FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 7 april 2003

Villeneuve uit forse kritiek

Jacques Villeneuve heeft zich weer eens van zijn kritische kant laten zien

De Canadese BAR-coureur was niet echt te spreken over het gevaarlijke rijgedrag van enkele van zijn collega's. Hij vond de race zelf erg moeilijk. "Het was moeilijk om op de baan te blijven, maar als je goed lette op jezelf was het niet al te erg, aldus de Canadees.

Ook uitte hij kritiek op coureurs die onder een gele vlag hebben ingehaald. "Halverwege de wedstrijd zag ik Alonso inhalen onder geel. Dit soort rijgedrag leidt tot grote ongelukken. Je zag hetzelfde tijdens pitstops waarbij alle coureurs als een gek de baan opkwamen en half van het gas moesten om niet het gras in te duiken. Dat zijn juist de dingen die voor het gevaar op de baan zorgen, niet de weersonstandigheden."

Williams doneert aan Braziliaans project

Het Williams Formula One team heeft zich van zijn goede kant laten zien

Williams doneerde 35.000 US Dollars aan een Braziliaans project genaamd "Zero Hunger". Frank Williams, eigenaar van het Britse team, zei dat hij in dit project wilde investeren, nadat hij er meer over te weten was gekomen. Williams' gift is de eerste uit het buitenland.

De ceremonie, waarbij de cheque door Frank Williams werd uitgereikt aan projectmanager Carlyle Vilarinho, vond afgelopen vrijdag plaats. Ook Ralf Schumacher en Juan Pablo Montoya lieten hun gezichten zien.

Tegelijkertijd maakte ook een manager van Petrobras, Williams' benzineleverancier tijdens de Braziliaanse Grand Prix, bekend dat Montoya's racepak uit die race op een veiling zal worden verkocht om meer geld in te zamelen voor het "Zero Hunger" project.

Man United naar mijlpaal

Manchester United zal morgen in het duel met Real Madrid uit balans raken en eveneens een mijlpaal bereiken, de Engelse club zal haar 100e Europese uitwedstrijd spelen. Van de 99 duels, won ze er 33, verloor ze er 33 en speelde ze er 33 gelijk met de doelcijfers 132-122.

In 1956 speelde Manchester United haar eerste uitduel bij Anderlecht, waar met 2-0 werd gewonnen. Overigens kwam de club tot nu toe in Europees verband thuis eveneens 99 maal in actie, die balans pakt flink positiever uit (99 69 24 6 243-75), mede dankzij de ongeslagen reeks die Manchester United er eind jaren '90 neerzette.

Alonso mag naar huis

Fernando Alonso mag weg uit het ziekenhuis

Fernando Alonso is uit het ziekenhuis ontslagen. De doktoren in Brazilië hebben de Spanjaard toestemming gegeven naar Europa te vliegen om zich aldaar voor te bereiden op de Grand Prix van San Marino op het circuit van Imola.

"Hij heeft wat kneuzingen aan de knie", aldus een woordvoerdster van Renault, "maar mankeert verder niks." Toch is er nog enige onzekerheid over Alonso's optreden in San Marino. Hij zal eerst een medische test moeten ondergaan.

Show Review: Arie en Silvester - Rammen!

Rammen! is alweer het vierde programma van de heren Arie en Silvester. Tot juni dit jaar kun je de beide mannen nog in actie zien in verschillende theaters in Nederland. De aankondiging van Rammen! is veelbelovend:

"Heb jij in de periode 2002/2003 tijd en zin om achterover te leunen voor een avond cabaret kijken? Blijf dan lekker thuis! Arie en Silvester doen al jaren wat zij willen en deze keer willen ze dat je alles geeft wat je in je hebt, simpel omdat zij dat ook doen. De show zal in tegenstelling tot hun vorige voorstelling Rammen! gaan heten. Het ziet er naar uit dat de jongens dit keer de eerste rij met rust laten. Maar dat zeiden ze ook over hun vorige programma's. Dus ben jij een geschikte kandidaat voor deze functie, meld je dan bij het dichtstbijzijnde theater in je buurt. De heren zullen je dan zo snel mogelijk persoonlijk komen toespreken."

Dit leek dus weer een veelbelovend avondje vol interactie met de zaal - en dus veel leedvermaak - te worden. Aangezien de meeste voorstellingen al uitverkocht waren was ik blij dat ik nog kaartjes voor de voorstelling in de Twentse Schouwburg te Enschede kon bemachtigen. Maar heeft Rammen! nu ook de verwachte impact? Lees snel verder!

Regenbanden maken geen verschil

Regenbanden zullen niet veel uitmaken volgens Michelin Motorsports directuer Pierre Dupasquier.

Door velen werd de schuld van de vele uitvallers op Interlagos gelegd bij de banden. Door de nieuwe regels mogen er nog maar twee types banden worden meegenomen naar een GP-weekend. Hierdoor beschikken de teams over droogweerbanden en intermediates. Regenbanden worden niet aangeleverd. Meerdere teams riepen op om de regenbanden herintevoeren zodat het veiliger zou worden. Of om een mimimale groefdiepte op te stellen voor een van de bandentypes om zo te voorkomen dat er intermediates geleverd worden.

Volgens Dupasquier zou dit echter geen verschil maken. "Geen enkele band, voor zover ik weet, kan een race veilig maken met snelheden van bijna 300 km/h." "Je zou met 75 km/h en 2 cm water op de baan de auto al verliezen. Ervaring leert me dat, ik ben niks aan het verzinnen. We probeerden hele smalle banden lang geleden toen we voor het eerst in de F1 kwamen, maar dat werkt niet. Je raakt de pedaal en je verliest de controle."

