Lifestyle: Gadget Special

Ergens moet zich wel de meest gemene spellenuitvinder ter wereld bevinden. Op een dag kreeg deze het zieke idee om Lightning Reaction te maken. Waar je bij de meeste spellen pijnlijk verliest, heb je bij dit spel echt pijn als je verliest. Het spel was al eens te zien bij Kopspijkers en afgelopen weekend liet DJ Ferry Corsten zich op TMF pijnigen door het apparaat.



Hoe werkt het?
Het starten van het spel is makkelijk, je geeft aan met hoeveel spelers (2 tot 4) je wilt spelen. Iedere speler neemt een van de vier joysticks in z’n hand, op iedere stick zit een rode knop. Er zijn maar twee regels, je mag de knop niet te vroeg en niet te laat indrukken. Om het spel te starten druk je op de grote knop op het basisstation. De knop wordt rood en een zenuwslopend Weekend Millionairs-achtig muziekje begint. Iedereen zit vanaf dat moment geobsedeerd naar de grote roodknipperende knop te kijken. Elk moment daarna kan namelijk de knop groen worden en dan stopt de muziek. Iedere speler moet dan zo snel mogelijk op de knop van zijn stick drukken. Ben je de laatste die drukt dan krijg je een onherroepelijke stroomstoot. Het moment dat iedereen moet drukken wordt door het basisstation bepaald, niemand weet dus van te voren wanneer het druk-moment komt.

Conclusie
Ik kan je zeggen, die stroomstoot is echt geen lekker gevoel. Toch krijg je er op de één of andere manier geen genoeg van. Het is een leuk spelletje voor als je een paar drankjes op hebt met een groepje vrienden. Het zorgt namelijk voor veel hilariteit. De prijs van 34,95 euro is naar mijn mening ietwat aan de hoge kant, maar daarvoor heb je wel een spannend en origineel spel in handen. Het ligt er aan hoe sadistisch je bent of je dat er voor over hebt.

Lightning Reaction is te koop bij onder andere The Gadget Company