FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 23 januari 2003

ROC stelt gezichtssluier verbod in

De drie vrouwen die gekleed in een chador lessen volgen aan het Regionaal Opleidingen Centrum (ROC) in Amsterdam mogen sinds vandaag de school niet meer in als zij hun gezichtssluier niet afdoen. Uiteraard geldt de regel ook voor nieuwe gevallen. Het ROC besloot tot de maatregel omdat veel leraren bezwaren hebben met de chador vanwege het beperkte gezichtscontact met de leerling. Ook kan de school vrijwel geen stageplaatsen voor chadordraagsters vinden.

Het ROC besloot tot het verbod na overleg met PvdA wethouder Rob Oudkerk van Onderwijs. Het opleidingencentrum zal de desbetreffende leerlingen wel begeleiden als ze een kort geding willen aanspannen. De school zal ze desgewenst in contact brengen met geschikte advocaten. Ook wil het ROC het trio in gesprek brengen met allochtone organisaties in Amsterdam.

Het ROC verwacht dat alle drie de vrouwen naar de rechter stappen en wacht het oordeel van de rechter dan af. Eerder zei het Landelijk Bureau Racismebestrijding dat een verbod op een chador haalbaar kan zijn.

Zoon IT-ondernemer Baan vermoord

TK421 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Nigeria is woensdagnacht J.P. Baan, zoon van IT-ondernemer Jan Baan vermoord bij een overval in zijn woning. De 32 jarige Baan was zendingsmedewerker voor de Zending van de Gereformeerde Gemeenten (ZGG) in Onuenyimu (Nigeria).

Eén van de gewapende overvallers schoot direct toen Baan op het rumoer afkwam. Baan jr. laat een vrouw en vier jonge kinderen achter.

Nederlandse afdeling AEL komt eraan

bitburger en Kiddow hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Arabisch Europese Liga (AEL) zal in ieder geval voor eind april een Nederlandse afdeling hebben opgericht. De plannen tot oprichting van een AEL-afdeling dateren al van mei 2002. Nu is men bezig met het uitbouwen van een structuur en het kiezen van een woordvoerder. In maart, of ten laatste april, zal de afdeling in Nederland officieel van start gaan, zo zegt woordvoerder Ahmed Azzuz van de (Belgische) AEL.

Volgens Azzuz is de problematiek in Nederland anders dan in België en zal ze daarom een andere tactiek hanteren. Azzuz zegt dat er in ons land zeker behoefte aan de AEL is: ''De Arabische gemeenschap moet er versterkt worden om te vermijden dat er over de hoofden van de allochtonen heen wordt beslist".

Of er na verloop van tijd ook in Nederland een politieke-lijst zal worden gevormd, die gesteund wordt door de AEL zoals in België het geval zal zijn, is nog niet zeker. Maar die mogelijkheid moet zeker niet uitgesloten worden zegt Azzuz.

-
Vandaag maakte het ANP bekend dat de AEL ook in Nederland op een grote aanhang kan rekenen, vooral onder (jonge) Marokkanen. Een bericht wat overigens al eerder op Fok! verscheen. (Artikel uit Trouw).

Sky Radio heeft plannen voor tv-clipzender

Peter01 had ons dit herschreven via de newssubmit te melden:

De non-stop muziekzender Sky Radio heeft plannen voor een non-stop clipzender op tv. Dat wil ze samen doen met Jakob Pieterman, de oprichter van internetprovider WISH.

Pieterman kwam met het idee voor de zender. Sky Radio heeft wel interesse voor 'Sky TV', maar houdt nog een kleine slag om de arm. Het radiostation wil eerst de aankomende verdeling van de radiofrequenties afwachten.

Als het plan doorgaat, zal de zender eerst via internet te zien zijn. Daarna zal de stap naar de tv gemaakt worden.

Bos: CDA moet snel beslissen

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wouter Bos vindt dat Jan-Peter Balkenende nu maar snel moet zeggen of hij de PvdA wél of niet ziet zitten, want ''anders kan ik mijn tijd wel beter besteden'', zo zei de kersverse fractievoorzitter van de PvdA op het Radio 3 nieuws.