Op de vraag of regenbanden de zes auto's die in bocht drie eraf vlogen zouden hebben geholpen reageerde Dupasquier als volgt: "Het zal de snelheid waarop je de controle verliest met 4.5-7.5 kmh verhogen, meer niet."

Een week voor niets getraind

Na het fiasco vorig jaar met topvoetballer Pele die vergat af te vlaggen, liet de raceleiding van Interlagos dit jaar niks aan het toeval over.

Giselle Bundchen zou dit jaar met de geblokte vlag bij de finish staan. Het Brazilaanse topmodel had een training van een week achter de rug om er voor te zorgen dat het dit jaar niet weer mis zou lopen. Dagen lang was ze aan het oefenen in het afvlaggen.

Dit is echter allemaal voor niets geweest want door de rode-vlag situatie na de ongelukken van Mark Webber en Fernando Alonso werd er niet gefinished. Door de hevige regenval kon de geblokte vlag weer worden opgeborgen en had Giselle Bundchen een week voor niets getraind. Wie weet krijgt ze volgend jaar weer een kans, zodat de inspanning niet voor niets is geweest.

Stoddart: Minardi had kunnen winnen

Naast David Coulthard en Giancarlo Fisichella is er nog iemand die zegt dat hij had kunnen winnen: Paul Stoddart

De Minardi-baas zegt dat zijn team had kunnen winnen, ware het niet dat zowel Jos Verstappen als Justin Wilson is bocht drie eruit vlogen.

Wilson moest er na 39 ronden voor het einde mee stoppen en 15 rondes later hield ook Verstappen er mee op vanwege de slechte waterafvoer in de Curva do Sol. Ondanks de twee niet gefinishte auto's zegt Stoddart dat ronde drie van het kampioenschap de eerste zegen voor Minardi had kunnen zijn.

"Vandaag was waarschijnlijk voor het eerst te zien dat Minardi in een echte race-winnende positie zat." "Vele mensen zullen lachen, maar alleen de mensen van ons team zullen ooit de waarheid weten. We hadden de strategie, maar niet het geluk."

F2003-GA op Imola

Het is zo goed als zeker dat Ferrari op Imola met de nieuwe auto zal racen.

Ferrari zal met de F2003-GA gaan rijden over twee weken zolang er geen onvoorziene rampen zullen gebeuren. Dit zei Ferraribaas Jean Todt nadat zijn team voor de derde keer op rij werd verslagen door McLaren en nu ook Renault boven hen moet dulden in het constructeurskampioenschap. Imola was altijd al het doel volgens Todt, maar door het falen op Interlagos is de beslssing nu noodzaak geworden. "Het is bijna vier jaar geleden dat we een race reden zonder punten te scoren. We hebben een tegenvallende start van het seizoen gehad, maar we hopen weer te gaan winnen op Imola."

De nieuwe bolide zou een seconde per ronde sneller moeten zijn dan de oude, maar het testen is tot nu toe niet geheel vlekkeloos verlopen. Luca Badoer had twee grote crashes die beide veroorzaakt werden door techinische fouten.

Michael Schumacher is echter positief over de nieuwe wagen en denkt dat het 18-punten gat met Kimi Räikkönen gedicht kan worden. "Er komen nog 13 races, ons duel blijft bestaan en we zouden niet al te bezorgd moeten zijn over het verschil in de ranking tussen ons en McLaren" "We zijn nog maar aan het begin. Tot nu toe hebben anderen een grote stap voorwaarts gemaakt. Spoedig zal het onze beurt zijn."

Man steelt lang haar van vrouwen

In Los Angeles is een man opgepakt die het haar van vrouwen met lang haar stal. Michael Howard heeft op straat stiekem stukken haar of zelfs complete paardenstaarten van vrouwen varierend van 12 tot 45 jaar afgeknipt.
Hij ging de straten van Los Angeles en Long Beach bij bushaltes en parkeerplaatsen af, op zoek naar vrouwen met heel lang haar om dit af te knippen en mee te nemen.

Een ooggetuige bij een fietsenwinkel zag dat hij een vrouw bij een bushalte benaderde en snel haar haar afknipte en er mee vandoor ging. Hij ontsnapte echter, maar de volgende dag heeft de politie hem aan weten te houden.
In zijn huis troffen ze een dunne laag met het haar over de vloer, op het bed, en in de kasten aan. Ook had hij overal foto's van paardenstaarten van vrouwen hangen.

De man is donderdag veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf.

Cameratelefoon niet overal welkom

Psycho_Taz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Telegraaf schrijft vandaag dat steeds meer nationale overheden, lokale autoriteiten en bedrijfstakken de populaire cameratelefoon willen verbieden. In Italië heeft een regeringsvertegenwoordiger al strengere regels omtrent het gebruik van deze telefoon voorgesteld. Deze regels schrijven voor hoe de toestellen dienen te worden gebruikt.

In deze regels staat dat er alleen plaatjes geschoten mogen worden voor persoonlijk gebruik, met als voorwaarde dat de foto's op een veilige plek bewaard worden. Mocht de "fotograaf" de plaatjes online willen plaatsen, dan zou dat gemeld moeten worden aan de mensen die op de foto staan.

Donna, Seattle - 07/04

IrakIn samenwerking met Netwerk publiceert FOK! iedere dag delen van dagboeken over de oorlog met Irak. Deelnemers uit verschillende landen vertellen vrijwel dagelijks hoe zij en hun omgeving de Irak-crisis beleven.

