FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 21 maart 2004

Strijd in Spanje weer open

Barca wist vanavond in de slotminuut wederom drie punten te scoren. Het deed dat tegen Real Sociedad (1-0). Valencia naderde Real Madrid tot op een punt.

Barcelona speelde geen grootse wedstrijd tegen Real Sociedad, dat dit seizoen zwaar tegenvalt. In de slotminuut was het echter de jarige Ronaldinho die de bal uit een vrije trap in de linkerbovenhoek krulde. Met de winst heeft Barcelona nu een serie van negen gewonnen wedstrijden op rij. De toeschouwers in Camp Nou gaven de ploeg dan ook een ovationeel applaus. Het verschil met de 'Koninklijke' is nu zes punten.

Nummer twee Valencia profiteerde eveneens van de misstap van Real Madrid op zaterdag. Het rolde thuis Real mallorca op met 5-1. Het verschil met Real is een enkel punt. Ook Deportivo La Coruña profiteerde, het staat vierde, twee punten achter Barcelona.

Romeinse derby gestaakt

De Romeinse derby tussen AS en Lazio Roma is vanavond vervroegd beeindigd. Aan het begin van de tweede helft braken supportersrellen uit.

In de rust van de wedstrijd ging het gerucht rond dat een supporter zou zijn omgekomen door een ongeval met een politiewagen. Daarop kwamen diverse supporters in opstand. De scheidsrechter vond het niet verantwoord de wedstrijd te hervatten.

Alhoewel de speaker de fans nog trachtte gerust te stellen, keerde de rust niet terug. Ook de spelers vernamen het gerucht via een supporter, die het veld was opgekomen. Uiteindelijk werden er diverse brandjes gesticht en vocht de politie met de supportersgroepen.

'Onbegrensd' overweegt aangifte tegen politie

De actiegroep ‘Onbegrensd’, die zoals we jullie vanmiddag al lieten weten niet in staat was zijn demonstratie tegen het uitzettingsbeleid van minister Verdonk uit te voeren wegens verhindering door de politie, overweegt aangifte te doen tegen het Rotterdamse politieapparaat. Dit maakte woordvoerder Fons Toorop zojuist bekend.

De actiegroep is het niet eens met de manier waarop de Nederlandse regering omgaat met asielzoekers in ons land en was van plan om vandaag, in het kader van de Internationale Racismedag, te protesteren tegen het beleid. Het doek viel echter al gauw voor de groep toen de politie aankwam en ze naar huis werden gestuurd. Ze waren vergeten de demonstratie 48 uur van te voren te melden en waren niet toegestaan de actie door te zetten.

Demonstratie


Onbegrensd wil niets weten van de beschuldiging. “Wij hebben ons wel degelijk aangemeld bij de politie. In eerste instantie hebben zij hun goedkeuring gegeven. Vrijdag zeiden ze opeens: ‘Jullie begrijpen toch wel dat dit niet door kan gaan’. Een reden daarvoor werd niet gegeven. Ik denk dat ze gewoon geen zin hadden in deze manifestatie”, zo meldde woordvoerder Toorop.

De organisatie liet weten zich door de houding van de politie ‘gediscrimineerd’ te voelen. “Ik sluit dan ook niet uit dat we een brief gaan sturen aan de Tweede Kamer. Maar in eerste instantie is de gemeente Rotterdam hier natuurlijk verantwoordelijk voor”, aldus Toorop.

Zeven gewonden na brand in flat

Zeven mensen zijn vanmorgen vroeg gewond geraakt na een brand in een flatwoning aan de Van Berkumstraat in de wijk Malburgen te Arnhem. Kort voor één uur ’s nachts werden de brandweer en politie ingeschakeld door oplettende buurbewoners die de brand hadden ontdekt in het trapportaal van de flat.

Door snel handelen van brandweer en politie, waarbij onder andere de ladderwagen van de brandweer werd gebruikt, konden de bewoners in veiligheid worden gesteld. Ondanks de snelle reddingsactie moesten zeven bewoners naar het ziekenhuis in Arnhem, Ede en Zevenaar worden gebracht. Ze hadden last van ademhalingsmoeilijkheden en/of brandwonden.

De brand heeft relatief weinig schade aangericht aan de flat. De meeste bewoners konden in de middag hun woning weer betreden. Het vuur is naar verwachting ontstaan in de gemeenschappelijke ruimte van de flat, gelegen onder in het gebouw, door twee bromfietsen.

Parlement laat vergaderingen stil leggen

In verband met het overlijden van prinses en voormalig koningin Juliana leggen de Eerste en de Tweede kamer tot en met 30 maart alle openbare vergaderingen en bijeenkomsten stil. Op deze dag zal het lichaam van Juliana worden bijgezet in de grafkelder van de Nieuwe Kerk in Delft.

Besloten vergaderingen gaan nog wel door. De Eerste en de Tweede Kamer komen woensdag bij elkaar in de Ridderzaal ter nagedachtenis van de overleden prinses. De bijeenkomst zal om 12.45 uur starten.

Punten Milaan - San Remo

Na wat aanvangsproblemen is de uitslag van de eerste koers er ook voor de users. Milaan - San Remo was voor velen een mooie binnenkomer.

PauPke en Jappio wisten liefst 516 punten te vergaren. Zij worden op de voet gevolgd door NV en Trois_Stickpoisson met 514. Er blijven liefst 37 deelnemers binnen een marge van 100 punten van de leiders. Toch zegt dit niet alles, want we zijn pas een koers onderweg.

De komende rit is Vlaanderens mooiste, de Ronde van Vlaanderen. De deadline om jouw team nog aan te passen ligt op 4 april 0:01 uur. Veel succes!

FOK!managercrew

Nederlanders betuigen massaal medeleven

De Nederlandse bevolking betuigt massaal zijn medeleven met de koninklijke familie. Honderden mensen hebben zich verzameld bij Paleis Soestdijk. De weg naar het paleis is door middel van dranghekken afgezet. Het houdt de mensen niet tegen, velen leggen het laatste stuk te voet af.

Rouwbetoon


Meer dan vijfhonderd bossen bloemen zijn al neergelegd bij de hekken van het paleis en worden door padvinders naar het bordes gebracht. Het lichaam van de prinses zal tot woensdag in het Paleis Soestdijk blijven, de plek waar de oud-koningin haar laatste vijf levensjaren doorbracht.

Rouwbetoon


Niet alleen bij de deuren van het paleis werd medeleven betuigd. Bij alle eredivisiewedstrijden van dit weekeinde werd voor aanvang een minuut stilte in acht genomen.

Ook tekenden tussen zaterdagochtend en zondagmiddag vijf uur ruim 6000 mensen het digitale condoleanceregister voor prinses Juliana op de site Koninklijkhuis.nl

Afghaanse minister Sadiq vermoord

Bij zware gevechten in Herat, in het westen van Afghanistan, is vandaag de Afghaanse minister van Toerisme en Luchtvaart, Mirwais Sadiq, vermoord. Eerder op de dag zou zijn vader, gouverneur Khan van de machtige provincie, ontsnapt zijn aan een aanslag.

Een woordvoerder van Khan meldde dat de minister stierf terwijl hij in zijn auto zat, twee politieagenten die naast hem zaten zouden ook omgekomen zijn. De woordvoerder denkt dat Zahir Nayebzada, een militaire commandant in Herat, achter het geweld zit; aanhangers van hem zouden de hinderlaag hebben gelegd. Het incident zou zijn ingegeven door "persoonlijke rivaliteit", aldus de zegsman. Nayebzada zou de macht in het westen naar zich toe willen trekken.

