jaar werd de Competitiemanager gelanceerd. Inmiddels goed voor de meeste nieuwsberichten. De Wereldbekermanager daarentegen is de meest selectieve manager op FOK! Het fietsen wordt er sterk bijgehouden door wielerfanaten. Ook de WK- en de Tourmanager waren een succes. Met het algemene Sportfok, dat op 27 februari van dit jaar tot leven kwam is de site nu bijna volledig nieuwsdekkend geworden.

De crew zal het beste beentje blijven voorzetten en hoopt in de toekomst nieuwe subsites te openen. Zie jij overigens nog een nieuwtje dat hier past. Schroom niet het te submitten. Op naar meer!


Wie brachten het nieuws?

_BoSS_Kleihe
_CyNiC_Kozzmic
_Fulton_Leatherface
Achterhoekers_eerstLegolas_Greenleaf
Ali SalamiLight
appelsientjeLoekB
AredLortnoc
BartoliLWaS
BazyxMachiel
BernieEcclestoneMagneet
CaesarionMavRick
CAZZOmbn
CecilioMister_T
Chiedjemitt
ChillmeisterMorpheus2002
Da_SandmanNiox
Dagobertnodisch18
De.DasNuongirl
DeCloWnokee6
denieuweburenPaladijn
DiscoVolanteplacebeau
DubbeldrankPostKoets
elitePostManBart
Ellar0l4n
EnemyforceRichyRich
eSSerickmans
ExileRieuwert
FathomROEN
Ferrari412T2Rotterdam1908
Flemshinji_united
fokgekkieShowtime
FreddyJrTackleberry
FultonTheoden
goalkeeperToBe
Gunnertommetje55
HPoiveekeend
I.R.BaboonVeerboot
JelminhoVork
JoeneWanco
JPM01 wauspaus
keeperzalm

Patch voor problemen met PES4 op Xbox Live

Konami heeft bekend gemaakt dat er binnen een paar dagen een patch uitkomt om de problemen te verhelpen die optreden tijdens een online potje voetbal met Pro Evolution Soccer 4 op de Xbox. Tijdens een online potje wil er nog wel eens lag en vertraging voorkomen. Met deze patch zou dit probleem dus opgelost moeten worden. Wanneer de patch precies uitkomt is nog niet bekend. Maar volgens Konami dus binnen een paar dagen.

Phantom komt geld tekort

De aankomende 'console' van Infinium Labs, de Phantom, is om financiële redenen vertraagd naar kwartaal 2 van 2005. Infinium Labs heeft nog 11.5 miljoen nodig om de console überhaupt uit te kunnen brengen, ze hebben op dit moment nog maar 21.000 op hun bankrekening staan. Dit na een verlies van zo'n 27 miljoen dollar.

Op dit moment zit Infinium Labs nog haastig te zoeken naar investeerders, want anders zal de console nooit verkocht kunnen worden. Ze hebben bovenop al deze kosten ook nog 10.7 miljoen nodig om quitte te spelen met de verwachte 10.000 verkochte Phantom's.

Dus of ze het gaan redden, wie zal het zeggen?De Phantom

Uitslagen CL (24/11/04)

Vanavond werd voor de vijfde speelronde in de poulefase van de Champions League gespeeld. Hierbij de uitslagen en de tussenstanden.

Uitslagen Champions League (24/11/04)

Groep E
PSV - Arsenal (1-1)
8' Ooijer 1-0
31' Henry 1-1

Rosenborg - Panathinaikos (2-2)
16' Konstantinou 0-1
68' Helstad 1-1
71' Skacel 1-2
76' Helstad 2-2

Groep F
FC Barcelona - Celtic (1-1)
25' Eto'o 1-0
45' Hartson 1-1

AC Milan - Sjachtar Donetsk (4-0)
52' Kaka 1-0
53' Crespo 2-0
85' Crespo 3-0
90' Kaka 4-0

Groep G
Werder Bremen - Internazionale (1-1)
49' Ismaël 1-0 (pen)
55' Martins 1-1

RSC Anderlecht - Valencia (1-2)
19' Corradi 0-1
24' Wilhelmsson 1-1
47' Di Vaio 1-2

Groep H
CSKA Moskou - FC Porto (0-1)
27' Mc Carthy 0-1

Chelsea - Paris St Germain (0-0)


Tussenstanden Champions League (na 24/11/04)
Groep E

Pos.ClubAWGVPV-T
1PSV +5311105-3
2Arsenal514076-5
3Panathinaikos513167-7
4Rosenborg502325-8

Groep F

Pos.ClubAWGVPV-T
1AC Milan +54011210-3
2FC Barcelona +5311109-4
3Celtic511344-10
4Sjachtar Donetsk510433-9

Groep G

Pos.ClubAWGVPV-T
1Internazionale +53201111-3
2Werder Bremen53111010-6
3Valencia521276-8
4RSC Anderlecht500504-14

Groep H

Pos.ClubAWGVPV-T
1Chelsea +5410139-1
2Paris St. Germain512252-5
3FC Porto512252-5
4CSKA Moskou511342-4

+ door naar tweede ronde Champions League (knockout fase)

FIA zegt vergadering af

De FIA heeft een vergadering die het met de Formule 1-teams op 9 december zou hebben afgezegd. De reden luidt dat het quorum niet gehaald zou worden en er onvoldoende agendapunten waren.

In de agenda die in de afgelopen weken onder de teams circuleerde stonden noge belangrijke punten zoals de reductie van het testen en de nieuwe bandenregels die per 2006 zouden moeten gaan gelden. De vergadering van 9 december was bewust gepland voor de bijeenkomst van de FIA World Council een dag later, zodat beslissingen ineens zouden kunnen worden doorgevoerd.

Dat het quorum niet zou worden gehaald lijkt onwaarschijnlijk omdat na de FIA World Council de jaarlijkse autosportprijzen worden uitgerijkt en de meeste teambazen hierbij aanwezig zijn. De FIA ziet geen problemen ontstaan door het afzeggen van de vergadering. Over de staande agendapunten zou per fax kunnen worden gestemd, zoals wel vaker in de Formule 1 wordt gedaan. Vanuit de teams wordt er wel met verbazing gereageerd. Het is de vraag of er strategische afwegingen achter het besluit zitten of dat de FIA de daadwerkelijke redenen voor de afzegging heeft aangegeven.

Uitslagen Champions League (24/11/04)

SubheaderPSV kon tegen Arsenal voor het eerst in haar historie de tweede fase van de Champions League bereiken. Een 1-1 gelijkspel bleek uiteindelijk voldoende nadat de concurrentie 2-2 speelde.

PSV wist vooraf dat het zou moeten winnen als Panathinaikos in Noorwegen tegen Rosenborg een overwinning zou behalen. De opening was sterk. Andre Ooijer kon al na acht minuten voor 1-0 zorgen. Arsenal kwam daarna opzetten. Een fout van Wilfred Bouma werd door Henry niet afgestraft. Even later trof de spits alsnog doel, na een-tweetje schoot hij in de lange hoek raak. De rust werd met 1-1 bereikt.

In de tweede helft bleef Arsenal de gevaarlijkste ploeg. De PSV verdediging hield met moeite stand. De tweede gele kaart voor Lauren na 65 minuten temde de Engelsen. Lauren kreeg vlak na rust een 'domme' eerste gele kaart voor het vragen om een kaart voor de tegenstander. Zijn tweede was voor een forse overtreding. Vieira zou hem in het laatste kwartier volgen, eveneens met tweemaal geel. Robin van Persie had vanavond ook geen geluk. Zijn invalbeurt werd vroegtijdig opgebroken na een botsing. Hij moest het veld per brancard verlaten. Tussen al de incidenten veranderde de score niet meer.

PSV plaatst zich dit jaar met tien punten in elk geval wel voor de tweede ronde van het Champions League toernooi. In de laatste wedstrijd bij Panathinaikos kan met een gelijkspel de groepswinst worden afgedwongen. Panathinaikos speelde op een modderveld bij Rosenborg met 2-2 gelijk, waar het had moeten winnen. Arsenal staat nu op zeven punten en weet de Grieken op een punt achterstand. Rosenborg is uitgeschakeld.

Naast PSV zijn ook FC Barcelona, Chelsea FC, Internazionale en AC Milan al zeker van deelname aan de tweede ronde.


De uitslagen:
PSV - Arsenal (1-1)
Rosenborg - Panathinaikos (2-2)

FC Barcelona - Celtic (1-1)
AC Milan - Sjachtar Donetsk (4-0)

Werder Bremen - Internazionale (1-1)
RSC Anderlecht - Valencia (1-2)

CSKA Moskou - FC Porto (0-1)
Chelsea - Paris St Germain (0-0)


Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Verkiezingen in het FOK! Feestdagenforum

Wie dacht dat men na de Amerikaanse verkiezingen klaar was met de verkiezingen heeft het mooi mis! De verkiezingskoorts heeft ook op FOK! heftig toegeslagen. Overal duiken usericoontjes met een feestmuts op. Zoals ieder jaar in het Feestdagenforum vindt er dan ook weer een verkiezing van het mooiste feestdagen-usericon plaats. Dus schroom niet om je mooiste feesthoed op te zetten en jezelf in de kijker te spelen in dit topic.

Mocht je zelf niet zo creatief zijn of wil je juist iemand aan een mooi usericoon helpen, kijk dan even in dit topic (of een vervolg daarop).

Verder is er in het Feestdagenforum een feestversieringverkiezing, voor het opleuken van het forum. Je kunt het door jouw gemaakte logo in dit topic plaatsen.

Dus laat je creativiteit stromen en poets je usericoontje op!

Uitslag PSV-Arsenal

PSV kon tegen Arsenal voor het eerst in haar historie de tweede fase van de Champions League bereiken. Een 1-1 gelijkspel bleek uiteindelijk voldoende.

PSV wist vooraf dat het zou moeten winnen als Panathinaikos in Noorwegen tegen Rosenborg een overwinning zou behalen. De opening was sterk. Andre ooijer kon al na acht minuten voor 1-0 zorgen. Arsenal kwam daarna opzetten. Een fout van Wilfred Bouma werd door Henry niet afgestraft. Even later trof de spits alsnog doel, na een-tweetje schoot hij in de lange hoek raak. De rust werd met 1-1 bereikt.

In de tweede helft bleef Arsenal de gevaarlijkste ploeg. De PSV verdediging hield met moeite stand. De tweede gele kaart voor Lauren na 65 minuten temde de Engelsen. Lauren kreeg vlak na rust een 'domme' eerste gele kaart voor het vragen om een kaart voor de tegenstander. Zijn tweede was voor een forse overtreding. Vieira zou hem in het laatste kwartier volgen, eveneens met tweemaal geel. Van Persie had vanavond ook geen geluk. Zijn invalbeurt werd vrij snel opgebroken na een botsing. Hij moest het veld per brancard verlaten. Tussen al de incidenten veranderde de score niet meer.

