FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 18 mei 2004

Amerika in de ban van 'nipple-gate 2'

Wederom is er in de Verenigde Staten grote ophef ontstaan over borsten die in beeld zijn verschenen. Was de vorige keer Janet Jackson de boosdoener, ditmaal is het de voorgevel van de dochter van de Amerikaanse presidentskandidaat John Kerry die voor consternatie zorgt. Het zou gaan om een doorzichtige zwarte jurk, waarmee Alexandra Kerry ten tonele kwam tijdens het filmfestival in Cannes. De media spreken van een grote schande.

Vandaag waren in diverse media gecensureerde foto's van de jurk te zien. Duidelijk is dat Alexandra geen beha draagt. Ofschoon The Washington Post toegeeft dat aan de Franse Rivièra het niet ongebruikelijk is om zonder beha te verschijnen, hebben andere media er geen goed woord voor over.

"Kan iemand een beha voor haar kopen?", aldus een conservatieve radiopresentatrice. Veel kranten toonden enkel het gezicht van de regisseuse/actrice. Anderen betichtten haar van het imiteren van Janet Jackson. Die ontblootte haar borst tijdens de pauzevoorstelling van de Super Bowl.

Janet Jackson
Nipple-gate 1
Alexandra Kerry
Nipple-gate 2

Nieuwe pitstraat in Monaco

Het circuit van Monaco beschikt dit jaar over een nieuwe pitstraat. Hierdoor zullen de teams meer plaats hebben om hun wagens te stallen en hun werk uit te voeren.

Ieder team zal dit jaar over zijn eigen garages beschikken. Dit is een hele verbetering ten opzichte van de kleine werkplekken waar men het tot nu toe altijd mee heeft moeten doen. Het zal betekenen dat de teams hun auto's in de pitstraat kunnen neerzetten in plaats van in de paddock of in een nabij gelegen ondergrondse parkeergarage. De nieuwe pitstraat zal meer richting de haven uitkomen in plaats van rechtstreeks op de straat zoals vroeger het geval was.

Brit opgepakt wegens nepfoto's martelingen

De Britse politie heeft vandaag een militair gearresteerd. Het ministerie van Defensie verdenkt hem van het maken van nepfoto's van Irakezen die mishandeld worden door Britse soldaten.

Deze foto's werden gepubliceerd in het boulevardblad The Daily Mirror, maar al snel rezen er twijfels over de echtheid van de foto's. Zo waren bijvoorbeeld de wapens en trucks op de foto's helemaal niet aanwezig in Irak en hadden de personen op de foto's andere hoofddeksels op dan de militairen in Irak. Toen bleek dat de foto's nep waren werd de hoofdredacteur van The Daily Mirror ontslagen.


Eén van de beruchte foto's

Superstart bedreiging voor Schumi?

In Barcelona maakte Jarno Trulli in zijn Renault een superstart en wist zo de leiding, die in handen was van Michael Schumacher , over te nemen. In Monte Carlo zou zo'n superstart roet in het eten van Ferrari kunnen gooien omdat het in Monaco bijna onmogelijk is in te halen.

Ross Brawn maakt zich zorgen over de verschillende superstart's die Renault heeft gemaakt en vooral over die in Barcelona.

Toch maakt deze superstart van Trulli geen indruk op M. Schumacher. "Ferrari start even snel als alle andere teams. Trulli heeft verteld hoe hij deze start maakte. Hij vertelde dat hij gas gaf en hoopte dat precies op dat moment de lichten uit zouden gaan. Ik denk niet dat we deze tactiek zouden moeten overnemen", aldus M. Schumacher.

Volgens M.Schumacher is op pole staan in Monaco zeker belangrijk maar is het mogelijk om te winnen ook al sta je wat verder naar achteren. Een superstart van Renault is dus geen echte bedreiging voor M. Schumacher.

Henin toch naar Parijs

Justine Hénin zal dan toch haar titel komen verdedigen op het grandslam-toernooi van Roland-Garros. Begin april liep de Belgische nummer 1 van de wereld een virale infectie op, waardoor ze niet meer aan spelen toe kwam.

Justine Hénin is al twee weken opnieuw aan het trainen en alles verloopt dus vlot. Ze is opgelucht maar toch voorzichtig: "Ik ben nog niet 100%. Fysiek en mentaal ben ik in orde maar ik mis nog matchritme. Ik heb een goed gevoel nu ik naar mijn favoriet toernooi kan. Ik draag Parijs echt in mijn hart. Ik ben echter niet de topfavoriet."

Op Amelia Island speelde Hénin begin april haar laatste wedstrijd tegen de Française Amélie Mauresmo. sindsdien bleef ze ziek thuis met een virale infectie, cytomegalie om precies te zijn, waar ze nu dus van genezen is. Haar Vlaamse concurrent Kim Clijsters moet wel thuis blijven, met een polsblessure.

Arnesen tekent bij The Spurs

Frank Arnesen wordt de nieuwe technisch directeur van Tottenham Hotspur. Hij tekent een contract voor drie jaar.

Eerder meldden wij dat Frank Arnesen een aanbieding had ontvangen van Tottenham Hotspur om daar technisch directeur te worden, dit is nu officieel.
Arnesen gaat zich bij de Engelse club vooral bezighouden met de scouting, de jeugdopleiding en het transferbeleid.

"Ik ben ontzettend blij dat ik mijn werkzaamheden kan vervolgen in de beste competitie van de wereld. Ik verheug me er enorm op om bij deze aansprekende club zo’n mooie functie te gaan vervullen. Normaal is in Engeland de trainer verantwoordelijk voor al mijn werk. Bij Tottenham wilden ze dat doorbreken, ze gaan op de 'Dutch way'."

Arsenen heeft 19 jaar verschillende functies bij PSV bekleed. Hij besloot hier onlangs mee te stoppen door de verandering van de beleidsstructuur binnen PSV.

E3 2004

Afgelopen dinsdag was het dan zover. Gamefreaks uit alle uithoeken van de wereld kwamen bij elkaar in Los Angeles voor de start van de jaarlijkse Electronic Entertainment Expo, beter bekend als de E3. Dit driedaagse evenement, wel meer dan eens genoemd als de grootste game beurs van de wereld, is voor elk uitgever dé kans om zijn of haar producten aan de man te brengen. Dit jaar viert de E3 zijn tiende verjaardag, en zal het net zoals altijd garant staan voor de beste en spannendste scoops. Reden te meer om er ook deze keer weer uitgebreid verslag van te doen, en zo alle nieuwe ins en outs van de gamewereld bloot te leggen. En zeg nou zelf, FOK! zou FOK! natuurlijk niet zijn als we deze taak niet even op onze door de vakantie vers bruin gekleurde schouders zouden nemen!

E3 Los Angeles


'Maar', zul je denken, wat heeft die beurs, helemaal aan de andere kant van de wereld, nou te beteken voor de gamer van Hollandse bodem? Daar kunnen we een kort en bondig antwoord op geven: veel. Ieder jaar is er voor elk weer wat wils, en zeker de 'portable gamer' zal dit jaar niet teleurgesteld zijn. Al van te voren werd voorspeld dat dit hét jaar zou worden van de zogenaamde 'handheld'. Zo zouden Sony en Nintendo op dit gebied hun nieuwste pareltjes showen, wat alleen in Nintendo’s geval al voor de gebruikelijke opwinding zorgt. Hoe heeft ‘nieuwkomer’ Sony het afgebracht in de ring, samen met de fabrikant van de inmiddels vertrouwde en gevestigde Gameboy? Wat voor een verrassingen had Microsoft dit jaar in petto voor zijn Xbox-achterban? Lees het in FOK!’s E3 special...!

E3 Floor


Tekst: Yosh

Interesse Samsung in sponsoring F1-Team

Samsung, de Zuid-Koreaanse elektronicagigant, zit eraan te denken om een Formule 1 team te sponsoren. Zij zijn bereid om 150 miljoen dollar te investeren over een periode van drie jaar.

Echter Samsung wil niet in verband worden gebracht met tabaksreclame. Maar met de geldsom die het concern te bieden heeft, zou het wellicht wel zo kunnen zijn dat sommige teams een niet gerelateerde tabaks sponsor zouden prefereren.

Een aantal teams zijn al in onderhandeling met Samsung. Het bedrijf wil een team sponsoren dat niet verbonden is aan een concurrent, zoals Toyota aan Panasonic. Williams, McLaren, BAR en Renault lijken op het lijstje vooraan te staan.

Met de sponsoring wil Samsung bereiken dat het concern meer mobiele telefoons gaat verkopen.

Renault heeft nieuwe achtervleugel

Renault heeft voor komend weekeinde een speciaal geprepareerde achtervleugel ter beschikking hebben om over meer neerwaartse druk te creëren in Monaco.

