E3 2004

PSP
In Los Angeles is tijdens een conferentie van Sony de langverwachte PlayStation Portable aan het publiek getoond. De PSP moet de strijd aangaan met de GameBoy van Nintendo die al sinds de release marktleider is op handheld gaming gebied. De PSP krijgt, naast de game functie, ook mogelijkheden tot het bekijken van films en het luisteren van MP3's.

De data in de PSP zal staan op kleine UMD (Universal Media Disc) schijfjes welke zo'n 1.8GB aan data kunnen bevatten. Volgens Sony kan de PSP graphics aan die dezelfde kwaliteit hebben als de PlayStation 2.

Hieronder enkele foto's.







Technische specificaties

  • Afmetingen: 170 mm x 74 mm x 23 mm

  • Gewicht: 260 gram

  • Display: TFT-LCD 16:9 breedbeeld met meer dan 16 miljoen kleuren op een resolutie van 480 x 272 pixels

  • Ingebouwd: Stereoluidsprekers, hoofdtelefoon en microfoonaansluiting

  • Besturing: Vier knoppen (X, vierkant, driehoek en cirkel), L1- en R1-schoudertoetsen, linker analoge joystick

  • Aansluitingen: USB (2.0 nog onbevestigd), 802.11b draadloos LAN (Wi-Fi) en Memory Stick PRO Duo

  • Opslag: Naast de USB en Memory Stick is het voornaamste opslagmedium van PSP de Universal Media Disc (UMD), die speciaal voor dit nieuwe systeem is ontwikkeld


  • Qua games hoeft de PSP zich ook niet druk te maken. Sony heeft een voorlopige lijst vrij gegeven met spellen die beschikbaar zullen komen op de PSP. De lijst bestaat uit Metal Gear Solid, Gran Turismo, Tony Hawk's Skateboarding / THUG, WipEout, MediEvil, Ridge Racer, Spider-Man, Ape Escape, Everybody's Golf / Hot Shots Golf, Death Jr., Twisted Metal, Dynasty Warriors, Darkstalkers
    Puyo Pop Fever, Frogger, Formula One, Syphon Filter, This is Football. Ook heeft Sony bekend gemaakt dat enkele top-ontwikkelstudio's druk bezig zijn met het ontwikkelen met spellen voor de PSP waaronder Capcom, Square Enix, Konami, EA, Namco, Sega, Activision, Atari, LucasArts, THQ, Rockstar en Codemasters.


    Eye Toy
    Sinds de lancering van deze gadget voor je PS2 wachten de eigenaren vol smart op nieuwe games. Tijdens de E3 zijn er wat games aan het publiek getoond en als we het mogen geloven met veel succes.

    Anti-Grav – Harmonix, de makers van Frequency, Amplitude hebben het spel Anti-Grav gemaakt. Dit spel is tot tegenstelling van de bekende eye-toy spellen niet met jezelf in beeld. Je ziet een karakter op een hoverboard en met je hoofd naar links en rechts te bewegen zul je sturen. We gaan onze nekspieren nu dus trainen.

    Sega Superstars – scheen nog niet helemaal klaar te zijn maar dit word een concept zoals je al gewend was bij de vorige games, een spel vol met mini-games. Het leek een beetje zoals we gewend zijn van Sonic op de megadrive, maar het is nog allemaal even afwachten.

    Voor de rest waren er nog wat leuke dingetjes voor de Eye-toy te zien op de E3. Het lijkt er dus op dat we voorlopig nog niet van deze gadget af zijn.

    The Games
    Zoals bekend worden er op de E3 ook bergen games aan de wereld getoond. Ik zal niet op iedere game in gaan maar een paar screens laten zien voor games waar ik persoonlijk met smart op wacht samen met vele gamers met mij.

    Burnout 3









    Final Fantasy XI









    Fight Club








    Gran Turismo 4








    GTA: San Andreas








    Tekst: Fathom