CD Review: Silkstone - For A Reason

Silkstone is Niels Geusebroek (zang/gitaar), Frans van Essen (zang/gitaar), Niels Bik (drums), Daniel van Luipen (bas) en Paul van Twisk (toetsen). Begonnen als schoolvriendenband met een grunge-stijl hebben ze in de eerste jaren langzaam aan hun bekendheid gewerkt met optredens en in eigen beheer uitgebrachte demo-CD's.

SilkstoneIn 1998 gaat het roer echter bij toeval om. Tijdens een optreden voor Isabelle, dagelijks te horen op Radio 3FM, blijkt dat het harde gitaarwerk in de te kleine studio moeilijk te realiseren is. Het geluid wat daar ter plekke ontstaat klinkt echter veel interessanter, en sindsdien richt de band zich op dit semi-akoestische geluid.

Dit geluid komt tot uiting in de twee singles die de band uitbrengt. 'Ready' en 'Rain has come', twee poppy nummers met een hoog meezingehalte laten het grote publiek kennis maken met de band. Dat kennismaken wordt bovendien geholpen door aandacht van en optredens op Kink FM, MTV en Lowlands 2002. Tijdens die optredens laat de band zien veel gevarieerder en vooral creatiever te zijn dan de twee singles doen vermoeden. Lekkere popsongs wisselen ze af met het hardere werk dat teruggrijpt naar hun grunge-startpunt.

Silkstone live


De optredens smaken naar meer, het publiek wil de muziek thuis kunnen draaien. "Waar is het album te koop?" "Dat is nog niet uit." Fans en andere geïnteresseerden moesten nog even wachten, tot het maart 2003 werd. Toen lag For a reason in de winkel...

Meer informatie op Silkstone.nl