PSV plaatst zich dit jaar met tien punten in elk geval wel voor de tweede ronde van het Champions League toernooi. In de laatste wedstrijd bij Panathinaikos kan met een gelijkspel de groepswinst worden afgedwongen. Panathinaikos speelde op een modderveld bij Rosenborg met 2-2 gelijk, waar het had moeten winnen. Arsenal staat nu op zeven punten en weet de Grieken op een punt achterstand. Rosenborg is uitgeschakeld.


PSV - Arsenal (1-1)
8' Ooijer 1-0
31' Henry 1-1

PSV: Gomes, Ooijer, Alex, Bouma, Lee, Cocu, Van Bommel, Vogel (Beasley/66), Park, Farfán, Sibon

Arsenal: Lehmann, Lauren, Touré, Campbell, Cole, Vieira, Fabregas, Pires (Hoyte/69), Reyes (Van Persie/63-Flamini/82), Ljungberg, Henry

Radioreporter in burka door Antwerpen

Icoon Buitenlands nieuwsDe politie in Antwerpen heeft twee vrouwen opgepakt waarvan één gekleed ging in een burka. Het bleek te gaan om twee Nederlanders die een radioprogramma wilden maken voor een moslimomroep in Amsterdam.

De twee wilden nagaan hoe de bevolking zou reageren op een burka in het straatbeeld. Na verhoor op het politiebureau zijn de vrouwen vrijgelaten. In Antwerpen is het verboden om gemaskerd of onherkenbaar op straat rond te lopen. Wie een eerste keer aangehouden wordt krijgt een waarschuwing, wie voor de tweede keer wordt betrapt een boete.

Slechte adem te bestrijden met lasertechniek

Icoon Wetenschappelijk nieuwsMocht je over een slechte adem beschikken, dan heeft de Israëlische wetenschapper Yehuda Finkelstein de oplossing. Hij heeft een techniek ontwikkeld waarmee een slechte adem bestreden kan worden.

De techniek houdt een laserbehandeling in waarbij de laser het geïnfecteerde weefsel verbrandt, waardoor littekenweefsel ontstaat. Door dat littekenweefsel worden de groeves en holtes afgesloten voor de bacteriën, die zich hierdoor niet meer kunnen vermenigvuldigen. Juist deze bacteriën, zittend rondom het tandvlees en tanden en soms zelfs bij de amandelen, zijn de oorzaak van een slechte adem.

Yehuda Finkelstein, werkzaam in het Meir-ziekenhuis in Kfar Saba, heeft al 53 patiënten met slechte adem (ook wel halitosis genoemd) succesvol behandeld. Lang duurt de behandeling niet, in een kwartier tijd ben je van je slechte adem af.

Patty Brard in Bobo's in the Bush

Icoon Media nieuwsPresentatrice Patty Brard zal in de volgende reeks Bobo's in the Bush te bewonderen zijn. Eerder werd bekend gemaakt dat Patty's ex René Muthert in het programma te bewonderen zou zijn, maar hij heeft het veld moeten ruimen. Ook de eerder aangekondigde hypnotiseur Rasti Rostelli is van de lijst van deelnemers geschrapt.

Muthert had vorige week al laten weten niet aan het programma te willen deelnemen omdat zijn ex in de talkshow van Robert Jensen, net als Bobo's een Yorin-programma, de gelegenheid kreeg toespelingen te maken op zijn vermeende drugsgebruik. Waarom Rostelli van de lijst is verdwenen is niet bekend.

Volgens Yorin-woordvoerder Eva Peters vinden de opnames voor het programma in december plaats in Argentinië en Brazilië. Behalve Brard zullen Ruud van Big Brother, Fajah Lourens, Ferry Somogyi, Lizelotte van Dijk, Menno Köhler van het programma '6Pack', judoka Jessica Gal, Jacques Herb, Valerie Zwikker en Jody Bernal in het derde seizoen van Bobo's in the Bush te zien zijn. In het programma worden bekende Nederlanders op een overlevingstocht door de jungle gestuurd. Over de precieze inhoud van de nieuwe editie wordt volgens Peters nog nagedacht. Het programma is vanaf maart op de buis te zien.

BZN-bassist met de dood bedreigd

mikkey72 had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij politici en columnisten kun je het tegenwoordig verwachten. Ook krantenredacties en voetbaltrainers hebben ermee te maken. Muzikanten tot nu toe wat minder, maar alles is mogelijk. En dus kan ook BZN'er Jan Tuijp met de dood bedreigd worden.

De Volendamse bassist heeft eergisteren een anonieme dreigbrief ontvangen met daarop een krantenfoto van de vermoorde Theo van Gogh eraan vastgeplakt. In de brief stond 'In je eigen stank zitten is niets. Verbranden in je eigen vliegtuig met die vieze vette hoer uit M'dam of door het MES'.

De politie liet weten de bedreiging uiterst serieus te nemen. In verband met het onderzoek werden geen verdere uitspraken gedaan, maar Tuijp zelf ziet geen verband met de moord op Van Gogh. Volgens hem is de oorzaak een plaatselijke rel om het bestuur van de oudheidkundige vereniging Oud Volendam.

Beloki betaalt Saunier voor vertrek

Joseba Beloki heeft de contractuele afkoopsom betaalt om bij Saunier Duval te kunnen vertrekken. Het is nu erg waarschijnlijk dat hij snel bij Liberty Seguros zal tekenen.

Eerder kwamen de geruchten op gang dat Beloki naar Liberty Seguros zou willen vertrekken. Na een gesprek met de teamleiding van Saunier Duval is nu de uitkomst dat hij een afkoopsom betaalt om bij die ploeg te vertrekken. Volgens Saunier Duval gaat het daarbij niet om een erg grote som geld.

Beloki gaf zelf toe het liefst naar Liberty Seguros te vertrekken: "Ik kan niet verbergen dat ik het liefst met de mensen werk waarmee ik twee jaar geleden werkte. Ik heb erg goede vrienden daar. Maar voordat ik daarop door kan gaan, moet ik een deal zien te sluiten met Manolo (Saiz, de ploegleider van Liberty, red.)."

Beloki gaf aan weer graag onder Saiz te gaan rijden, omdat die hem naar zijn succesvolle periode heeft begeleid. Zijn blessures zouden geheel genezen zijn, volgens uitvoerige medische tests. Nu hoopt hij in de komende Tour de France weer om de winst mee te kunnen strijden.

Demo van adventure Viy beschikbaar

Van het Russische spel Viy - Retold Story is vandaag een demo met Engelse ondertiteling verschenen. Het spel is volledig opgenomen met echte acteurs en is gebaseerd op een oud Russisch horror-verhaal over een bezeten meisje.

Het plot is non-lineair waardoor de speler eigenlijk nooit "vast" kan komen te zitten. In de korte demo maak je alvast kennis met de besturing van het spel. De hoofdpersoon wordt wakker tussen een paar dronken mensen in een café.

In Rusland is het spel al een tijdje uit, het haalt in reviews redelijk goede cijfers (zevens en achten). Daarom wil men het nu in de rest van Europa proberen. De demo is te vinden op de website van Discus Games.
DVD: Mulan en Mulan2

Mulan vertelt het verhaal van een eeuwenoude Chinese legende. Een legende over een meisje dat in het leger dient om haar vader te beschermen en een goede strijder blijkt te zijn. Disney heeft na het succes van Mulan (voor het eerst te zien in 1998) besloten een vervolg te maken, met de originele titel 'Mulan 2'. In veel gevallen zijn de 'sequels' van Disney niet om aan te zien, maar wellicht dat dit de uitzondering is die de regel bevestigt. Sinds vandaag is Mulan 2 op DVD verschenen en dat was voor Disney een goede reden om ook het origineel uit te brengen op DVD.
Hockeyster Donners krijgt afscheidswedstrijd

Mijntje Donners zal in de lente van 2005 een afscheidswedstrijd aangeboden krijgen van de KNHB. De recordinternational stopte samen met Van der Vaart, Boomgaardt, Sinnige, Mulder en Van Kessel na de Olympische Spelen haar interlandloopbaan.

Recentelijk gaf Donners zelf aan benieuwd te zijn of de hockeybond nog wat zou organiseren voor het afscheid van haar en haar collega's. Na 232 interlands vond ze het vreemd niks meer te hebben gehoord over een eventueel afscheid.

Bondscoach Marc Lammers heeft nu gezegd dat er weldegelijk een afscheidsfeestje komt: "Natuurlijk gaan we hen nog uitluiden met een speciale wedstrijd. Dat hebben ze dik verdiend. Nu is het te koud voor een afscheidfeestje. In mei zijn de omstandigheden daarvoor veel meer geschikt."

Utrecht vecht voor laatste kans

FC Utrecht vecht donderdagavond in de wedstrijd tegen Club Brugge voor zijn laatste kansen in het UEFA cup toernooi.

Alleen bij winst behoudt de club nog een kans op plaatsing voor de volgende ronde. Ook voor Brugge is een overwinning belangrijk, want de Belgen verloren verrassend hun eerste groepsduel met 2-3 van Dnjepr.

Bij de Utrechters is het nog onzeker of Hans van der Haar kan meedoen. De laatste dagen zat de spits, die in de Nederlandse competitie is geschorst, ziek thuis. Bovendien is Michael Mols niet speelgerechtigd. Prince Rajcomar begint waarschijnlijk in de basis.

Keeper Joost Terol, die weer hersteld is van een spierblessure, zal op de bank beginnen. "Hij heeft mij nog niet overtuigd, maar als de nood aan de man is, kan hij spelen", aldus Booy.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Ponk, Cornelisse, Di Tommaso, Schut, Braafheid, Douglas, De Jong, Somers, van den Bergh, Tanghe, Rajcomar

Feyenoord en Heerenveen azen op Deen

De Deense media zeggen dat zowel Feyenoord als SC Heerenveen interesse hebben in de 21-jarige Deen Leon Andreasen.

De verdediger, die bij Aarhus GF speelt, werd onlangs nog voor het eerst opgeroepen voor het nationale team van Denemarken.

Andreasen heeft nog een contract bij de Deense club tot de zomer van 2005, en de club heeft gezegd dat ze hem liever niet willen laten gaan, omdat dat beter zou zijn voor de ontwikkeling van de centrale verdediger. Behalve Feyenoord en SC Heerenveen hadden eerder Hamburger SV en FC Köln interesse in Andreasen.

Man steelt mos uit het bos

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 50-jarige man uit Gendt is gisteren aangehouden omdat hij mos uit het Bergherbos in de Achterhoek meenam. Niet zomaar een beetje, maar zakken vol. De man gaf als reden op dat hij herfststukjes wilde maken.

Agenten troffen de man aan terwijl hij met een gevulde vuilniszak naast zijn auto stond. In de wagen lagen enkele andere zakken met mos en in het bos zelf stonden ook nog vijf volle vuilniszakken. De inhoud van deze zakken is aan Natuurmonumenten overgedragen. De man zelf kreeg een proces-verbaal.