We zullen gebruik maken van een achtervleugel die ons een maximale hoeveelheid neerwaartse druk kan geven. Bovendien hebben we nieuwe bardge-boards, die ons hierbij zullen helpen, aldus technisch directeur Bob Bell. Het valt trouwens op dat de achtervleugel veel overeenkomsten toont met de vleugel waarmee Ferrari rijdt.

Krijgen we dan eindelijk een regenrace?

De lokale weermannen in Monte Carlo zijn er van overtuigd dat het komende zondagmiddag zal gaan regenen in het prinsdom. Ook zaterdagmiddag is de kans groot dat de regenbanden onder de auto's gemonteerd zullen moeten gaan worden.

Vooralsnog is het nog lekker weer in het zuiden van Frankrijk, maar net zoals hier lijkt ook daar het eind van de week niet veel goeds te gaan brengen. Donderdag zal, zoals het er nu naar uitziet, nog op een droge baan kunnen worden afgewerkt. Regen in de rest van het weekend lijkt echter onafwendbaar. De temperatuur zal gedurende het hele weekend rond de 20 graden schommelen.

Nieuwe feiten over mishandelingen gevangenen Irak bekend

Uit de getuigenverklaringen van een geheime hoorzitting van een militair tribunaal zijn nieuwe feiten aan het licht gekomen omtrent de mishandelingen in de Abu Graibh-gevangenis in Bagdad. De Los Angeles Times wist de hand op de verklaringen te leggen. Daaruit blijkt dat de dode Irakees is gestorven tijdens zijn verhoringen.

Bij de dode stamoudste, die overal ter wereld het nieuws haalde, doordat zijn lichaam in ijs was verpakt, was al bij binnenkomst een lege zandzak om het hoofd gebonden. Van hogerhand werden de bewakers orders opgedragen om hem direct naar een doucheruimte te brengen voor intensief verhoor. Een uur later zakte hij ineen en stierf. Bij het verwijderen van de lege zandzak van zijn hoofd bleek de man ernstige hoofdwonden te hebben, die niet waren behandeld.


De stamoudste, ingepakt in ijs, stierf tijdens zijn verhoor


De bewakers, die de gevangene naar de doucheruimte brachten, zeiden niet te weten dat de man ernstig gewond was. Volgens hen luidde het bevel de zak om het hoofd te laten zitten en hem zo snel mogelijk naar de aangewezen plaats te brengen.

Al langere tijd doen er geruchten de ronde dat er in de gevangenissen sprake zou zijn van het moorden en verkrachten van Iraakse gevangenen. Het hele schandaal heeft de Amerikaanse regering in ernstige verlegenheid gebracht.

Meer schokkende foto's in omloop
Onlangs werd bekend dat er nog veel schokkendere foto's van mishandelingen in omloop zijn. Op de nieuwe beelden waren onder meer Amerikaanse soldaten te zien die, ogenschijnlijk met wederzijds goedvinden, seksuele handelingen verrichten met gevangenen. Ook zijn er afbeeldingen van Iraakse vrouwen die op commando hun borsten laten zien. Het gaat om in totaal 1.800 foto's.

Senator Ron Wyden zei na het zien van het materiaal: "Ik had verwacht dat deze beelden slecht zouden zijn voor je maag, maar ze waren veel erger dan het ergste waar ik me op had voorbereid. Neem het ergste gepubliceerde geval en vermenigvuldig dat maar een paar keer."

Eerste militair voor de krijgsraad
Morgen zal de eerste soldaat voor de krijgsraad moeten verschijnen. Het gaat om de 21-jarige Lynndie England, die al een tijd vastzit in de VS. England heeft volgens de aanklacht samengewerkt met collega-soldaat Charles Graner, van wie zij vier maanden zwanger is. Graner staat op één van de foto's lachend bij een stapel naakte gevangenen. Hij zal waarschijnlijk ook voor de krijgsraad moeten verschijnen.


Lynndie en Charles bij naakte gevangenen

Brawn: "Button leert van Schumacher"

Volgens Ross Brawn leert Jenson Button veel van het hoge niveau dat Michael Schumacher laat zien op de baan. Doordat Button vaak achter Schumacher zit en hij zich met hem wil meten krijgen de prestaties van Button een enorme stimulans.

Brawn zei: "Ik denk dat jongens als Jenson naar Michael kijken en hem proberen te evenaren." Jackie Stewart, voormalig Formule 1 teambaas en een oud-winnaar van de Grand Prix van Monaco, denkt dat Button goede kans maakt om Monte Carlo op zijn naam te schrijven. Stewart: "Monaco is de moeilijkste race om te winnen. Je moet voorzichting met de wagen omspringen. Als Jenson alles goed voor elkaar heeft komend weekend, moet hij kunnen winnen."

Wie wordt de meest sexy vrouw van NL?

For Him Magazine (FHM) zal op dinsdag 25 mei aanstaande wederom de Meest Sexy Vrouw van Nederland uitverkiezen. De verkiezing vond al een aantal malen plaats, zo won Georgina Verbaan in 2001, in 2002 ging de titel naar Katja Schuurman en vorig jaar mocht Sylvie Meis zich de meest sexy vrouw van Nederland noemen. Dit jaar zijn er zo'n 60.000 stemmen uitgebracht.

Tijdens de uitreiking, die op 25 mei a.s. plaatsvindt in The Powerzone in Amsterdam, zullen vijf titels worden verdeeld:

 • FHM's Buurmeisje van het Jaar

 • Sp!ts Award voor het Mooiste Jonge Talent

 • FHM's Cover van het Jaar

 • Meest Sexy Vrouw van Nederland

 • Meest Sexy Vrouw ter Wereld


 • In maart werd al overigens al bekend dat Britney Spears werd verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld. Hieronder een overzicht van de overige categorieën en de genomineerden:

  Meest Sexy Vrouw van Nederland
  Naam
  Bijzonderheden
  Cover FHM 1 / 2-2004
  Cover FHM 10-2003
  Cover FHM 11-2003
  Cover FHM 10-2002
  Winnares Sp!ts Award voor Mooiste Jonge Talent 2003
  Cover FHM 7 / 8-2003
  Winnares 2003 en cover FHM 3-2004
  Winnares 2002 en cover FHM 3-2001
  Winnares 2001 en cover FHM 3-2004
  Sp!ts Award voor het Mooiste Nieuwe Talent
  Naam
  Bijzonderheden
  Jong Zuid, Costa en Veronica Vibes
  Goede Tijden, Slechte Tijden
  Onderweg naar Morgen / Kees & Co
  Finaliste Idols 2004
  Hanna Verboom
  Jong Zuid, publieksprijs Elite Model of the Year 2003 en hoofdrol in SnowFever
  FHM Cover van het Jaar
  Naam
  Bijzonderheden
  FHM 5-2003
  Angela Kluivert
  FHM 6-2003
  FHM 7 / 8-2003
  FHM 10-2003
  FHM 11-2003
  FHM 1 / 2-2004
  FHM 3-2004
  FHM 3-2004
  FHM Buurmeisje van het Jaar
  Naam
  Bijzonderheden
  Cindy Bell
  Eindhoven
  Maartje Bongarts
  Nuth
  Kimberley van Dijk
  Vlaardingen
  Esther van Leeuwen
  Amsterdam
  Daisy van Lith
  Rijswijk
  Nicole vd Meulen
  Zwaanshoek
  Lilian Michaelsson
  Apeldoorn
  Nianga Niang
  Eindhoven
  Monique de Waal
  Bladel
  Rinske Zijsling
  Gelderswoude

  FOK! zal op 25 mei aanwezig zijn om in woord en beeld verslag te doen van de uitreiking. FOK! Radio collega Nolius zal ook aanwezig zijn en een aantal dames voor de microfoon halen.

  Natuurlijk kun je het uitgebreid over al deze dames hebben in ons Babes & Hunks: Celebs @ FOK! forum. De meeste dames hebben zelfs al hun eigen topic! Die linkjes vind je in de tabel terug.

  Ecclestone houdt Ferrari in de F1

  F1-baas Bernie Ecclestone zou Ferrari overtuigd hebben om af te zien van deelname aan het rivaliserende GPWC kampioenschap. Ook een eventuele stop zou niet langer door Ferrari worden overwogen.

  Ecclestone en Ferrari zouden een nieuw contract hebben gesloten waarin verschillende commercieële zaken worden geregeld. DIt zou betekenen dat Ferrari nu al zeker is van een groter aandeel in de opbrengsten die de Formule 1 genereerd. Als tegenprestatie stopt Ferrari met de samenwerking met GPWC.

  Voorlopige EK-selectie Italïe

  Bondscoach Giovanni Trapattoni heeft zijn voorlopige selectie voor het komende EK in Portugal bekend gemaakt.

  Het Italiaanse volk zou graag Roberto Baggio nog één keer in het blauw willen zien schitteren, maar hij is niet geselecteerd.

