FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 9 april 2003

Nederland blokkeert Al Aqsa rekening

De Nederlandse Staat heeft alle middelen van de Stichting Al Aqsa bevroren, omdat er aanwijzingen zijn dat de stichting zich bezighoudt met terrorisme. Dit heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken gisteren bekend gemaakt.

Vanaf nu is het óók verboden om de stichting nog langer financieel te steunen. Uit een recent onderzoek van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) naar de Nederlandse stichting blijkt, dat er ,,concrete aanwijzingen zijn'', dat geworven gelden direct en indirect worden gebruikt voor gewelddadige acties.

De Stichting Al Aqsa is volgens een eigen omschrijving ,,een Nederlands/Palestijnse hulporganisatie met een humanitaire missie''. Doel van de stichting is hulp bieden aan Palestijnse projecten, waarmee ze het onrecht dat dit volk is aangedaan probeert te verminderen, zo schrijft Al Aqsa op haar website. Volgens secretaris B. El Saleh van Al Aqsa steunt zijn stichting helemaal geen terroristische activiteiten. Hij vraagt zich af waar die informatie vandaan komt, en zet er een advocaat op om het uit te zoeken.

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) heeft minister De Hoop Scheffer van Buitenlandse Zaken in een brief gefeliciteerd met de actie. Het centrum hamert al langer op de banden die Al Aqsa zou hebben met het terrorisme. Zo zou de stichting onder andere steun geven aan families van 'zelfmoordterroristen' in de Palestijnse gebieden.

In Duitsland is de stichting al enige tijd geheel verboden.

Uitslagen Champions League (09/04/03)

We zijn bezig in de kwartfinale van de Champions League, met vanavond twee wedstrijden op het programma. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen Champions League (09/04/03)
Internazionale - Valencia (1-0)
Juventus - FC Barcelona (1-1)

De returns van deze wedstrijden zijn op 22 april. Op 23 april worden de returns van de twee andere kwartfinales afgewerkt:
Manchester United - Real Madrid
AC Milan - Ajax

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!

Uitslagen CL (09/04/03)

We zijn bezig in de kwartfinale van de Champions League, met vanavond twee wedstrijden op het programma. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen Champions League (09/04/03)
Internazionale - Valencia (1-0)
Juventus - FC Barcelona (1-1)

De returns van deze wedstrijden zijn op 22 april. Op 23 april worden de returns van de twee andere kwartfinales afgewerkt:
Manchester United - Real Madrid
AC Milan - Ajax

VN veroordeelt Noord-Korea niet

De VN-Veiligheidsraad heeft vandaag Noord-Korea niet willen veroordelen wegens het opgestarte Noord-Koreaanse nucleaire programma. De vijftien leden lieten het in New York bij een verklaring waarin ze stellen "bezorgd" te zijn over de ontwikkelingen in het stalinistische land. Het land stapte onder meer uit het verdrag dat de verspreiding van kernwapens verbiedt

China, permanent lid van de V-raad en trouw bondgenoot van Noord-Korea, heeft steeds gezegd dat het elke veroordeling zal tegenhouden en ook Rusland is tegen. De Verenigde Staten willen al weken lang dat de Veiligheidsraad de Noord-Koreaanse nucleaire aspiraties afkeurt.

Noord-Korea is als de dood voor economische sancties als het door de VN veroordeeld wordt. Een besluit daartoe van de Veiligheidsraad zal het land dan ook opvatten als een "oorlogsverklaring", zo liet het eerder weten. De hoogste baas van de VN, Kofi Annan, wil dat de VS en Noord-Korea met elkaar om de tafel gaan zitten om de kwestie uit te praten. China is daar ook voorstander van.

VS: Iran, Syrië en Noord-Korea moeten oppassen

''Iran, Syrië en Noord-Korea moeten goede lessen trekken uit Irak'', zo zei vandaag de Amerikaanse onderminister voor Buitenlandse Zaken John Bolton. Volgens de VS hebben of verspreiden deze landen net als Irak massavernietigingswapens.

Bolton sprak vandaag in Rome, waar hij zei dat dergelijke activiteiten ,,niet in hun nationale belang'' zijn. Volgens de onderminister liggen er nu ,,mooie kansen'' voor vrede in het Midden-Oosten. Hij wees erop dat het streven van de VS erop gericht is ,,vreedzaam'' de productie van massavernietigingswapens in de wereld te beëindigen.

Hij richtte zijn pijlen direct op Syrië: ,,Syrië is een goed voorbeeld waarvan ik hoop dat het niet langer streeft naar een chemisch en biologische wapenprogramma.''

De Amerikaanse minister van Defensie Rumsfeld beschuldigde onlangs Syrië er van militair materiaal door te laten voor buurland Irak. Vandaag zei Rumsfeld weer dat Syrië ,,militaire assistentie'' blijft verlenen aan Irak. Bovendien zou het land gevluchte politiek functionarissen uit Irak hebben opgevangen.

Poogden Britten Saddams Area-51 te veroveren ?

In navolging over UFO-enthousiasten die menen dat Saddam met aliens heult en later zelfs door gered zou zijn, hier een vervolg voor de geinteresseerden:

UFO Roundup meldt dat eind maart Britse troepen in het zuidwesten van Mosul zouden zijn geland. Mosul ligt vlak bij as-Zab As-Saghir, ofwel Little Zab River vallei waar de vermeende aliens die Saddam gered zouden hebben, in een bunker zouden zitten.

Het persbureau Reuters meldt dat volgens het televiesienetwerk al-Jazeera de Irakezen daar eind maart tien Britse troepen hebben vernietigd, waaronder 14 tanks en andere voertuigen. De uitgezonden beelden toonden Irakezen die in een volgens hun ingenomen Britse Land Rover rondreden.

In een persconferentie zegt de Iraakse minister Mohammed Saeed al-Sahaf : "De Britse troepen die gedropt zijn zijn allemaal vernietigd behalve degenen die gevlucht zijn". Hij vervolgt: "Het is een complete overwinning geworden... Vreemd genoeg hebben de Amerikanen de Britten gedwongen dit te doen. Ze hebben hen gedwongen, alsof het een of ander experiment was. Het gevolg was erg tragisch voor de Britten".

Sahaf heeft geen details gegeven over wat er precies gebeurd is. Het is niet onafhankelijk bevestigd. Een Britse woordvoerder aan de Central Command hoofdkwartieren in Quator ontkent wat er gebeurd is. Hij zegt ook dat hij niets gehoord heeft over Britse gevallen in het noorden van Irak.

Volgens UFO Roundup heeft Amerika Britannië gebruikt als experiment wat er zou gebeuren als ze daar zouden vechten. Aangezien alle troepen en tanks vernietigd zijn zouden ze volgens de ufologen hulp van buitenaardsen gekregen kunnen hebben. Volgens hen stoppen Amerika en Brittanië het vanwege geheime redenen in de doofpot dat ze daar gedropt zijn.

Irak: strijd aan noordelijk front gaat door

Irak In Noord-Irak is de strijd nog niet gestreden:

De strijd in Noord-Irak gaat volop door. Amerikaanse troepen hebben daar vandaag samen met Koerdische peshmerga-strijders 15 kilometer ten noorden van de stad Mosul een strategisch belangrijke heuvel ingenomen. Hierdoor ligt de weg naar Mosul, de derde stad van Irak, open.

De strijd richt zich in eerste instantie op de inname van Mosul. Als dat gebeurd is willen de Koerden en Amerikanen naar de belangrijke oliestad Kirkuk oprukken.