Hoe lang nog?
Ik las in de krant dat de meeste Amerikaanse doden jongens zijn van in de twintig. Zo jong ze net nauwelijks volwassen. Het is zo moeilijk voor te stellen dat deze jongemannen hun leven zo ineens hebben verloren. En het is nog moeilijker voor de families om de dood van hun zoons, broers of echtgenoot te accepteren. Ik denk ook aan de ontschuldigen die werden gedood door de bombardementen of de vuurgevechten.

Stadsoorlog gaat veel levens kosten
De Stadsoorlog; het woord dat de uitkomst van de oorlog kan beslissen. Nu de zeer verwachte slag om Bagdad is begonnen discussiëren veel van de zogenaamde "experts en oorlogsanalisten" of we wel klaar zijn voor een stadsoorlog. Terwijl de slachtoffers van oorlogsgeweld en het onophoudelijke "friendly fire" blijven vallen denken critici hier dat deze oorlog zeer veel mensenlevens zal gaan kosten.

De rest van het dagboek kun je hier lezen (website Netwerk).

Tinne, West Bank - 07/04

IrakIn samenwerking met Netwerk publiceert FOK! iedere dag delen van dagboeken over de oorlog met Irak. Deelnemers uit verschillende landen vertellen vrijwel dagelijks hoe zij en hun omgeving de Irak-crisis beleven.

Volgende maand beginnen in Bagdad
Tijdens de voorbije week werd het Tulkarm kamp, opgericht in 1948 om de Palestijnse vluchtelingen uit Haifa en omliggende dorpen te huisvesten, onder strikt huisarrest geplaatst. Er werden 2000 mannen weggevoerd, maar na vier dagen huiszoekingen werden de meerderheid van deze mannen weer vrijgelaten. Het gerucht ging dat de Israëli’s in het kamp dat tijdens deze periode alleen door vrouwen en kinderen werd bewoond Amerikaanse troepen zouden opleiden in de kneepjes van het stadsoorlog voeren.

Saddam begint in Bagdad
Een vriend van ons, zijn naam is Saddam, is reeds gerekruteerd voor een job aan een woekersalaris, althans naar Palestijnse normen, door een Amerikaanse NGO (Non-Gouvernementele Organisatie, red.). Hij moet volgende maand beginnen in Bagdad, dus gaan de Amerikanen ervan uit dat tegen die tijd de Iraki's wel uitgevochten zullen zijn. De vacatures in Irak die voorlopig op het web te vinden zijn, zijn allemaal bij Amerikaanse NGO's.

De rest van het dagboek kun je hier lezen (website Netwerk).

Vermist Duits meisje dood gevonden

ChrisJX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het dode meisje dat gisteren bij de Duitse plaats Blankenheim gevonden is, is inderdaad de vermiste 9-jarige Sonja Spreeberg, zo deelde de politie vandaag mee. Sectie wees uit dat het meisje waarschijnlijk gewurgd is. Er zijn geen sporen van misbruik of verkrachting gevonden.

Sonja en haar 11-jarige broer Tom werden sinds vorige week zondag vermist. Tom werd afgelopen maandag op een parkeerplaats gevonden. Ook hij is door wurging om het leven gekomen. Inmiddels hebben zich drie belangrijke getuigen gemeld. Het gaat om jongeren die zich verleden week in de buurt van de parkeerplaats, waar Tom gevonden werd, bevonden. In hoeverre zij kunnen bijdragen aan de oplossing van de zaak is nog niet bekend.

De politie wil in het belang van het onderzoek geen uitspraken doen over het doodstijdstip of een mogelijk daderprofiel.

CD Review: Dimension Seven - Infinite Madness


Dimension Seven, een van Neerlands bekendere Metalbands, heeft de opvolger van hun succesvolle debuutalbum 10 Ways To Hate klaar. Dimension Seven heeft in de loop der jaren een sterke livereputatie opgebouwd. Kunnen ze de energie die ze live hebben ook goed op CD kwijt?

TitelInfinite Madness
ArtiestDimension Seven
LabelBukkake Records
Releasedatum24 maart 2003
Lengte50:48
GenreExtreme Metal

HMG drukt eigen tv-gids door

De Holland Media Groep (HMG) gaat vanaf het einde van de zomer haar eigen tv-gids uitgeven. Het blad zal, volgens het Algemeen Dagblad, in een oplage van 'enkele honderdduizenden' verschijnen.

De HMG heeft voor het bemachtigen van programmagegevens contracten afgesloten met SBS en het Veronica-blad. Daarnaast wil HMG-directeur Dick van der Graaf 'voor een redelijke prijs' de programmagegevens van de NOS kopen.

De NOS moet echter ook gaan betalen voor de programmagegevens van de commerciële zenders. Per 1 september loopt de oude overeenkomst af, waarbij publieke omroep de gegevens van de commerciële zenders gratis konden ontvangen. Omdat de programmabladen van de publieke omroep een grotere oplage hebben dan het nieuwe blad van de HMG heeft, moet de NOS meer betalen aan de HMG dan omgekeerd het geval is.

Leger VS controleert Bagdad deels

Irak Het leger van de VS voert de druk op het regime van Saddam Hussein steeds meer op:

Mariniers van het Amerikaanse leger hebben in de Iraakse hoofdstad Bagdad bij alle grote verkeersknooppunten controleposten opgezet. Hierdoor is het centrum zo goed als afgesneden voor het Iraakse leger.

