Bordspel review: Trivial Pursuit Wereldreis Editie

In deze editie van Trivial Pursuit zijn de vragen, naar mijn mening, wat moeilijker in vergelijking met de standaard versie. Dit maakt het spel stukken leuker en een grotere uitdaging.

De Wereldreis editie bevat ook iets nieuws, namelijk de zogenaamde reiskaarten. Deze kaarten kunnen je een stukje verder op weg helpen in het spel:
Er is de "instapkaart"; als je minder dan drie vakjes van een scorevakje eindigt kan je deze kaart inzetten om door te lopen naar het vakje. Dat scheelt een hoop frustratie om in het betreffende vakje terecht te kunnen komen.

De "premierekaart" kan je inzetten als je het antwoord niet weet. De vragensteller mag dan van de kaart 2 nieuwe vragen oplezen. Als je 1 van de 2 alsnog goed weet te beantwoorden krijg alsnog je scorepartje als je op een scorevak staat.

De "paspoortkaart" kan je gebruiken om het goede antwoord te geven op een vraag die een medespeler niet weet. Als je dan op een scorevakje staat, krijg je uiteraard een scorepartje en mag je de paspoortkaart behouden. Deze kaart is uiteraard niet te gebruiken als je het spel maar met 2 spelers speelt.

Is Trivial Pursuit Wereld Editie leuk?
Ja! Naar mijn mening veel leuker om te spelen dan de standaard versie, maar misschien ligt dat er meer aan waar je interesses liggen. Vind je Trivial Pursuit leuk, dan vind je deze editie waarschijnlijk ook erg leuk. De vragen zijn een grotere uitdaging en de extra mogelijkheden geven weer wat variatie aan het spel (maar kunnen ook eventueel weggelaten worden). Ik vind de Wereldreis Editie een aanrader en bij ons blijft de standaard versie voorlopig in de kast.

Aantal spelers2 tot 36
Leeftijd15+
Speelduur1-2 uur (bij 4 spelers)
UitgeverijHasbro
Adviesprijs48,49 euro