Politieke reacties op gebeuren Bagdad

Irak Inmiddels druppelen de politieke reacties over het gebeuren van vandaag in Bagdad binnen:

Nederland

Premier Balkenende zei dat de ontwikkelingen in Irak diepe indruk op hem hebben gemaakt. "Dit lijkt het moment waaropde Iraakse bevolking en de hele wereld met hen te lang heeft moeten wachten." Balkenende zei verder dat hij hoopt dat er nu een einde komt aan het lijden van het Iraakse volk.

Minister De Hoop Scheffer van Buitenlandse Zaken noemde het neerhalen van het standbeeld van Saddam Hussein, op het centrale plein van Bagdad, een symbool voor het einde van een regime dat jarenlang zijn eigen volk heeft gemarteld. De minister zei ook dat hij zich realiseert dat de oorlog nog niet helemaal voorbij is en dat het winnen van vrede en stabiliteit nog een hele opgave zal zijn. Hij herhaalde dat hij vindt dat Nederland bereid moet zijn "onder de juiste voorwaarden" een bijdrage te leveren aan een stabilisatiemacht van blauwhelmen in Irak.

PvdA-leider Bos noemde de gebeurtenissen in Bagdad "de eerste stap op een lange weg naar de teruggave van de macht aan het volk, dat jarenlang gegijzeld is geweest door dictatuur''.

Egypte

De Egyptische president Hosni Mubara vindt dat de Irakezen zo snel mogelijk de regering van hun land ter hand moeten nemen. Hij zei in een reactie op de val van de Iraakse hoofdstad dat stabiliteit in het land vereist dat de zonen van Irak hun land snel zelf besturen.

Jordanië

De Jordaanse minister van Buitenlandse Zaken, Marwan Moasher, beklemtoonde dat het Iraakse volk zijn leiders moet kiezen. Hij waarschuwde dat uiteenvallen van het land ernstige consequenties zal hebben.

Duitsland

Bondskanselier Schröder heeft met instemming gereageerd op de gebeurtenissen in de Iraakse hoofdstad Bagdad. Hij voorziet nu een snel einde van de oorlog.Schröder zegde Duitse hulp toe bij de beveiliging en de wederopbouw van Irak in VN-verband.

Israël

Een medewerker van de Israëlische premier Sharon, Zalman Shoval, zei in een reactie op de ontwikkelingen in de Iraakse hoofdstad dat de Palestijnen zouden moeten leren van de val van het regime van Saddam Hussein. Shoval hoopt dat het terrorisme in de regio daardoor afneemt.

Amerika

De Amerikaanse minister van Defensie, Rumsfeld, reageerde verheugd op de successen in Bagdad. Maar er is nog veel te doen, waarschuwde hij. ''We weten bijvoorbeeld nog steeds niet wat er met Saddam Hussein, zijn zoons en de rest van de Iraakse leiders gebeurd is''.

Schumi wil punten Raikkonen halveren

Schumacher zou graag de puntenverdeling van de Grand Prix van Brazilië anders zien

HPoi wist ons vandaag het volgende te melden:

Wereldkampioen Michael Schumacher vindt dat de FIA de GP van Brazilië maar voor de helft van de punten mag laten meetellen. Dit omdat ze de uitslag hebben gebaseerd op de posities van de 53e ronde. Als de FIA dit niet doet, dan is Het tumultueuze einde van de GP van Brazilië blijft voor problemen zorgen. Zondag duurde het al even voor de FIA Räikkönen tot winnaar uitriep, maar heeft de internationale autosportfederatie daar wel goed aan gedaan? Alles hangt af van de ronde die de FIA als laatste wedstrijdronde zal beschouwen.

"Het volledig aantal punten mag pas uitgedeeld worden wanneer minstens 75% van de totale afstand is afgelegd. Dat betekent in dit geval 54 ronden. Er werden wel 55 ronden gereden, maar de FIA heeft de uitslag bepaald op de posities van de 53e en heeft op die basis Räikkönen tot winnaar uitgeroepen. Die zou in dat geval maar de helft van de punten mogen krijgen, vertelde Schumacher aan RTL.

"Het wordt interessant om te zien wat de FIA nu zal doen. Als ze beslissen dat er meer ronden afgelegd waren, dan is Fisichella de rechtmatige winnaar.

De wereldkampioen zal er zeker niet rouwig om zijn als de FIA alsnog de zege aan Fisichella schenkt. De Duitser verklaarde na de race al dat een zege van de Italiaan beter zou zijn geweest om zijn eigen kansen op de titel gaaf te houden. Om diezelfde reden zou de Duitser ook graag zien dat Räikkönen en de andere rijders maar de helft van hun punten krijgen.

Nog geen krijgsgevangenen gevonden

IrakHet regime is gevallen, maar de soldaten die door Irak krijgsgevangen zijn gemaakt zijn nog spoorloos.

Het Amerikaanse leger heeft nog geen van haar gevangen genomen soldaten gevonden. Volgens Brigadier Generaal Vincent Brooks zijn er in een gevangenis in het zuidoosten van Bagdad wel militaire uniformen van het Amerikaanse leger aangetroffen. Dat zei hij op een briefing van het centrale commando in Qatar.

"We waren er zeker van dat de Rashidgevangenis bij het vliegveld Rashid een geschiedenis heeft in het vasthouden van krijgsgevangenen," zo zei hij. "Maar we hebben er geen krijgsgevangenen of menselijke overblijfselen gevonden."

Volgens het leger zijn er zeven mannen en vrouwen krijgsgevangen gemaakt door Irak. Tien militairen worden vermist. Irak liet eerder al krijgsgevangenen op televisie zien.

Volgens Brooks stonden er namen op sommige van de uniformen, maar hij wilde niet zeggen om wie het gaat. Uit de vondst van de kleding en het ontbreken van de krijgsgevangenen wilde Brooks nog geen conclusies trekken.

Duivels plan voor baby ontvoering in Alkmaar

Een rechtszaak gisteren in Alkmaar, over een misdaad welke het scenario zou kunnen zijn van een thriller:

Vier jaar cel en tbs met dwangverpleging was gisteren voor de Alkmaarse rechtbank de eis tegen tegen de 39-jarige M.G. uit Alkmaar. De vrouw had een werkelijk duivels plan bedacht om in het bezit te komen van de baby van een kennisje.

G. bedacht vooraf een plan om in het bezit te komen van de baby toen die nog niet geboren was. Ze deed daarom de buitenwereld geloven dat ze zelf ook zwanger was. In haar omgeving was iedereen er van overtuigd dat, gezien G.'s dikke buik, ze echt zwanger was. Ze had een echoscopiefoto in huis. Ze had alle benodigde babyspullen gekocht. Die lagen in haar auto, die ze expres áchter het huis van haar slachtoffer in de wijk het Rooie Dorp in Alkmaar had gezet op de avond dat het moest gebeuren.

Toen de baby op 23 juli 2002 net geboren was kwam G. langs bij haar kennis op de 'kraamvisite' en hing een zielig verhaal op, zodat ze werd uitgenodigd om te blijven slapen. Toen de jonge moeder sliep stak G. haar met een aardappelmesje in de keel, dicht bij de halsslagader. Vervolgens trachtte ze haar slachtoffer te wurgen. Toen dat niet lukte pakte ze onder meer bloempotten waarmee ze op het hoofd van de gedupeerde sloeg. Net op tijd arriveerden de buren, die wakker geworden door het lawaai konden ingrijpen.

In de auto van G. lagen buiten de babyspullen verder een grote koffer en een schep. Volgens de officier van Justitie had de verdachte er duidelijk rekening mee gehouden dat ze het slachtoffer moest laten verdwijnen.

