Bordspel Review: Idols - The Game


Idols - The Game bestaat uit een speelbord, zes pionnen, een Idols-ster en twee dobbelstenen. Bovendien heb je er een cd-speler voor nodig en neemt ieder van de twee tot zes spelers een favoriete cd mee. Het spel duurt zo'n 45 minuten tot een uur.

Het doel van het spel is als eerste op het Idols-podium te belanden. Voor het spel begint stelt iedere speler zich voor als het idool van zijn cd. De Idols-ster wordt plat op de grond gelegd en de spelers zingen ieder een deel van hun favoriete nummer.


Een van de pionnen


Dan begint het spel. Om beurten gooien de spelers met de twee dobbelstenen en verplaatsen hun pion over het speelbord. Als je op een van de zes Idols-velden belandt voer je de bijbehorende uitdaging uit: bij Raden bijvoorbeeld wordt een willekeurig nummer van de favoriete cd opgezet en moet je binnen vijf seconden de titel weten; bij Zing Mee moet je bij een willekeurig nummer minstens vijf seconden meezingen; en bij Zing Verder wordt het geluid van een nummer weggedraaid en moet je minstens vijf woorden verder zingen. Op de jury velden met de duim omhoog of omlaag moet je het aantal dat vermeld wordt vooruit of terug. Verder kan je nog in een Dip zitten of een Crisis hebben, waarbij je beurten over moet slaan tot iemand je er uit haalt door op hetzelfde vakje te gaan staan.


De Idols-Ster


Op het laatste veld van het speelbord moet je precies uitkomen. Wie dat als eerste lukt wint Idols - The Game. Als uitsmijter zingt hij of zij op de Idols-ster het favoriete nummer van de cd in zijn geheel mee.