Vanmorgen werd al bekend dat het presidentiële paleis van Saddam Hussein aan de Tigris is ingenomen. Sommige bronnen melden de inname van wél drie paleizen. Rond een ander paleis en het ministerie van Informatie wordt nog gevochten. Via een zijrivier van de Tigris zijn de Amerikaanse tanks ook aan de oostelijke kant van de rivier beland

In totaal zouden er vandaag twee Amerikaanse soldaten en twee journalisten in Bagdad gedood zijn.

Duizenden inwoners van Bagdad zijn op de vlucht geslagen voor het geweld, maar veel journalisten kunnen de stad niet verlaten. Iraakse strijders verhinderen dat ze hun hotel uit kunnen.

Marsman moet De Graafschap verlaten

Niet trainer Bosz maar technisch manager Marsman verlaat de Graafschap na dit seizoen. De manager heeft feitelijk nu al niets meer te doen.

De Graafschap bevindt zich in woelend water, zeker na de opmerkelijke nederlaag tegen Feyenoord van afgelopen zaterdag (3-4). De Graafschap verwijt Marsman een te laag rendement op de spelersaankopen van de laatste jaren. De samenwerking liet tevens te wensen over. De aanschaf van nieuwe spelers komt voorlopig in handen van trainer Bosz en assistent Van den Brom. "De functie van technisch manager zal voorlopig geen invulling krijgen", aldus voorzitter Haank op Omroep Gelderland.

PvdA steunt economische plannen niet

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De PvdA gaat niet akkoord met de maatregelen die door de leiders van het CDA en de PvdA, Jan Peter Balkenende en Wouter Bos, waren bedacht. Dat zei Bos na het fractieberaad van de partij. "De effecten zijn onaanvaardbaar," aldus de PvdA-leider, nadat de plannen door het Centraal Plan Bureau (CPB) waren doorgerekend.

Het pakket zal volgens het CPB leiden tot een verhoging van de inflatie. Veel mensen raken hun baan kwijt en de economie verslechterd, als de plannen zouden worden doorgevoerd. Bos gaat vanmiddag weer met Balkenende in gesprek.

In dat gesprek zal weer worden gekeken naar de zogeheten nullijn. Beide partijen wilden een begrotingsevenwicht in 2007, maar dat lijkt nu niet haalbaar. De PvdA wil de inflatie juist in toom houden omdat daar altijd de verkeerde mensen last van hebben, zo stelt Bos.

In 2020 1 op 3 leerlingen allochtoon

Butt_Plugg, synapse, Duiveltja, GTV en Bever hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In 2020 zal het aantal allochtone kinderen op basisscholen stijgen tot bijna één op drie. Nu is dat aandeel nog één op vijf. Dat blijkt uit berekeningen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het aantal allochtone kinderen stijgt in die periode met 130.000 tot 430.000, terwijl het aantal autochtone kinderen met 135.000 tot 1,1 miljoen afneemt.

Met enige vertraging zou ook in het voortgezet onderwijs deze trend zich laten zien, zo denkt het CBS.

Nog geen meeting tussen FIA en teambazen

De bijeenkomsten van de FIA en de teambazen, die waren gepland voor 9 en 11 april, zijn uitgesteld.

Het plan was om op 9 april als teambazen te vergaderen en om daarna op 11 april samen met de president van de FIA, Max Mosley, om de tafel te gaan zitten. Tijdens een bijeenkomst vrijdagavond konden de teambazen echter niet tot overeenstemming komen, waardoor de eerstvolgende meeting pas na 20 april zal plaatsvinden.

We hebben meer tijd nodig om overeenstemming tussen onszelf te bereiken, omdat het heel belangrijk is dat de nieuwe set regels beter is dan nu. Niemand wil onder druk worden gezet om beslissingen te nemen zonder daar goed over te hebben nagedacht," aldus Ron Dennis van McLaren.

In een verklaring in Maleisië heeft Mosley laten weten dat hoewel de procedures mogelijk worden gewijzigd, de regels waarschijnlijk niet zullen veranderen. Na de vele crashes in Brazilië is er echter druk van de teambazen om in ieder geval één regel te veranderen. Bandenfabrikanten zouden in het vervolg meer dan één soort regenbanden mee moeten mogen nemen.

Hauge fluit Ajax - AC Milan

De UEFA heeft de Noor Terje Hauge aangewezen voor het Champions League duel tussen Ajax en AC Milan van komende dinsdag.

Terje Hauge (37) is geroutineerd scheidsrechter, zo floot hij op het afgelopen WK in Japan en Korea de wedstrijd Kameroen - Saudie Arabie (1-0). In zijn 10 jaar als internationaal scheidsrechter floot hij desondanks niet veel grote wedstrijden. Zijn hoogtepunt was het fluiten van de finale van het WK Onder 17 in 1997 Brazilie - Ghana. In het dagelijks leven coacht hij andere scheidsrechters in dienst van de lokale bond van Bergen (N). In zijn vrije tijd is hij fervent visser.

In de aanloop naar Euro 2000 floot Hauge de oefeninterland van Nederland tegen Roemenie in de Arena, Nederland won met 2-1. Doelpuntenmakers waren Overmars en Kluivert. De gasten ontvingen drie gele kaarten. Van de Nederlandse clubs kwam alleen Feyenoord hem eenmaal tegen, in 2000 verloor Feyenoord in de voorronde van de Champions League met 2-1 in en tegen Sturm Graz. Van Nistelrooij kon het echter dit seizoen onder Hauge's leiding wel vinden, hij scoorde beide doelpunten in de Champions League thuiswedstrijd van Manchester United tegen Deportivo la Coruna (2-0).