  De selectie:

  Doel:
  Gianluigi Buffon (Juventus), Angelo Peruzzi (Lazio Roma), Francesco Toldo (Internazionale)

  Verdediging:
  Fabio Cannavaro (Internazionale), Giuseppe Favalli (Lazio Roma), Matteo Ferrari (Parma), Marco Materazzi (Internazionale), Alessandro Nesta (AC Milan), Massimo Oddo (Lazio Roma), Christian Panucci (AS Roma), Gianluca Zambrotta (Juventus)

  Middenveld:
  Mauro Camoranesi (Juventus), Stefano Fiore (Lazio Roma), Gennaro Gattuso (AC Milan), Simone Perrotta (Chievo), Andrea Pirlo (AC Milan), Christiano Zanetti (Internazionale)

  Aanval:
  Antonio Cassano (AS Roma), Bernardo Corradi (Lazio Roma), Alessandro Del Piero (Juventus), Marco Di Vaio (Juventus), Francesco Totti (AS Roma), Christian Vieri (Internazionale)

  RTL 4 vergadert over Martijn Krabbé

  De directie van RTL 4 komt morgenvroeg speciaal bij elkaar om over Martijn Krabbé te praten. De presentator tekende een contract bij radiostation Noordzee FM om daar het middagprogramma te gaan maken. De volgende ochtend liet directeur Fons van Westerloo van RTL al weten daar niet blij mee te zijn.

  Volgens een woordvoerder van RTL 4 staat Krabbé er niet goed voor. "Fons van Westerloo blijft bij zijn standpunt dat volledige inzet voor televisie bij RTL 4 niet samengaat met het maken van een dagelijks radioprogramma. En dat dat ook nog bij een concurrent gebeurt, maakt het er niet beter op. Een definitief besluit zal waarschijnlijk op korte termijn worden genomen."

  Omstreden moslimleider stelt bezoek uit

  De door de Arabisch Europese Liga (AEL) uitgenodigde Pakistaanse moslimleider Qazi Hussain Ahmed zal zijn bezoek aan Nederland en België voorlopig uitstellen. Volgens hem gebeurt dit noodgedwongen, omdat hem door het ministerie van Justitie op grond van de openbare orde en nationale veiligheid in Nederland de toegang geweigerd wordt, zodra hij zich bij de douane meldt.

  De AEL bevestigt dit. Zo zegt bestuurslid N. Elmaslouhi: "Hij mag het land niet in, dus op korte termijn gaat zijn komst in ieder geval niet door.". Oorspronkelijk was het de bedoeling dat morgen het omstreden bezoek zou beginnen.

  Momenteel is de AEL drukdoende te bekijken wat de mogelijkheden zijn om juridische stappen te nemen tegen de Nederlandse autoriteiten. Via deze procedure hoopt de organisatie de komst van de Pakistaanse politicus alsnog mogelijk te maken. "We zijn van mening dat dit besluit ondemocratisch en ongegrond is", aldus de AEL, die meldt dat Ahmed twee jaar geleden ook al eens een bezoek bracht aan Nederland.

  Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) vroeg eerder al aan Minister Remkes van Binnenlandse Zaken om Ahmed de toegang te weigeren. Volgens directeur R. Naftaniël vormt de leider een risico voor de staatsveiligheid wegens zijn opruiende teksten tegen niet-moslims. Eerder liet ook de hindoegemeenschap in ons land weten dat de geestelijk leider wat haar betreft niet welkom is, omdat hij aan zou zetten tot haat.

  De AEL zegt het beledigend te vinden dat de Pakistaan wordt omschreven als terrorist en extremist. De Nederlandse autoriteiten zouden zijn gezwicht voor de "zionistische lobby. De weigering van Nederland om dhr. Ahmad toegang te verlenen, ondanks het feit dat hij over een diplomatiek paspoort beschikt, is gelijk aan een diplomatiek incident. Het is respectloos ten opzichte van het Pakistaanse volk, haar gekozen vertegenwoordigers en overheid. Evenals het een belediging is voor de moslims in België en Nederland die vol verwachting uitkeken naar de komst en toespraak van broeder Ahmad", aldus de AEL.

  Van Qazi Hussain Ahmed is bekend dat hij het Taliban-regime in Afghanistan steunde en Osama bin Laden altijd een warm hart heeft toegedragen. Qazi raakte vorige week verder in opspraak toen hij in de Libanese hoofdstad Beiroet een congres van radicale moslimorganisaties toesprak. Op dat congres trad Qazi zij aan zij op met Mohammed Nazaal, de leider van de Palestijnse terreurbeweging Hamas, en met de geestelijk vader van de zelfmoordaanslagen, sjeik Yousef al-Qardawi.


  De oorspronkelijke aankondiging van de AEL

  Schumacher voorziet dubbel gevaar in Monaco

  De dominatie van Ferrari zou in Monte Carlo wel eens danig onder druk kunnen komen te staan volgens Schumacher. Hij voorspelt een glansrijke rol, misschien zelfs wel de winst, voor zowel BAR als Renault gedurende het aankomende weekend in het puisant rijke prinsdom.

  Schumacher komt naar Monte Carlo met een comfortabele voorsprong van 18 punten in het wereldkampioenschap op Rubens Barrichello. Maar hij geeft tegelijkertijd toe dat de achterliggende coureurs, inclusief Jenson Button, Jarno Trulli en Fernando Alonso wellicht er vandoor zouden kunnen gaan met de winst.

  "Hoewel ik vorig jaar slechts derde werd betekent dit natuurlijk niet dat we dit jaar niet de race kunnen winnen", aldus Schumacher.

  Schumacher:"Afgelopen jaar hadden we niet net dat beetje extra dat je nodig hebt voor de overwinning, dit jaar willen we het absoluut beter doen. Ik zie geen reden waarom we het niet zouden kunnen waarmaken. Hoewel ik me wel realiseer dat BAR-Honda in topvorm is op het moment. Monte Carlo is een beetje als Imola en ik herinner me dat ze daar niet helemaal geweldig voor de dag kwamen. Ook Renault zal het ons echter enorm moeilijk gaan maken.

  Meer dan waar dan ook is de pole-position enorm belangrijk in Monte Carlo, hoewel met een zeer uitgekiende strategie het ook mogelijk moet zijn om de race van wat verder naar achter te winnen. Ik ben altijd erg gemotiveerd voor deze GP en deze keer zal het niet anders zijn."

  [upd] Laursen toch naar Feyenoord?

  Martin Laursen heeft de aanbieding van Feyenoord afgewezen, zo liet voorzitter Jorien van den Herik gister weten in Voetbal Insite.

  De Deense international kon naast Feyenoord rekenen op interesse van vooral Engelse clubs. Inmiddels heeft hij dan ook besloten te vertrekken naar een club uit de Premier League.

  Van den Herik liet nog wel weten dat Feyenoord druk op zoek is naar een verdediger, er zou inmiddels contact zijn met enkele "grote" namen.

  Update 18:00:

  De Deense website Onside meldt dat Laursen vandaag nog naar Rotterdam is gevlogen om met van den Herik te praten. Dit is opvallend omdat van den Herik gister zelf meldde dat de transfer van de baan was.
  Laursen zou met oud-Feyenoorder Jon Dahl Tomasson gesproken hebben en zou toch best oren hebben naar een overgang. Laursen vindt het belangrijk dat hij weer basisspeler wordt.

  Later meer...

  Verrassingen in Portugese selectie

  Luiz Felipe Scolari heeft de selectie van Portugal voor het komende EK in eigen land bekend gemaakt. Daarin zitten een aantal verrassingen.

  Luis Boa Morte, de aanvaller van Fulham, is de grote afwezige in de selectie van Scolari. In plaats van Boa Morte is Hélder Postiga van Tottenham Hotspur opgenomen in de selectie. Opvallend, omdat Postiga nauwelijks in actie kwam dit seizoen. Ook opvallend is de keuze voor FC Porto-middenvelder Maniche, die lange tijd om niet-sportieve redenen buiten de selectie werd gelaten.

  De Selectie:
  Doelverdedigers: Ricardo (Sporting CP), Quim (Braga), Moreira (Benfica)

  Verdedigers: Miguel (Benfica), Paulo Ferreira (FC Porto), Fernando Couto (Lazio), Jorge Andrade (Deportivo La Coruña), Ricardo Carvalho (FC Porto), Beto (Sporting CP), Rui Jorge (Sporting CP), Nuno Valente (FC Porto)

  Middenvelders: Rui Costa (AC Milan), Costinha, Deco, Maniche (allen FC Porto), Petit, Tiago (beiden Benfica);

  Aanvallers: Cristiano Ronaldo (Manchester United), Pauleta (Paris Saint-Germain), Luís Figo (Real Madrid), Nuno Gomes, Simão Sabrosa (beiden Benfica), Hélder Postiga (Tottenham Hotspur)

  Tijd begint te dringen voor Jos Verstappen

  De terugkeer van Jos Verstappen in Formule 1 is volgens diverse websites aanstaande. Maar volgens het Algemeen Dagblad staan de sponsors niet te trappelen om de rentree van Verstappen financieel te ondersteunen.