Er volgden gevechten rond het huis van Nayebzada. Daarbij zouden, volgens de commandant zelf, meer dan honderd mensen gestorven zijn. Hij beweerde ook dat Sadiq pas bij die gevechten omkwam. "Hij drong mijn huis binnen en begon hier het gevecht. Ik doodde Sadiq niet in een hinderlaag. Hij werd in een later gevecht gedood. Meer dan honderd mensen aan beide zijden zijn gedood", aldus de commandant.

Mirwais Sadiq is al de derde minister die de dood vindt sinds het verdrijven van de Taliban. Eerder werd Abdul Rahman, zijn voorganger op het departement voor Luchtvaart en Toerisme, in begin 2002 op het vliegveld van Kabul vermoord. In 2003 werd minister en vice-president Haji Qadir omgebracht voor zijn kantoor in de hoofdstad Kabul.

Mirwais Sadiq
Mirwais Sadiq (rechts)

Honderden doden bij rellen in Nepal

In het westen van Nepal zijn vandaag honderden mensen omgekomen bij rellen tussen regeringssoldaten en maöistische rebellen. Dat meldde een woordvoerder van het Nepalese regeringsleger vandaag.

In de nacht van zaterdag op zondag werd er door opstandelingen een aanval ingezet op een politiepost, legerbarakken en een regionaal bestuurscentrum in de plaats Beni, zo'n 300 kilometer ten westen van hoofdstad Kathmandu. Kolonel Deepak Gurung meldde dat bij de rellen vijfhonderd rebellen, zeven politieagenten en elf soldaten zijn omgekomen. Ook zei hij dat er ongeveer tweehonderd guerrilastrijders verwondingen hebben opgelopen.

Punten van de GP van Maleisië

De tweede race in dit kampioenschap is verreden, tijd dus om de punten weer bekend te maken.

Onder de deelnemers behaalden maarliefst vier mensen ditmaal de meeste punten, namelijk minardi, Iceman17, Joe_Bar en Ardanwen. Allen wisten 298 punten binnen te slepen. In de totaalstand is de grote groep van toppers inmiddels geslonken naar drie man, minardi, Iceman17, Joe_Bar. Zij hebben nu alle drie 530 punten.

Bij de subleagues is MoB F1 Racing deze week de beste met 280 punten gemiddeld. In het totaalklassement staat Lolz met 457 punten bovenaan.

Je wissels kun je weer doorvoeren tot 3 april 00.01 uur. Veel succes!

Kijk hier voor een overzicht van verdiende punten per miljoen dat een onderdeel heeft gekost, een leuk overzicht van user elbundy.

Pronk blijft aan als voorzitter VON

Jan Pronk heeft aangegeven aan te blijven als voorzitter van de Federatie van Vluchtelingenorganisaties (VON). Pronk zijn positie kwam in het geding na zijn omstreden uitspraak over het vreemdelingenbeleid van minister Verdonk. De oud-minister vergeleek het uitzettingsbeleid van Rita Verdonk met ‘deportaties’, wat bij de minister in het verkeerde keelgat schoot.

Oud-minister Jan Pronk
Jan Pronk


Verdonk weigerde zaken te doen met de VON als zij Pronk als voorzitter zouden behouden. Hierop maakte Pronk duidelijk van plan te zijn te vertrekken. De federatie stond er echter op dat de oud minister van Ontwikkelingssamenwerking zijn positie zou blijven invullen, waarop Pronk besloot toch te blijven.

Minister Rita Verdonk
Rita Verdonk


Verdonk liet via haar woordvoerder Ivo Hommes weten niet te willen reageren op het besluit.

Arrestaties bij preventief fouilleren Leiden

De politie heeft zaterdagnacht in de binnenstad van Leiden acht mensen aangehouden tijdens een actie preventief fouilleren. Ruim elfhonderd mensen werden gecontroleerd op het bezit van wapens. Naast mensen controleerde de politie ook auto’s.

De actie vond plaats in het uitgaansgebied Nieuwe Beestenmarkt / Molen de Valk. Acht mensen werden gearresteerd wegens het bezit van verboden wapens en/of verdovende middelen, en kregen een dagvaarding of geldboete.

Bezoekers van het uitgaansgebied waren over het algemeen positief over de actie en werkten rustig mee. De politie zegt dan ook niet ontevreden te zijn, maar geeft aan toch waakzaam te blijven.

Het preventief fouilleren is een onderdeel van het totaalplan van het gemeentebestuur, justitie en politie om de overlast in Leiden aan te pakken en het veiligheidsgevoel van de bewoners te stimuleren.

Kip uit Wit-Rusland legt zwaarste ei

Een kip uit Wit-Rusland heeft afgelopen week het record 'zwaarste ei leggen' gebroken. Het beest legde een ei dat 160 gram woog, 14 gram meer dan het huidige recordei. Een gemiddeld kippenei weegt tussen de 50 en 70 gram.

De kip is eigendom van een kippenboerderij in de buurt van de Poolse grens. Aangezien er op deze boerderij 20.000 kippen leven was het niet mogelijk om vast te stellen welke hen precies het ei had gelegd.

Overzicht HCE (week 12)

De zes-en-twintigste speelronde in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen van deze week en de nieuwe tussenstand.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 12)
DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr19.30Fc Groningen sc Heerenveen0 - 0
.
za19.30PSV NAC Breda1 - 1
za19.30Fc Zwolle Fc Volendam3 - 0
za19.30Roda JC Willem II6 - 1
za20.00NEC AZ 0 - 2
.
zo12.30FeyenoordRKC Waalwijk 1 - 0
zo14.30Fc UtrechtFc Twente 2 - 0
zo14.30Ajax Vitesse5 - 0
zo14.30RBC RoosendaalADO Den Haag0 - 0

NaamGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenVoorTegen
1AFC Ajax262114646225
2PSV261655536423
3Feyenoord261475494733
4AZ261538485030
5SC Heerenveen261367453831
6Roda JC261187414832
7FC Twente2612212384543
8RBC Roosendaal261088382930
9Willem II261088383741
10FC Utrecht2610610363236
11NAC Breda26989354137
12RKC Waalwijk268711313331
13NEC269116283443
14FC Groningen267712282938
15ADO Den Haag266614242347
16Vitesse2631112202744
17FC Volendam264517172164
18FC Zwolle263716161951

Keroppi op de boerderij

Keroppi op de boerderij

Hoewel niet iedereen een weekje helpen op een boerderij met schapen zal betitelen als zijnde "leuk", was ik toch wel enorm springerig en enthousiast toen we toch eindelijk vertrokken. Nu zal ik waarschijnlijk wel eerst moeten uitleggen hoe ik er in godsnaam bij kom om een weekje op de boerderij, in Engeland nog wel, te gaan helpen, dus hierbij. Net zoals bij de meeste studies hebben wij ook keuzevakken, die we naar eigen keus mogen invullen. Nouja, eigen keus... je krijgt een lijstje van zo'n 6 a 7 vakken en daar kies je de 2 interessantste uit. Een van die vakken is het zeer gewilde vak: "pre en postnatale verzorging van schaap en lam" ofwel: "schapenverlossen".
Na een stoomcursus van 2 avonden college en een practicum (waarbij we bij gebrek aan dode lammetjes op dode geitjes moesten oefenen) werden we geacht in staat te zijn om een schaap te helpen bij haar "bevalling".
Niet dat dat in de meeste gevallen nodig was, bleek later, maar als we dan toch eens een lam in een interessante ligging hadden dan zouden wij in staat moeten zijn om die levend ter wereld te brengen. Nobel is het nietwaar?