Ondertussen vindt Balkenende één dag na de verkiezingen het nog allerminst vanzelfsprekend dat het CDA eerst met de PvdA een kabinet gaat proberen te vormen. Partijleider Balkenende stak ook vandaag zijn voorkeur voor de VVD weer niet onder stoelen of banken.

Gerrit Zalm heeft inmiddels laten weten dat het CDA snel een stabiel kabinet moet smeden. De partij ziet niets in een informateur die eerst de zaak gaat 'verkennen', zoals het CDA voorstelt.

Een kabinet van het CDA zonder de PvdA lijkt moeilijk te worden. D66 heeft al laten weten niet met de VVD en de christendemocraten in een kabinet te willen zitten. De VVD vindt een kabinet van PvdA en CDA meer voor de hand liggen en de LPF laat zich niet zo makkelijk in een kabinet lijmen. Fractievoorzitter Mat Herben stelt dat het CDA de LPF heeft beledigd door een eventuele hernieuwde samenwerking ongeloofwaardig te noemen.

Dittrich volgt De Graaf op, geen hulp CDA VVD

GREENSKiN, Rachid.nl en centi hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Boris Dittrich, de nummer drie op de D66 lijst van de afgelopen verkiezingen volgt Thom de Graaf op als fractievoorzitter.

De nummer twee op de lijst, Lousewies van der Laan, voelde zich niet gepasseerd. Zij werd woensdag wel genoemd als gedoodverfde opvolger van De Graaf maar ze liet donderdag weten zich bezig te willen houden met de vernieuwing binnen de partij. Thom de Graaf blijft wel in de Kamer zitten.

Dittrich maakte gelijk bekend het uit te sluiten dat D66 het CDA en de VVD aan een kamermeerderheid zal helpen.

MDI krijgt meer meldingen discriminatie

Misanthroopia had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) heeft vorig jaar in totaal 1.008 meldingen van discriminatie en anti-semitisme op het wereldwijde web ontvangen. Dat zijn er ruim 300 meer dan in het jaar ervoor. Het aantal extreemrechtse websites is stabiel gebleven, maar het aantal mensen dat zich er op beweegt, is wel toegenomen met ongeveer 30%. Directeur R. Eissens, die over enkele weken zijn jaarverslag publiceert, is niet heel erg verbaasd over de stijging. "Het is een trend die doorzet", aldus Eissens.

In de meldingen is een verschuiving te zien. Anti-semitische uitingen komen niet alleen uit de 'witte bevolking', maar ook vanuit moslimgroeperingen. Dat is te verklaren door het conflict in het Midden-Oosten.

Het MDI deed vorig jaar ruim 25 keer aangifte bij justitie. Dat zijn volgens Eissens vrij ernstige zaken, zoals aanzetten tot haat en aanzetten tot geweld tegen organisaties. Bij elf aangiftes ging het overigens om zaken die al in 2001 waren geconstateerd. Maar géén enkele zaak is voor de rechter gekomen. Zorgwekkend, concludeert Eissens: ''Het Openbaar Ministerie gaat te vaak op de stoel van de rechter zitten door op voorhand te besluiten geen vervolging in te stellen. Ik zou wat meer bereidheid van justitie willen om te zeggen: laten we het maar aan de rechter voorleggen."

Doordat zaken slechts zelden de rechter halen (in 2001 ging het om drie gevallen, waarbij in twee gevallen een veroordeling volgde), mist het MDI jurisprudentie en dus 'een stok achter de deur'. "We merken nu al dat mensen op internet schrijven dat er nog maar een of twee veroordelingen zijn geweest en dat met de rest van onze aangiftes niets gebeurt", constateert Eissens.

Nu slaagt het meldpunt er nog in vrij veel meldingen van internet te laten halen, in 2001 ging het nog om 90%t van de zaken. Eissens is bang dat dat percentage drastisch zal dalen door het gebrek aan veroordelingen. Een percentage over vorig jaar kon hij overigens nog niet geven.