Weah wil president worden

De voormalige voetbalvedette George Weah heeft politieke aspiraties. Weah wil zich kandidaat gaan stellen voor het presidentschap van Liberia. Volgend jaar zullen de eerste vrije verkiezingen daar plaatsvinden sinds het einde van de burgeroorlog.

"Ik houd van mijn land. Veel landgenoten hebben me gesmeekt het te doen", aldus Weah.

Weah werd in 1966 in Liberia geboren. Hij werd in 1995 uitgeroepen tot beste speler ter wereld als eerste Afrikaanse speler. In zijn loopbaan kwam hij uit voor AC Milan, AS Monaco, Paris SG, Chelsea, Manchester City, Olympique Marseille en Al Jazira in de Verenigde Arabische Emiraten.

Montoya snelste bij tests Barcelona

Juan Pablo Montoya heeft in zijn eerste test in de McLaren meteen laten zien snel te zijn. Met een tijd van 1:14.202 bleef hij slechts een kleine halve seconde boven het baanrecord.

Vandaag barstte het testgeweld in alle hevigheid los. Maarliefst vijftien coureurs lieten vandaag op het circuit van Barcelona hun kunsten zien. Daarbij het debuut van Ralf Schumacher voor Toyota, het debuut van Juan Pablo Montoya voor McLaren en het teamdebuut van Red Bull.

De teams hadden het maar druk, want er werden flink wat rondes verreden. De tijden benaderden het baanrecord van 1:13.797 dat Takuma Sato afgelopen februari tijdens een test reed. Drie coureurs bleven wel onder de 1:15.022, waarmee Michael Schumacher tijdens de laatste Grand Prix van Spanje de pole pakte.

Tijden 24-11-2004 Barcelona:

Pos. CoureurTeam Tijd Rondes
1 Juan Pablo Montoya McLaren 1:14.202 59
2 Ralf Schumacher Toyota 1:14.618 67
3 Felipe Massa Sauber 1:14.943 72
4 Christian Klien Red Bull 1:15.148 100
5 Mark Webber Williams 1:15.369 51
6 Marc Gené Ferrari 1:15.613 70
7 Luca Badoer Ferrari 1:15.649 102
8 Jarno Trulli Toyota 1:15.933 50
9 Vitantonio Liuzzi Red Bull 1:15.933 60
10 Giancarlo Fisichella Renault 1:16.108 29
11 Antonio Pizzonia Williams 1:16.242 16
12 Alexander Wurz McLaren 1:16.361 83
13 Jenson Button BAR 1:16.846 61
14 Frank Montagny Renault 1:17.228 69
15 Enrique Bernoldi BAR 1:19.977 33

Groningen wil duidelijkheid van Ribeiro

FC Groningen wil nog deze week van Luis Ponte Ribeiro horen of hij akkoord gaat met de aanbieding die de club uit het Oosterpark Stadion hem gedaan heeft.

FC Groningen wil de 21-jarige Braziliaan, die al drie weken op proef is, graag inlijven, maar wegens omstandigheden lopen de onderhandelingen tot nu toe erg stroef.

De Braziliaan heeft twee zaakwaarnemers, een Braziliaanse en Belgische, en daardoor loopt het contact niet erg vlot. Trainer Ron Jans heeft daarom gezegd dat hij deze week uitsluitsel wil.

Drie nieuwelingen voor CSC

Op dezelfde dag dat Bartoli zijn afscheid van het wielrennen en dus van CSC bekend maakte, maakt de ploeg bekend drie nieuwe renners te hebben gecontracteerd.

Met de hoop dat er een extra sponsor er bij de ploeg bij zou komen werd lange tijd gewacht met het contracteren van extra aanwinsten door CSC. Nu hebben ze toch drie extra renners gecontracteerd. De Australische baanrenner Luke Roberts, de van de BankGiroLoterij-ploeg komende Allan Johansen en de Duitse neo-prof Christian Müller zijn aan de ploeg toegevoegd.

Riis toonde zich blij met de drie renners: "Je kan Michele Bartoli niet vervangen en dat is ook niet wat we proberen te doen. Deze drie renners versterken ons team in verschillende opzichten. We hebben al sinds de lente op Luke Roberts gelet en ik denk dat hij een boel mensen gaat verrassen. Ik ben ervan overtuigd dat hij zijn kracht kan omzetten van de baan naar de weg."

"Christian Müller is een nieuwe renner, maar hij behoort tot de besten van de renners onder de 23 jaar. Ik denk dat Allan Johansen een geweldige toevoeging voor het team zal zijn. Hij is een echte winnaar, wat een van de redenen is waarom we hem hebben gekozen. Allan versterkt vooral onze groep renners voor de klassiekers en het is spannend om te bekijken wat hij tijdens de grote eendaagse wedstrijden kan doen."

Ook Rusland neemt 2-0- voorsprong in Fed Cup

Net als de Franse tennisvrouwen, heeft ook het team van Rusland een 2-0 voorsprong genomen in de halve finale van de Fed Cup in Moskou.

Svetlana Kuznetsova en Anastasia Myskina wonnen vrij eenvoudig hun wedstrijden van de Oostenrijkse vrouwen. Kuznetsova stond slechts twee games toe aan Yvonne Meusburger, setstanden waren 6-1 en 6-1. Myskina stond geen enkele game af aan haar tegenstandster Patricia Wartusch, 6-0 en 6-0.

Morgen worden de laatste drie wedstrijden gespeeld, maar het is al bijna zeker dat Frankrijk en Rusland zaterdag en zondag in de finale staan.

Stadionverbod voor vijf jaar

Een rechter in het Engelse Blackburn heeft via de snelrechtprocedure een voetbalsupporter van Blackburn Rovers een stadionverbod opgelegd van vijf jaar.

Bovendien moet de man ook een boete van 1500 euro betalen. Hij bekende dat hij speler Dwight Yorke (Birmingham) tijdens de thuiswedstrijd van de Rovers zondag tegen Birmingham (3-3) racistisch heeft beledigd.

Een tweede supporter ontkende schuldig te zijn, hij werd op borgtocht vrijgelaten en zijn zaak komt op 22 december voor.

Glimwormen geëerd voor oorlogsverdiensten

iamredleader had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij oorlogshelden denken de meesten eerst aan mensen en eventueel daarna nog aan dieren als honden en paarden. Maar wat velen vergeten of simpelweg niet weten is dat ook vele andere dieren kleine of grote rollen spelen in oorlogen. Daarom heeft de Britse prinses Anne vandaag in Londen een plaquette onthuld om de glimworm te eren. Dit beestje werd in de Eerste Wereldoorlog ingezet om Britse soldaten te helpen met kaartlezen.

Volgens dierenbeschermster Marilyn Rysstrom komt het monument geen moment te vroeg. "Miljoenen dieren hebben in diverse oorlogen hun leven gegeven". Naast de glimwormen werden ook andere vergeten oorlogshelden geëerd met de plaquette.

Onderzoek naar corruptie allochtone ambtenaren

De Raad van Hoofdcommissarissen van politie hebben in een schrijven aan de Tweede Kamer laten weten dat justitie en politie gaan onderzoeken of allochtone dienstverleners gevoeliger zijn voor corruptie dan hun autochtone collega's. Het gaat dan onder meer om ambtenaren of tolken bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst.

Volgens de Raad vormen allochtone dienstverleners een ''kwetsbare beroepsgroep'' vanwege hun dubbele loyaliteit, enerzijds richting hun werkgever, anderzijds jegens etnische, culturele of religieuze lijnen. De Raad van Hoofdcommissarissen is van plan om de gegevens over corruptiepraktijken bij allochtone dienstverleners die zij tegenkomt in lopende onderzoeken te inventariseren.

Verder wil de Raad onderzoeken of criminelen sommige journalisten misbruiken om een gunstig beeld van zichzelf neer te zetten of de overheid in diskrediet te brengen.

Actie Respect2All van start gegaan

macromarkt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media nieuws Vandaag is de actie Respect2All van start gegaan. Premier Balkenende kreeg uit handen van de organisatie het eerste oranje armbandje met de tekst Respect2All. Een eerste oplage van in totaal 75.000 stuks is in omloop gebracht bij de ABN Amro-bank en verschillende supermarkten en winkels.

Eenieder die hieraan behoefte heeft, kan door middel van zo'n bandje respect uitdragen naar de rest van Nederland. Zestig procent van de opbrengst gaat naar goede doelen die "respect en tolerantie in Nederland bevorderen". Vele bekende Nederlandse voetballers, volkszangers, rappers, acteurs, entertainers en journalisten gaan het symbool van respect promoten.

De actie is op poten gezet door een groep bevriende journalisten, cineasten en kunstenaars. Ze zijn van mening dat er in Nederland iets moet worden gedaan na de moord op Theo van Gogh. De livestrong bandjes van Armstrong brachten de inspiratie.


Premier Balkenende showt eerste polsbandje

Toch geen TV en krant voor Mohammed B.

Sub_Rosa, macromarkt.nl en Pim_In_Memoriam hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Mohammed B., de man die wordt verdacht van de moord op Theo van Gogh, heeft per direct geen beschikking meer over een krant en televisie. Hiermee komt de Amsterdamse rechtbank terug op een oordeel dat hij en de zes andere medeverdachten allen Nederland 1,2 en 3 mochten zien, evenals het lezen van Nederlandse literatuur.

Justitie heeft hiermee een hoger beroep alsnog gewonnen, zo meldde een woordvoerder van de rechtbank vandaag. De rechter achtte het aannemelijk dat via de media informatie aan de verdachten kan worden doorgespeeld zonder dat opsporende instanties dit in de gaten zouden hebben.

Daarnaast zou de media de verklaringen van de verdachten kunnen doen veranderen, omdat deze door kleur wordt ingegeven. Of omdat ze zaken via de media zouden vernemen.

Heerenveen zonder Väyrynen

SC Heerenveen zal het donderdag in de UEFA cup wedstrijd tegen VfB Stuttgart moeten stellen zonder de Fin Mika Väyrynen.

Väyrynen heeft last van een lichte hamstringblessure en kon daardoor afgelopen weekend al niet in actie komen in de competitiewedstrijd tegen RBC Roosendaal. (3-1).

De vermoedelijke opstelling van SC Heerenveen:

Vandenbussche; Haarala, Hansson, Seip en Rzasa; Berg Hestad, Radomski en Bruggink; Yildirim, Huntelaar en Selakovic.

Achttien man naar Champions Trophy

De bondscoach van de Nederlandse herenhockeyploeg, Terry Walsh, heeft achttien hockeyers geselecteerd voor de Champions Trophy, die begin december in Pakistan wordt gespeeld.

De Australiër, die na het toernooi wordt opgevolgd door Roelant Oltmans, liet uiteindelijk Gijs Volders en Lodewijk de Bruijn buiten de groep.