In Nederland waren stageplekken te over (allen in dorpjes waar je nog nooit van had gehoord) maar de gewilde stageplekken in Engeland waren beperkt. Maar het geluk was aan mijn zijde, en dus gebeurde het dat ik samen met mijn ouders de winderige haven in Europoort binnen reed. Waarom was ik op een plek (donker, guur) waar ze in films een lijk zouden dumpen, in plaats van tax-free shoppend door Schiphol te struinen?
Nou omdat mijn ouders hadden besloten dat mijn weekje stage in Engeland een perfect excuus was om er zelf even tussenuit te gaan. Ze zouden me afleveren bij het gezin waar ik een weekje zou helpen en dan zelf nog een weekendje de omgeving verkennen. Ik vond het allemaal wel best, gemak dient de mens!

Op de boot naar Hull aangekomen wist ik opeens weer waarom ik eigenlijk nooit meer met mijn ouders op vakantie ging. Omdat ik me altijd binnen afzienbare tijd begon te ergeren aan hun knulligheid. Mijn ouders zijn mijn helden, maar niet op vakantie! Terwijl ze sullig om zich heen stonden te kijken waar ze nou eigenlijk onze hut konden vinden, stond ik al zuchtend te roepen: "kom op hierheen".
In de hut binnengekomen moesten we de bedden zien te ontdekken. De eerste was makkelijk, een kwestie van uitklappen. De tweede zat vast en zeker verstopt in het bankje, maar waar waren nummer 3 en 4? We hadden toch een vier-persoonshut? Net op het moment dat ik mijn moeder naar de informatiedesk wilde sturen om te vragen of we wel de goede hut hadden gekregen, vroeg ik me hardop waarom er toch 2 laddertjes in de hoek stonden.
En toen ging het lichtje branden, ik keek naar het plafond, en inderdaad... daar zaten de laatste 2 bedden verstopt.

Na de volgende dag op de boot ontbeten te hebben, gingen we aan wal en zetten koers naar de boerderij waar ik een week lang zou verblijven. Terwijl mijn moeder heldhaftig alle kruisingen en rotondes in dit linksrijdende land trotseerde, nam ik nog maar eens even vluchtig mijn syllabi door, zou ik het straks allemaal wel voldoende beheersen?
Uiteindelijk hadden we onze weg gevonden naar het kleine dorpje (type: 3 boerderijen en een kerk) waarin de boerderij lag. Terwijl we het terrein opdraaiden werden we verwelkomd door 4 honden en de medestudente die de voorgaande week hier haar handen uit de mouwen had gestoken. Na een kop thee ("geen melk in de thee... waar gebruiken jullie die koeien in Nederland voor" verzuchtte de veehoudster) werd ik door mijn medestudente rondgeleid. Lekker nog in het Nederlands, gaat toch wel zo makkelijk. Ik zwaaide mijn ouders uit en trok mijn oude kleding aan.

Een week lang heb ik in mijn oudste kleding op rubberen laarzen rondgehobbeld. Op en top boerin. Maar dat was ook wel nodig, want binnen een halve dag, wat zeg ik, binnen 10 minuten heb je de eerste modderveeg al opgelopen. En die heupbroeken zitten prachtig, maar zijn uitermate onpraktisch bij het knielen en over hekjes springen. Het beetje make-up wat ik had meegenomen (zat standaard in mijn toillettas) heeft het daglicht niet gezien. Maar wat wil je, om half 7 word je gewekt en 5 minuten later word je aangekleed en al in de keukentafel verwacht.

Het deel van mijn tijd wat ik werkelijk besteedde aan het 'verlossen' van schapen was werkelijk minimaal. Ik heb wel wat lammetjes op de wereld gezet (onder andere een drieling) maar het meeste was je toch bezig met de verzorging.
Naast de leuke dingen zoals lammetjes met de fles voeren (cute!) moest toch ook een groot deel van de tijd besteed worden aan de minder leuke, maar zeer noodzakelijke dingen. Zoals twee keer per dag voeren, en dat klinkt een stuk eenvoudiger dan het is. Niet zozeer het sjouwen met enorme emmers met voer, maar vooral de gulzigheid van schapen maakte het tot een ware strijd. Als je de kans had dan deed je het met z'n tweeën, waarbij een persoon de schapen afleidde terwijl de andere zo snel mogelijk naar de voerbak rende, het voer erin deed en weer even hard moest terugrennen. Anders, en dat gebeurde toch wel regelmatig als je alleen was, werd je letterlijk onder de voet gelopen door de hongerige schapen. Iedereen die wel eens als kind met een snee brood een kinderboerderij is binnengekomen kent het fenomeen.
Gelukkig was er tussen het hokken uitmesten (ik werd met de dag beter) en het klauwbekappen (manicure voor schapen) toch wel genoeg tijd om even naar de dartelende lammetjes te kijken of een wandeling met de honden te gaan maken.

Ondanks dat ik het reuze naar mijn zin had en mijn gastgezin hartstikke vriendelijk was ging de vermoeidheid wel op spelen. Want elke dag om half 7 opstaan, veel lichamelijke arbeid verrichten (echt je bunkert opeens 2x zoveel voedsel naar binnen) en elke nacht om 3 uur op om te kijken of er geen lammeren zijn geboren, gaat toch wel aan je vreten. Niet alleen ging ik niet later dan half 10 richting bed, je merkt ook dat je wat minder stabiel bent.
Zo was ik steeds half in tranen bij het programma "Pride of Brittain" een awardshow voor mensen die iets bewonderenswaardigs hadden gedaan, maar de mate waarmee ik met kritiek kon omgaan (is al niet mijn sterkste punt) daalde ook.

En toen op vrijdag kwam toch het punt dat ik dacht: "En nu wil ik godverdomme naar huis!" Gelukkig, slechts 1 dag voor vertrek, dus dat was het probleem niet. Maar net toen ik voorover gebogen over een spartelend schaap hing om haar klauwen te bekappen, sniffend omdat het snot maar uit mijn neus bleef lopen (en dat terwijl ik normaliter vind dat ik een "licence to kill" zou moeten krijgen wat betreft mensen die dit doen) begon de veehoudster me ervan de beschuldigen dat ik een lam verkeerd had genummerd.

Alle lammeren krijgen namelijk hetzelfde nummer met spray opgespoten als hun moeder. Zo weet je niet alleen wie bij wie hoort, maar je kunt ze ook makkelijker uit elkaar houden ("Lam nr. 63" is duidelijker dan "Dat kleine lam met dat vlekje boven zijn oog"). En ik had net 2 lammeren en hun ooi (een vrouwelijk schaap) voorzien van een prachtige "81". Maar in mijn poging om het juist zo goed mogelijk te doen had ik een 1 gemaakt zoals die in de meeste lettertypes voorkomt. Een verticaal streepje met een schuin streepje aan de bovenkant en een horizontaal streepje aan de onderkant.
Maargoed, zo’n lam spartelt een beetje, en zo wollig vachtje zorgt dat je lijnen niet echt haarscherp zijn. Met als gevolg dat mijn 1 ook wel voor een 2 aangezien kon worden.
Toen de veehoudster me dus vertelde dat ik het lam verkeerd had genummerd, probeerde ik dus uit te leggen hoe dat kwam, maar in plaats van te luisteren besloot ze gewoon dat ik het verkeerd had genummerd. Punt uit, geen discussie mogenlijk.

Okee, een neus vol snot en een spartelend schaap zijn tot daar aan toe, maar ook nog eens onjuist beschuldigd worden, dat ging toch net over mijn grens. Ik verbeet me en ging stug door, maar die dag leek ik niks meer goed te kunnen doen...

De volgende dag vond ik dus het afscheid allesbehalve emotioneel, het was erg leuk geweest maar nu was het tijd om te gaan.

En helaas liep de terugreis ook nog eens bijna dramatisch af... dus "to be continued".


