Game Review: Capcom VS SNK 2 EO

Ouderwets geweld

Capcom vs SNK 2 is weer een traditioneel 2d vechtspel zoals we dat uit de tijd van de Super Nintendo nog kennen. Jij staat links in het scherm en je tegenstander rechts en het is de bedoeling je tegenstander zo snel mogelijk tegen de vlakte te krijgen. Dit kun je doen door gewone moves en special moves. Bij die laatste voert jouw personage een spectaculaire aanval uit die bijna niet te ontwijken is door de tegenstander en erg veel schade veroorzaakt.

De special moves in de traditionele vechtgames moesten altijd worden uitgevoerd door een knoppen combinatie snel uit te voeren maar bij de GameCube versie hebben ze het wel erg makkelijk gemaakt. Je hoeft alleen maar de gele C-stick een bepaalde kant op te bewegen en je personage voert de special move zonder problemen uit. Daarnaast wordt de kracht van de verschillende schoppen en slagen niet meer bepaald door welke knop je indrukt maar door hoe hard je de L of R schouderknoppen indrukt.

Gelukkig kun je ook nog kiezen voor de traditionele controls waardoor je weer flink zult moeten oefenen om de special moves goed uit te kunnen voeren. De sterkte van de normale moves wordt, met deze controller instelling, bepaald door welke knop je indrukt en niet hoe hard je op de schouderknoppen drukt. Het is erg goed dat Capcom deze instelling heeft toegevoegd want de andere controller instelling vecht voor geen meter.

Je hebt de keus uit meer dan 44 vechters uit de verschillende Capcom en SNK games wat meer dan genoeg is aangezien je wel menig uurtje bezig zal zijn voordat je alle vechters helemaal onder de knie hebt. Daarnaast zijn er nog 6 verschillende Grooves deze passen de tactiek aan waarmee je moet vechten. Een van de Grooves is bijvoorbeeld gericht op defensief spelen en een andere op snelle combo's. Door in de stijl van een bepaalde Groove te spelen wordt je personage (tijdelijk) sterker.