De selectie bestaat uit de doelmannen Guus Vogels en Klaas Veering en de veldspelers Ronald Brouwer, Matthijs Brouwer, Jeroen Delmee, Geert-Jan Derikx, Rob Derikx, Floris Evers, Robert van der Horst, Timme Hoyng, Karel Klaver, Jesse Mahieu, Nick Meijer, Teun de Nooyer, Rob Reckers, Taeke Taekema, Sander van der Weide en Roderick Weusthof.

Aanhoudingen brand moslimschool Uden

In Brabant zijn zes jongeren aangehouden wegens anti-islamitische acties na de moord op Theo van Gogh. De arrestanten verkeren in de leeftijd van 14 tot en met 17 jaar. Het merendeel betreft schoolgaande jeugd.

Ze worden onder meer verdacht van het in brand steken van de islamitische school 'Bedir' in Uden. Op de muren van de school stonden teksten die verwezen naar de moord op Theo van Gogh en White Power. Ook zouden ze een poging tot brandstichting in een moskee in Uden op hun geweten hebben.

Morgenmiddag geeft het Openbaar Ministerie een persconferentie. Daar zullen meer details over de aanhoudingen worden bekendgemaakt.


De school in Uden ten tijde van de brand

Boiling Point: Road to Hell screenshots en info

In deze fps duikt de gamer de jungle van Zuid-Amerika in en gaat de strijd aan in een hevige guerilla-oorlog.
De innovative engine van developer Deep Shadows creëert een zeer goed gerenderde omgeving en zorgt voor een niet-lineaire gameplay ervaring zonder laadtijden en aparte levels, waardoor een doorlopende wereld ontstaat van enkele honderden kilometers. Aan het begin heeft de speler dan ook een ruime keus aan vervoersmiddelen en wapens.

In het spel vindt veel interactie plaats met de AI en er zijn honderden missies die voor een zeer orginele gameplayervaring zorgen. Gecombineerd met een enorme jungle zorgt dit voor een enorme vrijheid en een zeer goede herspeelbaarheid.

Boiling Point: Road to Hell staat gepland voor het voorjaar 2005.


Brein: Effect 160.000 waarschuwingen onduidelijk

justhg (herschreven!) en nims hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon Digital nieuwsHet versturen van instant messaging-berichten aan verspreiders van illegale muziek en films lijkt weinig succes te hebben. Hoewel over de effecten geen duidelijkheid bestaat, zullen wel juridische vorderingen volgen. Dat zegt Tim Kuik, directeur van de stichting Brein. Zij houdt zich bezig met de handhaving van auteursrechten in Nederland.

"Na het begin van de actie om op de P2P-netten te waarschuwen met instant messages hebben we zo'n honderdduizend berichten gestuurd, nu staat de teller op 160.000", aldus Kuik. Hij is niet tevreden met de effectiviteit van de actie: "We stellen in ieder geval vast dat er steeds minder van die berichten aankomen. Dat duidt er misschien op de eerste plaats op dat gebruikers gewoon hun IM-functie uitzetten zodat ze onbereikbaar zijn. We vermoeden wel dat er minder wordt aangeboden maar we hebben daarvan geen cijfers".

'relax-it' van emule.startkabel.nl weerlegt de laatste bewering van Kuik: "De bezoekersaantallen van Nederlandse p2p-sites stijgen nog steeds. We hebben dan ook niets gemerkt van die berichten. Ook is te zien dat juist p2p programma's waar je verplicht bent om aan te bieden steeds populairder worden."

Brein is op dit moment bezig om vorderingen van aanbieders van illegale muziek en films voor te bereiden. "Zo'n vordering behelst ten eerste een verklaring die ze moeten ondertekenen dat ze zich voortaan van het illegaal aanbieden van beschermd materiaal onthouden, met daarbij een boetebeding. Ten tweede wordt daarin een schadeclaim aangekondigd naar gelang de omvang van het materiaal dat ze tot dan toe hebben aangeboden", legt Kuik uit. Een probleem is dat het niet bij Brein bekend is wie achter een bepaald ip-adres schuilgaat. Providers kunnen om de vorderingen aan de betreffende klanten door te sturen. Ook zouden providers via de rechter kunnen worden gedwongen om de naam- en adresgegevens van verspreiders van illegale muziek en films te overhandigen. Een 'eerste lading' vordering zou in de maak zijn.

Demo voor Children of the Nile

Tilted Mill Entertainment is met een demo gekomen van Immortal Cities: Children of the Nile. In deze game ga je geschiedenis van de Egyptenaren nog even dunnetjes over doen, althans de periode vanaf het jagen en verzamelen totdat je een paar prachtige pyramides uit de grond hebt gestampt. Je moet je respect als leider verdienen door je volgelingen goed te behandelen en door aan hun behoeftes te voldoen.Je kunt de demo hier vinden op de officiële website van Immortal Cities: Children of the Nile

Tosti voor 28.000 dollar geveild

Icoon opmerkelijk nieuws De tien jaar oude tosti, die vorige week op de veilingsite van Ebay werd geveild, is voor het bedrag van 28.000 dollar van eigenaar veranderd. Een casino heeft het opmerkelijke voedsel gekocht. In eerste instantie werd door E-Bay gedacht dat het een grap betrof, tot de vorige eigenaar het bedrijf liet weten dat het menens was.

Maar liefst 1,7 miljoen bezoekers wierpen een blik op de mystieke tosti. De vorige eigenaar van de tosti, Diana Duyser, bood het te koop aan. Toen ze tien jaar geleden er een hap van nam, zag ze de verschijning van de maagd Maria. Door het in een plastic bakje te bewaren is het altijd goed behouden gebleven.

Naar eigen zeggen won ze dankzij de opmerkelijke tosti 70.000 dollar in een casino. De nieuwe eigenaar vindt het dan ook heel passend dat het geluksteken bij een casino is beland. Het casino is van plan met de tosti door de wereld te trekken en er geld mee in te zamelen voor liefdadigheid.


De bijzondere tosti

Moslimprediker V.d. Ven ondergedoken

Borz en cyberbull hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Moslimprediker Abdul-Jabbar van de Ven, die gisteren in het EO-programma 'Het Elfde Uur' zei dat hij Kamerlid Geert Wilders binnen twee jaar dood wenst, is ondergedoken, zo laat hij zelf weten. De 27-jarige islamitisch godsdienstleraar zegt in een uitgebreide verklaring die naar de media is gestuurd dat hij pertinent niet wenst dat Wilders vermoord wordt: ''Ik sta niet achter het plegen van aanslagen op personen vanwege hun mening, en ben juist iemand van de dialoog. Vele malen heb ik deelgenomen aan dialogen met andersgelovigen en andersdenkenden, en dat wens ik ook te blijven doen.''

Volgens Van de Ven zijn zijn uitspraken door de media uit hun verband gerukt. Hij zegt Wilders niet anders toe te wensen dan dat een groot deel van de Nederlandse bevolking Osama bin Laden toewenst. Van de Ven wil contact met Wilders opnemen om hem uit te leggen wat hij bedoelde te zeggen: ''Ik en Wilders zitten inmiddels in hetzelfde schuitje; Wat betreft het onderduiken kunnen we elkaar de hand schudden.''

Reacties
Alle fractievoorzitters in de Tweede Kamer vinden dat minister Donner de uitspraken van de moslimprediker moet veroordelen, en moet uitzoeken of er iets tegen te ondernemen is. In een gezamenlijke verklaring stellen de fractievoorzitters dat de uitspraken van Van de Ven wijzen op een vergaande vorm van radicalisering.

Minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en minister Remkes van Binnenlandse Zaken reageerden met afschuw op de uitspraken van de moslimprediker. Juridisch gezien zou er overigens niets tegen te ondernemen zijn: je mag iemand de dood toewensen. De vorige partij van Wilders, de VVD, vindt de uitlatingen van Van de Ven ''onsmakelijk en onfatsoenlijk. Juist in de tijd waarin Nederland nu verkeert, is het belangrijk om respectvol met elkaar om te gaan. Iedere minuut besteed aan de uitlatingen van Abdul Jabber van de Ven is er één te veel'', zo zei VVD-Kamerlid Griffith.

Andries Knevel zegt vandaag in een verklaring dat hij Van de Ven na zijn uitspraak over Wilders, die hem volgens eigen zeggen volkomen verraste, een paar keer de ruimte heeft gegeven om zijn uitspraken terug te nemen: ''Waarop ik hoopte''. Volgens Knevel wist hij hoe Van de Ven dacht over de moord en de dood van Theo Van Gogh, maar niet over Van De Vens visie op Wilders.

Kanker
Al in 2002 zei de toen 24-jarige Van de Ven in dagblad Trouw dat Nederland ''de kanker is''. Hij walgde van ons land, zo stelde hij toen. Ook vond hij indertijd het Afghanistan van de Taliban het enige echte islamitische land ter wereld.

Tegenwoordig predikt Van de Ven geregeld in moskeeën en geeft hij jongeren les over de islam. Hij volgt een studie Midden-Oostenstudies aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. ''Ik preek veel, vooral voor jongeren. Moskeeën nodigen mij uit, juist omdat ik Nederlands spreek en preek. Voor veel jongeren is dat toch de taal die zij het beste beheersen. Tijdens de ramadan ben ik wezen spreken in tien verschillende moskeeën in evenzoveel steden'', zo zei hij in een recent interview.

Abdul-Jabbar van de Ven, een geboren en getogen Hollander die opgroeide in Brabant (en toen de voornaam 'Jilles' had), geniet op internet enige bekendheid als internet-imam. Zo leerde hij zijn trouwe gehoor dat het echt geen terrorisme is om een fundamentalistisch geloof te hebben en te vechten tegen de 'vervolging van moslims'. Sites als imaan.nl en al-islaam.com bevatten bijdragen van hem. Ook geeft hij het blad ''Wij moslims'' uit.


Abdul-Jabbar van de Ven

Real aangeklaagd wegens spreekkoren

Real Madrid is door de UEFA aangeklaagd voor racistische spreekkoren tijdens de Champions League-wedstrijd dinsdag tegen Bayer Leverkusen (1-1).

De spelers Roque Junior en Juan van Leverkusen werden tijdens die wedstrijd regelmatig onheus bejegend door het publiek, en de vierde official heeft dan ook rapport opgemaakt voor de UEFA. Real zal nu rekening moeten houden met een thuiswedstrijd zonder publiek en een forse geldboete.

Videocassette en -recorder worden historie

TornadoGo had ons via de nieuws-submit te melden:

De videorecorder en -band lijken voor het grote publiek onvermijdelijk dezelfde gang te maken die de platenspeler en het vinyl begin jaren 90 ondergingen. Nu steeds meer mensen kiezen voor een dvd-speler, dvd-recorder of andere digitale oplossingen om beelden op te nemen, heeft de Britse electronicaketen Dixons als eerste besloten de laatste resten van de voorraad videorecorders te verkopen, en geen nieuwe modellen meer bij te bestellen.

Op dit moment worden 40 keer zoveel dvd-spelers verkocht als videocassetterecorders, en ondanks de veel lagere prijzen daalt ook de verkoop van videofilms met dubbele cijfers.