MTV komt met 'ombouwprogramma'

MTV, trendzetter op het gebied van nieuwe series, komt met een programma waarin mensen zich een nieuw uiterlijk kunnen laten aanmeten om zo meer op hun idolen te lijken. Het programma waarin plastische chirurgie centraal staat gaat in Nederland in mei van start onder de naam ‘I want a famous face'.

I want a famous face


Het programma geeft jonge kijkers de kans om zich grondig te laten veranderen, om vervolgens met het uiterlijk van hun idool verder het leven door te gaan. Een paar dagen terug werd de eerste aflevering uitgezonden op de Amerikaanse televisie, waarin twee broers zich lieten opereren om zich te ontpoppen als de nieuwe Brad Pitt. De transformatie verliep niet helemaal vlekkeloos, maar de twee nieuwe Pitts waren niet ontevreden.

De gedaantewisseling kostte de twee jongens ruim twaalfduizend euro.

Pantano zonder drinkfles

Giorgio Pantano heeft zonder drinkfles moeten rijden tijdens de Grand Prix van Maleisië.

Dit was zeer zwaar in een Grand Prix zoals deze: "Ik heb volgens mij best een constante race gereden. Het werd alleen aan het eind wat lastig omdat mijn drinkfles het tijdens de race niet deed en daarom was ik redelijk kapot toen ik over de finish kwam", zegt Pantano.

Twee ronden achterstand had Pantano op de winnaar Michael Schumacher en kwam als dertiende over de streep. Teamgenoot Nick Heidfeld haalde de finish niet. Hij viel uit met versnellingsbak problemen. "Frustrerend om weer uit te vallen, maar aan de andere kant was ik niet ontevreden over de auto. Ik had een prima start en slaagde erin om een aantal auto's achter me te houden, zoals Toyota's, Jaguars en Saubers, de snelheid is best goed", aldus Heidfeld.

Tijdens Heidfelds eerste tankstop verloor hij veel tijd omdat de tankinstallatie niet werkte. "Ik moest weer de baan op en een ronde later terugkomen. Om niet zonder benzine te komen moest ik het die ronde heel rustig aan doen".

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 12)

Hieronder vind je de uitslagen van dit weekend, de zes-en-twintigste speelronde in de Holland Casino Eredivisie, en de nieuwe tussenstand.

Uitslagen
Vrijdag 19 maart
Fc Groningen - Sc Heerenveen (0-0)

Zaterdag 20 maart
PSV - NAC Breda (1-1)
Fc Zwolle - Fc Volendam (3-0)
Roda JC - Willem II (6-1)
NEC - AZ (0-2)

Zondag 21 maart
Feyenoord - RKC Waalwijk (1-0)
Fc Utrecht - Fc Twente (2-0)
Ajax - Vitesse (5-0)
RBC Roosendaal - ADO Den Haag (0-0)


Tussenstand Holland Casino Eredivisie (seizoen 2003/2004)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. Ajax 2621146462-25
2. PSV 2616555364-23
3. Feyenoord2614754947-33
4. AZ2615384850-30
5. sc Heerenveen 2613674538-31
6. Roda JC 2611874148-32
7. Fc Twente26122123845-43
8. RBC Roosendaal 2610883829-30
9. Willem II2610883837-41
10. Fc Utrecht 26106103632-36
11. NAC Breda 269893541-37
12. RKC Waalwijk2687113133-31
13. NEC2691162834-43
14. Fc Groningen2677122829-38
15. ADO Den Haag2666142423-47
16. Vitesse26311122027-44
17. Fc Volendam 2645171721-64
18. Fc Zwolle 2637161619-51

Meer voetbalnieuws vind je op de Competitiemanager
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!

Uitslagen HCE (21-03-04)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van vanmiddag.

Feyenoord - RKC Waalwijk (1-0)
6' Kuijt 1-0

Geel: Smolarek (Fey), Greene (RKC)

Fc Utrecht - Fc Twente (2-0)
2' Tanghe 1-0
76' Broerse 2-0

Geel: Broerse, Bosschaart, Shew A Tjon (allen Utr), Zomer (Twe), Ouéadraego (Twe)

Bijzonderheid: 23 mei wederom tegenover elkaar dan in de nationale bekerfinale

Ajax - Vitesse (5-0)
16' Maxwell 1-0
26' Sneijder 2-0
28' Mitea 3-0
73' Heitinga 4-0
80' Ibrahimovic 5-0

RBC Roosendaal - ADO Den Haag (0-0)

Bekijk de huidige stand

Telegraaf komt met zondagskrant

Na maandenlange voorbereiding was het vandaag zover. Om 12 uur precies rolde vannacht de eerste krant door de persen. Ondanks de lange voorbereiding werd het alsnog een hectische zaterdag. Door het plotselinge overlijden van prinses Juliana moest de hele krant worden veranderd.

Het had een vrolijke eerste krant moeten zijn. Het plan werd echter heftig ontregeld door het overlijden van Juliana. In plaats van vrolijke columns en berichten werden de eerste negen pagina’s van de krant besteed aan de voormalig koningin.

Pas op pagina elf begon het reguliere nieuws. De opening van het nieuwe Telesportkatern kreeg al gelijk een oranje gevoel mee. De Raborenner Oscar Freire wist zaterdag de klassieker Milaan-San Remo op zijn naam te schrijven.


Ton Boerma
Directeur Ton Boersma met het eerste exemplaar van de zondagskrant van de Telegraaf


Medewerkers van de eerste landelijke zondagskrant van Nederland zijn tevreden. “Het drukken ging perfect. Om tien voor vijf was het klaar”. Anders liep dit bij de eerste regionale zondagskrant van Nederland, die twee weken eerder met zijn eerste exemplaar op de proppen kwam. Duizenden abonnees wachtten zondag 7 maart tevergeefs op hun nieuwsblad, terwijl veel van de wel uitverkorene ronduit ontevreden waren over de nieuwswaarde.

Politie stuurt activisten naar huis

De politie heeft vandaag een groep van 100 actievoerders weggestuurd van Rotterdam Airport. De mensen behoorden tot het actiecomité ‘Onbegrensd’, en protesteerden tegen het uitzettingsbeleid van minister Verdonk.

De actiegroep is het niet eens met de manier waarop de Nederlandse regering omgaat met asielzoekers in ons land en was van plan om vandaag, in het kader van de Internationale Racismedag, te protesteren tegen het beleid. Het doek viel echter al gauw voor de groep toen de politie aankwam en ze naar huis werden gestuurd. Ze waren vergeten de demonstratie 48 uur van te voren te melden en waren niet toegestaan de actie door te zetten.

In de buurt van Rotterdam Airport staat een uitzetcentrum waar asielzoekers naar toe moeten op het moment dat ze zijn uitgeproduceerd.

Boekenweek ziet verkoop stijgen

Tijdens de boekenweek, die dit jaar werd gehouden van 10 tot 20 maart, zijn 5 procent meer boeken verkocht dan vorig jaar. De omzet steeg bij veel boekenwinkels zelfs met 10 procent of meer.

De omzetstijging is vooral te danken aan het nieuwe boek In Europa van Geert Mak, die over de toonbank gaat voor een kleine 50 euro, en de boeken van Thomas Rosenboom, die dit jaar tevens het Boekenweekgeschenk verzorgde.

Het thema van de afgelopen zaterdag geëindigde boekenweek was Gare du Nord – Ontmoetingen met Frankrijk. De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse boek, de organisator van het jaarlijkse evenement, wist ons te meldden dat de meest verkochte boeken ook in deze richting lagen. Vooral de boeken van Remco Campert, Adriaan van Dis, Philip Freriks en Youp van ’t Hek lagen in de belangstelling van de Nederlandse lezer.