  De sponsors vragen zich af of het wel zin heeft om in de buidel te tasten voor de resterende elf races, waarvan er vijf buiten Europa worden verreden. Bovendien hebben geldschieters Trust en Muermans hun interesse voor een deel verlegd.

  Trust heeft zich bijvoorbeeld nu ook verbonden aan Christijan Albers, favoriet voor de titel in de DTM. Voor Albers bestaat vanuit de Formule 1 concrete belangstelling voor volgend seizoen. Deze situatie betekent dat er geen absurde bedragen hoeven te worden geïnvesteerd in de lancering van Formule 1-carrière van Albers.

  Albers is pas 25 en Verstappen is 32. Op zich is Verstappen niet te oud, maar wel om op deze leeftijd met miljoenen aan te kloppen bij teambazen. Na een afwijzing van Jaguar vorig jaar is Sauber ook geen optie. Teambaas Peter Sauber was bereid om tegen betaling Verstappen te laten testen, maar onze landgenoot moest er niet op rekenen dat hij een serieuze kandidaat is voor een stoeltje. De opties zijn dus beperkt tot de achterhoede van de Formule 1: Jordan en Minardi.

  Verstappen gaf vorige week in RaceReport aan zelf de regie over zijn loopbaan ter hand te willen nemen. Manager Raymond Vermeulen zal in ieder geval afreizen naar Monaco. Wellicht om alsnog ergens een stoeltje af te dwingen.

  Jerney Kaagman eist schadevergoeding wegens naaktfoto's

  Quartz had ons via de nieuws-submit te melden:

  Icoon Showbiz nieuwsJerney Kaagman, directrice van stichting Conamus en jurylid van het populaire televisie-programma Idols, heeft voor de rechtbank in Amsterdam een schadevergoeding van 88.880 euro geëist van uitgeverij Essensie B.V. in Haarlem. In het blad Deze Week, dat door Essensie wordt uitgegeven, werden naaktfoto's van Kaagman gepubliceerd die zij vijftien jaar geleden voor het blad Penthouse heeft laten maken. Naast de schadevergoeding eist Kaagman een verbod op verdere verspreiding van de foto's.

  De zaak draait om zes foto's die in maart in het blad Deze Week stonden. Eerder doken de foto's al op internet op, waarna Deze Week besloot een artikel te wijden aan de juridische stappen die Kaagman nam om verdere verspreiding van de foto's te voorkomen. De uitgever stelt dat de foto's nieuwswaarde voor het artikel hebben en beroept zich op het recht van vrije meningsuiting. Kaagman vindt dat de foto's geen enkele waarde voor het verhaal hebben. Bovendien werd met destijds met Penthouse afgesproken dat de foto's eenmalig zouden worden gepubliceerd. Als de foto's nogmaals zouden worden gepubliceerd, zou een schadevergoeding van 10.000 gulden per geplaatste foto worden betaald.

  Het plaatsnemen in de jury van Idols heeft Kaagman een "verzilverbare populariteit" opgeleverd, stelt haar advocaat. Ze zou zelf geld met de foto's kunnen verdienen. Kaagman stelt dan ook dat het blad uit is op geldgewin door een reportage met een hoog seks- en sensatiegehalte te publiceren. Bovendien ondervindt Kaagman, als directrice van Conamus, schade van de publikatie in Deze Week. De advocaat van Essensie is het hiermee niet eens. Hij stelt dat niet is aangetoond dat Kaagman schade heeft geleden. Ook is hij van mening dat Kaagman zelf met het maken en publiceren van de foto's in Penthouse heeft ingestemd. Omdat de foto's al op internet waren verschenen, was het financiële belang gering. Begin maart klaagde Kaagman ook FOK! aan, toen dezelfde foto's op FOK!forum verschenen.

  Het plaatsen van de bewuste foto's of links daarnaar op internet wordt niet toegestaan.

  Den Ouden mag weg uit Zweden

  Geert den Ouden leeft in onmin met het bestuur van zijn club Djurgardens IF. De aanvaller heeft van de clubleiding gehoord dat hij mag vertrekken.

  Den Ouden was vorig jaar nog de revelatie van de Zweedse competitie. De voormalig spits van RBC Roosendaal en Excelsior maakte samen met Johan Elmander en Kim Kallstrom Djurgardens IF kampioen van Zweden.

  Na het vertrek van Elmander en Kallstrom vallen de resultaten ondanks de hoge verwachtingen tegen. Den Ouden hoeft niet meer op veel speelminuten te rekenen. De spits scoorde tot nu toe 2 keer in 6 duels.

  Sneijder wint Cruijff-prijs

  Wesley Sneijder is uitgekozen tot Talent van het Jaar. Sneijder werd gekozen door een vakjury bestaande uit onder andere Marco van Basten, Ruud Gullit en Ronald Koeman en ontvangt de Johan Cruijff-prijs.

  De 19-jarige middenvelder is daarmee de opvolger van Arjen Robben. De jury kwam tot de keuze voor Sneijder omdat 'Sneijder een mix van kwaliteit én rendement heeft', aldus Johan Cruijff. Het Ajax-talent eindigde net voor ploeggenoot Johnny Heitinga.

  Ook de rol van Sneijder in het Nederlands Elftal telde mee in de beslissing de middenvelder te benoemen tot Talent van het Jaar: "Na het mislopen van het WK, was de wedstrijd tegen Schotland van levensbelang. Er stond grote druk op, maar Sneijder zette het elftal neer. Dat vind ik ontzettend knap. Het feit dat ook Heitinga wordt genoemd, vind ik goed. Als je zo terugkomt van twee zware knieblessures, ben je uit het gode hout gesneden. Nederland mag trots zijn op twee van zulke talenten", volgens Cruijff.

  Vijf kandidaten voor OS 2012

  Het Internationaal Olympisch Comité IOC heeft dinsdag in Lausanne vijf kandidaten geselecteerd voor de organisatie van de zomerspelen in 2012. Dat zijn Parijs, Londen, New York, Madrid en Moskou.

  De IOC wees ook vier steden af. Dat zijn Istanbul, Leipzig, Havana en Rio de Janeiro. Op 6 juli 2005 wijst het IOC de organisator aan tijdens het congres in Singapore.

  De baas van de IOC, Belg Jacques Rogge gaf geen motivatie voor zijn keuzes. "Wij hoeven onze beslissingen niet te verantwoorden", zei Rogge.

  Parijs (1900, 1912), Londen (1908,1948) en Moskou (1980) waren al eens gastheer van het grootste sportevenement ter wereld. Parijs lijkt de grote favoriet, aangezien de Franse hoofdstad ook graag de Olympische Spelen van 2008 wou, die tevergeefs naar Peking ging.

  Ook Londen is een serieuze kandidaat. "De regering zal er alles aan doen om de Spelen opnieuw naar Groot-Brittannië te halen. Ik ben er zeker van dat we de visie, passie en accommodaties hebben om een geweldig evenement te organiseren." aldus Premier Blair.

  De zoveelste afzegging van Ullrich

  Jan Ullrich start woensdag niet in de Ronde van de Languedoc-Roussillon, een Franse rittenkoers van eerste categorie. Met slechts 15 koersdagen in de benen en heel wat opgaves rijzen de twijfels of Ullrich wel klaar zal raken voor de Ronde van Frankrijk.

  Walter Godefroot, ploegleider bij T-Mobile Team, heeft zo zijn twijfels. "Het is zijn keuze, al vind ik dat extra wedstrijdkilometers zeker van pas waren gekomen. Hij had de Ronde zelfs niet moeten uitrijden." Toch behoudt hij alle vertrouwen in zijn toprenner. "Jan is ervan overtuigd dat hij klaar zal zijn voor de Tour. Dat heeft hij mij ook met zoveel woorden gezegd. In het verleden was het ook meestal zo. Dat volstaat dus voor mij." Jan Ullrich hoeft zelfs niet te winnen van de ploegleider. "Als Jan erin slaagt om tot het einde met Lance om de eindzege te strijden, dan is hij voor mij een winnaar. Of hij het nu haalt of niet."

  Schalken ontvangt Fair Play Trophy

  Sjeng Schalken heeft bij de World Team Cup in Düsseldorf de Fair Play Trophy ontvangen. De Limburger kreeg de onderscheiding van voormalig topspeler Stefan Edberg.

  Aan de verkiezing deden alle journalisten uit verschillende tennislanden mee. De winnaar is een ambassadeur voor zijn sport, partner voor de media en vriend van spelers.