Nieuwsposters gezocht

Wil jij meehelpen met de Fok! sportmanagers ?
Dat zou goed uitkomen want we zijn namelijk weer op zoek naar enthousiaste nieuwsposters. Ben je veel geinteresseerd in sport en bezit je een goede kennis van de nederlandse taal stuur ons dan een sollicitatie mail.

We zijn op zoek naar 4 nieuwe mensen, dus er is een redelijke kans dat jij het wordt. Het gaat dus om allround nieuwsposten, dat betekent dus op de competitiemanager, de F1 manager en andere toekomstige sportmanagers. Mocht je alleen in voetbal geinteresseerd zijn mag je ook reageren want 2 van de 4 mogen ook best voetbal-freaks zijn.

We gaan uit van minimaal 20 posts per maand dus dat moet wel te doen zijn, er kan dus nieuws binnenkomen via de nieuwssubmit of je gaat zelf op zoek naar de nieuwe facts. Spreekt dit je aan stuur dan snel een mailtje en misschien ben jij binnenkort ook Fok! crewlid met je eigen tag en @fok.nl mailadres.

Je kunt je sollicitatiemail sturen naar competitiemanager@fok.nl vermeld hier hoeveel je ongeveer online bent, wie je zelf bent uiteraard, wat je nickname is en wat je interesses zijn. De sollicitatie's kunnen ingediend worden tot 30 januari om 20:00 uur.

Groeten,

De managercrew.

Neuroot kan beter alleen blijven

Een neurotisch iemand is beter alleen af, een introvert of onzeker persoon ook trouwens. Dat zegt promovendus Dick Barelds na een 3 jaar durend onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen onder bijna 1.000 stellen.

Neurotische, introverte of onzekere mensen kunnen beter vrijgezel blijven, want met deze eigenschappen ben je nagenoeg verzekerd van een slechte relatie. De genoemde eigenschappen veroorzaken namelijk veel problemen in een relatie en komen pas aan de oppervlakte als de verliefdheid voorbij is.

De meest opvallende conclusie uit Barelds onderzoek is dat wanneer één van beide partners neurotisch of introvert is of beschikt over een lage zelfwaardering, dit bijna altijd tot een slechte relatie leidt. Het maakt voor het hebben van een goede relatie niet uit of de partners qua persoonlijkheid op elkaar lijken. Wat je welziet, is dat partners die allebei heel vriendelijk zijn of allebei een hoge zelfwaardering hebben, een extra goede relatie hebben. Andersom zijn relaties van twee introverte partners vaak extra slecht

Barelds constateert dat mensen wel vaak partners hebben die op elkaar lijken wat betreft intelligentie, attitudes en uiterlijk. Ook blijken mensen vaak een partner te kiezen die ongeveer even aantrekkelijk is.

Barelds heeft de smaak van relatieonderzoeken inmiddels te pakken. In een vervolgonderzoek wil hij bekijken hoe deze eigenschappen de relatie precies beïnvloeden via stress. Oók gaat hij bekijken hoe homoseksuele stellen een partner kiezen en de kwaliteit van deze relaties onderzoeken.

Levenslange eis tegen ex-Hells Angel

Tegen ex-Hells Angel Louis H. uit Amsterdam is gisteren levenslange gevangenisstraf geëist wegens de moord op stewardess Corina Bolhaar (33), haar dochtertje Donna (9) en haar zoontje Sharon (6) in maart 1984. In het najaar van 1985 zou hij bovendien de 23-jarige Ierse Joanna Wilson hebben vermoord. Delen van haar uiteen gesneden lichaam werden toen uit het IJ opgevist.

In 1984 heeft H. al enkele weken als verdachte vastgezeten. Bij gebrek aan bewijs moest hij toen worden vrijgelaten. Even voordat de Bolhaar-moorden, na achttien jaar, verjaard zouden zijn, wist tv-misdaadverslaggever Peter R. de Vries een ernstig mishandelde en verkrachte ex-vriendin van Louis H. op te sporen. Deze Renetta van der M. (36) vertelde dat H. haar meer dan eens had verteld dat hij ''een wijf en twee koters'' had vermoord. Dit gegeven was voor justitie aanleiding tot een nieuw onderzoek.