Räikkönen denkt nog niet aan wereldtitel

Kimi Räikkönen gaat dit kampioenschap als een speer. Toch wil de coureur nog niet aan een wereldtitel denken...

Kimi Raikkonen heeft al twee van de drie verreden races op zijn naam geschreven, maar hij wil nog niet denken aan een eventuele wereldtitel. Dat zei de coureur na afloop van de race in Brazilië, waar hij voor de tweede maal achtereen de eerste plek veroverde.

"Het ziet er allemaal goed uit op het moment omdat ik het klassement nu leid, maar het is te vroeg om te zeggen waar we zullen eindigen in het kampioenschap. Maar het is goed om twee keer achter elkaar te winnen," aldus de 23-jarige coureur.

Dat zijn winst, door het afvlaggen van de wedstrijd na een zware crash van Mark Webber en Fernando Alonso, misschien wel een mazzeltje is geweest onderschrijft Raikkonen. "Maar een zege is een zege en dat is alles wat telt," aldus de coureur.

Michael Schumacher nog vol vertrouwen

Hoewel het seizoen voor Michael schumacher tot nu toe slecht verloopt is de Duitser nog vol vertrouwen.

Wereldkampioen Michael Schumacher denkt dat de chaotisch verlopen Grand Prix van Brazlilië, waarin Ferrari voor de eerste keer sinds de race op de Nurburgring in 1999 buiten de punten reed, het einde van een slechte start van dit seizoen zal markeren. De Duitser reed zelf voor het eerst sinds de race op Hockenheim in juli 2001 de wedstrijd niet uit.

Schumacher stond dit jaar nog geen enkele maal op het podium. Vorig jaar won hij een record van elf races. Maar de coureur blijft vol vertrouwen en denkt dat de Grand Prix van San Marino, die op 20 april zal worden verreden, het keerpunt zal zijn.

"Ik was aan het aquaplainen, en in die situatie ben je niet meer dan een passagier in je wagen," zo verklaarde de Duitser zijn uitvallen. "Maar het gat naar de huidige leider in het klassement is niet zo groot, en omdat er nog 13 races zijn te gaan is er geen reden tot paniek."

Eindelijk: de punten!

En weer zijn de punten verdeeld, na de loterij van Brazilië. Mede doordat de banden niet volledig bleken meegeteld heeft dit vertraging opgelopen. Steem pakte de meeste punten deze race. D-RiSe behoudt de koppositie in het algemeen klassement.

Amsterdam racing team heeft als subleague deze week de meeste punten gepakt, Hippies Rule staan op nummer 1 in het overallklassement.

Je eigen punten kun je terugvinden via je persoonlijke pagina, de puntenverdeling via deze link

Ps. Ten opzichte van de vorige telling heeft Alonso minpunten gekregen voor een drivetrough. Met dank aan jullie voor die correctie

Ps. 2 Mocht je tussen de eerste en de tweede telling zaken aan je team veranderd hebben, je hebben geregistreerd, een subleague hebben aangemaakt of je hebben geregisteerd voor een subleague dan moet je dat even opnieuw doen!

Valse 200-eurobiljetten duiken op in Groningen

brillie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er zijn zeker acht valse 200-eurobiljetten ontdekt in Groningen. Afgelopen week werden de biljetten ontdekt die volgens de politie zelfs met ultraviolet licht niet van echt te onderscheiden zijn. Drie mannen uit Oost Europa worden verdacht van het in omloop brengen van het valse geld.

De vervalsingen zijn alleen te herkennen door ze naast een 'echt' briefje te leggen. Dan valt op dat de kleuren van de namaakbiljetten fletser zijn dan de originele. Daarnaast is het watermerk zwart-wit.

Of er echt een bende valsmunters aan het werk is, gaat de politie nog uitzoeken. Groningen is niet de enige provincie waar de valse briefjes zijn opgedoken. Ook in andere provincies zijn de afgelopen tijd enkele valse 200-eurobiljetten gevonden.

Minister al-Sahaf: ''Bagdad onder controle''

Irak De Iraakse minister al-Sahaf spreekt de berichten over Amerikaanse veroveringen in Bagdad met klem tegen:

Volgens de Iraakse minister van Informatie, al-Sahaf, is de situatie in Bagdad geheel onder controle van het Irakese leger. "Bagdad is veilig", zo zei hij tegen de internationale pers, er zouden volgens hem slechts een paar tanks van de VS in Bagdad zijn.

Niet de Irakezen hebben forse verliezen geleden zei al-Sahaf, maar juist de Amerikanen zijn zwaar getroffen, vooral door Iraakse zelfmoordaanslagen. De strijd tegen de Amerikaanse en Britse "huurlingen en oorlogsmisdadigers" zal gewonnen worden door Irak. In Bagdad zullen ze hun dood vinden volgens de Informatie minister: ''Ik denk dat we ze, zoals gewoonlijk, allemaal zullen afslachten''.

Volgens een reporter van Sky News hadden op enkele honderden meters van de plek waar al-Sahaf zijn persconferentie gaf, Amerikaanse tanks posities ingenomen.

Irakese troepen hebben inmidels wel twee bruggen over de Tigris opgeblazen in een poging de Amerikaanse opmars te stoppen.

Al-Sahaf: ''alles onder controle''


-
Met dank aan Fok!ker blub voor de screenshots.