PSOE gaat dialoog met ETA niet aan

Het aanbod van de ETA, om met de Spaanse socialisten van de PSOE in dialoog te gaan, is verworpen door de partij. "Wij nemen verklaringen van terreurbewegingen niet serieus", aldus een woordvoerdster van de PSOE.

Vanochtend werd door het Spaanse dagblad Gare een verklaring door de ETA gepubliceerd, waarin werd gevraagd om een gesprek met de partij van aantredend premier Zapatera. Ook verklaarde de ETA "door te gaan met vechten", mocht het onderhoud niets opleveren.

De ETA was vorige week nog veelvuldig in het nieuws, nadat zij er door de Spaanse regering van was beschuldigd de aanslagen in Madrid gepleegd te hebben. Na de overwinning van de PSOE in de verkiezingen vorige week zondag hoopten zij de dialoog aan te kunnen gaan, iets wat met de regering van Aznar ook al niet mogelijk was.

Eerder verklaarde de politieke partij Batasuna, verbonden met de ETA, te hopen onder de nieuwe regering van Zapatera weer legaal te worden. Batasuna werd in maart 2003 verboden door het Spaanse hooggerechtshof.

Winnaars WID seizoen 2!!!

Wat is dit? Seizoen 2 - Winnaars

Het zit erop! 15 weken terug startten we met seizoen 2 van
"Wat is dit". In totaal hebben 91 users meegedaan aan het spel.

En..... trommelgeroffel... de winnaars zijn:

johnyboy
xAn52

Waarom 2 winnaars? Omdat ze beiden de hoogste score hadden. Gelukkig konden we van Snowdome in Den Haag 4 kaarten ter beschikking stellen en krijgen jullie dus beiden 2 kaarten (Kunnen de winnaars mij een email sturen met hun gegevens?)

Hier vind je de scorelijst terug

Alle delen nog eens terug zien?

Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4
Deel 5
Deel 6
Deel 7
Deel 8
Deel 9
Deel 10
Deel 11
Deel 12
Deel 13
Deel 14
Deel 15

Man United wil van der Vaart

De Engelse krant "de Sunday Express" meldt dat Manchester United opnieuw belangstelling heeft voor Ajax-speler Rafael van der Vaart.

De club uit Manchester heeft zich nog niet officieel gemeld, maar zouden van plan zijn om in de zomer een bod uit te brengen op de international, die nog een contract heeft bij Ajax tot 2006.

In het verleden heeft Van der Vaart al eens aangegeven dat zijn voorkeur uitgaat naar een club in Spanje, maar de 21-jarige middenvelder wil pas aan het einde van dit seizoen een beslissing nemen over zijn toekomst.

McLaren ontkent motorprobleem

Hoewel het op de televisie verdacht veel leek op een motorprobleem, ontkent McLaren dat het uitvallen van Kimi Räikkönen te maken had met de motor.

Niet de motor, maar een gebroken transmissie zou de oorzaak zijn van het uitvallen. Gezien de onzekerheid over de motor bij de race in Melbourne, kwamen de ontkenningen dat het een motorprobleem was al snel.

Kimi Räikkönen vertelde: "Iets brak in mijn transmissie. Ik hoop nu dat we voor de volgende race in Bahrein nog een stap kunnen zetten."

Teambaas Ron Dennis ontkende ook dat het een motorprobleem was. Baas van Mercedes Motorsport, Norbert Haug, was echter duidelijk: "De betrouwbaarheid en snelheid moeten verder verhoogd worden en iedereen in het team is daar zich bewust van. We zullen blijven doorwerken om ons overall pakket beter en betrouwbaarder te maken."

Reacties na de race

De Grand Prix van vandaag was er weer 1 voor Michael Schumacher, hij is natuurlijk tevreden, maar hij is niet de enige.

Michael Schumacher reed een sterke race. "Het was een hele strijd van start tot finish, maar ik was snel genoeg op de momenten dat ik dat moest zijn, namelijk aan het begin en einde van elke stint. Het gat met Montoya was geen enkel moment gelijk wat voor druk zorgde tot aan de laatste paar ronden. Aangezien ik als eerste vertrok had ik totaal geen idee waar de baan nat was en waar niet. De vierde en elfde bocht waren erg lastig door de regen."

Voor de teamgenoot van Schumacher verliep de race wat minder succesvol. Rubens Barrichello reed in eerste instantie achter Schumacher op de tweede plaats, maar een spin in de openingsfase zorgde ervoor dat hij achterstand opliep. Hij werd uiteindelijk vierde.

"Ik heb de hele race hard gereden en alles uit mezelf gehaald wat ik kon. Ik heb een andere bandenkeuze gemaakt als Michael en dat heeft zich niet uitbetaald. Daar-naast ben ik in de eerste paar ronden een keer naast de baan beland toen de bandentemperatuur erg snel daalde als gevolg van de regen."

Met zijn tweede plaats heeft Juan Pablo Montoya laten zien dat Williams vooruit gegaan is.

"Mijn eerste rondes waren erg goed, en ik kwam voor Rubens terecht. Hierna heb ik een probleemloze race gereden. Aan het eind probeerde ik Michael bij te halen omdat ik voelde dat mijn auto steeds maar sneller werd. Helaas kwam ik na mijn derde stop achter Rubens Barrichello terecht. Ik probeerde hem in te halen, maar ik wilde geen risico nemen. Ik realiseerde me dat het behalen van punten daarvoor te waardevol was."

Voor Ralf Schumacher liep de race minder goed af, hij viel uit met motorproblemen.

Ferrari was niet het enige team dat het uitermate goed deed,
Jenson Button pakte zijn eerste podiumplaats in zijn carrière. "Je kunt in geen woorden beschrijven hoe ik me op dit moment voel! Het is prachtig voor het team dat we nu al een podiumplaats hebben behaald! De engineers hebben ook super werk gedaan, net als onze partners, Honda en Michelin. Je kon natuurlijk wel zien dat we een stap vooruit hebben gemaakt, maar ik had niet echt het gevoel dat het zó snel zou gaan!"

Takuma Sato reed een sterke race. Startend vanuit het achterveld vocht hij zich naar een plaats acht. Maar drie ronde voor de finish viel hij uit met een kapotte motor. "Het is erg teleurstellend dat we zijn uitgevallen met nog drie ronden te gaan. Ik heb mijn best gedaan. Ik had een superstart, samen met Fernando Alonso. Ik maakte enkele foutjes, maar ik desondanks kon ik mij terugvechten naar de top 8. De foutjes waren niet te wijten aan mijn concentratie, want ik was uiterst geconcentreerd bezig. Ik ben blij voor het team en dat er nog meerdere podiumplaatsen mogen volgen!"

Renault kan ook tevreden zijn, Jarno Trulli eindigde op plaats vijf en Fernando Alonso op plaats zeven.

Jarno Trulli, startend vanaf plaats 8 was tevreden. "Het is een resultaat met voldoening, gezien het feit dat ik achtste startte en al onze tegenstanders vandaag erg sterk waren. Ik maakte een goede start maar moet mijn excuses aanbieden aan Jenson Button: ik raakte hem op weg naar de eerste bocht. Ik had een mooi gevecht met hem en Rubens in de eerste bocht. Het was een eerlijk gevecht en ik genoot ervan. Na mijn eerste stop echter presteerden de voorbanden steeds minder en daardoor verloor ik in de tweede en derde stint tijd ten opzichte van mijn directe concurrenten. Ik had veel last van onderstuur in dit gedeelte. Dit alles gezegd hebbende, waren we erg betrouwbaar en hadden we nogmaals twee wagens in de punten: we mogen niet teleurgesteld zijn."