Als 'lange Louis' schuldig wordt bevonden is hij de eerste in Nederland die, meer dan 18 jaar na een moord, tot de maximale straf wordt veroordeeld. Volgens zijn raadslieden kan hij echter maar tot maximaal één jaar en zeven maanden worden veroordeeld. Zo zei advocaat mr. W. Anker dat justitie niet alleen tegen wil en dank moord ten laste heeft móeten leggen om nog een strafzaak te kunnen beginnen, maar dat men zich om louter technische redenen ook gedwongen voelt de allerhoogste straf te eisen.

Als Louis namelijk tot minder wordt veroordeeld blijft er volgens mr. Anker maar één jaar en 7 maanden over omdat de verdachte sinds 1984, zij het voor andere zaken, al bijna 18,5 jaar celstraf heeft gekregen; De ex- Hells Angel heeft straffen van onder andere één, anderhalf, 6 en 9 jaar uitgezeten, hoofdzakelijk voor diefstallen en geweld. Hij is veroordeeld voor een schietpartij in de Warmoesstraat, voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk met een motor, voor een overval op een bank in Nuenen, waarna hij een handgranaat wierp naar de achtervolgende politie, en voor verkrachting plus poging tot doodslag op Renetta van der M.

De 47-jarige Louis, die tijdens de rechtszaak nogal onvriendelijk in de richting van Peter R. De Vries keek, ontkend in alle toonaarden. ''Het is een gruwelijke zaak, maar ik ben er niet schuldig aan. In het betoog van de officier van justitie moeten beledigingen en vuilspuiterij voor bewijs doorgaan. Ik word veroordeeld op mijn verleden en mijn strafblad''.

Acht jaar cel voor doden zusje

De twee broers die in 2001 hun zusje doodden in een woning in Heiloo zijn in hoger beroep veroordeeld tot 8 jaar cel en een jeugdstraf. De straffen die het Amsterdamse Gerechtshof oplegde zijn, zeker voor wat de oudste dader betreft, langer dan die de rechtbank eerder in Alkmaar uitdeelde.

Acht jaar cel kreeg Ali S. (19) na een eis van 10 jaar. In Alkmaar kreeg Ali nog 6 jaar cel na een eis van 12 jaar. De ten tijde van het delict minderjarige Issa S. (18) wordt voor langere tijd geplaatst in een inrichting voor jeugdigen.

De twee broers staken hun zusje, Aisha, dood omdat ze zich te Westers gedroeg naar de mening van het uit Koeweit gevluchte streng islamitische gezin.

CloneAid: derde kloonbaby geboren

Dopekoe had ons via de newssubmit het volgende te melden:

CloneAid, het bedrijf dat voor de Raelian-sekte baby's zegt te klonen heeft vandaag gezegd dat de derde gekloonde baby is geboren. De ouders van het jongetje zouden van Japanse afkomst zijn.

Clonaid komt later vandaag met meer gegevens over de nieuwe baby. Het bedrijf zei al eerder kinderen te hebben gekloond, maar die beweringen zijn nog steeds niet bewezen. Volgens het bedrijf is dat om de privacy van de ouders te beschermen.

De Raelian-sekte gelooft dat de mens 25.000 jaar geleden als kloon uit een buitenaards wezen is ontstaan. De beweging telt 55.000 volgelingen.

CDA trok LPF'ers en verloor aan PvdA

Het CDA heeft de meeste oud-LPF kiezers opgeslokt blijkt uit een onderzoek van bureau Interview/NSS en verloor kiezers aan de PvdA. Ook de VVD wist, zei het in mindere mate, te profiteren van weggelopen LPF'ers, maar de partij verloor ook nogal wat aanhang aan het CDA.

