Pokémon-bordspel Battle Academy ligt in de winkels

The Pokémon Company International heeft het bordspel Pokémon Trading Card Game Battle Academy uitgebracht. Dit bordspel is gebaseerd op Pokémon Trading Card Game (TCG).

Battle Academy is bedoeld voor alle soorten Trainers, onder wie ouders en kinderen die Pokémon TCG mogelijk nog niet kennen. Het presenteert strategische Pokémon TCG-spelsituaties in de vorm van een eenvoudig te leren bordspel.

"Al meer dan twintig jaar verbindt de populaire Pokémon Trading Card Game personen overal ter wereld door hun gezamenlijke passie voor het verzamelen van coole kaarten, het ruilen ervan met vrienden en het spelen van de officiële game", aldus J.C. Smith, senior director Consumer Marketing bij The Pokémon Company International. "We vinden het geweldig om met Battle Academy gezinnen een leuk en toegankelijk spel te bieden waarvan ze volop met elkaar kunnen genieten en tegelijkertijd samen kunnen beleven waar kinderen en fans van het allereerste uur dol op zijn: Pokémon TCG-kaarten."

In elke Battle Academy-box zit alles wat een Trainer nodig heeft om de beginselen van de Pokémon TCG onder de knie te krijgen. Verder bevat de box een speelbord voor twee spelers, drie decks met zestig kaarten, spelregels, spelaccessoires en een codekaart voor het gratis te spelen van Pokémon Trading Card Game Online op iOS, Android en via Pokemon.com.

Pokémon TCG Battle Academy