Game: Castlevania: Lament of Innocence

Nostalgie
Op de MSX2 bestond hij onder de naam Vampire Killer, later kwam het Nintendo Entertainment System (NES) op de markt, en ging hij verder onder de naam Castlevania.


Castlevania op de NES



Castlevania op de SNES


De hoofdpersoon in deze game heet Simon Belmont, met als bijnaam “The Prince of Darkness”, die het opneemt tegen Graaf Dracula in Transylvania. Deze game is op een hoop oude consoles uitgekomen en zal onder de gamers, die er met de NES al waren, een hoop oude en mooie speelherinneringen oproepen. De N64-versies waren in de ogen van velen waardeloze games. Symphony of the Night, op de PS1, was een absolute topper. Het verhaal in de Castlevania serie is erg simpel, de Belmont-clan neemt het op tegen Dracula de ultieme slechterik.

Lament of Inncocence
Het speelt zich allemaal af aan het einde van de elfde eeuw. Je kruipt in de huid van Leon Belmont, die samen met zijn beste vriend Matthias Cronqvist, strijdt voor vrede in naam van de kerk. Als ze op een dag terugkomen van een overwinning blijkt de vrouw van Matthias, Elisabetha genaamd, overleden te zijn. Matthias, die door zijn verdriet erg ziek wordt, is niet meer in staat om mee te vechten voor de vrede.



Er gaat een lange tijd voorbij en dankzij Leon is er nog steeds vrede. Tot er een dag komt waarop er een vreemd leger van wezens zich bevindt in het land van Leon. Niemand weet wie of wat die wezens zijn. Tot Matthias aan Leon vertelt dat de wezens verband houden met een vampier, wiens kasteel zich bevindt in “The Forest of Eternal Night”, en dat daar ook de verloofde van Leon zich bevindt omdat zij ontvoerd is. Leon bedenkt zich geen moment en gaat naar het kasteel om zijn verloofde te redden van de monsters.