CD Review: Dimension Seven - Infinite Madness

De mannen van Dimension Seven zijn boos op de huidige wereld. En niet zo’n beetje ook. Vanaf het moment dat je de CD aanzet tot aan het einde van het laatste nummer A_Scene word je muzikaal en vocaal compleet omvergeblazen zonder ook maar een seconde rust te krijgen. Damn, ik dacht dat Nederland met Agrésion een harde band had rondlopen, maar dit slaat alles! Het openingsnummer Just... zet meteen de toon voor de rest van de CD. Keiharde grunts, laaggestemde gitaren, waarvan de riffs me af en toe een beetje aan Meshuggah laten denken en een beat waar menig gabber-producent van kan dromen. Wat een overdonderend geluid weten deze meneren (en een vrouw) neer te zetten. Dat Dimension Seven niet echt blij is met mijnheer Bush is duidelijk te horen op Infinite Justice, een nummer waarvan de lyrics gebaseerd zijn op enkele quotes van Bush:

Gonna hunt them down
Gonna smoke them out of their holes
And shoot to killInfinite Madness is een behoorlijk actueel album, wat met Democracy, Liberty, Enemy zelfs zinloos geweld aan de kaak stelt. Door met hun keiharde muziek duidelijk te maken dat er behoorlijk wat mis is in deze wereld ga je vanzelf wel nadenken over bepaalde zaken, zoals over de steeds geavanceerder wordende technologiën met de bijbehorende frustraties, die worden "bezongen" in Technology Related Anger. De propagandamachine van de VS wordt in Oprahganda aan te tand gesteld. Dit nummer is relatief gezien een van de rustigere nummers op de CD, maar nog steeds te heftig om even tot rust te kunnen komen. De rest van de nummers maken je blik op de wereld ook niet echt bepaald positiever, met als heftige afsluiter het nummer A_Scene, waarna je eindelijk een beetje weer tot adem kunt komen.

Dit is een van de heftigste, zo niet het het heftigste album wat ik de laatste tijd heb gehoord. De eerste paar luisterpogingen moest ik zelfs voortijdig afbreken omdat ik het gewoon niet trok, maar gaandeweg begon ik het wel te waarderen. Het is misschien keiharde herrie, maar het is wel gestructureerd. De productie is ook top en het gebruik van electronica doet het album ook goed. Puik CD'tje, waar je echt naar moet leren luisteren, niet voor de beginnende Metalliefhebber in ieder geval.


Tracklisting:

1. Just... (3:48)
2. Infinite Justice (4:12)
3. Technology Related Anger (4:34)
4. Dark (6:40)
5. Sempri Fi (1:26)
6. Democrazy, Liberty, Enemy (3:41)
7. Unfurl (3:58)
8. Oprahganda (4:30)
9. Antitude (4:20)
10. Red Race (4:25)
11. Drop The Stone (0:58)
12. Chazzer (5:02)
13. A_Scene (2:46)