Game Review: Def Jam Vendetta

Def Jam & EA BIG
Def Jam is een platen label waarbij een hoop bekende rap artiesten zoals Method Man, DMX en Redman zitten. EA BIG staat bekend om de nogal extreme vormen van games die zij maken. Voorbeeld hiervan is SSX waarbij het snowboarden erg extreem is.

Na het spel van Wu Tang is er niets op de markt geweest waarbij rappers zo nauw samen gewerkt hebben als in dit spel, en dat is ook goed te merken. De muziek in de games komt allemaal van de Def Jam artiesten en ook zijn er nummers voor de game gemaakt.

Rappers die worstelen
De fans van worstelgames zullen snel merken dat deze game veel weg heeft van de oude bekende WWF spellen. Alleen worstel je nu met bekende rappers. Iedere bekende rapper heeft ook moves met namen die op die rapper slaan. Method Man heeft bijvoorbeeld The Judgement Day. Dit is een bekend nummer van Method Man.

Wat een nadeel is ten opzichte van andere worstelspellen vind ik dat ik geen stoel en tafel heb om mee te rammen. Terwijl dit toch ťťn van de dingen is die het altijd leuk maakt. Nadeel van worstelspellen vind ik altijd dat je het na een paar dagen helemaal door hebt en je dan ook niks extra's meer kan doen. Je moves bestaan uit vastpakken, een kant op drukken (met je vierpunten toets) en X of vierkant drukken. Door middel van veel te rammen en gooien zal een meter steeds voller lopen.

Zodra deze vol is beweeg je de R3 toets en zul je een soort superkracht krijgen. Zodra je de tegenstander beet hebt en weer R3 drukt zul je een supermove doen die zeer extreem kan zijn. Deze move zorgt er meestal voor dat je tegenstander knock-out gaat en jij de wedstrijd hebt gewonnen. Vreemd vind ik wel dat het zeer moeilijk is om op de oude worstelmanier te winnen (3 tellen met zijn rug op de grond). Als je tegenstander zijn kracht bijna helemaal op is lukt het bijna nooit om hem 3 tellen op de grond te houden. Het is dan ook makkelijker om te winnen door een knock-out.