Minder LPF-stemmers liepen er over naar de PvdA, behoudens in de grote steden. De PvdA haalde vooral veel stemmers weg bij het CDA en ter linkerzijde bij GroenLinks. Naar de SP gingen bijna geen LPF stemmers, slechts 4% van het electoraat van Marijnissen komt daar vandaan. Bijna 30% van de mensen die de vorige keer op de Lijst Fortuyn stemden ging nu helemaal niet naar de stembus.

De PvdA is door de historische winst van 19 zetels bijna terug op het niveau van 1998 toen er verkiezingen werden gehouden na de eerste, door bijna iedereen bejubelde, Paarse-periode. De VVD is weliswaar omhoog gegaan, maar zit nog lang niet op de 38 zetels van toen. D66 lijkt de vrije val maar niet te kunnen stoppen. De partij leed al zwaar verlies onder Paars 1, en zakte nu weg naar 6 zetels. In 1994 stond de partij nog op 24 zetels.


Partij2003200219981994
CDA44432934
Lijst Pim Fortuyn826xx
VVD28243831
PvdA42 23 4537
GroenLinks810115
SP9952
D66671424
ChristenUnie3455
SGP2232
Leefbaar Nederland02xx
Andere partijenxxx10



NOTE 1: In 1998 en eerder bestond de ChristenUnie nog uit twee afzonderlijke partijen; GPV en RPF.

NOTE 2: De andere partijen in 1994 waren de ouderenpartijen AOV (6) en Unie 55+ (1) en de CentrumDemocraten van Janmaat (3).

Gekloonde kat lijkt nauwelijks op origineel

vinz vertaalde het volgende bericht voor ons, waarvoor grote dank!

Je kan tegenwoordig je favoriete kat laten klonen, maar dat wil niet zeggen dat het kopie doet of zelfs eruit ziet als het origineel.

Rainbow is een lapjeskat met veel kleuren en haar kopie, CC, is gestreept grijs met wit. Rainbow is terughoudend en mollig, CC is nieuwsgierig, speels en slank. 22 december 2001 zag CC (inderdaad het staat voor Carbon Copy) het levenslicht en werd pas in februari 2002 bekend gemaakt. "CC is het levende bewijs dat klonen niet altijd dupliceren is" aldus Pacelle, senior vice president of the Humane Society of the United States. "Niet alleen hebben klonen niet hetzelfde uiterlijk, ook het gedrag en persoonlijkheid wijken af van de donorkat. Er zijn miljoenen katten in asielen en het laatste wat we nodig hebben is een nieuwe productie strategie om katten te produceren."

Door CC is er een storm aan telefoontjes van diereneigenaren gekomen, maar er is meer research nodig om constant gezonde dieren te krijgen. Er is vraag van hondenliefhebbers, maar tot nu toe is het nog niet gelukt om een hond te klonen. Eigenlijk is CC het product van een hondenliefhebber, geen kattenliefhebber. Iemand met teveel geld wilde zijn Collie genaamd Missy, laten klonen en zo werd project "Missyplicity" 4 jaar geleden gelanceerd. Nu is Missy ingeslapen omdat zij een vergroeiing had aan haar luchtpijp die niet geopereerd kon worden.

Veel mensen denken dat klonen een exacte replica op de wereld zet maar dat is onjuist. De kloon zal niets van de trucjes kennen van het origineel en ook niet het baasje herkennen. CC is een hele andere kat dan haar donor. Tot nu toe zijn er helemaal geen tekens geweest dat ze anders is als elke andere kat. "Ze is een doodnormale kat sinds haar geboorte" zegt Kraemer "we moeten aan mensen vertellen dat ze een kloon is anders valt het niet op"

CC is nu nog in een steriele omgeving om te zorgen dat ze gezond is en blijft, maar dit gaat binnenkort veranderen als ze mee gaat naar haar nieuwe huis. Als de tijd vordert wil Kraemer zorgen dat CC carbon copies van haarzelf gaat maken. De genetici hebben daar nog geen uitspraak over gedaan.

Canadees wereldrecordhouder piercings

ABC-tje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is al weer enkele dagen geleden, maar mag niet onopgemerkt voorbij gaan. De 34-jarige Canadees Brent Moffatt heeft vorige week het oude wereldrecord bodypiercings verbroken.