  Schalken is de eerste Nederlander die onderscheden wordt met de Fair Play Trophy. Vorig jaar won de Amerikaan Todd Martin.

  In zijn dankwoord merkte Schalken op dat hij de enige speler was die op een groot ATP-toernooi gediskwalificieerd werd. Het gebeurde in Miami bij de Masters Series, nadat hem uit frustratie verschillende scheldwoorden werden gebruikt. Umpire Fergus Murphy die hem in maart zonder pardon wegzond, wilde in Düsseldorf dolgraag met Schalken en de Fairplay Trophy op de foto, wat Schalken goedkeurde. Schalken heeft nog steeds spijt voor het incident.

  Koninklijk paar stelt ultimatum aan SBS6

  Burner2000 en Kenner hadden ons via de nieuws-submit te melden:

  Prins Willem-Alexander en prinses Máxima hebben een ultimatum gesteld aan SBS6. In het SBS6-programma Shownieuws werden afgelopen donderdagavond - ondanks een waarschuwing van de Rijksvoorlichtingsdienst - video-opnamen uitgezonden van de gestolen camera van prinses Máxima. Het paar eist dat de televisiezender binnen tien dagen vijfduizend euro overmaakt aan SOS Kinderdorpen.

  Naast de geldelijke genoegdoening wil het paar dat SBS6 schriftelijk erkent onjuist te hebben gehandeld en de beelden nooit meer uitzendt. Alleen het voldoen aan deze voorwaarden kan een rechtszaak voorkomen. Volgens K. Stöpetie, advocaat van het koninklijk paar, waren de getoonde videobeelden door een misdrijf verkregen. Ook is het portretrecht van prinses Amalia en de privacy van de prins geschonden.

  Jongeman remt voor radar en rijdt in sloot

  Juusjuh en FEESTsdeel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

  Een 18-jarige automobilist uit Rijssen heeft bij zijn verwoede poging om onder een boete uit te komen een reflectorpaaltje omver gereden en werd alsnog geflitst. De jongen reed over de A1 toen hij in de verte de politie met radarapparatuur snelheidscontroles zag uitvoeren. Door snel op de rem te trappen hoopte hij zijn snelheid zó te verlagen dat hij een boete kon ontlopen. Tevergeefs: na een remspoor van ruim 23 meter te hebben getrokken, passeerde hij de controle alsnog met een snelheid van 144 kilometer per uur.

  Door zijn plotselinge rempoging verloor de Rijssenaar de macht over het stuur, raakte dwars over de weg, schoof over de rechterrijstrook, over de berm en belandde in een sloot. De jongen heeft een proces-verbaal gekregen.

  Man veilt slipjes van ex op internet

  DePresident had ons via de nieuws-submit te melden:

  Een boze man heeft op de veilingsite Ebay het ondergoed van zijn ex-vrouw proberen te verkopen. De man, John, zette foto's op Ebay en maakte een nieuwe site met daarop de woede over zijn ex omdat ze vreemd ging.

  Waarschijnlijk heeft zijn ex-vrouw er zelf geen last van. "Ze is momenteel met vakantie, dus wil ik al haar persoonlijke spullen op Ebay verkwanselen", zegt John op zijn site. "De winnende bieder krijgt een handvol slipjes van mijn ex-vrouw en wat ik nog besluit erbij te werpen."

  Mensen die kritiek hebben op John komen met naam en e-mailadres op de site te staan. Het hoogste bod voor de onderbroekjes is 52 euro.

  Verkoop van O2 legt geen windeieren

  De verkoop van het Nederlandse O2 is een goede zet geweest. De omzet van het Engelse concern mmO2, waar O2 onder viel, steeg met 22 procent tot 5,6 miljard pond (8,3 miljard euro). De stijging werd ingezet na de verkoop van de Nederlandse provider aan de Naardense investeerder Greenfield Capital in april van het vorige jaar.

  Vooral de Engelse tak van het bedrijf deed het goed. Daarbij is het bedrijf gestart met enkele nieuwe diensten zoals een mobiele muziekdienst, O2 Music, waarbij gebruikers met hun mobiele apparaat muziekbestanden naar hun O2 Digital Music Player kunnen downloaden.

  How low can you go?!

  Het is twintig graden buiten en de bushokjes zijn weer gevuld met sappige dames achter glas. Zo hebben onderandere Calvin Klein en H&M hun best gedaan om de bushokjes goed te bezetten, just in case dat er geen echte dames rond lopen.

  Zo kwam ik vandaag bij m'n favoriete bushokje aan ik ging op het bankje zitten en keek naar een CK-vrouw, welke een zonnebril op had. Er was mij iemand voorgeweest
  Iemand had zicht twee(!) keer staan af te rukken op een Froukje de Both look-a-like.

  Nu heb ik eigenlijk al zoiets van 'Waarom twee keer op iemands gezicht?' en zeker als je weet dat er aan de anderkant van het bushokje een complete vrouw in bikini met zogenaamde 'erect nipples' aka 'sinterklaas' je aan staat te gapen. Hollandse ongeduldigheid waarschijnlijk.

  Nog meer bushokjes
  Toen ik de vorige lage actie aan het afkeuren was kwam een dame van rond de zeventien aan lopen in een nog lagere uitgesneden heupbroek, waar ze zich duidelijk niet lang in moest uitrekken. Met gedachte haar over haar onderbuik te kunnen aaien heeft een man toch geen platte papieren vrouwen meer nodig?

  Treinhokje
  Na de leukste vrouw van vandaag in de bus te hebben achtergelaten en ik het perron van het station Leidschendam-Voorburg op liep in de richting van Zoetermeer, trof ik daar een jonge man aan. Die wat opmerkelijke kleding aan had. Z'n veters kwamen waarschijnlijk uit het radioctieve Oekraïne, maar z'n groene Héneuken, met Heineken logo, kwam echter uit Nederland, hij was origineel ok, maarja hij had beter een bij z'n veters passend fluoriserend Heineken Night of the Proms shirt aan kunnen doen.


  ps. Sorry als ik iemands initialen heb gebruikt... je mag me meelen

  Bosschaart tekende raar contract

  Pascal Bosschaart zette medio april zijn handtekening onder een contract dat hem voor vijf jaar met Feyenoord verbond. Maar dat contract was niet helemaal normaal.

  Onder het oog van vele camera's en fotograven werd Bosschaart 'slachtoffer' van een staaltje voetbalhumor, zo vertelt de middenvelder vandaag in het Algemeen Dagblad.

  "Hierbij verklaar ik, Pascal Bosschaart, dat ik de komende vijf jaar voor Feyenoord Rotterdam zal uitkomen in het eerste elftal als lelijkste speler van de selectie", zo meldde het contract dat Bosschaart ondertekende.

  De van FC Utrecht overgekomen speler kon er wel om lachen: "Ik zat daar met zweet onder m'n oksels. Voor mij is het toch een bijzonder moment. En dan zulke teksten. Serieus blijven kijken en onder het oog van fotografen en televisiecamera's bloedserieus je handtekening zetten, is best lachen."

  Voorlopige EK-selectie Frankrijk

  Bondscoach Jacques Santini van Frankrijk heeft zijn voorlopige selectie voor het komende EK voetbal in Portugal vrijgegeven.

  De selectie van de regerend Europees Kampioen kent weinig verrassingen. De Auxerre-spelers Mexes en Kapo komen niet voor op de voorlopige lijst en zullen tot de reserves gaan behoren.

  De selectie:
  Doel: Fabien Barthez (Olympique Marseille), Gregory Coupet (Olympique Lyon), Mickael Landreau (FC Nantes)

  Verdediging: Jean-Alain Boumsong (Auxerre), Marcel Desailly (Chelsea), William Gallas (Chelsea), Bixente Lizarazu (Bayern München), Mikael Silvestre (Manchester United), Lilian Thuram (Juventus), Willy Sagnol (Bayern München)

  Middenveld: Ludovic Giuly (AS Monaco), Claude Makelele (Chelsea), Olivier Dacourt (AS Roma), Patrick Vieira (Arsenal), Robert Pires (Arsenal), Jerome Rothen (AS Monaco), Sylvain Wiltord (Arsenal), Zinedine Zidane (Real Madrid), Benoit Pedretti (Sochaux)

  Aanval: Thierry Henry (Arsenal), David Trezeguet (Juventus), Louis Saha (Manchester United), Steve Marlet (Olympique Marseille)

  Klacht tegen Ruud Lubbers wegens ongewenste intimiteiten

  Icoon Buitenlands nieuwsEr is een onderzoek gestart naar vermeende ongewenste intimiteiten door Ruud Lubbers, hoge commissaris voor vluchtelingen van de Verenigde Naties. Een medewerkster van de vluchtelingenorganisatie heeft een aanklacht ingediend. Lubbers heeft dat vandaag bevestigd.

