DVD Review: Sweet Home Alabama


De DVD Sweet Home Alabama is precies wat je ervan zou verwachten als je naar de cover kijkt: een romantische, komische film zonder al te veel diepgang. Je ziet het eind echter al wel vanaf het begin aankomen, zoals bij zoveel films in dit genre. Mocht dit nu net zijn wat je wilt - een gezellige feel-good film met een happy end zonder vervelende verrassingen, onvoorziene plot-twists en moeilijke verhaallijnen - dan is dit je film.

Reese Witherspoon acteert goed als vanouds, alhoewel ik haar karakter niet zo sterk vond als in bijvoorbeeld Legally Blonde. Erg leuk is om te horen hoe snel ze, eenmaal teruggekeerd in Alabama, het redneck accent overneemt van de rest. Ze speelt mede hierdoor haar rol als countrygirl overtuigend.

Een vervelend en storend element in de film is wel de moodswings waar sommige karakters in de film last van hebben. Hiermee bedoel ik het feit dat bijvoorbeeld een personage soms extreem boos en negatief wegloopt om vervolgens poeslief weer in de volgende scène terug te komen. Het is zelfs zo opvallend dat je onterecht aan karakters in de film gaat twijfelen, waardoor je hoop gewekt wordt dat het verhaal misschien toch wat verrassender is dan verwacht. Dit komt uiteraard doordat je het gevoel krijgt dat personages elkaar voor de gek houden en dat er dus een spannende plot-twist aan zit te komen. Maar helaas, er wordt verder niemand belazerd in de film, behalve de kijker zelf dan.

Als je bereid bent om je niet aan bovenstaand punt te ergeren en je houdt van dit genre dan is Sweet Home Alabama best een leuke film. De DVD met de film en de grappige extra's krijgt van mij in ieder geval een 6,5.

Details:

GenreRomantische komedie
UitgeverBuena Vista Home Entertainment
RegieAndy Tennant
ActeursReese Witherspoon, Josh Lucas, Patrick Dempsey e.a.
Regio2
Releasedatum29 september 2003
Speelduur104 minuten
KijkwijzerAlle leeftijdenGrof taalgebruik
Beeldformaat2.35:1
GeluidssporenDolby Digtal 5.1 - Engels, Tjechisch, Hongaars
Ondertitelingo.a. Nederlands, Engels, Pools, Tjechisch, Hongaars
Officiële websiteSweet Home Alabama
Adviesprijs¤25,99


SWEET HOME ALABAMA AKTIE!
Maak nu kans op een leuk Sweet Home Alabama pakket met daar in een longsleeve en make-up tasje! Stuur een mailtje naar angel@fok.nl en vertel me waarom jij vindt dat je zo'n pakket moet krijgen! Je kan tot vrijdag 24 oktober insturen. De origineelste inzendingen ontvangen zo'n schitterend pakket.