Fernando Alonso, die zich terug moest vechten van plaats negentien was ook erg tevreden. "Ik ben blij met mijn twee punten na wat gisteren gebeurde. Alles veranderde in feite na de kwalificatie en met dat in het achterhoofd was dit een goed resultaat. Onze strategie werkte echter niet en ik had nog hoger kunnen finishen. De auto was competitief, maar moeilijk te rijden: de balans was niet goed in de race. Het is altijd moeilijk hier in Maleisië, en de fouten van dit weekend maakte het er niet makkelijker op. Maar als je als zevende finisht terwijl je achteraan start kan het slechter."

Lefevere heeft grote plannen

Patrick Lefevere, de manager van Quick Step-Davitamon en Bodysol-Brustor, heeft grote plannen met deze ploegen.

Hij wil een uitgebreid wielerplan opzetten. Hij wil ploegen hebben in alle categorieën, van de aspiranten tot de profs. Voor beide ploegen, Quick Step - Davitamon en Bodysol-Brustor, moeten er zowel een beloftenploeg als juniorenploeg komen als schaduwteams. Eveneens wil hij Bodysol-Brustor veranderen van een Spaanse naar een Belgische ploeg. Het plan dat hij zou willen uitvoeren, loopt door tot 2010. Tegen die tijd moeten beide ploegen op een hoger niveau staan door de inspanningen.

UEFA wekt ergenis Europarlementariër

DE UEFA heeft de ergenis gewekt bij Europarlementariër Toine Manders, omdat ze weigeren toe te staan dat Alemannia Aachen Europese wedstrijden in het stadion van Roda JC speelt.

Alemannia Aachen had Roda JC gevraagd om eventuele Europese wedstrijden volgend seizoen in het Parkstad Limburg-stadion te mogen spelen. De UEFA verbiedt echter clubs om hun Europa Cup-wedstrijden in een ander land te spelen, indien dit niet door de UEFA wordt afgedwongen. Als Roda JC erachter staat, wil Manders een klacht indienen tegen de UEFA.

Jaliens bijna op de vuist met supporters

Gisterenavond is het bijna tot een gevecht gekomen tussen supporters van Willem II en Kew Jaliens.

Na de 6-1 nederlaag tegen Roda JC gingen op het parkeerterrein enkele supprters in discussie met enkele spelers, waaronder Kew Jaliens, Joris Mathijsen en Peter Zois. Na wat woorden heen en weer, dreigde de situatie te ontbranden. Er ontstond wat geduw over en weer, maar dat werd door spelers en supporters gesust. Volgens de verhalen stond Jaliens echter voorop om met de supporters op de vuist te gaan.

Publiek stuurt Idol Ron naar huis

Bij Idols kon gisteravond de 24-jarige Ron Link zijn biezen pakken. De kijkers stemden hem tegen de verwachting in weg. De bewonderaar van George Michael zong de ballad My Friend met een valse noot, maar herstelde zo goed dat jurylid Edwin Jansen vond dat hij het origineel overtrof en hem uitgebreid complimenteerde: ''Nadat je onzeker begon, werd het een supergoede performance. Eigenlijk nog beter dan het origineel.''

Wat dat betreft kun je beter een slecht jury-oordeel krijgen. Idol Alice Hoes werd net als vorige week afgekraakt door Henk Jan Smits: ''Je hebt het niet.'' Ze belandde wel op de krukken van de laatste drie maar mag volgende week van het publiek toch weer acte de présence geven.

De weggestuurde Ron verklaarde dat hij niet bij de pakken gaat neerzitten: ''Ik neem het eerste cruiseschip. Daar ga ik entertainen.''



De Idols-uitzending van gisteravond kenmerkte zich overigens door een groot aantal matige optredens. Zo kwam favoriet Boris Titulaer niet goed uit de hoge noten, en ook Marlies Schuitenmaker gaf een ronduit tegenvallende performance. Zij gaf de airco de schuld, die zou haar stem aangetast hebben.

-
Meer over Idols in het FOK!-Idols forum.

NOS brengt Balkenende in verlegenheid

De NOS heeft zaterdagochtend door een blunder Balkenende voor paal gezet. De premier werd midden in zijn rouwrede op de publieke radio en televisie plotseling afgebroken. Door een fout achter de schermen bij de NOS werd de verkeerde opname uitgezonden.

Even voor tien uur was de memoriam opgenomen. In de eerste, verkeerde opname kwam Balkenende niet uit zijn woorden en scheen hij vergeten te zijn tot wanneer Juliana koningin was geweest. Door een fout bij de NOS werd echter de eerste, foute rouwrede uitgezonden in plaats van de tweede, wel geslaagde opname.

Balkenende
Balkenende tijdens zijn rouwrede


De Telegraaf meldt in zijn eerste editie van hun zondagskrant dat de medewerkers van de premier woedend zijn op de NOS. Balkenende heeft nog niet publiekelijk gereageerd op de uitglijder, en verwacht wordt dat dit ook niet zal gebeuren. De NOS zelf noemt het storende voorval ‘betreurenswaardig’. Het is nog onbekend of de premier en de koninklijke familie excuses krijgen aangeboden door de publieke omroep.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (20-3)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie, die tot nu toe gespeeld zijn.



Uitslagen
Vrijdag 19 maart
FC Groningen - sc Heerenveen (0-0)

Zaterdag 20 maart
PSV - NAC Breda (1-1)
FC Zwolle - FC Volendam (3-0)
Roda JC - Willem II (6-1)
NEC - AZ (0-2)

Programma vanmiddag
Feyenoord - RKC Waalwijk (om 12:30)
FC Utrecht - FC Twente
Ajax - Vitesse
RBC Roosendaal - ADO Den Haag

Meer voetbalnieuws vind je op de Competitiemanager
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!

Reya en het OV

Bij gebrek aan beter blijft de NS mijn enige vorm van transport over verre afstanden. Ik heb een jaarkaart, dus geniet ik het voorrecht om hele dagen in de trein te hangen. De NS is uniek. De NS is vermoeiend, hilarisch, irriterend en biedt inspiratie voor een wwkw. Allemaal tegelijk zelfs.

Zo’n jaar geleden zat ik na een dag TCG in Utrecht in de trein terug naar mijn thuishonk. Na een kwartier gingen drie medereizigers bij mij in de zitplaats voor vier personen zitten. Ongeveer meteen trekken ze hun halveliters Heineken open, en het schetst mijn stomste verbazing als ze daarna verscheidene pornobladen tevoorschijn toveren, die ze daarna frequent aan elkaar doorgeven. Daarnaast zitten ze te roken in een coupé waar boven de deur zo’n mooie sticker met een sigaret en een kruis staat. Ik schat mijn kansen in. Ik: nog geen 1.80, tenger gestalte. Zij: Allemaal 1.90+, vrij breed, en zijn met een factor drie meer man dan ik. Niet doen. Ik zit mijn lijdensweg uit.

Het moet nog een tijd daarvoor zijn geweest dat ik bij supporters van FC Zwolle in de trein zat. Nou ja, supporters… Ze wisten niet eens welke positie hun club op de ranglijst innam. Het voornaamste wat ze deden was zuipen (om 11 uur ’s ochtends), op elkaar schelden en dus overlast veroorzaken. Dit keer hoefde ik niet eens te vluchten. Op het volgende station, Zutphen, stapten ze uit. Hun bier was op, en dus moesten er even boodschappen worden gedaan. Ze hadden nog een reis naar Dordrecht voor de boeg. Ik vraag me nog steeds af of ze daar ooit aangekomen zijn.