  De ex-premier, die nog zeker tot 31 december 2005 aanblijft, verklaart zich "niet ongepast" te hebben gedragen. De klacht is op 27 april ingediend en betreft een ontmoeting in zijn kantoor op 18 december van het vorig jaar. Bij deze ontmoeting waren ook vijf andere medewerkers aanwezig.

  De Amerikaanse krant New York Times meldt dat de vrouw die de klacht heeft ingediend ongeveer veertig jaar oud is en al meer dan twintig jaar voor de organisatie werkt. De krant meldt verder dat het incident zou hebben plaatsgehad toen de vrouw en een groep mannelijke medewerkers het kantoor van Lubbers verlieten.

  Kamata wil terug naar Nederland

  Pedro Kamata wil het opnieuw proberen in Nederland. De Fransman, die in 2002 na één competitieduel bij FC Groningen te hebben gespeeld vertrok wegens heimwee, traint mee met de selectie van FC Twente.

  Kamata kwam in 2002 naar Groningen toe om Arjen Robben te vervangen die naar PSV vertrok. Het talent bezweek echter aan heimwee en keerde terug naar Auxerre. Via omzwervingen bij Clermont en La Berrichonne is Kamata terug in Nederland.

  Naast Kamata proberen ook twee Portugese verdedigers een contract in Enschede af te dwingen, Niños Rodriguez (24) en Ricardo Patacas (26).

  Jongeren zien Bush als grootste gevaar wereldvrede

  FEESTsdeel en Nyrem hadden ons via de nieuws-submit te melden:

  Het buitenlands beleid van president Bush wordt door veel jongeren gezien als het grootste gevaar voor de wereldvrede. De Amerikaanse oorlog tegen het terrorisme wordt door 38 procent van de jongeren veroordeeld. Dit zijn resultaten van een onderzoek door onderzoeksbureau Qrius in opdracht van de Volkskrant.

  Het moslimfundamentalisme wordt door ongeveer 30 procent van de jongeren als het grootste bedreiging voor de wereldvrede gezien. De strijd tussen Palestina en Israël is volgens 11 procent het grootste gevaar. Een andere 10 procent denkt dat de armoede in de Derde Wereld een bedreiging vormt.

  Uit het onderzoek blijkt ook dat er grote verschillen zijn tussen de jongens en de meisjes. Door jongens wordt het moslimfundamentalisme vaak als het grootste gevaar gezien. Meisjes vrezen voornamelijk Bush. Ook het conflict tussen Palestina en Israël en de problemen in de Derde Wereld worden vaker door meisjes aangehaald. Het onderzoek is overigens gehouden voordat de beelden van martelingen in de Abu Ghraib-gevangenis openbaar werden.

  Bij de vraag wat jongeren voor zichzelf als grootste bedreiging zagen antwoordde 28 procent criminaliteit gevolgd door gevolgd door terrorisme (22 procent), nieuwe virussen als Sars (18 procent) en de teloorgang van het milieu. Ongeveer 10 procent maakt zich zorgen over de oplopende werkeloosheid.

  Moord op Endstra mogelijk wraakactie

  FEESTsdeel had ons via de nieuws-submit te melden:

  De Telegraaf schrijft dat de moord op vastgoedmagnaat Willem Endstra vrijwel zeker verband houdt met de reeks eerdere liquidaties in Amsterdam en geheime verklaringen die Endstra daarover heeft afgelegd bij de politie van Amsterdam.

  Eind vorig jaar heeft Endstra via zijn advocaat een aantal keren met rechercheurs van de Criminele Inlichtingeneenheid (CIE) contact gehad. Er is toen onder meer gesproken over de ernstige bedreigingen aan het adres van de vastgoedmagnaat vanuit een bepaalde hoek van de Amsterdamse onderwereld. Politiebronnen hebben dit tegenover de Telegraaf bevestigd.

  In 2002 al zei de Amsterdamse crimineel John Mieremet dat de vastgoedhandelaar verzeild was geraakt in vetes tussen kopstukken uit de Amsterdamse onderwereld, onder wie Heineken-ontvoerder Willem Holleeder en hemzelf. Volgens Mieremet had hij nog enige tientallen miljoenen tegoed van Endstra die hij via hem belegd had in onroerend goed. Toen Mieremet niet werd terugbetaald kwam hij met een pistool verhaal halen op het kantoor van Endstra. Korte tijd later overleefde Mieremet een aanslag op zijn leven. De crimineel beschuldigde Endstra in de Telegraaf ervan opdracht daartoe te hebben gegeven.

  Vorig jaar heeft Endstra samen met zijn advocaat mr. Jurjen Pen een aantal gesprekken gevoerd met de inlichtingendienst van de Amsterdamse politie. Daarbij maakte hij duidelijk dat hij zich afgeperst en bedreigd voelde. De Amsterdamse politie was dit ook al via andere kanalen te weten gekomen, zo bleek uit een uitgelekte dodenlijst die in het bezit was van de recherche. Tijdens de gesprekken maakte Endstra de politie duidelijk dat hij geen aangifte wilde doen tegen zijn bedreigers. "Dan teken ik mijn doodvonnis," zou hij volgens politiebronnen hebben verklaard.

  Sommige misdaadjournalisten houden er rekening mee dat de onderwereld kampt met geldproblemen. Het massaal verdiende drugsgeld in de jaren 80 en 90 is via via geïnvesteerd in onroerend goed. Nu het minder gaat met de drugshandel eisen ze met bedreigingen hun geld terug. Vorig jaar augustus werd ook al de Amsterdamse vastgoedhandelaar Bertus Lüske geliquideerd.

  Ronde van de Benelux krijgt vorm

  In de pro-tour die volgend jaar gereden wordt zal de Ronde van de Benelux al worden opgenomen. De eerste editie van deze rittenkoers vindt plaats van 3 tot 10 augustus.

  Gisterenavond had organisator Rob Discart een ontmoeting met de voorzitters van de Nederlandse en Belgische wielerbond en Ed Nijpels, de organisator van de Ronde van Nederland. De ronde zit nog in de onderhandelingsfase maar deze schiet goed op. "Ik hoop dat we er nu heel snel uitraken, want ik wil in samenwerking met de andere partners van 3 tot 10 augustus 2005 een allereerste Beneluxronde in het Pro Tourcircuit organiseren," aldus Discart. Een jaar later zou deze nieuwe rittenkoers dan opschuiven naar einde augustus.

  Eerst was deze ronde in België en Nederland erg omstreden omdat ze beiden niet wilden afzien van hun eigen Nationale Ronde. Maar de UCI heeft laten weten dat deze alsnog kunnen doorgaan, tot grote vreugde van de organisatoren. De verdeling van de ritten ligt altans vast. "De UCI heeft het over drie dagen Nederland, vier dagen België en tenslotte één etappe in het Groothertogdom Luxemburg, dat voorlopig slechts geïnteresseerd is in een lokaal partnership," zegt de organisator.

  'Kerk' richt zich op online zieltjes

  Volgens de bedenkers is het meer dan een chatbox. Een serieus experiment zelfs. De Church of Fools is de allereerste online-kerk in Groot-Brittannië. Met een muisklik kun je rondlopen, fluisteren, knielen voor het altaar en een kruis slaan.

  De website wordt gesponsord door de Methodistenkerk van Engeland. Richard Chartres, de bisschop van Londen, verzorgde bij de opening van de site een heuse online dienst, die door meer dan duizend mensen werd bijgewoond. Hij haalde onder meer Lucas 5, vers 1-11 aan. "Ga naar diep water en zet je netten uit om te vissen," draagt Jezus daarin Simon op, waarna de aspirant-apostel netten vol vissen binnenhaalt. "Van nu af aan zult gij mensen vangen," gebiedt Jezus vervolgens zijn apostel. De Methodistenkerk hoopt met de Church of Fools op internet ronddolende zielen te 'vangen'.


  De online Church of Fools
  De online Church of Fools


  Spurs willen Frank Arnesen

  Frank Arnesen heeft een aanbieding gehad van Tottenham Hotspur om algemeen directeur te worden bij de club.

  Arnesen neemt deze zomer afscheid van PSV waar hij al sinds 1994 de verantwoordelijkheid had voor het technisch beleid in het Philips-stadion.

  Bij Tottenham zal hij de plaats innemen van David Pleat die dit tijdelijk als coach aan de gang was en dacht daarna weer als algemeen directeur aan de slag zou kunnen. Het bestuur van de Spurs is het daar niet mee eens en denkt dat Pleat niet genoeg verstand heeft van het reilen en zijlen van de Europese transfermarkt om sterke aankopen te kunnen doen.

  Tottenham Hotspur is overigens ook opzoek naar een nieuwe trainer als vervanging van Glen Hoddle die aan het begin van dit seizoen werd ontslagen. Kandidaten voor die positie zouden Mark Hughes en Peter Taylor zijn.