Volgens de gedragsdeskundigen van het Pieter Baan Centrum (PBC) in Utrecht lijdt G. aan een zeer ernstige persoonlijkheidsstoornis. Met veel theater, vluchtgedrag (langdurig verblijf in het buitenland, red.) en drank- en drugsgebruik heeft ze lang een gebrek aan eigen identiteit en een ernstig verstoord zelfbeeld kunnen verhullen, tot de bom van agressie in haar barstte. Dat kan heel wel opnieuw gebeuren, als ze niet intensief en langdurig wordt behandeld in een tbs-kliniek.

G. is faliekant tegen die gedwongen opsluiting, maar is bereid tot (ambulante) behandeling in een psychiatrische inrichting. Haar advocate A. Kamphuis vindt dat ook beter dan tbs. Bovendien bepleitte ze vrijspraak voor de poging tot ontvoering van de baby en zag in het geweld niet meer dan poging tot doodslag.

Uitspraak over 14 dagen.

3VO waarschuwt voor opwaaiende rokjes

NLBADBOY, mazaru en DarkShine hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het wordt gevaarlijk, daar op de A28 bij Zwolle. Althans, dat denkt de verkeersorganisatie 3VO. Nu de bomen naast de tennisbanen aldaar zijn gekapt hebben automobilisten vrij zicht op de tennissers. Volgens 3VO kunnen opwaaiende tennisrokjes nu tot ernstige ongevallen leiden.

3VO heeft een brandbrief gestuurd naar de gemeente Zwolle en rijkswaterstaat, waarin wordt gepleit voor een scherm om het zicht op tennispark De Pelikaan te ontnemen. "De bewegingen op het lager gelegen sportpark leiden de weggebruikers af, zeker 's avonds wanneer de velden fel verlicht zijn. Op dit wegvak ontstaan geregeld files, waardoor bestuurders snel moeten remmen. Zeker bij vrachtwagens kan dat al snel tot gevaarlijke situaties leiden," aldus 3VO.

De gemeente vindt het probleem 'onzinnig'.

Computerende tiener op dievenpad

Een jeugdige Amsterdamse computergebruiker was bezig met een inbraak, terwijl zijn moeder dacht dat de 16-jarige knul achter zijn pc zat. Ze schrok zich dan ook rot toen de politie op de stoep stond met de mededeling dat haar zoon was gearresteerd na een wilde achtervolging wegens een inbraak in Beverwijk.

Toen de moeder naar bed ging zat haar zoon nog rustig achter zijn computer. Nadat de moeder was gaan slapen maakte hij echter deel uit van een groep van drie mannen die een cd-winkel leegroofden. Alleen de tiener kon worden aangehouden.

Jongeren steeds meer in het rood

Duizenden Nederlandse jongeren zitten in grote financiële problemen, zo meldt de Telegraaf vandaag zich baserend op gegevens van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting).

Het Nibud denkt dat dit jaar zeker 18.500 personen onder de 25 jaar onder curatele worden gesteld om hun financiën op orde te krijgen. Sinds eind vorig jaar al is sprake van een ware run van jongeren op de schuldhulpverlening.

Afgelopen tijd steeg het aantal aanvragen voor hulp zeker 20% en in sommige plaatsen zelfs met 50%. Eenzesde van alle noodkreten komt van jongeren onder de 25 jaar, zo blijkt uit onderzoek van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Platform Integrale Schuldhulpverlening. Beiden zijn er zeker van dat dit nog maar het topje van de ijsberg is, daar veel mensen met schulden zich niet melden.

Het Nibud zegt dat jongelui vooral diep in het rood raken door excessieve uitgaven aan uitgaan, kleding, mobiele telefoons en brommers. Vooral 16- tot 23-jarigen die na hun vmbo-opleiding werk en leren combineren, vormen een kwetsbare groep. Van hen heeft 20% een gemiddelde schuld van 1400 euro. In de categorie 21 jaar en ouder heeft zelfs 33% een schuld van gemiddeld 4500 euro.

CU boos op ''Neuken doe je zo''

De ChristenUnie (CU) is niet te spreken over een aflevering van het BNN-televisieprogramma Neuken doe je zo, waarin schoolverlaters werd gewezen op het bestaan van een seksschool. De CU spreekt zelfs over ''werving'' van jongeren.

De CU Tweede-Kamerleden Rouvoet en Slob zijn hier zeer ontstemd over en willen van minister Donner (Justitie) en staatssecretaris Nijs (Onderwijs) weten of het werven van jongeren voor een seksschool strafbaar is.

Volgens Rouvoet is ''het heel dubieus om minderjarigen op een seksschool te wijzen waar je tot escort en prostituee kunt worden opgeleid. Daarmee beweeg je je op het randje van het strafrecht''

Fisichella toch winnaar Interlagos?

Giancarlo Fisichella zal nog even tot vrijdag moeten wachten wanneer de FIA een beslissing zal nemen over de uitslag.

Brad, Eazzz, Meastro1980, itsgreen, Rogier, J.C. Bos, HPoi, sennaistop, vooghel en DenKos wisten ons vandaag het volgende te melden:

De FIA lijkt nu toch te twijfelen over de juiste uitslag van afgelopen grandprix in Interlagos. Het blijkt dat het tijdstip waarop Fisichella de finish passeerde ter discussie staat.

Er zal een analyse komen van de verschillende momenten die aan het einde van de race plaatsvonden. Er gaan stemmen op die zeggen dat Fisichella al in de 56e zat toen de code rood gegeven werd. Dit betekend dat de 54e rond gezien wordt als meetstaaf, de ronde waarin Fisichella al aan de leiding zat.

Vrijdag wordt er overleg gevoerd met de officials en zal blijken wanneer de code rood is gegeven. Wellicht dat Fisichella hiermee toch zijn eerste F1 overwinning op zijn conto kan bijschrijven.

Wij danken Brad voor dit zelfgeschreven stukje, overigens maken die zelfgeschreven stukjes dus meer kans om geplaatst te worden. Eigen inzet word dus beloond.

Olifanten helpen antilopes te ontsnappen

In Zuid-Afrika zijn natuurbeschermers verbaasd over het feit dat een kudde olifanten "met opzet" een groep gevangen antilopes bevrijd heeft uit een park waar gevangen antilopes ondergebracht worden. De antilopes waren gevangen om ze te fokken en op andere geschikte plaatsen weer uit te zetten.

Lawrence Anthony zegt dat zijn team dat het park beheert dacht dat de olifanten waren gekomen om de balen met voedsel bestemd voor de antilopes op te eten. Dit bleek echter niet zo. "De kudde liep om het hek heen, en de leider van de kudde liep naar de ingang van het hek toe, ontdeed de deur van zijn metalen klemmen met zijn slurf, en duwde het open", zegt Lawrence. "Hierop liepen de antilopes naar buiten de wildernis in, gevolgd door de olifanten. De olifanten hebben niet eens naar het voer omgekeken", vervolgt hij. Anthony zegt dat de antilopes opnieuw gevangen zullen worden, omdat ze deel uitmaken van een belangrijk project voor het in stand houden van de soort. "Het zal lastig zijn ze opnieuw te vangen, maar het is de moeite waard omdat we getuige mochten zijn van dit verbazingwekkende voorbeeld van hoe verschillende soorten dieren elkaar kunnen helpen."

Braziliaanse oma moet de cel in

Een Braziliaanse grootmoeder moet voor dertig dagen de cel in omdat haar zoon geen alimentatie aan zijn ex-vrouw heeft betaald.

Een rechter oordeelde dat de 72-jarige vrouw verantwoordelijk is voor de betalingen van haar zoon, nu deze zelf onvindbaar is. De vrouw kan het bedrag van 200 euro echter niet ophoesten en moet daarom een maandje de cel in.

Ondanks de hoge leeftijd is de rechter onverbiddelijk, wat de advocaat van de vrouw ook aanvoert. Maar, zo oordeelde hij, de vrouw moet wel haar eigen cel krijgen en ook moet er medische verzorging aanwezig zijn vanwege haar hoge cholesterol en osteoporose.