In Winnipeg stak hij 702 naalden door zijn lichaam. Hij had hier 8 uur voor nodig. Het doel 1000 naalden door zijn lichaam te piercen werd niet gehaald, doordat Brent de pijn niet langer kon verdragen. Het oude record stond op 'slechts' 200 piercings. Ter voorbereiding op het wereldrecord nam Brent een antibioticakuur, veel rust en een goed ontbijt.

Brent is werkzaam in een tattoo en piercing-shop en liet al eerder gaatjes van bijna 4 centimeter in zijn oren maken.

Met 27 honden op weg naar het strand

Quinten, Wildehaar en AnTjUh hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Britse hondenliefhebster is haar rijbewijs kwijtgeraakt omdat ze door haar liefde voor de dieren een gevaar op de weg was. Agenten hielden haar aan toen ze op weg was om haar dieren uit te laten. Ze bleek 27 honden in haar auto te hebben.

Eén viervoeter had ze op schoot en vier zeten op de passagiersstoel. De overige krioelden op de laadvloer van haar bestelwagen. Daarnaast rookte de vrouw en klemde ze een blikje cola tussen haar benen.

De agenten zagen de auto slingeren. Daarop zetten ze de achtervolging in. De vrouw negeerde echter een stopteken. Pas na 25 kilometer kon ze worden aangehouden. De 60-jarige vrouw was zich van geen kwaad bewust. Ze was op weg naar het strand, 160 kilometer van haar huis.

Popster R. Kelly opnieuw gearresteerd

erik0666, AnTjUh en ABC-tje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zanger R Kelly is woensdag opnieuw aangehouden op verdenking van het in bezit hebben van kinderporno. Hij werd aangehouden op de parkeerplaats van een luxe hotel in Miami en is op borgtocht vrijgelaten.

De politie deed in juni 2002 een inval in een woning van Kelly. Daar troffen de agenten een digitale fotocamera aan met twaalf naaktfoto's van een minderjarig meisje. Op drie foto's bedreef de zanger met het meisje de liefde.

Arrestatie van Kelly bleef tot nu uit omdat men het onderzoek eerst rond wilde hebben. Men wilde zo zorgvuldig mogelijk tewerkgaan. "Er is geen twijfel mogelijk dat het gaat om R. Kelly op de foto's", aldus een politiewoordvoerder.

Als R. Kelly schuldig wordt bevonden, kan de rechter hem veroordelen tot zestig jaar gevangenisstraf. De zanger heeft nog een rechtzaak lopen waarin hij wordt beschuldigd van ontucht met een minderjarige. Daar zou een videoband van zijn, maar de zanger ontkent dat hij de man op de video is.

http://frontpage.fok.nl/news.fok?id=15734

http://frontpage.fok.nl/news.fok?id=16319

http://frontpage.fok.nl/news.fok?id=19291

http://frontpage.fok.nl/news.fok?id=19352

Koningin aan de slag met nieuwe politieke situatie

Aan het begin van de avond zullen ze op paleis Huis ten Bosch in Den Haag de vaste adviseurs bij Koningin Beatrix komen. Als eerste komt voorzitter Braks (CDA) van de Eerste Kamer, gevolgd door voorzitter Weisglas (VVD) van de Tweede Kamer. Daarna komt vice-president Tjeenk-Willink (PvdA) van de Raad van State. Zij moeten de Koningin helpen een informateur te kiezen. De nieuwe informateur wordt in de regel iemand van de grootste partij, het CDA.
Vandaag komen ook de fracties van de politieke partijen bijeen voor beraad.

Het zal overigens nog niet meevallen om een nieuw kabinet te vormen. In het lijsttrekkersdebat aan het einde van de verkiezingsavond kwamen CDA-leider Balkenende en PvdA-lijsttrekker Bos niet nader tot elkaar. Balkenende ging niet in op de uitnodiging van Bos om snel met coalitiebesprekingen te beginnen. De CDA-leider wil "eerst in kaart brengen waar de verschillen zitten".