  Duikers vinden trouwring terug

  Leden van een Eindhovense duikschool hebben plaatsgenoot Gerard Timmermans een groot plezier gedaan. Nadat de man zijn trouwring zaterdag in een metersdiepe put met afvalwater van een autowasplaats had laten vallen, hebben twee duikers deze gisteren uit het water kunnen halen.

  Timmermans schudde na het wassen van zijn auto zijn handen af, waardoor de trouwring van zijn vinger gleed. Het sieraad belandde op een putrooster en viel er ogenblikkelijk doorheen. Extra zuur was dat de eigenaar pas kort geleden is getrouwd en de ring vrij duur was.

  De Eindhovenaar schakelde hierop een kennis en eigenaar van een duikschool in. Samen met een lid van de school dook de man maandag in de put om de ring te zoeken. Na ruim een half uur op de tast rondgezwommen te hebben, vonden de twee de trouwring in een laagje troep op de bodem van de put.

  "Mogelijk nieuwe zoektocht lijken Opglabbeek"

  Er komt mogelijk een nieuw onderzoek naar lijken die in een bos bij het Belgisch-Limburgse Opglabbeek zouden zijn begraven. De Telegraaf meldt dit vandaag, maar justitie in Maastricht wil dit niet bevestigen. Bij de zoektocht die eind april werd uitgevoerd, werden geen lijken gevonden.

  Vorige keer zou op de verkeerde plek zijn gezocht. Toen werd een bos aan de Hoeverweg in Opglabbeek afgegraven. Een voor meerdere moorden veroordeelde gedetineerde had plaatsen aangewezen waar geliquideerde personen, of delen daarvan, zouden zijn begraven. Een informant zou nu een andere plek hebben aangewezen. De liquidaties zouden door de Belgische seriemoordenaar Johan Vandebroek zijn uitgevoerd. Hij werd eerder voor de moord op een man uit Heerlen veroordeeld. Mogelijk heeft hij ook meer informatie over de verdwijning van Tanja Groen, die in augustus 1993 in Maastricht spoorloos verdween.

  Opstand in gevangenis Brugge

  Gedetineerden van de gevangenis in het Belgische Brugge zijn gisteravond na een wandeling in opstand gekomen; ze weigeren sinds acht uur terug te gaan naar hun cel. De actie is bedoeld als protest tegen de staking en stiptheidsacties van de plaatselijke cipiers.

  Door de acties van de gevangenisbewakers, die vorige week begonnen, kunnen de gedetineerden onder andere geen bezoek meer ontvangen. Ook het transport naar de rechtbanken is onmogelijk geworden.

  De politie van Brugge heeft manschappen ingezet om de opstand te kunnen beëindigen.

  Overvaller geeft eigen beurs aan slachtoffer

  Een Duitse overvaller kon door de politie gearresteerd worden na het maken van een domme fout. De man had namelijk zijn portemonnee, inclusief identiteitspapieren, aan zijn slachtoffer gegeven.

  De dader overviel met twee kompanen het 29-jarige slachtoffer en dwong hem zijn beurs af te geven. De man wilde de daarna de lege portemonnee teruggeven, maar overhandigde per ongeluk zijn eigen geldbeurs, waarin onder andere zijn identiteitspapieren zaten. Twee van de overvallers konden hierdoor snel opgepakt worden. De derde is nog spoorloos.

  "Ik word strontziek van je"

  Heb je het idee dat een bedrijf je 'in de stront laat zakken', dan kan je nu de tegenaanval in. Voor 11,40 euro kan je via de site Klaagbus.nl anoniem een pakketje paardenstront over de post laten bezorgen bij het desbetreffende bedrijf.

  Initiator van de service is de Zutphenaar Jeroen Otten die teleurgesteld of boos is over de manier waarop hij te woord is gestaan bij sommige bedrijven. Bij hem kan je nu een geurende prak hooi met stront laten opsturen. Hij garandeert dat de stront vers uit het paard komt!

  De service kost normaal 13,60 euro maar als je nu bestelt krijg je korting van 2,20 euro. Het bedrijf zal niet weten van wie het pakket afkomstig is, wel kan er bij het pakket stront een persoonlijk opgestelde brief worden bijgevoegd.

  De 14 euro zijn vrij hoog voor een hoop stront maar Otten zegt zelf dat hij er niets aan verdient. Oorzaak voor de hoge kosten zijn de verzend- en verpakkingskosten. "Je stuurt zo‘n pakketje meestal pas als je al een heel traject hebt doorlopen, maar geen steek verder bent gekomen. Zo laat je als laatste een signaal klinken naar het bedrijf waarmee je in de clinch ligt."

  Als tekst om bij te voegen geeft Klaagbus.nl onder meer de volgende suggestie: "Ik word strontziek van je en ik heb een schijthekel aan je! Succes met de rest van je leven!"

  De actie is vrijdag gestart en sindsdien zijn er al vier strontpakjes verstuurd naar telecombedrijven. De service zal zeker tot na de zomer beschikbaar zijn.

  Service voor Japanse maagden

  dadah herschreef en submitte het volgende bericht:

  Blijkbaar zijn er in Japan vrouwen die het te lang vinden duren voor zij hun maagdelijkheid verliezen. Speciaal voor hen heeft een docent van de Wako-universiteit een ontmaagdingsservice opgezet waar deze wanhopige vrouwen terecht kunnen.

  Deze ontmaagdingsservice bestaat uit een netwerk van vrijwilligers die bereid zijn de 'oude vrijsters' te ontmaagden. Rare jongens, en dames, die Japanners.

  Sikora kan vertrekken bij Ajax

  Victor Sikora kan deze zomer vertrekken bij Ajax. De 26-jarige aanvaller heeft nog een contract tot medio 2006, maar de Amsterdamse club heeft geen plannen meer met Sikora.

  Wanneer een andere club zich meldt, zal Ajax meewerken aan een voortijdige transfer. 'Wij staan open voor een nieuwe club', vertelt Sikora's zaakwaarnemer Rob Jansen in de nieuwe Voetbal International. 'Voorlopig doen we echter rustig aan. Het seizoen is net afgelopen.'

  Sikora haalde niet veel persoonlijk succes in de ArenA. Dit kwam door veel blessures, maar ook door zelden te overtuigen als hij wel in actie kwam.

  Robben op tijd klaar voor het EK

  Arjen Robben is op tijd fit voor EURO 2004. De aanvaller van PSV heeft dit in een interview met het blad Voetbal International gezegd.

  Robben, die vanaf volgend seizoen bij Chelsea aan de slag gaat, had een scheurtje in zijn hamstring en miste daardoor het einde van de competitie. Deze blessure liep de aanvaller op in de competitiewedstrijd van 11 april tegen FC Groningen. Normaal duurt het herstel van deze blessure zes weken.

  Aanstaande woensdag maakt bondscoach Dick Advocaat waarschijnlijk zijn selectie voor het EK bekend.

  Nederlander bekent Google-fraude

  calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

  Een 30-jarige Nederlander heeft gisteren voor een rechtbank in New York bekend dat hij heeft gehandeld in niet bestaande aandelen van het internetbedrijf Google. De oplichter, Shamoon R., zou voor in totaal drie miljoen dollar meerdere investeerders hebben laten intekenen op het aandeel.

  In de Verenigde Staten staat op een dergelijk vergrijp een celstraf van ruim vier tot bijna vijf jaar. Door zijn bekentenis ontloopt hij een gevangenisstraf van zes tot zeven jaar.

  R. wilde gebruikmaken van de in april aangekondigde beursgang van de internetzoekmachine Google voor ruim 2,7 miljard dollar. Hij presenteerde zich als partner van een investeringsbank die Google helpt met de beursgang of als een oude studiegenoot van de oprichters van Google.

  De slachtoffers van R. hadden al 500.000 dollar op verschillende bankrekeningen van de man gestort, nadat ze voor twaalf dollar per aandeel hadden ingetekend. Shamoon R. kwam in het nauw toen één van de investeerders argwaan kreeg en zijn geld terug eiste. Omdat R. een deel van het geld op dat moment al had besteed aan luxe zaken kon hij de man niet terugbetalen.

  Vrachtvliegtuig stort neer op woonwijk China

  FEESTsdeel had ons via de nieuws-submit te melden:

  In het noordwestelijke deel van China is vandaag een vrachtvliegtuig neergestort in een woonwijk. Volgens het Chinesse staatspersbureau Xinhua gebeurde het ongeluk in de omgeving van het vliegveld van Urumqi in de provincie Xinjiang.

  Een woordvoerster van de luchthaven wist te melden dat er vrijwel zeker slachtoffers gevallen zijn, maar dat er nog geen indicatie is van het aantal. De verongelukte Iljoesjin-76 maakte volgens de Chinese staatstelevisie een vlucht tussen Urumqi en Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan.

