CD Review: Silkstone - For A Reason

Het voordeel van een debuutalbum is dat je helemaal clean de CD op kunt zetten, zonder de band vantevoren al te kennen. Silkstone had wel eerder wat kleine CD's uitgebracht, maar pas vorig jaar maakte het grote publiek door middel van de debuutsingle kennis met de band. Tot een maand geleden volgde daar slechts een tweede single op, en beide nummers zijn qua toon redelijk vrolijk. Goede voortekenen voor het album, dat oorspronkelijk voor januari van dit jaar stond aangekondigd.

Het album is niet noodzakelijk even vrolijk als de singles, het is vooral mooi en het zit goed in elkaar. Een aantal rustige nummers, een paar uptempo dingen, en het geheel is een beetje het gemiddelde tussen de eerste drie singles, maar dan beter. Silkstone weet echter de gitaren ook redelijk los te schudden, wat niet zo verwonderlijk is als je bedenkt dat de band oorspronkelijk in de grunge-hoek is begonnen. For a reason is daarom geschikt voor elke bui waarin je zin hebt om een lekker muziekje op te zetten.

Silkstone laat goed van zich horen op For a reason. Ze hebben zeer zeker een goed, eigentijds, eigen geluid ontwikkeld waardoor ze zich prima kunnen meten met de wat succesvollere bands uit (bijvoorbeeld) Den Haag. Aan de top behoren ze echter nog niet, maar ze zijn hard op weg.

For A Reason verdient wel een 7

For A Reason CD cover

Tracklist

1 Rain has come
2 Ready
3 What's the reason?
4 Can you hear me
5 Always on my mind
6 Lost
7 Right now
8 Not when you don't care
9 Lady
10 Stars
11 Easy