Bos reageerde scherp met de opmerking dat "het grote draaien is begonnen". Volgens de PvdA-leider is een coalitie van PvdA en CDA de enige stabiele meerderheid. Balkenende zit evenwel met het probleem dat hij zich bij deze verkiezingen juist afgezet heeft tegen de PvdA, en dat heeft veel kiezers in het CDA aangetrokken. Toch ligt een coalitie over rechts ook niet voor de hand. De VVD vindt de winst van 4 zetels eigenlijk te weinig, en heeft ook geen zin in een nieuw avontuur met de LPF. Ook Balkenende mijdt liever de partij van Mat Herben. Een andere mogelijkheid is een coalitie met D66, maar die partij heeft nu al drie verkiezingen achter elkaar verloren, en lijkt ook niet te staan popelen om deel te nemen aan een regering.

Vinger afgesneden bij autodiefstal

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Drie autokapers hebben dinsdagavond in het Belgische Luik een vinger van hun slachtoffer afgesneden. Na vier uur zoeken werd de vinger door de politie gevonden. Hij kon echter niet meer worden aangezet omdat er teveel tijd was verstreken.

Het slachtoffer werd door drie mannen overvallen, die zijn auto bij zijn woning wilde stelen. Ze sloegen hem met een ijzeren staaf en staken met een mes op hem in.

Toen ze inzagen dat het meenemen van de auto onmogelijk was sneden ze de man zijn vinger af. Hij werd vastgebonden, waarna de daders ervandoor gingen.

Beschuit met muisjes voor Ruud de Wild

litllewoman, Roel_Jewel, mk1dhg, scarecrow, oYo, Ella, ABC-tje en Harry hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

3FM dj Ruud de Wild en zijn vrouw Tatum Dagelet hebben vanochtend een dochter gekregen. Ze heeft de naam Toy Travis meegekregen. Dat heeft BNN vandaag bekend gemaakt.

Tatum was voor gisteren uitgerekend. Het kindje is dus bijna exact op tijd geboren.

Ruud zit al een tijdje thuis. Mede om de gebeurtenissen rondom de moord op Pim Fortuyn te verwerken. Daaraan vast heeft hij gewacht op de komst van het kindje.

Met Tatum en het kindje gaat alles goed. Binnenkort zullen op de site van de Wild de babyfoto's worden gezet.

NBA: Jordan stijgt op topscorersranglijst

Michael Jordan is op de eeuwige ranglijst van topscorers in de geschiedenis van de NBA gestegen van plek vier naar drie. Jordan schroefde zijn scorepercentage op in de wedstrijd tussen de New Orleans Hornets en zijn team, de Washington Wizards.

Daardoor bereikte de basketballer de score van 31420 punten in 1032 seizoenwedstrijden en passeerde daarmee Wilt Chamberlain's score van 31419 punten in 1045 wedstrijden. Bovenaan de lijst staat nog steeds Kareem Abdul-Jabbar (38387 punten), gevolgd door Karl Malone (35464).

Nederlanders willen als menselijk schild naar Irak

Paladijn wist ons op IRC het volgende te melden :

Bij het XminY Solidariteitsfonds, een organisatie die actie voert tegen een oorlog in Irak, hebben zich tien Nederlanders gemeld. De tien willen naar Irak gaan om als levend schild te dienen wanneer er een mogelijke oorlog in Irak komt.

Een woordvoerster meldde dat nog onderzocht wordt of deze mensen naar Irak kunnen gaan, de mensen moeten wel weten waarmee ze bezig zijn. Ook moeten de mensen nog worden opgeleid als menselijk schild en er een hoop papierwerk geregeld worden als ze gaan.

De menselijke schilden zouden worden ingezet bij gebouwen als scholen en ziekenhuizen. Overal in Europa zijn mensen die zich als menselijk schild willen aanmelden aldus de organisatie. De actie wordt geleid door Ken Nichols, een voormalig lid van de Amerikaanse Marine die nu in Nederland woont. Hij beweert honderden tot duizenden mensen te kunnen krijgen voor de actie.