Italiaanse politie op zoek naar nonnen

De Italiaanse politie is op zoek naar vier nonnen die in de stad Bergamo zijn doorgereden na een door hen veroorzaakt ongeluk.

De nonnen reden in een kleine Citroen toen ze een stopbord over het hoofd zagen en een Mercedes aanreden. De 63-jarige bestuurder van die wagen, die slechts lichtgewond raakte, vertelde de politie dat er in de wegrijdende auto vier nonnen zaten.

Als de nonnen worden gevonden kunnen ze worden aangeklaagd omdat ze geen hulp gaven aan de man die was aangereden. De bestuurder van de auto zou haar rijbewijs kwijtraken, een boete krijgen en zou mogelijk enkele maanden in de cel moeten doorbrengen.

Een politieman vertelde dat hij in zijn 25-jarige loopbaan nog nooiit zoiets geks heeft meegemaakt. De politie is dus nog op zoek naar de ondeugende nonnen.

CD Review: Silkstone - For A Reason

Silkstone

Het heeft vijf jaar geduurd voordat het Haarlemse Silkstone met een debuut-cd uit mocht komen, maar eind maart was het zover: For a reason, voorafgegaan door de derde single What's the reason? lag in de winkels. Bijgeleverde informatie beschrijft het album met de woorden 'americana, southern rock en een tikje country'. We zullen eens zien wat we er zelf van vinden...

TitelFor a reason
ArtiestSilkstone
LabelBMG
Releasedatum28 maart 2003
Genrepop

Saddam Hussein valt van voetstuk

IrakEen metershoog standbeeld van Saddam Hussein is voor het oog van de wereld, in het centrum van Bagdad omver getrokken door een Amerikaans pantservoertuig.

Een menigte van uitzinnige Irakezen wierp zich vervolgens op het beeld. Zij dansten op het gevaarte met Iraakse vlaggen in de hand.

Deze gebeurtenis was via tientallen nieuwszender over de hele wereld live te volgen. De val van het regime van Saddam Hussein lijkt met deze symbolische actie bezegeld.



Voordat het standbeeld viel hing een Amerikaanse soldaat een Amerikaanse vlag over het beeld heen. Even later werd deze weer verwijderd, om niet de indruk te wekken dat Bagdad nu aan de Amerikanen toebehoorde.






Het beeld van Saddam Hussein omvergeworpen.


Na het omtrekken van het beeld werd door Irakezen het hoofd van het beeld aan een touw door de straten getrokken.

Bejaarde na ruzie met vrouw auto kwijt

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ruzie met zijn vrouw is een 78-jarige Rotterdamse automobilist dinsdag behoorlijk opgebroken. De man trok de aandacht van de politie omdat hij alsmaar in de eerste versnelling reed. Hij bleek ruzie met zijn vrouw te hebben omdat ze, na een rijtochtje, hun huis niet meer terug konden vinden.

Bij aanhouding bleek dat de man zijn hele leven lang al zonder rijbewijs reed. Hij mocht zijn auto inleveren en kreeg ook nog eens een bekeuring. De agenten waren niet alleen maar vervelend, het stel werd wel netjes thuisgebracht.

Israël: 29 gewonden na ontploffing op school

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een explosie op een middelbare school op de Westoever in Israël zijn vandaag zeker 29 leerlingen gewond geraakt. Van de slachtoffers zijn er zeker vier slecht aan toe.

Het ongeluk vond plaats op een school in het dorp Jaba. Een leerling had een bom die hij buiten had gevonden mee naar binnen genomen, maar deze ontplofte in het gebouw.

Het zou gaan om een bom van Israëlisch makelij, zo zou uit onderzoek van de bomscherven zijn gebleken. Volgens het Israëlische leger zijn er vandaag geen soldaten in het dorp geweest. Ook zouden zij geen explosief hebben achtergelaten.

VS: Iraaks regime staat op instorten

IrakVice -president Cheney van de Verenigde Staten heeft verklaard dat het Irakese regime op instorten staat.

Hij zei dit in een rede voor Amerikaanse krantenuitgevers. Cheney waarschuwde voor voorbarige conclusies. Hij kon niet aangeven hoelang de oorlog nog gaat duren.

De Amerikanen hebben het grootste deel van Bagdad in handen, maar er zijn nog kleine haarden van verzet. Volgens Cheney kan het echter nog een zware slag worden om belangrijke steden als Tikrit, Mosul en Kurkuk in handen te krijgen.

President Bush reageerde 'verheugd' op de vooruitgang die vandaag geboekt is. Ook hij stelde dat het gevaar nog niet geweken is.

CIA in jubelstemming over 'dood Hussein'

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Irak Hoewel zijn dood nog niet is bevestigd verkeert de CIA in een jubelstemming.


De Amerikaanse inlichtingendienst CIA verkeert in een jubelstemming over de vermeende dood van de Iraakse leider Saddam Hussein. Dat meldt The Washington Times een dag na het bombardement waarbij de dictator zou zijn omgekomen.

Hoewel Britse inlichtingendiensten helemaal niet zeker zijn van de dood van Hussein, bestaat er volgens de krant bij de CIA geen twijfel over. Ooggetuigen zouden hebben gemeld dat hij niet heeft kunnen ontsnappen uit de bunker, voordat deze door de zogenaamde 'bunkerbuster'-bommen werd geraakt.

De verblijfplaats van Hussein is door agenten van de CIA, een Iraakse spion en een commando van Delta Force in de gaten gehouden. Zij gaven de ontmoetingsplaats door. Daarop vertrok een B-1 bommenwerper die even later vier zware bommen op het restaurant in de wijk al-Mansur gooide.

De dood van Hussein is nog niet officieel bevestigd, hard bewijs blijft vooralsnog uit. Mogelijk kan alleen DNA-onderzoek uitwijzen of de dictator daadwerkelijk is omgekomen. Ook het lot van Saddams zoons Uday en Qusay is nog onduidelijk.

Seedorf uit de roulatie

Middenvelder Clarence Seedorf van AC Milan zal de rest van het seizoen niet meer in actie komen, de speler verrekte gister de kniebanden in zijn rechterknie.

In Antwerpen schatte dokter Martens een herstelperiode in van twee maanden. De blessure ontstond bij een actie waar Seedorf een bal blokte.
Seedorf speelde tot nog toe mee in 26 van de 27 wedstrijden van AC Milan in de Serie A. Trainer Ancelotti zal in de return met Ajax tevens geen beroep kunnen doen op middenvelder Gattuso, die geschorst zal zijn.

VS nu in centrum Bagdad

aemkei had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Irak Amerikaanse troepen zijn in het centrum van Bagdad met gejuich onthaald.


Amerikaanse tanks zijn nu opgerukt tot in het centrum van Bagdad en rijden daar in de rondte. Voor het Palestine Hotel, waar de internationale pers is verzameld, worden zij begroet door een menigte uitgelaten Irakezen.

Bagdad lijkt bijna te zijn gevallen. Op sommige plekken wordt nog wel verzet geboden, maar overal verschijnen juichende mensen op straat.

Terwijl Iraakse burgers toekeken is een enorm beeld van Saddam Hussein door Amerikaanse genietroepen omgetrokken. Het beeld viel onder luid gejuich en de burgers wierpen zich op de gewraakte leider.

Nederland 2 zendt nu rechtstreeks de beelden uit.

'Imams moeten antisemitisme veroordelen'

Ariel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens de islamitische filosoof Tariq Ramadan moeten imams en islamitische organisaties alle vormen van openlijk of impliciet antisemitisme veroordelen en de diepe band tussen de islam en het jodendom benadrukken. Zo moeten ze de groeiende jodenhaat onder moslims in Europa de wind uit de zeilen nemen.

