DVD Review: Sweet Home Alabama


Op het eerste gezicht bevat de DVD niet zoveel extra's, maar het beperkte aantal dat op de DVD opgenomen is blijkt bij nader onderzoek zeker de moeite waard te zijn. Als eerste zijn er een boel leuke, maar geknipte scènes te zien. Deze worden allemaal ingeleid door commentaar van de regisseur Andy Tennant. Daarnaast is er ook de muziekvideo van SHeDAISY met Mine all mine te zien en te beluisteren. Dit nummer is uiteraard ook op de soundtrack opgenomen.

Tot zover is het allemaal niet erg speciaal, leuker is het alternatieve einde dat ook bij de extra's te vinden is. Dit (oorspronkelijke) einde is afgekeurd door het testpubliek, maar Tennant vond het einde dusdanig interessant dat hij ervoor gekozen heeft om deze op de DVD te zetten. Ikzelf ben er nog niet uit welk einde beter is, het oorspronkelijke einde of het einde zoals hij nu is. Beide zijn namelijk niet erg sterk.


Tot slot heeft Tennant de moeite genomen om de hele film van commentaar te voorzien. Dit vind ik altijd erg interessant, alleen vroeg ik me wel even af hoeveel zin het heeft om als regisseur commentaar bij juist zo'n soort film te geven. Romantische komedies als Sweet Home Alabama staan nu eenmaal niet bekend als films waarbij moeilijke artistieke keuzes gemaakt moeten worden. Verwacht dus niet dat het gegeven commentaar je een duidelijkere kijk op het verhaal en de film geeft, het verhaal is namelijk nogal dunnetjes. De weetjes en achtergrondinformatie van Tennant zijn ondanks dat wel erg leuk om te horen en geven toch een wat andere kijk op de film.