Nieuwe organisatie Fok!-frontpage

De afgelopen weken is er achter de schermen druk nagedacht en gewerkt aan een nieuwe structuur voor de organisatie van de Frontpage. Na vele ideeën verder zijn we er met z'n allen uitgekomen, is er een nieuwe structuur geformuleerd en hebben een aantal mensen nieuwe plekken ingenomen. Bij deze wil ik welkom heten:
Veerboot, voor de eindredactie van het frontpagenieuws
MrSubtle, voor de eindredactie van de frontpagereviews
Tha_BlonT, voor de eindredactie van de frontpagecolumns
Angelic1, voor de public relations

Bovenstaande personen zullen coördinatie geven aan de rest van het frontpageteam; de mensen die de reviews schrijven, het nieuws posten of de columns plaatsen.

Voor vragen, tips of andere opmerkingen kun je de crewleden mailen op hun emailadres. Dat is <gebruikersnaam>@fok.nl
Voor algemene vragen over de Frontpage kun je mailen naar frontpage@fok.nl

Amerikaanse aanval op Bagdad

Irak TechXP had ons via de newssubmit te melden dat troepen van de VS een aanval op Bagdad zijn gestart:

Amerikaanse troepen hebben de aanval op een aantal belangrijke doelen van het Iraakse regime in Bagdad geopend. Daarbij zijn volgens de VS het ministerie van Buitenlandse Zaken en het presidentiële paleis aan de Tigris reeds veroverd. Op het paleis wappert inmiddels de Amerikaanse vlag.

Op CNN en andere nieuwszenders zijn live beelden te zien van felle gevechten van Amerikaanse tanks met Irakese soldaten aan de oever van de Tigris.

Het amerikaanse leger zegt 105 legervoertuigen te hebben ingezet bij de slag, waaronder ruim 60 tanks, die om zes uur lokale tijd begon na een relatief rustige nacht. Vooral in het paleis was de tegenstand zwaar.

Toch zou deze aanval op Bagdad niet de beslissende slag om de hoofdstad zijn. Het zou de troepen erom gaan de eigen kracht te tonen en te peilen hoe groot de slagkracht nog is van het Iraakse leger. Bovendien hoopt men met de aanval het regime van Saddam Hussein op de knieën te dwingen.

Al-Majid (Ali Chemicali) dood gevonden

Irak jpvk007, Bartolomew, RobbieRob, TechXP, JunKX en NhImF hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Britse militairen hebben gezegd dat ze het lichaam van Ali Hassan al-Majid, bijgenaamd Ali Chemicali, in de zuidelijke stad Basra hebben gevonden. Al-Majid is de neef van Saddam Hussein en was betrokken bij de chemische wapenaanval op de Koerden in 1988 in Noord-Irak.

Aan de aanval met chemische gifgassen op de Koerden dankt al-Majid zijn bijnaam Ali Chemicali.

Eerder dacht de coalitie al dat ze al-Majid gedood hadden toen ze zijn huis zwaar bombardeerden. Het Britse ministerie van Defensie kon dit bericht toen echter niet bevestigen.

Winnaars DTM Prijsvraag!

In de afgelopen week hadden we leuke prijzen weg te geven voor race-fanaten. Zo waren er 3 exemplaren van DTM Race Driver te winnen of een schitterende litho, beschikbaar gesteld door JP Art. We kregen bijna 700 goede inzendingen binnen. Het goede antwoord op de vraag wie de pitbaas is in DTM Race Driver, moest zijn:
Bobby Scott

De winnaars van een DTM Race Driver game zijn:
Shiva_BS
crameron
Kaolla


De winnaar van de litho is geworden:
Frggl

Van harte gefeliciteerd! De prijzen worden deze week nog aan jullie verzonden.

Deze week maak je kans op Trivial Pursuit Wereldreis Editie en kaarten voor Enmotion. Veel succes!

"Zielige" vrouw gepakt voor beroving

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 26-jarige vrouw is donderdag aangehouden en voorgeleid omdat ze de afgelopen maand met een zielig verhaaltje wist binnen te dringen in de woning van drie bejaarden om hen vervolgens te bestelen. Om haar smoes kracht bij te zetten, nam ze haar twee kleine kindjes mee op strooptocht.

Drie mensen hebben al aangifte gedaan. De politie houdt er rekening mee dat meer slachtoffers zich zullen melden omdat ze vermoeden dat de vrouw reeds sinds begin dit jaar actief is.

[F1] Uitslag GP Brazilië

Bolk, Betterdayzzz en Black-Death hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

1. 6 RAIKKONEN McLaren Mercedes M 1h29'53"179 204.197 Km/h 1
2. 11 FISICHELLA Jordan Ford B + 0'00"831 204.166 Km/h 1
3. 8 ALONSO Renault M + 0'06"695 203.944 Km/h 3
4. 5 COULTHARD McLaren Mercedes M + 0'07"391 203.918 Km/h 2
5. 10 FRENTZEN Sauber Petronas B + 0'09"392 203.842 Km/h 0
6. 16 VILLENEUVE BAR Honda B + 0'17"910 203.521 Km/h 1
7. 14 WEBBER Jaguar Cosworth M + 0'20"070 203.440 Km/h 2
8. 7 TRULLI Renault M + 0'23"569 203.309 Km/h 2
9. 4 R.SCHUMACHER Williams BMW M + 0'33"556 202.935 Km/h 2
10. 21 DA MATTA Toyota M 1 lap(s) 4


Een zeer regenachtige race met enorm veel ongelukken. Michael Schumacher, Jos Verstappen, Antonio Pizzonia, Juan Pablo Montoya en Justin Wilson schoven er allemaal op dezelfde plaats uit.