Tariq Ramadan sprak gisteren op een conferentie in Amsterdam over 'het nieuwe antisemitisme'. Het vaak felle antisemitisme onder moslims, gevoed door frustratie over het Palestijns-Israelische conflict, mag volgens Ramadan niet worden gebagatelliseerd.

Steeds vaker valt, zeker op internet, te lezen dat de 'joodse lobby' de media zou manipuleren. Dit is niet alleen de houding van gemarginaliseerde jongeren, maar ook van intellectuelen en imams die overal de manipulerende hand van de joden zien.

Het merendeel van de anti-joodse houding is afkomstig van moslims, maar óók in linkse kringen vertaalde sympathie met de Palestijnse zaak zich soms in antisemitische uitingen.

Noord-Korea dreigt richting Japan

brillie , norush en mazaru hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Noord-Korea heeft dreigende taal geuit aan Japan. Vandaag herinnerde het Japan er aan, dat het binnen het bereik van Noord-Koreaanse raketten ligt. Tokio dient zich daarom iets gematigder op te stellen tegenover Pyongyang, zo liet het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA weten.

Letterlijk stond er: ,,Japan moet zich discreet opstellen en duidelijk beseffen dat het binnen bereik van de Democratische Volksrepubliek Noord-Korea ligt. De reactionairen in Japan werken hard om het militarisme nieuw leven in te blazen. Ze zouden goed gebruik kunnen maken van de oorlog in Irak om de mogelijkheid aan te grijpen Azië opnieuw te bezetten'', aldus de officiële spreekbuis van het stalinistische regime van Noord-Korea.

Irakezen tonen martelkamers in Basra

Irak In een gevangenis in Basra blijken martelkamers te zijn gevestigd:

In Basra hebben Irakezen aan journalisten martelkamers laten zien in een gevangenis, waar gedetineerden volgens hen jarenlang zijn gemarteld door Saddams geheime politie.

Irakezen vertelden aan de journalisten dat zij daar werden geslagen, verminkt, met elektroshocks bewerkt en in chemische baden werden ondergedompeld. De gevangenis was ondergebracht in een wit gebouw, bekend als de "Witte Leeuw". Wie achter de muren van deze gevangenis verdween zag je meestal niet meer terug, zeggen de inwoners van Basra.

Met honderden tegelijk kwamen inwoners van Basra vandaag kijken in het gebouw. Familieleden van vermiste gevangenen bekeken de lijsten met namen en vingerafdrukken die tussen de half ingestorte muren lagen.

Verslaggevers werden meegenomen naar een stenen plaats achter de gevangenis, waar een rij cellen staat. In die cellen, ter grootte van een huiskamer met één klein raampje, werden honderden mannen tegelijk vastgehouden. Andere cellen waren speciaal bestemd voor vrouwen en kinderen zo vertelde een Irakees.

Tussen de cellen bevond zich een soort kooi van draad. Daar werden gevangenen door bewakers tegen het draad gedrukt en voor de ogen van andere gevangenen met hete ijzers bewerkt of met kokend water overgoten, zo meldde een Irakees aan de journalisten.

VS: Regime Saddam bijna uitgeschakeld

Irak De dagen van het regime van Saddam lijken bijna te zijn geteld:

De Amerikaanse strijdkrachten zeggen dat het regime van de Iraakse president Saddam Hussein niet langer de macht is in Bagdad. "De hoofdstad is nu toegevoegd aan de lijst van plaatsen waar het regime de controle heeft verloren", aldus brigade-generaal Vincent Brooks.

De VS waarschuwen wel voor teveel optimisme. De binnenstad van Bagdad blijft gevaarlijk gebied waar nog steeds verzetshaarden zijn en strijd wordt geleverd.

Over de plunderingen van de uitgelaten inwoners van Bagdad en Basra zei Brooks dat de VS verwachten dat de situatie langzaam maar zeker zal kalmeren: ''De mensen verheugen zich over hun bevrijding en daarbij komt een hoop energie vrij''.

Op de diverse nieuwszenders zijn nu beelden te zien van een uitzinnige menigte Irakezen in Bagdad die portretten van Saddam Hussein te lijf gaan. Duizenden juichende Irakezen begroeten Amerikaanse militairen. Ze scanderen leuzen tegen Saddam Hussein.

De VS gaat haar troepen in Bagdad snel versterken: het aantal soldaten zal de komende twee dagen worden verdubbeld. Mariniers rukken nu al zonder veel tegenstand blok voor blok op in Saddam City, een wijk met twee tot drie miljoen inwoners. Vanuit het zuiden van de stad worden wel gevechten gemeld. Ook bij een brug bij het belangrijkste paleis van Saddam Hussein wordt strijd geleverd.

Weer waarschuwing voor blowen

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Blowen is lang niet zo onschuldig als menigeen denkt. Volgens steeds meer onderzoekers kun je je beter twee keer bedenken voor je aan een stickie begint. Er zijn namelijk steeds meer aanwijzingen dat wiet (cannabis, hash, mariuhana) de geestelijke gezondheid kan schaden.

Zo waarschuwt de Britse professor in de toxicologie, John Henry, dat onderzoeken uit verschillende landen uitwijzen dat onder mensen die regelmatig een jointje roken, schizofrenie viermaal zoveel voorkomt als gemiddeld. Ook zware depressies komen beduidend vaker voor.

Volgens de hoogleraar is de wiet van tegenwoordig vele malen sterker dan het ''flower-powerspul'' dat in de jaren zestig en zeventig gerookt werd. Het effect op het brein is volgens de Brit navenant: ,,De overheid waarschuwt continu voor de schadelijke effecten van tabak, maar nooit voor die van cannabis''.

Volgens Henry moeten mensen die cannabis roken er rekening mee houden dat het hetzelfde effect als sigaretten heeft op het lichaam, en nog vele malen erger op de geest.

Wiet door de jaren heen steeds ''sterker'' - met meer THC- veredeld.

Bevolking wil levenslang voor Van der Graaf

Uit een enquête gehouden door het Nipo blijkt dat een grote meerderheid van de Nederlandse bevolking (65%) het volledig eens is met de eis tot levenslange gevangenisstraf tegen Volkert van der Graaf. Bijna één op de vijf Nederlanders (19%) vindt die eis nog te licht.

Zo'n 12% vindt levenslang een te zware straf voor de moord op Pim Fortuyn. Verder blijkt dat mannen (22%) vaker voelen voor een strengere straf dan vrouwen (17%).

Ook jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 34 jaar, willen gemiddeld een zwaardere straf voor Van der Graaf: 27% vindt levenslang, of twintig jaar cel exclusief aftrek voor goed gedrag, te licht. Bij 55-plussers ligt dat percentage op 9%.

In de lijn der verwachting blijkt dat LPF'ers roepen om een hogere eis dan levenslang. Zo'n 40% van hen heeft dat te kennen gegeven. Van de CDA-aanhang vindt 75% de eis precies goed, terwijl 36% van de GroenLinksers de strafeis te hoog vindt.

De uitspraak tegen Van der Graaf is op 15 april om 10.00 uur.

F1: Uitslag GP Brazilië mogelijk herzien

Erikh en snowfalcony hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De kans bestaan dat de Italiaanse formule 1-coureur Giancarlo Fisichella alsnog de Grand Prix van Brazilië op zijn naam krijgt geschreven. De FIA, de internationale automobielfederatie, heeft een onderzoek ingesteld nadat er nieuwe informatie beschikbaar is gesteld. Tijdwaarnemers op het circuit zouden een fout hebben gemaakt.

