DVD Review: Il vangelo secondo Matteo

De special features op deze DVD zijn eenvoudig te noemen maar zeker de moeite waard.

Hoofdstukindeling
Met deze functie is het gemakkelijk om het hoofdstuk op te zoeken, en te bekijken, wat je eventueel nog een keer wilt zien of de scène op te zoeken waar je gebleven bent als je de 132 minuten die de film duurt niet in één keer wilt uitzitten. Ook is deze hoofdstukindeling handig voor mensen bij wie de kennis van het evangelie wat is weggezakt om het geheugen weer wat op te frissen.

Notities over Il Vangelo
De notities bestaan uit een tekstgedeelte waarin veel achtergrondinformatie over hoe Pier Paolo Pasolini de film uiteindelijk heeft gerealiseerd. Deze notities beslaan 6,5 bladzijdes.

Biografie Pier Paolo Pasolini
Ook de biografie bestaat uit een tekstgedeelte, 5 bladzijdes, waarin het leven en werk van Pier Paolo Pasolini wordt verteld.

TV-Item "Het evangelie volgens Pasolini"
Beelden uit de film afgewisseld met een interview dat in 1965 werd opgenomen met Pier Paolo Pasolini naar aanleiding van het maken van Il Vangelo. Opmerkelijk is dat ook deze beelden van puntgave kwaliteit zijn. Het TV-Item duurt 10 minuten.

Picture Gallery
Iets wat tegenwoordig op geen enkele DVD meer ontbreekt is de Picture Gallery. Deze Gallery bevat 25 foto's uit de film. Een foto van Paus Johannes XXIII, aan wie de film is opgedragen en een afbeelding van de Piero della Francesca.