Ook Mark Webber crashte zeer zwaar. Op het rechte stuk gleed hij vol in de muur. Alonso, die daarna aan kwam rijden, klapte tegen een losliggend wiel dat op het circuit lag en ging hard in de muur. Alonso werd 3e, maar kon de podiumceremonie niet meemaken.

Even werd gedacht dat Giancarlo Fisichella de race zou winnen, maar volgens de regels werd het uiteindelijk Kimi Raikonnen, die een ronde eerder nog wel als eerste over de meet kwam.

Zie voor meer F1-nieuws de FOK! F1manager!

Justitie onderzoekt Zeeuws modellenbureau

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het televisieprogramma "Kassa" had op 29 maart en 5 april een item gebracht over de werkwijze van het modellenbureau My Way Model uit het Zeeuwse Vrouwenpolder. Naar aanleiding daarvan hadden ongeveer 800 benadeelde vrouwen gereageerd. Ze moesten een fors bedrag op tafel leggen voor de inschrijving, maar hoorden daarna niets meer van het Bureau.

Politie en Justitie in Zeeland stellen nu een onderzoek in naar het modellenbureau. Enkele gedupeerden zullen worden benaderd met het verzoek om aangifte te doen.

Taiwanezen vergiftigd door cyanide

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vrijdag moesten meer dan honderd Taiwanezen behandeld worden in ziekenhuizen toen vloeibaar cyanide in het riool was gelekt. Dit was het gevolg van een ongeval met een vrachtwagen die het goedje vervoerde. Hij kreeg een lekke band en sloeg om. Het gevaarlijke spul stroomde over de weg en kwam in een riool terecht.

Gevreesd wordt dat de cyanide via het riool de zee zal bereiken en dan is een milieuramp niet uitgesloten.

Astronaut Kuipers mee met paraboolvlucht

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

André Kuipers, de Nederlandse astronaut, gaat over een week samen met twaalf wetenschappelijke teams aan boord van een 'zero-G' Airbus 1300. Het toestel staat op het vliegveld van Bordeaux-Mérignac en is ingericht als een soort vliegend laboratorium.

Kuipers beschouwt dit als een onderdeel van de voorbereiding op zijn aanstaande ruimtevlucht. De Nederlander zal in het voorjaar van 2004 met een Russiche Sojoez-capsule naar het ruimtestation ISS vliegen, om daar verschillende wetenschappelijke experimenten uit te voeren.

De wetenschappelijke teams voor de paraboolvluchten hebben zich een week voorbereid en zullen waarschijnlijk vanaf dinsdag aan boord gaan. Eén maal per dag voert de speciaal daarvoor ingerichte Airbus paraboolvluchten uit. Die vinden plaats hoog boven de Golf van Gascogne en tijdens de vlucht worden er lange series parabolen mee gevlogen, waardoor er telkens een korte tijd van gewichtloosheid ontstaat.

Antilliaanse politici gearresteerd

Butt_Plugg had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zondag werden op Curaçao vier politici van hun bed gelicht door Justitie van de Nederlandse Antillen. Onder hen was de leider van de grootste oppositiepartij (FOL) Anthony Godett. Ze worden beticht van corruptie.

Samen met Godett moeten ook Nelson Monte, Eugene Middelhof en voormalig gedeputeerde van Toerisme van de regeringspartij PNP, Ramon Chong voor de rechter-commissaris verschijnen.

De politici hebben zich, volgens het Openbaar Ministerie, schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte, oplichting en het aannemen van smeergeld.

De beschuldigingen tegen Monte gaan over de verkoop van de Antilliaanse posterijen, alsook over een project bij de luchthaven Hato. Middelhof wordt beticht van ambtelijke corruptie en Chong zou smeergeld hebben aangenomen.

Reclameoorlog over vaste telefoonnet

Da_Koen had ons via de newssubmit het volgende te melden en herschreef het bericht:

KPN en Tele2, twee aanbieders van vaste telefonie, hebben zich de afgelopen week in een felle reclame-oorlog gestort. KPN bood afgelopen dinsdag, via grote advertenties, Tele2-klanten die terugkeren een staatslot aan. Tele2 reageerde de volgende dag onmiddellijk met een tegencampagne: 'Voor een staatslot bel je met KPN, maar wil je elke dag goedkoop bellen, dan bel je met Tele2'.

Een derde partij heeft zich inmiddels ook in de strijd gemengd: Netsource, een kleine speler op de markt, biedt een korte stedentrip aan als er vijf nieuwe klanten worden aangemeld.

Wapenaar bijna rond met Ajax

Wapenaar lijkt te gaan kiezen voor Ajax

Doelman Harald Wapenaar heeft een goed gesprek gehad met Ronald Koeman en kan zich vinden in de rol die de coach van de Amsterdammers voor hem voor volgend seizoen in petto hebben. Het enige struikelblok zou het financiële plaatje kunnen zijn. Beide partijen verwachten echter dat ze er op korte termijn uit zullen komen.

5-05-2003 Voetbal.nl
Ajax heeft Wapenaar een contract voor 2 jaar aangeboden, zo meldt het AD. Wapenaar twijfelt nog omdat hem niet de positie van eerste doelman geboden wordt. Hij moet de concurrentie aangaan met huidig eerste keeper Bogdan Lobont. Daarnaast heeft de Utrechtse doelman diverse interessante aanbiedingen van clubs uit Duitsland en Italië. "Je praat dan uiteraard over de Bundesliga en de Serie A, want ik wil op het hoogste niveau mijn carrière beëindigen", aldus de routinier, die zegt bij beide buitenlandse clubs verzekerd te zijn van een basisplaats. Als Wapenaar niet toehapt, zal Ajax eind deze week Sander Boschker van FC Twente benaderen.
Doelman Harald Wapenaar heeft een goed gesprek gehad met Ronald Koeman en kan zich vinden in de rol die de coach van de Amsterdammers voor hem voor volgend seizoen in petto hebben. Het enige struikelblok zou het financiële plaatje kunnen zijn. Beide partijen verwachten echter dat ze er op korte termijn uit zullen komen.