Afgelopen zondag werd de race vroegtijdig afgevlagd na de vele ongelukken en uitvallers door het natte asfalt. McLaren-coureur Räikönnen kreeg de overwinning toegewezen op basis van de reglementen. Hiermee verstevigde hij zijn koppositie in het wereldkampioenschap.

Volgens de FIA zijn er nu bewijzen dat Fisichella op het moment van het stoppen van de race al een ronde meer zou hebben gereden dan is geregistreerd. Wanneer dit klopt is Fisichella, volgens de reglementen, de officiële winnaar en zal de uitslag moeten worden herzien. Aanstaande vrijdag zal de Braziliaanse organisatie bij de FIA in Parijs tekst en uitleg geven.

Zie voor meer F1-nieuws de FOK! F1manager!

Arts: Motorcoureur Katoh zal verlamd blijven

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Motorcoureur Katoh zal nooit meer normaal kunnen leven. Hij zal nooit volledig genezen en altijd verpleging nodig hebben, aldus Claudio Costa. "Mocht Katoh in leven blijven, dan is hij een eeuwige patiënt. Hij zal volledig verlamd blijven en kunstmatig beademd moeten worden". Het medisch hoofd van de Grand Prix-organisatie is nog steeds in het ziekenhuis waar de Japanner afgelopen zondag naartoe werd gebracht na een zwaar motorongeluk.

De 26-jarige Daijiro Katoh kwam afgelopen zondag zwaar ten val tijdens de GP van Japan op het Suzuka-circuit. De wereldkampioen van 2001 liep daarbij ernstige verwondingen op aan hoofd en luchtwegen. Na het ongeluk werd de bewusteloze Katoh met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht, waar hij nog steeds in coma ligt. Tot op heden is nog niet bekend wat de oorzaak is van het ongeluk.

FC Twente failliet

slashme, MrRinuxs en Bluebird hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De rechtbank in Almelo heeft de Stichting FC Twente '65 failliet verklaard. De Belastingdienst had het faillissement aangevraagd omdat FC Twente voor drie miljoen euro aan belastingschulden open heeft staan.

In de loop van de middag zal de rechtbank een curator aanstellen. De advocaat van FC Twente heeft al aangekondigd dat de stichting in beroep gaat tegen de uitspraak en dat de club dit seizoen door blijft voetballen.

Eerder liet de KNVB al weten dat FC Twente dit seizoen niet uit de competitie zal worden gezet. Voor het seizoen 2003/2004 is de situatie echter zeer onzeker. De stichting FC twente '65 wil de licentie voor betaald voetbal, die bij haar is ondergebracht, overhevelen naar een ander rechtspersoon om het faillisement te ontlopen. De KNVB heeft al laten weten daar niet aan mee te willen werken, omdat er dan sprake zou zijn van een sterfhuisconstructie.

Palestijnse groep dreigt Nederland met terrorisme

Baruch had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het VARA Radio 1 programma De Ochtenden is in bezit van een pamflet van een Palestijnse groepering die zich de Aanhangers van Irak noemt. De groepering roept in het pamflet medestanders in de Palestijnse gebieden op om Nederlandse doelen aan te vallen.

In het pamflet worden tevens terroristische acties aangekondigd tegen Amerikaanse, Britse, Australische, Spaanse en Deense belangen. Dit zijn met Nederland (het omstreden optreden van luitenant-kolonel Blom) de landen die aanwezig waren op de presentatie in Qatar door generaal Franks van de coalitiegenoten van de VS, 23 maart j.l.

Het pamflet zou ook op of vlak na 23 maart zijn verspreid. Vanwege het dreigement worden westerse diplomatieke vestigingen extra beveiligd, zo heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag laten weten.

Game Review: DTM Race Driver

Wie een oog heeft voor racegames kent de TOCA reeks vast en zeker. DTM Race Driver is een nieuwe naam voor de nieuwste telg aan deze race tak, die overigens buiten europa gewoon TOCA blijft heten.
Met deze game wilde codemasters een racer maken die ook de niet-hardcore, auto tweakende, rubbersnuivende, benzinefreak aan het racen krijgt. En dat is gelukt.
Geef alle andere race spellen maar aan je neefje, verkoop je postzegelverzameling en koop van de opbrengst een racestuur met gaspedalen (zowieso een betere investering), want als je deze racegame speelt, wil je voorlopig geen andere.

Publisher:Codemasters
Developer:Codemasters
Website:DTM Race Driver
Platform:PC

Kelly Rowland op TMF Awards

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kelly Rowland, één van de zangeressen van Destiny's Child, zal op 19 april een optreden verzorgen op de TMF Awards. Eerder werd al bekend dat Robbie Williams als performer zal komen naar Ahoy' Rotterdam.

Hiermee lijkt de line-up voor de awardsshow compleet. Naast Rowland en Williams zullen onder anderen de volgende artiesten te bewonderen zijn: Anouk, Atomic Kitten, Big Brovaz, Blue, Brainpower, Craig David, Daniel Bedingfield, Di-rect, DJ Tiësto, Gareth Gates, Girls Aloud, Jamai, Kane, Krezip, Skin, Sugababes, Raymzter, Ricky Martin en Westlife.

Brandsteder niet langer vast RTL4-gezicht

Ron Brandsteder zal, nadat het programma 'Laat ze maar lachen' op 26 april is afgelopen, vertrekken bij RTL4. Het exclusiviteitscontract met de showmaster zal niet verlengd worden. RTL en Brandsteder hebben dit 'in goed overleg' besloten, aldus een RTL-woordvoerster.

De presentator, die sinds 1989 te zien is bij de zender, blijft wel onder contract bij Endemol. Brandsteder zal, volgens een woordvoerder, in de toekomst zeker nog wel op tv te zien zijn met zijn eigen programma's. Op welke zender dat is, is nog niet bekend. Mogelijk keert Ron Brandsteder nog eens terug bij RTL4, maar dan niet op structurele basis.

Irakezen plunderen VN hoofdkwartier Bagdad

Irak TechXP en aemkei hadden ons via de newssubmit te melden dat er in Bagdad grootschalige plunderingen plaatsvinden op dit moment. Zo worden overheidsgebouwen en winkels leeggehaald.

Ook het hoofdkwartier van de Verenigde Naties is niet meer veilig. Sommige plunderaars nemen hun buit mee in auto's van de VN en Iraakse overheidsinstanties.

Volgens journalisten is er geen politie meer in Bagdad te bekennen. De plunderaars kunnen dus hun gang gaan. Door de belegering van Bagdad door de Amerikanen lijkt er een machtsvacuum te onstaan.

Opvallend is ook dat beeltenissen van de Iraakse president Saddam Hussein op straat worden vernield.

Overvallers ontdekken pepperspray

victorv8 en NLBADBOY hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ook straat-overvallers gebruiken pepperspray. Normaal is het illegale busje spray om je te kunnen verweren, maar in Eindhoven gebruikte een overvaller het zelf. Twee fietsers werden afgelopen weekend slachtoffer van een overval met pepperspray.

De spray vormt een goed wapen. Het kan onder meer samengeknepen, hevige tranende ogen veroorzaken, kortademigheid en paniek. Het weerloze, vaak gedesoriënteerde slachtoffer is dan een makkelijke prooi.

O. Adang van de Nederlandse Politie Academie zegt niet de indruk te hebben dat pepperspray veelvuldig wordt misbruikt door overvallers, maar dat is alleen maar een indruk want cijfers daarover worden niet bijgehouden.

Dit incident in Eindhoven is niet de enige. In Zuidoost-Brabant vonden het afgelopen half jaar al enkele incidenten plaats met pepperspray. In Eindhoven bleken een paar auto-inbrekertjes het spul op zak te hebben, in Helmond spoot een vechtersbaas ermee en twee mensen gebruikten het om belagers van het lijf te houden.

