Lifestyle: Babyspecial

Zwanger!
Zwanger zijn valt niet altijd mee, om over de bevalling maar niet te spreken. Daarom is het fijn om je tijdens de zwangerschap goed te verzorgen met speciale smeerseltjes. Striae kun je er niet mee voorkomen, maar de vele speciale producten zorgen er wel voor dat je huid niet al te strak aanvoelt en lekker soepel blijft. Natuurlijk is er nog veel meer verkrijgbaar voor zwangere vrouwen. De Hot Bodywrap bijvoorbeeld, is een zak met natuurlijke vulling, die je heel makkelijk in de magnetron even opwarmt en daarna heerlijk om bijvoorbeeld een zere rug kan leggen. Last van zware vermoeide benen? Dat komt vaak voor tijdens de zwangerschap, maar gelukkig zijn er producten die hier wat aan kunnen doen, zoals de Cooling Gel van Antistax.

Al kun je je het misschien nog niet voorstellen, in de laatste fase van de zwangerschap slaat de nesteldrang onherroepelijk toe en wil je niks liever dan alle kleertjes die op de baby liggen te wachten lekker fris wassen en strijken. Zorg wel dat je een zacht wasmiddel en dito wasverzachter gebruikt, de huid van een pasgeboren baby is erg gevoelig tenslotte.


Hot Bodywrap, via De Tuinen
Mother's Oil, via De Tuinen
Robijn Puur & Zacht wasverzachter
Weleda Zwangerschapsolie, via De Tuinen
Antistax Cooling Gel


Tijdens je zwangerschap ga je ook nadenken over de voeding voor de baby. Ga je je baby borstvoeding geven, of kies je voor de fles? Op www.borstvoeding.nl lees je alles wat je moet weten om deze keuze te maken, en kun je jezelf (als je kiest voor borstvoeding) alvast goed voorbereiden. Ook na de bevalling kun je hier natuurlijk met al je vragen terecht.

De leukste kraamcadeaus
Op kraamvisite wil je natuurlijk niet met lege handen aankomen. Het ligt erg voor de hand een cadeautje voor de baby te kopen, maar ook de verse ouders hebben natuurlijk wel een presentje verdiend, evenals een eventueel ouder broertje of zusje. Op onderstaande foto's vind je heel wat suggesties.


In de speciale cadeaubox van Etos vind je onder andere een rompertje, een badeendje, diverse verzorgingsproducten een een doosje om een eerste haarlokje in te bewaren. Leuke tip als je zelf nog wat verzorgingsproducten voor je (toekomstige) baby aan wil schaffen: bij Etos hebben ze de zogenaamde Superbaby spaaractie. Bij elke 5 euro die je besteedt aan babyartikelen krijg je een sticker, en bij 15 stickers kun je vervolgens kiezen voor een gratis product of 2,50 euro korting.


Ook van Pieter Konijn is sinds kort een geweldige set verkrijgbaar die heel leuk is om te geven, maar ook zeker om te ontvangen. In de doos tref je bijvoorbeeld een babymutsje, boekje, slabbetje en knuffel aan. Zeker weten een cadeau wat in de smaak zal vallen bij de trotse ouders.
De doos is verkrijbaar via de webwinkel van een groot aantal thuiszorgwinkels: www.thuiszorgshop.nl.


Voor een origineel kraamcadeau zou je eens de producten van Silly Gifts kunnen bekijken. In hun collectie vind je onder andere hele leuke rubberen fotolijstjes. Op de plek waar je op de foto een geel labeltje ziet zitten, tref je in de winkel verschillende teksten aan, zoals "Congratulations". Ook de meetlat met de giraffe zal zeker in de smaak vallen, evenals de kinderkapstok (links op de foto) die in verschillende uitvoeringen bestaat.


Op deze foto zie je bovenin de Message Candles, kaarsen die als je ze opbrandt een geheime boodschap onthullen, zoals op dit voorbeeld "Hoera een dochter!". Ook een leuke tip voor pril zwangeren: er is een kaars met "Hoera, ik ben zwanger". Dat is natuurlijk wel een hele originele manier om het je naaste omgeving te vertellen! Verder op de foto: geboortethee van de Tuinen en twee speeltjes uit de Little Surprise lijn van Etos, leuke kleine kraamcadeautjes die bijvoorbeeld ook goed geschikt zijn om te gebruiken als je van plan bent een kraammand samen te stellen voor de verse ouders.


Deze pop Baby Annabell van Zapf Creation is leuk om cadeau te geven (of als ouders zelf te kopen) voor een kind dat voor het eerst een broertje of zusje krijgt. De pop doet alles wat een echte baby ook doet (maar wel met een aan-uit knopje gelukkig...) en geeft het kind in de voorbereiding naar de komst van het nieuwe familielid alvast een idee wat hem of haar te wachten staat. Ook als de gezinsuitbreiding een feit is, kan het voor een kind heel leuk en goed zijn om zelf ook "een baby te hebben" in de vorm van deze pop. Zo kan hij of zij zich spelenderwijs aanpassen aan de nieuwe situatie.


VTech heeft een serie kleurig speelgoed voor kinderen van zes maanden tot ongeveer drie jaar. In deze serie, met de naam Smart Start, staat het plezier voorop, maar leert de kleine ook van alles. De Sorteer & Lanceer Vormenraket is een leuk voorbeeld, het doel is om de blokjes in de juiste sorteervormen te stoppen om als dit gelukt is, verrast te worden door de lancering van de raket.


Ok, een pasgeboren baby kan nog niet lopen. En ja, tegen de tijd dat hij of zij dat wel kan, zijn deze ieniemienie Timberland schoentjes al lang te klein. Maar daarom zijn ze nog wel gewoon té schattig! Naast deze roze variant zijn er ook een blauwe en gele versies leverbaar.


Boeken
Er zijn allerlei boeken om je voor te bereiden op de naderende bevalling. Nieuw is een boekje specifiek over de ziekenhuisbevalling, waarin je alles kunt lezen over hoe een bevalling in het ziekenhuis in zijn werk gaat. Handig om eens te lezen als je kiest voor een ziekenhuisbevalling, maar ook als je een thuisbevalling in gedachten hebt zou je dit boekje even door moeten nemen, een groot deel van de geplande thuisbevallingen eindigt alsnog in het ziekenhuis. Ook leuk zijn de kinderboeken waarin het thema "ik krijg een broertje of zusje" centraal staat. Want ook voor een kind is het een hele gebeurtenis om er opeens een broertje of zusje bij te krijgen, waarbij enige begeleiding wel gewenst is. Gelukkig zijn er vele (prenten)boeken waarin een kind veel zal herkennen.


De Ziekenhuisbevalling - Jannie Kroes en Joke Oldersma
ISBN 90 269 2788 6
Uitgeverij M.O.M

Een zusje voor Kiki - Amy Hest en Jill Barton
ISBN 90 5637 080 4
Uitgeverij Lemniscaat

Stil maar, baby - Phyllis Root en Jill Barton
ISBN 90 5637143 6
Uitgeverij Lemniscaat


Vanwege de grote hoeveelheid producten, was het helaas niet mogelijk om van elk product uitgebreide verkoopinformatie (zoals prijs, waar te koop etc.) te geven. Mocht je meer over een bepaald product willen weten, stuur me dan gerust een mailtje.