Spits jong Ajax naar A-selectie

De ster van Akachar is rijzende bij Ajax

Ronald Koeman heeft Jamal Akachar voor de rest van het seizoen overgeheveld naar de A-selectie. Het is sinds de winterstop de derde speler die overkomt. Zijn voorgangers Sneijder en De Jong.
'De volgende stap is om Ronald Koeman van mijn kwaliteiten te overtuigen', had Akachar begin december gezegd. De aanvaller had net zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot medio 2004 aan de Amsterdamse club verbond.

De snelle ontwikkeling van Akachar is opmerkelijk. De oud-speler van Ajax A2 had halverwege vorig seizoen bij de amateurs van Ajax het voetbal weer opgepakt. Doordat John van 't Schip (Jong Ajax) met personele problemen kampte werd Akachar, die zijn geld verdiende als taxichauffeur, naar Jong Ajax gehaald. Zijn sterke optredens bij de beloftes leidden tot een contract en de overstap naar de A-selectie. Zaterdag debuteerde hij meteen in het duel tegen RBC Roosendaal.

Cruijff-vriend grote favoriet presidentschap

Het lijkt erop dat Cruijff z'n rol niet is uitgespeeld bij Fc Barcelona, Een vriend van Cruijff doet mee om de volgende voorzitter van Fc Barcelona te worden.

De verkiezingsstrijd voor het presidentschap van Barcelona begint op gang te komen. Favoriet is tot nu toe de Catalaanse advocaat Joan Laporta, die van plan is het bestuur van de club drastisch te wijzigen om de erfenis van 25 jaar Nuñez en Gaspart weg te werken. Hij ziet daarbij een adviserende rol voor Johan Cruijjf weggelegd, met wie hij een uitstekende relatie onderhoudt. Andere kanidaten zijn Bassat en Martínez Rovirat.

Coulthard: "Ik zou moeten hebben gewonnen"

David Coulthard vindt zichzelf de morele winnaar van de GP van Interlagos.

Coulthard ging aan de leiding, maar door een pitstop in de 52e ronde lag hij vierde op het moment dat de race afgebroken werd. Hierdoor kwam zijn teamgenoot, Kimi Räikkönen als eerste over de finishlijn in de 53e ronde waardoor hij er met de tien punten vandoor ging.

Coulthard kwam verder achter Giancarlo Fisichella en Fernando Alonso in de einduitslag. Ook Fisichella vindt zichzelf moreel de winnaar. Dit omdat hij eerste lag op het moment dat de race afgebroken werd.

Coulthard kreeg er daardoor slechts vijf punten bij. "Ik erger me door. Ik verlaat Bazilië nu zonder de GP-winst waar ik zo hard voor heb gewerkt. Ik geloof dat ik meer recht heb op die overwinning dan anderen. Ik deed mijn laatste pitstop in de race en ik weet dat de drie mannen die voor me lagen allemaal nog binnen hadden moeten komen, als de race niet afgebroken was."

"Maar de boeken zullen zeggen dat ik als vierde ben geeindigd en dat ik elf punten achter sta in het kampioenschap. Ik ben tevreden met de resultaten van vandaag want ik reed het grootste deel van de race vooraan onder de moeilijkste omstandigheden die je je maar kan voorstellen."

Teambaas Ron Dennis waardeerde Coulthards prestatie, maar zei dat hij met zijn vierde plaats weinig waardering voor zijn inzet heeft gekregen.

Alonso loopt geen ernstige verwondingen op

Fernando Alonso heeft geen ernstige verwondingen opgelopen nadat hij van de baan schoot.

Alonso zal over twee weken gewoon rijden op Imola. De Renault-coureur raakt een wiel van de auto van Mark Webber. Daardoor reed hij tegen de pit-muur aan en schoot over de baan heen en belandde met zijn neus in de buitenomheining.

Alonso wist gelukkig zelf uit de auto te komen, maar nadat hij zelf naar de kant wist te komen werd hij afgevoerd naar het medisch centrum op Interlagos. Daar bleek dat hij geen grote verwondingen had, maar voor de zekerheid is hij toch afgevoerd naar het ziekenhuis.

Ook Webber kwam ongedeerd uit de puinhopen. Hij wist zonder hulp terug te komen naar de Jaguar-garage. "Ik ben niet honderd procent zeker wat het ongeluk in de laatste linkse bocht veroorzaakte. Gegeven de ongenadige aard van dit circuit en de grote hoeveelheid brandstof die ik in mijn wagen had, denk ik dat de banden het moeilijk hadden met de grip - Iets waarvan ik zeker ben dat iedereen tegen moest strijden vandaag." "Het ongeluk was naar verhouding behoorlijk groot, maar gelukkig ben ik ok," alsdus Webber.

Ondanks beide crashes reden beide coureurs toch in de punten. Dit vanwege het feit dat door de rode vlag die gegeven werd, de eindstand werd bepaald aan de hand van de doorkomst van de laatste ronde. Webber behaalde hierdoor de eerste punten voor Jaguar van dit seizoen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.