Betamax, VHS, Video 2000
De eerste videorecorder werd zo'n 40 jaar geleden ontwikkeld en werkte op buizen. In de jaren 70 verschenen de eerste huiskamervideorecorders in de winkels. In 1978 ïntroduceerde JVC de eerste VHS-recorder; Deze HR3300 kostte, omgerekend naar moderne bedragen, maar liefst 2.874 euro. Eind jaren 70, begin jaren 80 brak het videotijdperk pas goed los toen Philips met de Video 2000 de concurrentie aanging met Sony (Betamax) en een aantal japanse merken (VHS). De concurrentie werd uiteindelijk gewonnen door het VHS-systeem, alhoewel veel mensen van oordeel waren dat Video-2000 eigenlijk het beste systeem was. Eén van de oorzaken van het mislukken van dat systeem van Philips zou de weigering van het concern zijn geweest om pornovideo's op hun systeem uit te brengen.

In de loop van de jaren 80 fabriceerden alle merken VHS-systemen, en kwamen ook kleinere versies van video op de markt geschikt voor videocamera's (zoals hi8). De laatste kwaliteitsverbetering voor de consumentemarkt betrof het Super VHS-systeem.


Videorecorder medio jaren 80, een 'bovenlader'.

-
Meer over de geschiedenis van de videorecorder op Videoinfo.nl.

Sluiter voert plaatsingslijst aan op Masters

Raemon Sluiter voert de plaatsingslijst bij de mannen aan, tijdens de Masters die van 6 tot en met 12 december in Rotterdam worden gehouden.

Sluiter wordt gevolgd door Dennis van Scheppingen, Paul Logtens en Martijn Bok. Bij de vrouwen staat Elise Tamaela als eerste geplaatst.


Het deelnemersveld:

Vrouwen: Elise Tamaela, Linda Sentis, Michelle Gerards, Tessy van de Ven, Susanne Trik, Hanneke Ketelaars, Seda Noorlander, Michaella Krajicek, Stephanie Gomperts, Marielle Hoogland, Steffie Weterings.

Mannen: Raemon Sluiter, Dennis van Scheppingen, Paul Logtens, Martijn Bok, Steven Korteling, Matwé Middelkoop, Bart Beks, Jasper Smit, Eric Reuijl, Marco Marzolla, Nick van der Meer.

Er wordt nog een wild card uitgedeeld bij zowel de mannen als de vrouwen.

Albers test morgen voor Minardi

Christijan Albers zal morgen op het circuit van Misano voor Minardi testen. Hij was eerder gevraagd standby te staan voor een eventuele test.

Minardi werkt deze week een testprogramma af, waarbij veel verschillende coureurs een kans krijgen. Nu mag onverwachts toch ook Albers testen. Hij testte in 2001 en 2002 ook al voor Minardi en zal 1 december ook in de Jordan gaan rijden.

Gisteren was het de dag van de Australische coureurs Will Davison en Will Power. Daarnaast mocht Chanock Nissany voor de tweede dag testen. Nissany reed de meeste rondes, maar was niet echt snel. Zijn snelste tijd was 1 minuut 14.000. Davison en Power reden beiden 22 ronden en zetten respectievelijk snelste rondes van 1 minuut 11.900 en 1 minuut 11.790 op de klokken.

Paul Stoddart was tevreden na de test: "Alle drie de rijders vandaag hebben een solide prestatie neergezet. Ik was met name tevreden dat ik mijn belofte, die ik twaalf maanden geleden maakte om twee Australische coureurs, Will Power and Will Davison, de kans te geven om een levensdroom te realiseren, in een F1-auto te rijden, heb kunnen waarmaken."

Leerling uit doodsbedreiging na cijfer 1

Juusjuh had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 17-jarige scholier uit Zwolle heeft gisteren zijn leraar mondeling met de dood bedreigd nadat hij op een beoordelingsformulier met een 1 beoordeeld werd wegens brutaal gedrag. Het lage cijfer had de leerling te danken aan 'vervelend gedrag', waardoor hij uit de les was verwijderd.

Toen de leerling er achterkwam dat hij een 1 had gekregen, ging hij compleet door het lint en uitte zijn doodsbedreigingen. De 24-jarige docent deed hierop aangifte bij de politie. De school waar het zich afspeelde is de Thorbecke Scholengemeenschap uit Zwolle.

Bartoli zet punt achter loopbaan

De Italiaanse wielrenner Michele Bartoli heeft woensdag tijdens een persconferentie bekend gemaakt dat hij stopt.


"Ik heb te weinig motivatie om verder te gaan" , verklaarde de 35-jarige coureur van de Deense CSC-formatie.

Bartli begon zijn loopbaan in 1992 bij Mercatone Uno. In zijn wielerloopbaan boekte hij 55 zeges, waaronder de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije, beide laatste wereldbekerkoersen zelfs twee keer. In 1997 en 1998 won hij de wereldbeker.

Eind 2003 stapte de Italiaan over van Fassa Bortolo naar het Deens CSC, maar daar bleven de successen uit. "En dat vormde voor mij de aanleiding te stoppen," aldus Bartoli.

Haribo haalt snoep uit Duitse winkels

Snoepfabrikant Haribo neemt in Duitsland ruim 700.000 kartonnen adventskalenders met snoep erin uit de handel. De kalender wordt gebruikt in de aanloop naar kerst. Vier weken lang kan elke dag een vakje met een snoepje erin worden geopend. Volgens Haribo vond er bij het verpakken van de drop en gummibeertjes in de kalenders "een verandering van de smaak" plaats. Hoe dat komt is niet duidelijk.

De terughaalactie betekent een strop van bijna 8 miljoen euro voor het bedrijf. De kalender wordt alleen in Duitsland verkocht.

Turkse maffia veelzijdig in Nederland

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

Uit de vandaag gepubliceerde 'Criminaliteitsbeeldanalyse Turkse georganiseerde criminaliteit in Nederland 2002-2003' blijkt dat Turkse criminele organisaties in Nederland op verschillende terreinen actief zijn. Het gaat vooral om drugs- en wapenhandel, mensensmokkel en -handel, geweld en financieel-economische delicten.

Op individueel niveau komen ongewenste maatschappelijke effecten van de Turkse maffia het duidelijkst naar voren bij geweldsmisdrijven als: overvallen, afpersingen, liquidaties en gijzelingen. Ze hebben fysiek slachtofferschap tot gevolg. De afgelopen twee jaar vielen in totaal 14 dodelijke slachtoffers als gevolg van geweldsincidenten die te maken hebben met Turkse georganiseerde criminaliteit.

De effecten van Turkse georganiseerde misdaad voor de Nederlandse samenleving zijn aanzienlijk. Van misdrijven als de smokkel van en handel in heroine en fraude met behulp van uitzendbureaus gaat een grote dreiging uit. Ook de geweldsincidenten die plaatsvinden binnen in het Turkse criminele milieu worden als een grote dreiging beschouwd.

De Turkse misdaadorganisaties blijven in het bijzonder verantwoordelijk voor een groot deel van de import en distributie van heroïne die jaarlijks in Nederland wordt gebruikt. Bovendien smokkelen zij vanuit Nederland de heroïne naar andere West-Europese landen.

Extremisme
Volgens de Nationale Recherche zijn er aanwijzingen dat in Nederland extremistische groepen samensmelten met de Turkse georganiseerde misdaad. Zo bleken aanhangers van de extremistische DHKP-C betrokken bij een gijzeling en leden van de Grijze Wolven waren betrokken bij afpersing. Een aantal leden van Turkse criminele organisaties bleek te sympathiseren met de Koerdische Arbeiderspartij PKK.

-
Zie ook de site van het OM, met een link naar het rapport.

Duitser stelt wiskundig record scherper

De 38-jarige Gert Mittring uit Duitsland heeft een nieuw wiskundig record gezet, door uit zijn hoofd in 11,8 seconde een 13e-machtswortel uit een 100-cijferig getal te bepalen. Verschillende controleurs met rekenmachines hadden meer tijd nodig om het vraagstuk op te lossen.

Het rekenwonder, die afgestudeerd is in psychologie, onderwijskunde en informatica, brak het record van de Fransman Alexis Lemaire, die in 2002 13,55 seconde over een soortgelijke opgave deed. Het record zal echter niet worden opgenomen in het Guinness Book of World Records, omdat het niet goed mogelijk is om berekeningen te standaardiseren. "Sommige berekeningen zijn nu eenmaal makkelijker op te lossen dan andere", aldus Sam Knight, woordvoerder van het recordboek. Knight noemde de prestatie van Mittring desondanks 'verbluffend'.

Duitse regering verhoogt sportbudget

De Duitse regering heeft woensdag bekend gemaakt dat het in 2005 133 miljoen euro zal gaan uitgeven aan sport, dat is een verhoging van 10 procent. In 2004 was de uitgave nog 119 miljoen euro.

In het bedrag zijn ondermeer 71,4 miljoen opgenomen als subsidies voor de sportbonden en trainingscentra, 24,9 miljoen voor de accommodaties en 541.000 euro voor de oprichting van een antidopingbureau.

In ons land blijft de sport komend jaar buiten de voorgenomen nieuwe bezuinigingen van het rijk. Dat maakte staatssecretaris Ross-Van Dorp al tijdens de Olympische Spelen in Athene bekend. In 2003 was het sportbudget in Nederland nog 62,4 miljoen euro.

Schiermonnikoog blijft nog even verdeeld

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Waddeneiland Schiermonnikoog blijft nog even verdeeld over twee provincies. Het grootste deel van het eiland valt nog steeds onder Friesland. Doordat het eiland door zandafzettingen naar het oosten opschuift, is het voor een klein deel binnen de grens van Groningen komen te liggen. De provincies hebben afgesproken dat er een grenscorrectie komt, zodat Schiermonnikoog weer helemaal Fries wordt. Daarvoor moet de Friese gemeente Schiermonnikoog wel compensatie betalen aan de Groningse gemeente Eemsmond, die nu het Groningse deel beheert. En dat wil de Friese gemeente niet. De grenscorrectie kan daardoor niet op 1 januari doorgaan.

Burgemeester B. Swart van Schiermonnikoog neemt het voorstel om te betalen niet al te serieus. Hij gaat ervan uit dat heel het eiland uiteindelijk weer op Friese bodem komt te liggen. "Dat levert de meest duidelijke situatie op. Het college van B en W laat echter op dit moment uitzoeken of in het verleden tot soortgelijke grenscorrecties is besloten."

Wanneer de grenscorrectie nu wel kan, is niet duidelijk.

Proef met koffieautomaten bij bushaltes

Vervoersmaatschappij Connexxion gaat volgend jaar bij wijze van proef een aantal bushaltes voorzien van koffieautomaten. Op ruim twintig haltes op snellijnen tussen Groningen en Lelystad, Zwolle - Lelystad en Zwolle - Emmeloord komen automaten van koffieleverancier Douwe Egberts. Connexxion wil vooral testen of de automaten bestand zijn tegen het weer en vandalisme.