Het in bezit hebben van pepperspray kost drie maanden cel of een boete van 4500 euro.

[update]Aanvraag failliet voor Fc Twente

De Belastingdienst heeft voor Fc Twente failliet aangevraagd, de dienst heeft nog 2,7 miljoen euro tegoed van een naheffing over de periode '95-'99. Fc Twente dreigt hierdoor het seizoen niet af te kunnen maken.

FC Twente gaf vorige week al aan dat de nood erg hoog was, de club heeft een totale schuld van 14 miljoen euro. De naheffing is opgelegd nadat FC Twente te weinig loonbelasting had afgedragen. De Belastingdienst en Twente hebben niet tot akkoord kunnen komen over de afbetaling daarvan. FC Twente is niet de eerste club die dit seizoen in ernstige problemen is, NAC Breda (12 miljoen), FC Utrecht (25 miljoen) en Vitesse (30 miljoen) gingen haar voor.

9-04-03 Fok! FrontPage
De rechtbank in Almelo heeft de Stichting FC Twente '65 failliet verklaard.
In de loop van de middag zal de rechtbank een curator aanstellen. De advocaat van FC Twente heeft al aangekondigd dat de stichting in beroep gaat tegen de uitspraak en dat de club dit seizoen door blijft voetballen.

De KNVB heeft laten weten dat Fc Twente niet hoeft te vrezen voor vroegtijdige beeindiging van de competitie. De licentieverlening voor volgend seizoen staat wel ernstig op de tocht. De club dient in ieder geval de salarissen uit te betalen.

KNVB: FC Twente kan nog jaren vooruit

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

FC Twente zal voorlopig nog niet uit het betaalde voetbal gezet worden. De club uit Enschede verkeert in moeilijkheden en de belastingdienst liet gisteren weten dat ze het faillissement van de club heeft aangevraagd bij de rechter. Als de rechter dit ook daadwerkelijk doet, hoeft FC Twente niet onmiddellijk te stoppen met voetballen. "'Pas als het faillissement onvermijdelijk is, wordt het een ander verhaal", liet KNVB-directeur Henk Kesler weten.

De club had de KNVB laten weten in de problemen te zitten. Voor de voetbalbond was deze situatie dus geen verrasing. "FC Twente is een nette club die de inhoudelijke kant van het probleem al veel eerder bij ons gemeld heeft", zei Kesler.

Als de club failliet wordt verklaard, dan zijn er nog mogelijkheden om in beroep te gaan. Als dat niet goed gaat, kan de club nog doorgaan tot de Hoge Raad. Dat is uiteindelijk het hoogste rechtscollege van Nederland. "Maar zoiets kan jaren duren. Het is dus allemaal niet zo spectaculair als het lijkt. Ik schrik niet zo gauw als ik het woord faillissement hoor", aldus Kesler.

Als de salarissen van spelers en personeel nog betaald worden, kan de club gewoon doorgaan. Om dat op korte termijn te realiseren hebben de gemeente Enschede en de investeringsmaatschappij Reggeborgh van bouwbedrijf Wessels elk een lening van 500.000 euro toegezegd. Daar moet dan voor het huidige seizoen nog eens 500.000 euro bijkomen, waarvoor FC Twente binnenkort een aantal sponsors wil benaderen.

Of de club in het seizoen 2003-2004 kan spelen is nog maar de vraag. Kesler: "De club hoeft voorlopig niet bang te zijn voor sancties van de KNVB. Maar of FC Twente voor volgend seizoen een licentie krijgt, is wel een grote vraag. We hebben aangekondigd dat we naar al die aanvragen kritischer gaan kijken, dus ook naar die van Twente. De club heeft inmiddels zoals het hoorde voor 1 maart allerlei stukken ingestuurd. Op basis daarvan beoordeelt de licentiecommissie de aanvraag."

Medio april zal de beslissing vallen van de KNVB of FC Twente volgend jaar een licentie krijgt.

Hoogste gebouw met snelste lift binnenkort in Taiwan

Taiwan zal aan het einde van dit jaar niet alleen de bezitter zijn van 's werelds hoogste wolkenkrabber, maar zal ook nog eens 's werelds snelste liften bevatten.

De 1.667 voet (508,10 meter) hoge wolkenkrabber "Taipei 101" gemaakt van staal, glas en beton is af in oktober 2003. De wolkenkrabber zal liften hebben waarmee je met 1000 meter per minuut (60 kilometer per uur) naar boven gelanceerd wordt. Het kost minder dan 39 seconden om van de begane grond naar de 90ste verdieping gelanceerd te worden. Hiermee heeft de wolkenkrabber 's werelds snelste liften.



Het 101-verdiepingen tellende gebouw heeft een winkelcentrum, woningen, kantoorcomplex en observatietoren. Het gebouw kost 1,7 miljard dollar en zal hoger zijn dan het huidige hoogste gebouw, de 1.483 voet (452,02 meter) hoge Petronas Toren in Maleisië. Het gebouw kan tyfonen en de zware aardbevingen doorstaan, en windsnelheden van meer van 197 voet/sec (60,05 meter/s = 216,18 km/u).

Saddam gezien bij gebombardeerd gebouw

spambam vertaalde en submitte ons het volgende bericht:
Irak
Verschillende bronnen bij geheime diensten van de VS hebben Saddam Hussein het gebouw zien betreden dat maandag is aangevallen met speciale bunkerbommen. Ze hebben hem echter niet zien vertrekken, aldus de Washington Times.

Volgens een anonieme bron gaat de CIA ervan uit dat Saddam dood is. De aanslag kwam 45 minuten nadat de CIA het bericht had gekregen dat de Iraakse president zich in het gebouw bevond.

Saddam werd gevolgd door de CIA, een CIA-spion en een Delta Force-commando.

Amerikanen bevrijden 150 kinderen uit cel

JopieK had ons via de newssubmit het volgende te melden:

IrakDoor tussenkomst van Amerikaanse mariniers hebben 150 kinderen, die vastzaten in een gevangenis in de Iraakse hoofdstad, hun vrijheid teruggekregen.

De kinderen werden opgesloten omdat ze weigerden zich aan te sluiten bij de jeugdorganisatie van de regerende partij. Volgens een officier zaten sommigen onder hen al vijf jaar gevangen.

De meeste kinderen waren ondervoed en droegen versleten kleding. Toen de deuren van hun gevangenis open gingen, dromden ze om hun bevrijders heen en omhelsden de Amerikaanse militairen.

Zeven doden bij aanslag in Gaza

victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zeven mensen zijn om het leven gekomen en tenminste veertig mensen zijn gewond geraakt bij een aanslag van een Israëlische F-16 op de auto van een Hamas-leider in de stad Gaza.

Sinds het begin van de oorlog in Irak, twee weken geleden, had Israël zijn acties tegen de Palestijnen teruggebracht tot een minimum.

Eén van de inzittenden van de wagen werd geïdentificeerd als Said Arbid, een 38-jarige leider van Hamas. Onder de gewonden waren er veel vrouwen en kinderen. Een maand geleden kwam de oprichter van de Hamas-beweging, Ibrahim al-Maqadma, al om het leven bij een helikopter-aanval in Gazastad.

Moeder steekt ongehoorzame zoon dood

thadude had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Israël heeft de politie een 49-jarige vrouw opgepakt die bekend heeft haar zoon dood te hebben gestoken, omdat haar 26-jarige computerspelverslaafde zoon niet achter de PC vandaan wilde komen om zijn bed op te maken.

De vrouw was ten tijde van de steekpartij, maandagavond laat, vermoedelijk nuchter, zegt de politie, maar toen de agenten arriveerden was zij dronken en sloeg zij wartaal uit.