Amersfoort is een berucht station. Hier snijden de routes van twee treinroutes vanuit het westen naar het noorden/oosten elkaar. Treinen vanuit Enschede en Groningen/Leeuwarden naar Rotterdam/Den Haag en Amsterdam/Schiphol en vice versa komen allemaal langs dit station. Er moet hier veel overgestapt worden. En het is niet zo moeilijk te raden dat zo’n constructie bij de NS nooit goed kan gaan. Zo was het traject van Amersfoort naar Amsterdam op een dag afgesloten. Er kon geen trein langsrijden, want er waren werkzaamheden aan het spoor, althans, dat was het verhaal van de NS. Normaal had ik dus een omweg via Utrecht moeten maken, was het niet dat ik in de internationale trein vanuit Berlijn naar Amsterdam zat. Vreemd genoeg kon die het rechtstreekse traject van Amersfoort naar Amsterdam wel afleggen. Ik heb nog eens extra goed uit het raam gekeken. Ze hadden die werkzaamheden wel erg goed verstopt.

Op datzelfde station Amersfoort had ik, slechts enkele weken na mijn ervaring met de internationale trein, weer eens vertraging. Wat er wel allemaal aan de hand was wist ik niet, en het kon me ook niks boeien. Terwijl ik nog op mijn trein stond te wachten, kwam de, uiteraard vertraagde, trein naar Leeuwarden aan. Het was in de avondspits, dus naast de reguliere treinen die twee keer in het uur rijden reden er ook spitstreinen. De trein die nu aankwam was een reguliere trein, en de vele reizigers die al een tijdje wachtten op hun trein dromden samen om in te kunnen stappen. De trein zat werkelijk overvol. De trein stond op het punt weg te gaan, toen de extra spitstrein er nog aankwam. Ook naar Leeuwarden. De deuren gingen open, maar verassend genoeg stapte er niemand in. De trein zag er sowieso kaal uit. En toen vertrokken de twee treinen. De ene als veewagen, de andere had beter het bordje ‘geen dienst’ opgespeld kunnen krijgen. Ze reden letterlijk vlak achter elkaar weg.

Maar het is niet eenzijdig NS bashen. De NS is namelijk niet de enige spoorwegmaatschappij in Nederland. Met goede hoop op minder onhandige, onlogische en volstrekt prutserige acties vertrok ik vorig jaar zomer naar het noorden. Daar maakt NoordNed de dienst uit op de sporen. Aanbeland in het plaatsje Uithuizermeeden (hetzelfde plaatsje als vogelpest is geconstateerd, ja) wilde ik wel eens terug naar Groningen. Ik kreeg al bijna een halleluja-gevoel toen ik constateerde dat er een rechtstreekse verbinding naar Groningen liep en dat er twee keer per uur een trein ging. Verbijsterd was ik echter toen bleek dat er inderdaad twee treinen heen gingen vanuit Groningen naar Rodeschool, het eindstation, maar dat één van die twee treinen leeg en zonder ook maar ergens te stoppen terug ging. Weer een half uur wachten in een onooglijk plaatsje. Sindsdien beschouw ik NoordNed als een soort van fundamentalistische NS.

Natuurlijk is het makkelijk om de NS belachelijk te maken vanuit mijn luie stoel. Ik heb nu het gevoel dat het beter gaat. Misschien is de geld-terug-bij-vertraging regeling van de NS wel een financiële prikkel voor datzelfde bedrijf. En bij Syntus hebben ze al een hele tijd de zaken uitstekend voor elkaar. Misschien wordt het Nederlandse spoorwegnet ooit nog wel eens net zo perfect als het Zwitserse, waar een tiental aparte spoorwegmaatschappijen op één of andere manier uitstekend op elkaar anticiperen.

Eén maand cel voor A'damse wintersporter

De Amsterdamse tiener die begin deze maand op wintersportvakantie een 13-jarig Oostenrijks jochie het ziekenhuis intrapte, is vrijdag in Innsbruck tot zeven maanden cel veroordeeld, waarvan zes voorwaardelijk. Met aftrek van de twee weken die hij al vastzit komt de 16-jarige dader, Wiebe G., over veertien dagen vrij.

De bijna 1.80 meter lange Wiebe schopte en sloeg de kleine en tengere 13-jarige Johannes Hundsbichler omdat hij zich uitgelachen voelde. Wiebe had ruzie met zijn vriendin toen hij het jongetje zag glimlachen. Johannes werd met ernstig inwendig letsel in een ziekenhuis opgenomen; de jongen had meer dan een halve liter bloed in zijn buik. Ook werden een aantal tanden van de 13-jarige uitgeslagen. ''Ik was woedend en ik wist niet meer wat ik deed'', zo verklaarde Wiebe, die actief is als dansleraar.

De Oostenrijkse advocaat van Wiebe vindt de uiteindelijke straf aan de hoge kant. ''In het algemeen staat er alleen een geldboete op. Zeven maanden cel is een heel harde straf. Waarschijnlijk omdat Wiebe een Nederlander is.'' Wiebe zelf gaat echter niet in hoger beroep en heeft 1.500 euro smartengeld aan Johannes betaald. ''Als ik iets ongedaan zou kunnen maken, zou het dit zijn'', zo verklaarde de Amsterdammer.

F1: Uitslag Grand Prix van Maleisië

Michael Schumacher heeft zojuist de Grand Prix van Maleisië gewonnen. De Ferrari-coureur behaalde zijn tweede overwinning op rij. Hij was de race ook vanaf pole-position gestart.

Juan Pablo Montoya pakte de tweede plaats voor Williams, derde werd Jenson Button voor BAR. Hij behaalde zijn eerste podiumplaats.

Bij de start ging het direct fout voor Mark Webber. Hij kwam niet goed weg van de tweede plaats en kwam in het achterveld terecht. Daarna ging zijn achterband in een touché met Ralf Schumacher ook nog lek. Hij eindigde race ook nog naast de baan. Al met al een ongeluksrace voor hem.

Het was de vraag of de Ferrari's weer zo oppermachtig zouden zijn. Door de slechte start van Webber reden ze meteen aan de kop van het veld. Doordat vlak voor de start een regenbuitje was gevallen, bleek de baan nog glad. Rubens Barrichello maakte een foutje en verloor twee plekken. Juan Pablo Montoya leek snel op Michael Schumacher af te stevenen, maar Schumacher hertselde zich goed.

Al vroeg in de race waren er de eerste pit-stops. Veel teams hadden de aanval gekozen en hadden licht gekwalificeerd. Opmerkelijk was de opgang in het begin van Fernando Alonso. Hij wist vrij snel op de klimmen van plaats 19 naar plaats 9.

Na veel gevechten in de eerste twintig rondes, waren er weinig positiewisselingen meer. Op de helft van de race waren alle auto's nog op de baan aanwezig. Hierna begon het uitvallen echter. Webber was de eerste die uitviel, waarna Ralf Schumacher, Nick Heidfeld, Kimi Räikkönen en Takuma Sato ook moesten uitstappen.

Michael Schumacher kon veilig de race uitrijden, met een constante voorsprong van tussen de vijf en 10 seconden op Montoya. Op het eind leek Barrichello nog snel op Button af te komen, maar Jenson Button kon zijn derde plaats vasthouden. Alonso, komende van de negentiende plaats, eindigde op een knappe zevende plaats.

Kijk voor meer F1nieuws en de volledige uitslag op de FOK!F1manager

Uitslag Grand Prix van Maleisië

Michael Schumacher heeft zojuist de Grand Prix van Maleisië gewonnen. De Ferrari-coureur behaalde zijn tweede overwinning op rij.

Juan Pablo Montoya pakte de tweede plaats voor Williams, derde werd Jenson Button voor BAR. Hij behaalde zijn eerste podiumplaats.