De koffie zal ongeveer hetzelfde gaan kosten als op de stations. Als de proef aanslaat wordt de service uitgebreid.

Tiener verkracht door 43-jarige 'chatvriend'

hanskepanske had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen 14-jarig meisje uit het Overijsselse Hengelo zegt verkracht te zijn door een 43-jarige plaatsgenoot die ze via een chatbox had leren kennen. De tiener was na een afspraak met de man naar zijn woning meegegaan. Daar is ze vervolgens verkracht, zo meldde een politiewoordvoerder woensdag.

Het meisje deed dinsdagavond aangifte van de verkrachting. De Hengeloër heeft zich vrijwillig op het politiebureau gemeld en is na verhoor in verzekerde bewaring gesteld.

Gullit wil Loovens bij Feyenoord houden

Ruud Gullit wil Glenn Loovens graag behouden voor Feyenoord. De club wil de verdediger juist verhuren aan een andere club uit de Holland Casino eredivisie, zodat Loovens ervaring en speelminuten kan opdoen.

Gullit wil Loovens bij de selectie houden, omdat er anders geen vervanger is voor Karim Saidi. De coach wil alleen aan een verhuur denken als Feyenoord een nieuwe verdediger aantrekt.

De derde keeper van de club, Zbigniew Malkowski, mag wel uitkijken naar een nieuwe club. Eerder kregen Thomas Buffel, Danko Lazovic, Ebi Smolarek en Ramon van Haaren al te horen dat ze de Kuip mogen verlaten.

Montoya voor het eerst in de McLaren

Vandaag is het in Barcelona de dag van de veranderingen. Gisteren zagen we al Webber in de Williams. Vandaag zien we Juan Pablo Montoya in een McLaren en het nieuwe Red Bull-team.

Montoya kon vanochtend zijn eerste rondes rijden in de McLaren. In een blanco overall, hij staat nog tot het einde van het jaar onder contract bij Williams, testte de Colombiaan de auto. Bij McLaren zijn de verwachtingen hooggespannen voor volgend seizoen.

Het team van Red Bull is nieuw op het circuit. Met de Jaguar in de Red Bull kleuren gespoten mocht Christian Klien een aantal ronden afleggen. Het is even afwachten of Red Bull de prestaties van Jaguar kan gaan verbeteren.

Briscoe test voor Jordan

Toyota testcoureur Ryan Briscoe zal volgende week in Jerez voor Jordan testen. De 23-jarige Australiër die nog steeds onder contract staat bij Toyota gaf vorige week toe dat er gesprekken waren voor een F1-debuut bij Jordan.

Briscoe zal gezelschap krijgen van de Nederlander Christijan Albers, die tevens drie dagen zal gaan testen op het Spaanse circuit. Eerder werd verklaard dat de eenjarige motorendeal met Jordan geen verplichtingen had ten aanzien van de testcoureur van het Toyota-team. De mogelijkheid bestaat dat Toyota Briscoe een jaar uitleent aan Jordan.

[Upd] Frankrijk op 2-0 voorsprong in Fed Cup

Franrijk is, de wedstrijd in de halve finale van de Fed Cup in Moskou, met een overwinning begonnen.

Tatiana Golovin won de eerste wedstrijd van de Spaanse Anabel Madina Garrigues in twee sets, setstanden waren 6-3 en 6-3. Nathalie Dechy en Maria An. Sanchez spelen later op de dag het tweede duel. Op donderdag zullen de overige drie partijen worden afgewerkt.

De andere halve finale gaat tussen het favoriete Rusland, dat in de enkelspelen Svetlana Koeznetsova en Anatasia Myskina inzet, en Oostenrijk.

Update 13:00 :

Frankrijk heeft ook de tweede wedstrijd gewonnen. Nathalie Dechy versloeg Maria An. Sanchez in twee sets, setstanden waren 6-2 en 6-4. Morgen worden de overige drie wedstrijden gespeeld.

AZ laat Robbemond en Mans gaan

Van AZ mogen Reinier Robbemond en Miel Mans per direct uitkijken naar een nieuwe club. Ze komen onder trainer Co Adriaanse niet meer aan spelen toe.

De 32-jarig Robbemond heeft na zijn overstap van FC Utrecht naar AZ weinig geluk in Alkmaar gekend. Na een aardig eerste seizoen kreeg hij te maken met een zware knieblessure die hem lange tijd aan de kant heeft gehouden. Nu mag hij dus op zoek gaan naar een nieuwe club.

Miel Mans heeft bij AZ nog een contract tot 2007, maar komt niet meer aan spelen toe. Zijn laatste wedstrijd voor het eerste elftal van AZ speelde hij op 24 april tegen RKC Waalwijk. Ook hij mag per direct uitkijken naar een nieuwe club.

Tomb Raider op de Zodiac

Tapwave heeft in een persbericht bekend gemaakt dat Tomb Raider in het voorjaar van 2005 op de Zodiac zal verschijnen. Ze hebben een deal gesloten met Eidos om Lara Croft op de handheld te laten spelen.

Tomb Raider Zodiac (werk titel) zal Lara op een geheel nieuw avontuur sturen. Eidos gaat een nieuwe 3D-engine ontwikkelen die goed gebruik zal maken van de grafische kaart in de Zodiac.

"We have been very impressed by the Zodiac and Tapwave's understanding of what makes a good Tomb Raider game, Tomb Raider for the Zodiac will be a valuable new addition to the franchise." zegt Simon Protheroe van Eidos

Van Nistelrooy geblesseerd

Ruud van Nistelrooy is niet ongeschonden uit de Champions League wedstrijd van Manchester United tegen het Franse Olympique Lyon gekomen.

De aanvaller, die dinsdag het winnende doelpunt voor de Engelse club maakte, kampt met een blessure aan zijn kuit. Het is dan ook een vraagteken of hij er aankomende zaterdag, in de competitiewedstrijd tegen West Bromwich Albion, bij kan zijn.

De Nederlander had na de competitiewedstrijd afgelopen weekend tegen Charlton Athletic (2-0 winst) al last van zijn kuit, maar voelde zich toch goed genoeg om dinsdag te spelen. De coach van United, Alex Ferguson, overweegt de spits tegen West Bromwich uit voorzorg buiten de ploeg te laten.

Doodsverwensing Wilders niet strafbaar

martinijzendoorn, JosephRoosenbaum en Pim_In_Memoriam en een anonieme FOK!ker hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Het bevestigen van een doodsverwensing aan het adres van onafhankelijk Kamerlid Geert Wilders is niet strafbaar. Dat stelt hoogleraar strafrecht T. Roos vast in een eerste oordeel over de uitspraken van islamprediker Abdul-Jabbar van de Ven. "Die wens is niet netjes, maar mag je hardop uiten", zo zei hij.

Volgens Roos kan er in de context, situatie of gebaren eventueel meer dreiging uitgaan, hoewel er hier geen sprake van lijkt. Ofschoon van de Ven zijn uitlatingen in de functie van godsdienstleraar doet, wil dat nog niet zeggen dat hij aanzet tot haat, geweld, moord of doodslag. "Het is een bizarre uitspraak, hoogst bedenkelijk en kwalijk, maar geen fatwa", aldus Roos.

Ook een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt dat deze doodsverwensing niet strafbaar is.

De desbetreffende imam is een 25-jarige tot de islam bekeerde Nederlander uit Brabant die studeert aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. De jongeman, getooid met flinke bruine baard, wordt her en der omschreven als een radicale imam, maar dat bestrijdt hij zelf. Hij geniet op internet enige bekendheid als internet-imam. Zo leerde hij zijn trouwe gehoor dat het echt geen terrorisme is om een fundamentalistisch geloof te hebben en te vechten tegen de 'vervolging van moslims'. Sites als imaan.nl en al-islaam.com bevatten bijdragen van hem.

Wellicht ten overvloede, doodsverwensingen op FOK! zijn niet toegestaan

Amerikaan licht verzekering op: vier keer blind raken

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

De Amerikaan Brian Calen heeft zijn verzekeringsmaatschappij voor miljoenen opgelicht door tot vier maal toe een claim in te dienen voor blindheid aan zijn rechteroog. De laatste keer viel hij door de mand en nu staat hij dan ook terecht wegens grootschalige verzekeringsfraude.

De 48-jarige man wist twee jaar geleden een half miljoen dollar van zijn maatschappij te krijgen nadat hij naar eigen zeggen aan het hoofd was geraakt door een frisbee waarna hij het zicht aan zijn rechteroog verloor. Deze aangifte werd hem echter "fataal". De aangifte wekte de aandacht van experts die de blindheid van de New Yorker onder de loep gingen nemen. Wat bleek: de man had in het verleden al drie keer met succes een schadevergoeding binnengehaald voor blindheid aan hetzelfde oog.

Zo wist hij in 1997 een schadevergoeding van een miljoen dollar uitgekeerd te krijgen omdat hij zogezegd blind raakte aan het rechteroog door een ontploffende champagnekurk op een of andere cruise. Eerder, in 1992, was aan hem al 75.000 dollar uitgekeerd nadat hij oogletsel had opgelopen op een cruiseboot. In werkelijkheid is Calen is al twintig jaar blind aan het rechteroog door een oogletsel, waarvoor hij een uitkering ontving.

Al die jaren wist Calen ongestoord te leven omdat zijn reisverzekeringspolis niets zei over blindheid aan het rechteroog. Calen ontkent overigens alle beschuldigingen aan zijn adres. Wordt hij veroordeeld door de rechtbank van Westchester in Dobbs Ferrym, dan kan hij voor maximaal 15 jaar achter de tralies verdwijnen.

Failliete Amerikaan wint jackpot van 149 miljoen

Mickeys had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen parkeerwachter uit New York is in één klap uit de schulden geraakt, toen een voor een dollar gekocht lot goed bleek voor de jackpot van 149 miljoen dollar. Een maand eerder had de man zijn faillissement aangevraagd. Volgens de papieren van de rechtbank had hij nog precies 78 cent op de bank staan en ongeveer 44.000 dollar aan schulden.

Desondanks besloot de 49-jarige Juan Rodriguez met een dollar zijn geluk te beproeven in de Mega Millions loterij. Op de vraag wat hij met zijn miljoenen gaat doen antwoordde de parkeerwachter 'geen idee'. Rodriguez, die 22 jaar geleden van Columbia naar de Verenigde Staten emigreerde, koos voor een uitkering ineens, in plaats van 26 jaarlijkse termijnen.

PvdA wil door raad gekozen burgemeester

Icoon politiek binnenland nieuwsPvdA-leider Wouter Bos zal op korte termijn in de Tweede Kamer een initiatiefwetsvoorstel indienen om de burgemeester voortaan te laten kiezen door de gemeenteraad. Het voorstel is een uitvloeisel van een referendum onder PvdA-leden, waarin deze zich uitspraken voor een door de raad gekozen burgemeester boven een rechtstreeks door het volk gekozen burgervader.