  Duitsers breken record onafgebroken TV kijken

  FEESTsdeel had ons via de nieuws-submit te melden:

  Vier mannen en één vrouw uit het Duitse Herzogenrath (nabij Kerkrade) hebben een record gebroken, door vijftig uur aaneen naar de televisie te kijken.

  Al lijkt het voor de meesten onder ons een record dat men zonder al te veel moeite zou kunnen doen, de deelnemers vonden de recordpoging echter nog een hele onderneming. Zo mochten de doorzetters maar één keer per uur gedurende 5 minuten de ogen sluiten, en mocht er slechts één keer per acht uur een toilet worden bezocht. Vooral dit laatste viel ze erg zwaar, lieten ze na afloop weten.

  Het vijftal verbeterde het oude record overigens met drie uur.

  Glibberige vandaal gearresteerd

  Een man, die blijkbaar erg van vaseline houdt, is gearresteerd op verdenking van het onherstelbaar beschadigen van een hotelkamer. Nadat Roger Chamberlain vorige week uit het Motel Six bij Binghamton, New York, was vertrokken, ontdekte het schoonmaakpersoneel dat de matrassen en het beddegoed besmeurd waren met het glibberige spul. Ook de televisie, het tapijt, de handdoeken en alle andere voorwerpen in de kamer zaten eronder.

  In de prullenbak vond men veertien lege vaseline-verpakkingen en een grote hoeveelheid pornoblaadjes. De schade wordt geschat op duizend dollar. Korte tijd later werd de man in een ander motel gevonden. Volgens de politie was de man "van top tot teen volgesmeerd met vaseline." De kamer van het Motel Six is nog steeds onbruikbaar.


  --
  Tegelijk met de nieuwsposter vertaalde Blast het bericht en stuurde het via de nieuws-submit in.

  Verpakking geeft rijpheid fruit aan

  Binnenkort is het afgelopen met knijpen en voelen aan fruit in de supermarkt. Nieuw-Zeelandse wetenschappers hebben namelijk een sensor ontwikkeld die door het veranderen van de kleur aangeeft hoe rijp het fruit is.

  Deze week liggen de eerste verpakkingen van peren met de "slimme sticker" in enkele supermarkten in Auckland. Men verwacht dat de eerste "RipeSense" sensors in oktober ook in Europa en de Verenigde Staten zullen opduiken.

  Wetenschappers Dr Keith Sharrock en Dr Ron Henzell hebben er, in samenwerking met een stickerfabrikant, vijf jaar over gedaan om de technologie te ontwikkelen. Binnen twee jaar hopen ze ook verpakkingen voor avocados en kiwi's klaar te hebben.

  De sticker op de verpakking reageert op de geur van het fruit. Hoe rijper de peer wordt, hoe sterker de geur die hij afgeeft. De sticker verkleurt hierdoor langzaam van rood via oranje en goud naar fel geel. Keith Sharrock wil niet bekend maken wat het geheim achter de gebruikte kleurchemicaliën is.

  Concert DJ Tiësto te volgen op mobieltje

  Polderdijk had ons via de nieuws-submit te melden:

  Voor Tiësto-fans die geen kaartje hebben kunnen bemachtigen voor het concert op 20 mei is er toch een mogelijkheid om het evenement te volgen. Het concert in de Heineken Music Hall wordt live uitgezonden op de mobiele telefoon. Elke liefhebber die die over een GPRS-mobieltje beschikt met daarop een Real-player kan het muziekspektakel volgen.

  Het concert annex de officiële presentatie van het nieuwe Tiësto-album "Just Be" is het eerste concert in Europa wat integraal wordt uitgezonden op mobiele telefoons. Het Alkmaarse bedrijf wat de uitzending verzorgd heeft een eigen compressietechniek. Hierdoor zijn ze in staat een stream te produceren op lage bandbreedtes. Zoals in dit geval GPRS (16kbps video, 6kbps geluid). Het concert is te volgen via alle Nederlandse telefoonaanbieders.

  'Over vijf jaar orgasme-bonbons'

  UncleScorp en Rossdale hadden ons via de nieuws-submit te melden:

  Het is nog een enkele jaartjes wachten maar dan zijn er chocoladerepen verkrijgbaar die mannen en vrouwen een orgasme kunnen bezorgen. Als we seksspecialist Trudy Barber moeten geloven liggen de lustopwekkende lekkernijen over vijf jaar in de winkel.

  De repen zullen een hogere dosis phenyl-ethalymine bevatten. Phenyl-ethalymine is een stof die vrijkomt tijdens de seks. De stof is te vergelijken met stoffen als dopamine en adrenaline, deze stoffen verscherpen zintuigen en sensaties. Gewone chocolade bevat per kilo tot 660 gram phenyl-ethylamine.

  De nieuwe repen zullen een veel hogere dosis bevatten, nadat men heeft gemerkt dat sommigen een orgasme-achtig gevoel kregen na het knabbelen van chocolade.

  Duitsland kwetsbaar voor moslimextremisme

  Gisteren heeft de Duitse minister van Binnenlandse Zaken gewaarschuwd voor islamitische extremisten. Volgens Otto Schily vormen zij de grootste bedreiging van de binnenlandse veiligheid in Duitsland.

  Schily presenteerde een rapport dat schrijft dat Duitsland een risicogebied was én blijft voor moslimextremisme. ''Duitsland wordt niet alleen genoemd als een basis voor aanslagen elders, maar voorzieningen in Duitsland kunnen ook het doelwit van aanslagen zijn'', aldus het rapport. Volgens Schily komt dat omdat islamitische extremisten Duitsland beschouwen als het kamp van de zogenoemde kruisvaarders, als één van de bondgenoten van de Verenigde Staten en Israël en door zijn betrokkenheid in Afghanistan.

  In Duitsland leven naar schatting 30.000 moslims die banden hebben met extremistische organisaties. Dat is 1% van het totale aantal moslims dat bij onze oosterburen woont. Een klein percentage van de militante islamitische groeperingen behoort tot de extremisten.

  Transseksuelen mogen deelnemen aan Spelen

  Transseksuele sporters krijgen met onmiddellijke ingang het recht om deel te mogen nemen aan de Olympische Spelen. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft echter wel enkele regels opgesteld.

  Zo moeten sporters die een geslachtsverandering helemaal hebben voltooid in het bezit zijn van een officiële erkenning. Ook moet minstens twee jaar geleden hun hormonale behandeling beëindigd zijn voor ze mee mogen doen aan de Spelen.

  "Er zijn weliswaar weinig sporters die van sekse veranderen, maar we hadden er nog geen regels voor. Daarom hebben we ze opgesteld en ze gelden met onmiddellijke ingang", aldus medisch directeur Patrick Schamasch van het IOC.

  Tuf Tuf Club stopt ermee

  Een FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

  Na ruim vier jaar gaat de site van de Tuf Tuf Club op zwart. De maker vindt het na jaren commentaar leveren op snelheidscontrolerende politieambtenaren welletjes.

  ''Van de week zat ik een paar nieuwe updates te maken, en terwijl ik de zoveelste fotoserie van een statiefje met bijbehorende ambtenaar in auto plaatste, realiseerde ik me dat het op is. Ruim vier jaar geleden waren wij gewaagd en vernieuwend met dit soort foto's van suffe ambtenaren, begeleid door scherpe teksten. Maar nu, een kleine duizend fotoreportages verder, is de inspiratie op. Ons idee is niet alleen in den treure uitgekauwd, maar bovendien vele malen gekopieerd. Onze boodschap is inmiddels duidelijk, heel Nederland kotst op verkeersofficier Spee en zijn kleptomane aanhangers en daarmee hebben we bereikt wat we redelijkerwijs hadden kunnen hopen'', aldus Frank Jacobs van de Tuf Tuf Club.

  Suske en WiskeBij het stoppen van de Tuf Tuf Club speelt ook mee dat Jacobs in november veroordeeld werd wegens het beledigen van verkeersofficier Koos Spee en een paar snelheidscontroleurs. Tevens is de TTC gedagvaard door de Belgische Standaard Uitgeverij, verantwoordelijk voor de uitgaves van Suske & Wiske. Begin jaren '50 is er een boekje verschenen in die serie onder de titel de Tuf Tuf Club. Het is tevens de naam van een tijdschrift dat gewijd is aan het werk van Willy Vandersteen. De Standaard Uitgeverij wil niet dat de naam geassocieerd wordt met ''hardrijders en flitspaalvandalen''.

  Verschillende onderdelen van de Tuf Tuf Club, zoals het forum, blijven wel bestaan of worden overgeheveld naar andere sites.
  Laatste reviews en specials
  special
  Random Pics van de Dag #948
  special
  Random Pics van de Dag #947
  special
  Weekend gifdump #120
  special
  VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
  special
  Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #159
  special
  Random Pics van de Dag #946
  ©FOK.nl e.a.