Dinsdag vertelde ze wat er precies was gebeurd: "Ik heb hem gevraagd eens op te houden met zijn computerspel en zijn bed op te maken. Dit wilde hij niet, hij was compleet verslaafd. Na een tijdje zag ik dat hij op bed lag. Ik vroeg hem weer zijn bed op te maken maar hij schold me uit. Ik werd heel erg woedend en in een vlaag van verstandsverbijstering heb ik hem neergestoken."

CDA en PvdA willen nog niet breken

Het CDA en PVDA hebben, ondanks dat ze het opnieuw niet eens konden worden over het financiële beleid, besloten hun pogingen samen een nieuw kabinet te vormen niet af te breken. Na het urenlang durende beraad zeiden Bos en Balkenende nog steeds "reden te zien met elkaar in gesprek te blijven".

Volgens Bos zijn de problemen nog steeds zo groot als op maandag, toen de kabinetsformatie op springen stond. "Maar ja, je moet het met elkaar doen", zegt hij. Balkenende zei in sommige opzichten iets optimistischer te zijn, maar hij wilde niet zeggen waarom.

Vandaag doen de informateurs Donner en Leijnse een voorstel om uit de impasse te komen. Uit berekeningen van het Centraal Planbureau (CPB) bleek dat het moeizaam bereikte bezuinigingspakket van 20,5 miljard euro nadelige effecten had voor de economie, bijvoorbeeld voor de werkgelegenheid.
Omdat enkele lastenverzwaringen nadelig zijn voor de economie moet er een andere financiële dekking worden gevonden. Het gaat hier om een gat van 4 miljard euro. De twee partijen moeten hiervoor een begrotingstekort van 0,2 procent in 2007 wat 1 miljard oplevert accepteren.

Daarnaast moet er nog 600 miljoen euro extra bezuinigd worden. Verder is er nog 1,4 miljard euro vrij te spelen door minder extra uit te geven voor onder meer de zorg. Het laatste miljard zou als een meevaller uit de CPB-berekeningen komen.

Het CDA was bereid het compromis te accepteren, maar Bos weigert het er mee eens te zijn. Die partij hecht vooral aan extra geld voor investeringen, terwijl het CDA de tekortreductie voorop stelt. Volgens Bos moet zijn partij in het compromisvoorstel een groter offer brengen dan het CDA.

Uit CPB-berekeningen bleek dinsdag overigens dat ook het compromisvoorstel van de informateurs nadelige gevolgen zou hebben voor de werkgelegenheid en de economische groei. Nochtans willen Donner en Leijnse dit plan als uitgangspunt houden om CDA en PvdA weer bij elkaar te brengen.

Bedenkster olifant Babar overleden

Tarantula had ons via de newssubmit het volgende vertaald te melden:

Cecile de Brunhoff, de bedenker van Babar, de kleine olifant wiens avonturen generaties lang door kinderen werd gelezen, is overleden in Parijs. Ze is 99 jaar geworden.

Zaterdag nacht kreeg De Brunhoff een beroerte waaraan ze 's maandags overleed in een ziekenhuis in Parijs, waar ze ook woonde, aldus Mathieu de Brunhoff, een van haar zoons.

Cecile de Brunhoff verzon de verhaaltjes en haar man (Jean de Brunhoff)tekende Babar, toen hij stierf in 1937 op een leeftijd van 37 jaar. Hun zoon nam het tekenen van Babar over en heeft sindsien talloze albums getekend.

Voordat het eerste album werd gepubliceerd stond Cecile de Brunhoff erop dat haar naam werd verwijderd omdat ze haar aandeel erin te klein vond.

Geen bikini tijdens Thaise Nieuwjaar

Dunk had ons via de newssubmit het volgende reeds vertaald te melden:

Thaise authoriteiten zullen elke vrouw die een bikini draagt tijdens de viering van het Thaise nieuwjaar door de politie naar huis laten sturen met de opdracht zich om te gaan kleden.

Het Thaise Nieuwsjaar, beter bekend als Songkran, zal dit jaar gehouden worden van 12 tot 15 april in de stad Chiang Mai.

Feestgangers gooien dan emmers met water tegen elkaar als teken van een symbolische reiniging.

De burgermeester van Chiang Maim Boonlert Buranupakorn, heeft geroepen dat de politie er streng op zal toezien dat vrouwen met 'spaghetti-veter topjes', bikini's en/of 'hotpants' die tussen het publiek lopen eruit te pikken en naar huis te sturen.

In de stad mag ook geen muziek gespeeld worden gedurende de feestdagen, om te voorkomen dat de jeugd zich al dansend tussen de menigte zou begeven. Een ieder die muziek draait zal beboet worden ( 45 dollar per overtreding).

Hondencreche in Brazilie

Detulp050 had ons via de newssubmit het volgende reeds vertaald te melden:

Een Braziliaanse dierenwinkel is begonnen met een creche voor honden, voor mensen die moeten werken en dus niet op de hond kunnen letten. Voor ongeveer 25 euro per dag, wordt de hond de hele dag verzorgd, uitgelaten, gedouched, gevoerd en wordt er met hem gespeeld in de Pet Life dierenwinkel in Sao Paulo. "Dieren kunnen ziek worden als ze zich alleen of gestressed voelen," aldus eigenaar Renata de Menezes Coigliano aan een lokale krant.

Edda Ugollini, eigenaar van twee honden die dagelijks ondergebracht worden in de creche zegt: "In mijn huishouden is iedereen de hele dag druk bezig. We houden er niet van om onze honden de hele dag alleen te laten in ons appartement. Maar nu kunnen ze de hele dag spelen in de creche, een perfecte oplossing!".

De dierenwinkel biedt ook een Hondenhotel en een Dierenziekenhuis dat 24 uur per dag open is. De kosten zijn 25 euro per dag of 105 euro per maand.

Chinese vrouw valt flauw na verbranden geld

Detulp050 had ons via de newssubmit het volgende reeds vertaald te melden:

Een oudere Chinese vrouw, die slechtziend is, heeft per ongeluk bankbiljetten in brand gestoken. De waarde was ongeveer 300 euro, wat daar heel veel geld is. Volgens een lokale krant viel de vrouw flauw toen ze erachter kwam wat ze precies gedaan had. De vrouw had per ongeluk nepbiljetten verwisseld met geld dat ze per post had ontvangen van haar dochter.

Mevrouw Qin, 90 jaar oud, uit Guiling, had nepgeld willen verbranden als een offer voor haar man, die onlangs overleden was. In China is het een gewoonte om zogenaamde 'Hellnotes' te verbranden waarmee de overledene onderweg naar hemel of hel zijn benodigdheden kan betalen.

Kind valt onopgemerkt uit auto

Detulp050 had ons via de newssubmit het volgende reeds vertaald te melden:

Een stel uit Michigan, V.S. loopt kans veroordeeld te worden wegens kinderverwaarlozing, nadat hun 11-maanden oude kind uit hun rijdende auto was gevallen.

De 26-jarige vader vertelde aan de politie dat de baby, die overigens wonderwel niet verwond raakte tijdens het ongeluk, vastgesnoerd zat in de autoriem, en dat de autodeur op slot zat. Pas toen ze aankwamen op hun bestemming merkten ze dat hun zoon niet meer in de auto zat.

Een toevallig achter hun rijdende ambulance, zag dat de autodeur van het stel zich opende toen het koppel een bocht nam in Pittsfield. Het ambulancepersoneel heeft de baby verzorgd voordat ze het naar het lokale ziekenhuis brachten.

De politie zegt dat er geen duidelijke mankementen aan autodeur en de autoriem werden gevonden en dat ze de zaak zullen overdragen aan de officier van justitie die gaat kijken of het stel nalatigheid kan worden verweten.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.