Het is echter de vraag in hoeverre het voorstel van Bos daadwerkelijk kans maakt om te worden aangenomen. De regeringspartijen CDA, VVD en D66 hebben zich namelijk in het coalitie-akkoord uitgesproken voor de direct gekozen burgemeester, een voorstel waarvan met name D66-minister Thom de Graaff een warm pleitbezorger is. Het kabinet wil de direct gekozen burgemeester nog deze regeringsperiode mogelijk maken.

Bos zou volgens fractiegenoot Klaas de Vries onlangs hebben gedreigd af te treden indien zijn fractie tegen een grondwetswijziging zou stemmen die de regel schrapt dat de burgemeester door de Kroon benoemd wordt. De wijziging was overigens ook noodzakelijk voor een door de gemeenteraad gekozen burgemeester, zoals de PvdA wil. Tegenstanders van de wijziging vrezen echter dat de coalitiepartijen met een gewone meerderheid voor de direct gekozen burgemeester kunnen kiezen. Voor de grondwetswijziging was een tweederde meerderheid nodig. Doordat slechts negen parlementariërs tegenstemden werd die meerderheid echter makkelijk gehaald.

Higuita opnieuw betrapt op cocaïne

De Colombiaanse voetballer René Higuita is voor de tweede keer in zijn voetballoopbaan betrapt op het gebruik van cocaïne. In 2002 testte de keeper ook al eens positief, wat hem op een schorsing van zes wedstrijden kwam te staan, waardoor hij nu automatisch geschorst is.

De 37-jarige oud-international liep in oktober tegen de lamp na de Ecuadoriaanse competitiewedstrijd tussen zijn werkgever Aucas de Quito en Olmedo. Inmiddels is hij door Aucas ontslagen.

Tijdens het WK van 1990 baarde de keurrijke doelman opzien door geregeld met de bal richting middencirkel op te rukken. Beroemd is zijn Scorpion kick'-redding, waarmee El Loco (De Gek) Engeland in 1995 tijdens een vriendschappelijk duel op Wembley van scoren afhield: Higuita maakte een duik naar voren, liet de bal over zich heengaan en werkte vervolgens de bal met de hakken uit de doelmond.

Screens en trailer Martin Mystère

In Canada is de TV-serie Martin Mystère bijna net zo bekend en populair als Fairly Odd Parents en Spongebob, terwijl het pas twee maanden te zien is. In Frankrijk draait het op Canal Plus. In Nederland is Martin Mystère te zien op FoxKids. Andere Europese landen zoals Groot-Brittannië zijn ook van plan het uit te gaan zenden. Dat komt goed uit, want GMX Media heeft de Pan-Europese rechten om het spel dat op basis van het boek en de TV-serie uit gaat komen te distribueren.

Het spel wordt een 3D adventure gebaseerd op de stripverhalen van Dorian Gray. Een zich steeds herhalende droom over eeuwigdurende jeugd en onsterfelijkheid, een vermoorde professor en een machine die de toekomst van de wereld kan veranderen vormen de ingrediënten.

Op Worthplaying is een trailer van het spel te vinden.

Enkele screenshots:


Nieuwe screens The Legend of Zelda (werktitel)

Er zijn drie nieuwe screenshots vrijgegeven van de nieuwe Zelda op de GameCube. Veel nieuws lijkt er niet onder de zon, aangezien de screenshots afkomstig lijken van de video die op de laatste E³ getoond is.


Het is nog niet bekend wanneer de game hier uitkomt, maar in Japan staat hij gepland voor "2005".

Diverse users maakten ons attent op deze screens door middel van de submit, waarvoor onze dank!

Dode bij schietpartij in Diemen

Icoon Binnenlands nieuwsBij een schietpartij in de buurt van een café in Diemen is afgelopen nacht een 41-jarige man om het leven gekomen. Het slachtoffer was een barman van het café, een woordenwisseling zou de reden zou zijn van de schietpartij.

De schietpartij vond plaats bij café Het Kruidenhof. Tijdens de ruzie in het café was naast de barman en de dader ook nog een schoonmaker aanwezig. Volgens de politie is de dader inmiddels aangehouden. Het gaat om een 43-jarige man. Hij kon na de schietpartij nog ontkomen, maar werd later alsnog door de politie worden ingerekend. Bij zijn arrestatie vond de politie een pistool in zijn broeksband.

Van Hooijdonk geblesseerd

Pierre van Hooijdonk zal voorlopig niet in actie kunnen komen voor zijn club Fenerbache.

De spits raakte vorige week geblesseerd tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd van Nederland tegen Andorra, en heeft nu last van zijn achillespees.

Hoelang van Hooijdonk is uitgeschakeld is nog niet bekend, de komende twee weken zal hij zeker niet kunnen voetballen, en de kans is groot dat hij pas na de winterstop weer op de Turkse voetbalvelden te zien is.

Nieuw drama voor Schalken

Sjeng Schalken is tegen het einde van het slechtste tennisseizoen uit zijn loopbaan opnieuw tegen een drama aangelopen. De Limburger moest in de eerste ronde van het challengertoernooi in Gorningen, dat voor hem als aanloop moest dienen voor een blanco start van 2005 in Australië, opgeven wegens een rugblessure.

Bij de stand 6-1 0-1 30-15 in de wedstrijd tegen de 20-jarige Tsjech Ivo Minar zei de Nederlander tegen scheidsrechter Jeroen Smeets dat hij er mee ophield, wegens een plotseling opkomende rugblessure. "Er zit een balk in mijn rug, ik kan niet meer verder. Ik barst van de pijn."

Het Challenger-toernooi in Groningen was voor Schalken een belangrijke test als voorbereiding op de Australian Open in Melbourne van januari. "Ik wilde het toernooi ook graag winnen", vertelde hij na de plotselinge afloop met een beteuterd gezicht.

Dit seizoen was voor Nederlands beste tennisser een van diepe dalen. Aan het begin van zijn tiende profjaar begon het lichaam van Schalken te protesteren tegen de inspanningen van de topsport. Hij raakte fysiek uit vorm en mentaal in de knoop, onwetend dat de ziekte van Pfeiffer zijn lijf zwaar had aangetast. Dat hij die ziekte had, bleek pas veel later, en tussendoor ontsnapte hij nog aan een zware hotelbrand in Rome, waar hij in de loop van het jaar nachtmerries van kreeg.

Nadat hij in augustus zelf zijn seizoen had afgebroken, raakte hij zes weken geen racket aan om zoveel mogelijk te slapen en tussendoor alleen een hapje te eten. Na de hervatting van de training speelde hij half oktober in Madrid een partij tegen de Oostenrijker Stefan Koubek (verlies 4-6 4-6). Een week tennis in Groningen moest de eerste grote stap voorwaarts worden.

Schalken denkt dat de kwaal binnen twee dagen weer voorbij is, omdat hij er ervaring mee heeft. "Maar daarmee ben ik niet terug in het toernooi" , aldus de Nederlander. Met de grootste moeite probeerde hij vooruit te blijven kijken. "Dit betekent niet dat ik de wedstrijden in de Australische zomer (Auckland, Adelaide en Melbourne) in januari moet afzeggen. Ik mis het wedstrijdritme van deze week. Mijn planning is wel behoorlijk geruïneerd. Half december speel ik in Sankt Anton, daar moet ik het dan maar mee doen."

Vrouw beroofd van foetus

De politie in Colombia heeft een vrouw aangehouden, omdat zij verdacht wordt van het stelen van een ongeboren kindje. Het zwangere slachtoffer Sol Angela Cartagena, zei tegen een radioverslaggever dat zij met haar 2-jarige dochtertje in de cafetaria van een ziekenhuis iets had gedronken, waarna zij ineens onwel werd.

Cartagena zei dat ze later wakker werd met haar dochtertje naast haar en dat zij tot haar grote schrik een ongewilde keizersnede had ondergaan. Na controle van een gynaecoloog, bevestigde deze dat er inderdaad een keizersnede op de vrouw was uitgevoerd. Tevens had de vrouw veel geluk gehad, doordat er snel medische hulp was.

Na tips vond de politie het kindje terug bij de gearresteerde vrouw. Ondanks dat het kindje uitdrogingsverschijnselen vertoonde, mankeerde het verder niets en verkeert het inmiddels in goede gezondheid.

'Harries' van Georgina zijn puur natuur

MrDeath en Mickeys hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Artsen in het Diagnotisch Centrum Amsterdam hebben het gisteren onomstotelijk vastgesteld: de borsten van Georgina Verbaan zijn niet kunstmatig vergroot. Een mammografie gaf uitsluitsel. De actrice toog naar het ziekenhuis om aan alle siliconenverhalen een einde te maken. De verhalen kwamen los na een geruchtmakende Playboy-reportage.

"Een mammografie geeft 100% zekerheid. Beter dan een normale röntgenfoto. Echt alles maar dan ook alles in een borst is daarmee zichtbaar. In de mijne zit niks onnatuurlijks. En dan hou ik er nu over op", liet de actrice de media weten. Verbaan vertelde na het verlaten van het ziekenhuis het nieuws direct aan een paar bouwvakkers, die haar lachend toevertrouwden er 's nachts niet van te slapen.

Dit weekend werd bekend dat de actrice minimaal anderhalve ton verdient met de naaktreportage. Hoe meer Playboys er worden verkocht, hoe sneller dat bedrag oploopt. Alle publiciteit komt Verbaan dus niet slecht uit. Desondanks laat ze weten genoeg te hebben van alle hectiek. "Hierna wil ik nooit meer over borsten praten. Ik ben dol op mijn Harries, maar zoveel aandacht als ze na de Playboy-reportage hebben gehad, slaat echt alles." Verbaan zal over een paar dagen met vakantie gaan om uit te kunnen rusten van alle drukte van de laatste weken.

Georgina Verbaan vertelt het nieuws aan een paar bouwvakkers
Bouwvakkers bekenden niet te kunnen slapen van de spanning

Frankrijk ook zonder Pierce in Fed Cup

Mary Pierce heeft zich teruggetrokken voor de finale van de Fed Cup. Eerder zei de kopvrouw van het Franse team, Amélie Mauresmo, af omdat ze last had van haar lies.

Vorig jaar won Frankrijf de Fed Cup,toen met Pierce en Mauresmo in de gelederen. Nu zullen ze worden vertegenwoordigd door Nathalie Dechy en Tatiana Golovin.

Woensdag begint de eindstrijd in Moskou, Frankrijk neemt het op tegen Spanje en gastland Rusland treft Oostenrijk.

Landis is bezorgd over Phonak

Na een voortreffelijk seizoen bij US Postal te hebben gehad, rijdt Floyd Landis volgend jaar voor Phonak. Nu de ProTour-licentie van die ploeg ter discussie staat, is het de vraag of dat de goede keus is geweest.

Floyd Landis zocht na een goed seizoen de kans bij een grote ploeg om als kopman te kunnen gaan rijden. Phonak bood hem die optie en ook nog eens een riant salaris. Nu Phonak vanwege de dopingverhalen misschien uit de ProTour wordt geweerd, is het goed mogelijk dat het team volgend jaar flink wat grote wedstrijden moet missen.