Bij de start ging het direct fout voor Mark Webber. Hij kwam niet goed weg van de tweede plaats en kwam in het achterveld terecht. Daarna ging zijn achterband in een touché met Ralf Schumacher ook nog lek. Hij eindigde race ook nog naast de baan. Al met al een ongeluksrace voor hem.

Het was de vraag of de Ferrari's weer zo oppermachtig zouden zijn. Door de slechte start van Webber reden ze meteen aan de kop van het veld. Doordat vlak voor de start een regenbuitje was gevallen, bleek de baan nog glad. Rubens Barrichello maakte een foutje en verloor twee plekken. Juan Pablo Montoya leek snel op Michael Schumacher af te stevenen, maar Schumacher hertselde zich goed.

Al vroeg in de race waren er de eerste pit-stops. Veel teams hadden de aanval gekozen en hadden licht gekwalificeerd. Opmerkelijk was de opgang in het begin van Fernando Alonso. Hij wist vrij snel op de klimmen van plaats 19 naar plaats 9.

Na veel gevechten in de eerste twintig rondes, waren er weinig positiewisselingen meer. Op de helft van de race waren alle auto's nog op de baan aanwezig. Hierna begon het uitvallen echter. Webber was de eerste die uitviel, waarna Ralf Schumacher, Nick Heidfeld, Kimi Räikkönen en Takuma Sato ook moesten uitstappen.

Michael Schumacher kon veilig de race uitrijden, met een constante voorsprong van tussen de vijf en 10 seconden op Montoya. Op het eind leek Barrichello nog snel op Button af te komen, maar Jenson Button kon zijn derde plaats vasthouden. Alonso, komende van de negentiende plaats, eindigde op een knappe zevende plaats.

De volledige uitslag vind je hier

Zabel niet, Petacchi wel teleurgesteld

Erik Zabel heeft aangegeven niet echt teleurgesteld te zijn na gisteren, maar Alessandro Petacchi wil zijn teleurstelling niet verbergen.

Zabel vertelde over zijn verlies op de streep: "Ik dacht dat ik had gewonnen. Ik realiseerde me echter meteen toen Freire me voorbij kwam dat ik fout zat. Maar ik bekijk het liever van de positieve kant. Mensen zeiden dat ik achteruit ga, maar ik versla toch mooi Petacchi."

Petacchi toonde zich meer een verliezer: "Ik verloor op dezelfde manier als in Parijs - Tours. Ik had een geweldig team, maar ik maakte het niet waar. Dat is wat me het meeste dwars zit. Ik had gewoonweg niet meer de benen voor de sprint en ongetwijfeld ging ik iets te vroeg aan, zeker bij deze licht oplopende finish. Positief is dat ik het gevoel heb deze wedstrijd te kunnen winnen in de toekomst."

Roda JC wilde Erik Meijer

Roda JC heeft een poging ondernomen om Erik Meijer naar de club te halen. De spits heeft echter aangegeven geen interesse te hebben.

Roda JC is naarstig op zoek naar een spits voor volgend seizoen. Voorlopig heeft het met de huur van Iwan Redan de zaakjes op orde, maar voor volgend seizoen moet er een echte spits bij. In Erik Meijer, die nu in de tweede bundesliga speelt bij Alemannia Aachen, zag Roda JC die versterking. Meijer heeft echter aangegeven liever bij Aachen te blijven.

Technisch directeur Nol Hendriks van roda JC vertelde: "We hebben enige tijd geleden met elkaar gesproken. Erik heeft toen aangegeven dat hij bij Alemannia blijft. Hij heeft het daar veel te goed naar zijn zin."

Williams praat met coureurs

Williams-coureurs Juan Pablo Montoya en Ralf Schumacher moeten tijdens de race in Maleisië hun hoofd gebruiken. Dat heeft teambaas Sir Frank Williams de twistende mannen te kennen gegeven.

"Ik denk dat Frank een stil maar stevig woordje met beide coureurs heeft gesproken," aldus technisch directeur Patrick Head. "Ik hoop dat we morgen geen vonken zien tussen onze twee mannen."

Het conflict begon twee weken geleden in Australië waar Juan Pablo Montoya probeerde Ralf Schumacher te passeren. Daarbij raakten de wielen van beide wagens elkaar. Juan gaf Ralf de schuld, maar die vond dat Juan niet zo agressief had moeten doen.

Toen hij door journalisten in Maleisië naar het incident werd gevraagd zei Ralf dat hij zou proberen zijn teamgenoot uit te race te halen door eenzelfde stunt uit te halen.

Prijzen accomodatie Bahrein rijzen pan uit

Sommige inwoners van Bahrein draaien goed op de komende Grand Prix in hun land. De kosten voor overnachtingsplaatsen rijzen de pan uit.

Sommige eigenaren van hotels stellen de prijzen flink naar boven bij, anderen wachten zo lang mogelijk met boekingen om zo de prijs op te drijven. Een tekort aan accomodatieplaatsen helpt hier ook nog eens aan mee. De prijs van een éénkamerappartement kan oplopen tot 2000 dollar.

Een woordvoerder van het Sakhir-circuit reageerde gelaten op de berichten en verwees naar de Grand Prix in Monaco. Daar kost een hotelkamer soms wel 5000 dollar.

CD: Flip Kowlier - In De Fik

België staat sinds een aantal jaren bekend om z'n goede muziek. Hooverphonic maakt betoverend mooie albums, dEUS heeft menig hart veroverd en rapper Krewcial is één van de beste MC's die ik ooit heb mogen aanschouwen, maar mijn favoriet blijft toch Flip Kowlier. Nadat hij twee ijzersterke albums met 'T Hof Van Commerce had afgeleverd, brak hij definitief door met zijn in 2001 verschenen solo-debuutalbum "Ocharme Ik", een juweeltje dat uitblonk in eenvoud. Nu is Flip terug met zijn nieuwe album In De Fik.
kowlier

Enige aandacht voor Juliana

Het zal je niet ontgaan zijn. Prinses Juliana, de voormalige koningin van Nederland, is gistermorgen overleden aan de gevolgen van een longontsteking. Net als bij het overlijden van prins Claus is dit groot nieuws. Speciale nieuwsuitzendingen, biografieën alom, een aangepaste programmering, uitspraken van de premier, iedereen heeft het erover. Aangezien het hier een lid van het koninklijk huis betreft is dat niet vreemd. Maar net als bij het overlijden van Claus kun je het ook overdrijven.

[update] Prinselijk paar krijgt zoon

Prinses Laurentien is bevallen van een kerngezonde zoon. Om 00:37 uur werd de jongen in het Bronovo Ziekenhuis te Den Haag geboren. De baby woog bij de geboorte 3970 gram en is 52 cm lang.

Het derde kleinkind van de Koningin krijgt de naam Claus-Casimir. De volledige naam luidt Claus-Casimir Bernhard Marius Max, Graaf van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg. Vader Prins Constantijn is trots. "Het is een stevige en gezonde baby".

Na terugkeer uit het ziekenhuis zullen Prinses Laurentien en de pasgeborene, evenals Prins Constantijn en hun dochter Eloise (8 juni 2002), de komende tijd op Paleis Huis ten Bosch verblijven.

Het stel met hun 1e kind

Fikse brand in molen door windstoten

Een watermolen bij Kanaaldijk in Hei- en Boeicop (provincie Utrecht) is vanavond volledig uitgebrand. De brand die nog steeds aan de gang is, ontstond rond 20:00 uur door te hard draaiende wieken vanwege de hevige storm. Door de wrijving ontstond het vuur.

Waarom de wieken niet vast waren gezet is nog onduidelijk. Ongelukken deden zich niet voor omdat de molen onbewoond is. De brandweer heeft waterkanonnen ingezet om de brand te blussen. Volgens de politie is er sprake van een uitslaande brand in de rieten kap van de molen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.