Daar is uiteraard Landis toch wel enigszins bezorgd over: "Ik ben een beetje bezorgd over alles wat er gaande is, maar ik heb zoiets al eerder meegemaakt (met het Mercuryteam in 2001, red.). Ik ben hoopvol dat het deze keer goed uitpakt." Toch zijn er wel geruchten dat Landis, als Phonak geen licentie krijgt, nog een andere ploeg zal zoeken.

Resultaten van een avondje Halo 2

Gisteravond was het eindelijk zover, de crew tegen de users in online Halo 2. Na wat opstartproblemen ging het redelijk. Er werden diverse variaties uitgeprobeerd waarbij de Juggernaut varianten wel erg saai bleken te zijn.

Hier enige indrukken:


De crew ge-owned


De users ge-owned

Wil je alle resultaten zien, dan heb je een Microsoft Passport nodig. Hier zijn de overviews:

linkje1, linkje2, linkje3, linkje4, linkje5, linkje6, linkje7, linkje8, linkje9, linkje10, linkje11, linkje12, linkje13, linkje14, linkje15, linkje16, linkje17, linkje18, linkje19, linkje20.

Voor herhaling vatbaar?

BAR wil Davidson behouden

Hoewel de vorige teambaas David Richards aan Anthony Davidson toestemming gaf aan Anthony Davidson om bij Williams te testen, om daar een racestoeltje te bemachtigen, wordt die toestemming misschien toch weer ingetrokken.

Nu Honda een groter belang heeft in het team, wordt al weer meer over de toekomst nagedacht. In Davidson ziet het team een goede optie om in 2006 een promotie te maken naar racecoureur van het team in plaats van testcoureur. Maar dan moet BAR dus wel voorkomen dat hij nu naar Williams vertrekt.

Rusland tikt Nederland op vingers

Icoon politiek buitenland nieuwsDe Russische minister Lavrov (Buitenlandse Zaken) wil opheldering van zijn Nederlandse collega Bot over de etnische en religieuze spanningen sinds de moord op Theo van Gogh. De Rus heeft hierover een brief gestuurd. De stap wordt gezien als een plaagstootje, nadat EU-voorzitter Nederland kritisch was over de rol van de Russische regering in het gijzeldrama in Beslan.

Over de bloederige afloop van de gijzeling zei Bot destijds of de Russen de juiste beslissing hebben genomen of niet'. Hij wilde weten hoe de besluitvorming was verlopen. De Russen waren furieus, omdat ze dachten dat Bot om 'opheldering' vroeg. Tijdens een ontmoeting in Den Haag onlangs was de sfeer tussen Bot en Lavrov overigens weer opperbest.

De Nederlandse regering ziet de brief aan Bot als een ironisch koekje van eigen deeg. Rusland wordt door de EU regelmatig op de vingers getikt vanwege etnische en nationalistische spanningen. Overigens ontmoeten de Nederlandse premier Balkenende en de Russische president Poetin elkaar morgen in Den Haag voor de EU-Rusland-top. Verwacht wordt dat deze ontmoeting niet geheel gladjes zal verlopen, vanwege de spanningen in Oekraïne.

Babel genoot ondanks nederlaag

Ondanks de 1-0 nederlaag van Ajax tegen Juventus van gisteren, heeft Ryan Babel toch van zijn Europese debuut genoten. Hij zei na de wedstrijd: "Jammer van het resultaat, maar ik heb zeker genoten."

Voor Ryan Babel was het zeker niet het makkelijkste debuut. Hij stond tegen twee topverdedigers die meer dan genoeg ervaring hebben in het afstoppen van topspitsen en merkte ook dat de aanvoer en aansluiting bij Ajax nog altijd niet goed is. Toch kreeg hij nog twee kansjes. Voor zichzelf was hij daarom kritisch: "Twee kansen, eentje had ik er moeten maken."

Koeman had hem maandagavond vertelt dat hij in de basis zou staan: "Ik heb me vanaf dat moment rustig voorbereid op de wedstrijd en goed geslapen. Het was wennen, dit is topvoetbal. De eerste helft stond ik bovendien op een eiland."

Smolarek mag weg bij Feyenoord

Ebi Smolarek mag in de winterstop vertrekken bij Feyenoord. De aanvaller vertelde: "Ik weet dat ik weg mag. Ik ga nu rustig afwachten wat komen gaat."

Hoewel Gullit aangaf de hele selectie compleet te willen houden, blijft het erop lijken dat er in de winterstop spelers bij Feyenoord zullen gaan vertrekken. Ebi Smolarek heeft te horen gekregen dat hij niet meer in de plannen van de Rotterdamse club voorkomt.

Dat was voor hem geen onverwachte mededeling: "Het was natuurlijk een teken dat ik geregeld naar de tribune werd verwezen en niet tot de wedstrijdselectie behoorde. Ik speel mijn wedstrijdjes bij de beloften, daar kan ik nog wat ritme opdoen. Maar we moeten hier ook niet al te dramatisch over doen. Ik zal dit gewoon moeten accepteren."

Hij weet nog niet echt waar zijn toekomst nu zal liggen: "Daar heb ik nog niet over nagedacht. In de winterstop ga ik alles eens rustig op een rijtje zetten. Eerder neem ik geen beslissing. Maar ik kan ook niks zeggen, want op dit moment speelt er niets. Dus geen idee of ik in Nederland blijf of niet. Ik voel me in ieder geval nergens te groot voor."

FOK!-tv: Giel Beelen en Guido Weijers

FOK!-tv heeft vandaag een VARA!-special voor jou, en dat zijn twee programma's in één! We hebben opnames van het bezoek dat FOK! een tijdje terug bracht aan de 3FM Studio's bij Giel Beelen. Je ziet een korte impressie van het gesprek dat Giel had met SunChaser over 5 Jaar FOK! Het bezoek kun je ook nog steeds nalezen op de FP!

Verder hebben wij een interview met Guido Weijers, de leukste en snelste cabaretier van dit moment. Hij is nog relatief onbekend, maar na vandaag kent iedereen hem natuurlijk. Deze Brabander komt overigens zaterdag bij de VARA! op televisie met zijn show 'Oxymoron'. Op de Frontpage kun je een review van zijn show lezen!

Kijk nu naar FOK!-tv en klik op een van de onderstaande streams. Het kan druk zijn op bepaalde momenten, heb dan even geduld. En probeer als het niet lukt het later nog een keer! De stream blijft online. Geen download vandaag. Mocht je een mirror willen maken, dan kun je mailen met sunchaser@fok.nl.

FOK!-tv met Giel Beelen en Guido Weijers - stream groot
FOK!-tv met Giel Beelen en Guido Weijers - stream middel
FOK!-tv met Giel Beelen en Guido Weijers - stream klein

SunGiel
FOK!-tv op bezoek bij Giel Beelen.

Man krijgt boete voor complimenterend sms-je

In het noord-Italiaanse Padua is een man veroordeeld tot een boete van driehonderd euro. Hij werd schuldig bevonden aan het lastig vallen van een vrouwelijke bankbediende via een sms-bericht.

"Sinds jij voor mijn ogen verscheen kan ik niets anders doen dan aan je denken" (maar dan in het Italiaans), zo had de man de klerk gesmst tijdens haar lunchpauze. De vrouw pikte het niet en ging met het bericht naar de politie. Ze kreeg haar zin: de jury in de zaak was van mening dat de man haar ongevraagd had gecomplimenteerd.

De Italianen staan bekend om hun liefde voor mobiele telefoons. Vorig jaar verstuurden ze zo'n 27 miljard sms-berichten naar elkaar, hetgeen een hoger aantal is dan in enkel ander Europees land. Onlangs nog veroorzaakte de Italiaanse regering opschudding door voor te stellen belasting te gaan heffen op sms-berichten.

Bejaarde vrouw wil met boksbeugels op reis

darkmania had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 74-jarige vrouw heeft dinsdag op het vliegveld van het Duitse Düsseldorf geprobeerd enkele boksbeugels mee te smokkelen. De metalen beugels zaten in een verborgen deel van haar handtas.

Eerst vertelde de vrouw dat ze enkel "zware juwelen" bij zich had, maar dit hield ze uiteraard niet lang vol. De gepensioneerde vrouw meende dat ze de boksbeugels nodig had om zichzelf te beschermen op haar vakantie in zuid-oost Azië.

FlatOut

Flatout is een relatief onbekend spel dat ontwikkeld werd door een relatief onbekende developer: Bugbear. Het spel is een beetje ondergesneeuwd door de meer gehypte games zoals Halo 2, GTA:SA en Half-Life 2. Toch beloofde deze titel een hele leuke racegame te worden, vooral doordat je je auto helemaal total-loss kan rijden. Ook de omgeving moet er aan geloven, zo goed als alles zou kapot moeten kunnen. FOK! heeft de PS2 versie getest. Lees verder of het de moeite waard is of dat je er maar beter overheen kan rijden met je eigen auto.

Place your bets! Deel 2

Het eerder gemelde bericht over de Kersthit van 2004 klopt niet meer. ELSPA en Ladbrokes hebben deze week nieuwe kansen toegekend aan verschillende games. Nieuw in de lijst is "The Incredibles", de game van de nieuwste Pixar-film.

De nieuwe kansen zijn als volgt:

7/4 - GTA: San Andreas
3/1 - Need For Speed: Underground 2
5/1 - Call of Duty: Finest Hour
5/1 - GoldenEye: Rogue Agent
6/1 - Half Life 2
7/1 - Halo 2
8/1 - The Incredibles
25/1 - Prince of Persia: The Warrior Within
25/1 - SingStar: Party
25/1 - The Getaway: Black Monday

"[...]
It's definitely heating up out there. Successful movie releases always have a positive impact on video games sales and Pixar titles have performed amazing well in the past. However, it's still anyone's game at this stage.
[...]"


Aldus Roger Bennett, algemeen directeur van de ELSPA.

Uitslag Walk of Game 2004

In Hollywood ligt de welbekende Walk of Fame, de straat met roze sterren waarop de naam van een grote artiest uit de Amerikaanse entertainment geschiedenis staat. Hier staan echter geen game-helden bij.

Daarom is er nu de Walk of Game waarvan de eerste zes entrees bekend gemaakt zijn. In de categorie "Lifetime Achievement" kunnen game-developers en designers een plekje winnen. In de categorie "Games / Characters" krijgen de (helden uit de) games een eervolle vermelding.

Voor 2004 zijn de winnaars als volgt:

Lifetime Achievement:

Nolan Bushnell (Pong)
Shigeru Miyamoto (Mario, Zelda)

Games/Characters:

Halo (Xbox)
Link (Nintendo)
Mario (Nintendo)
Sonic (Sega)


Hier komen ze uiteindelijk te liggen

De Walk of Game ligt in het Metreon gebouw in San Fransisco, meer info vind je op de Walk of Game site.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
special
Random Pics van de Dag #952
©FOK.nl e.a.