Bordspel Review: Idols - The Game

Idols - The Game, het spel naar het populairste en meestbesproken tv-programma van het moment.

"Wie is jouw "Idol"? Iedereen heeft een cd waarvan hij of zij elk nummer mee kan zingen. Thuis, in de auto of onder de douche. Met Idols - The Game kun jij je talent aan anderen laten zien. Bij dit spel kies je je eigen cd en zing je jouw favoriete nummers. Stap op de Idols-ster en zing je favoriete nummer!"


Met de hype van het televisieprogramma "Idols" in ons hoofd zijn wij zeer benieuwd wat het onlangs verschenen Idols - The Game ons gaat brengen. Zouden we afgekraakt worden door HenkJan Smits? Kritisch bekeken worden door Edwin Jansen? Vernederd worden door miss Kaagman? Of zouden we de valszingende audities na moeten doen? Helaas, dit komt in Idols - The Game niet voor. Hoe het spel wel gaat zochten we uit...

FC Dordrecht - NEC afgelast

Eerder had FC Dordrecht al mannen te kort, nu zitten de NEC-supporters hen dwars.

Nadat FC Dordrecht eerst al bijna geneigd was de wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen NEC af te gelasten wegens een gebrek aan fitte spelers, is dezelfde wedstrijd nu afgelast vanwege het risico op supporters rellen. In Nijmegen had men vernomen dat de supporters van plan waren in grote getalen naar Dordrecht af te reizen en daarop is in goed overleg besloten om de wedstrijd niet door te laten gaan.

NEC heeft ondertussen een nieuwe tegenstander gevonden voor zaterdag: Sparta. De Rotterdamse ploeg zal voor het eerst in actie komen onder leiding van hun nieuwe coach Fritz Korbach.

Geen operatie voor Hofland

Al eerder meldden wij dat Hofland een MRI-scan zou ondergaan om te kijken hoe het met zijn enkel gesteld was. Dit heeft enigzins positief uitgepakt.

Niet dat Hofland meteen weer aan spelen toe komt, maar hij hoeft niet te worden geopereerd. De verdediger van PSV zal moeten rusten en een aangepast trainingsschema volgen. Hij zal nu zeker de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft missen.

Timmer uitgeschakeld

Het gaat het hele seizoen al niet lekker met de keepers bij Ajax en nu is het wederom raak.

Doelman Henk Timmer kwam aan het begin van dit seizoen over naar Ajax om dat Lobont, Didulica en Stekelenburg allen geblesseerd waren. Stekenlenbrug kampt nog steeds met een lichte blessure en tijdens het trainingskamp in Portugal is ook Timmer uitgevallen. Gisteren verrekte hij op de training zijn linker enkelband. Hij zal zeker twee tot vier weken uitgeschakeld zijn.

Koeman beschouwt Bogdan Lobont nog steeds als zijn eerste doelman en nu de Roemeen weer fit is zullen Didulica en Stekelenburg weer op de bank moeten plaats nemen in de hoop dat ze nog aan spelen toe komen.

Interview/NSS peilde het meest nauwkeurig

Als we op basis van 98,2 procent van de stemmen de verschillende peilingen met elkaar vergelijken heeft Interview/NSS de meest precieze laatste voorspelling gedaan.

Het bureau had wat betreft de zetelaantallen slechts zes zetels fout voorspeld. Het NIPO volgt op afstand met elf zetels en Maurice de Hond had zelfs van veertien zetels de partij fout voorspeld. Ook op basis van aantal partijen waarbij een fout zetelaantal was voorspeld wint Interview. Slechts bij vier partijen werd er fout voorspeld, tegenover zes voor het NIPO en De Hond.

Uiteraard kan de uiteindelijk uitslag nog iets verschillen van de prognose, maar Interview blijft ook dan dit jaar het meest accurate peilingbureau.

Peiling Zetels verschilAantal partijen fout
Interview/NSS64
NIPO116
De Hond146


De uitslag en peilingen op een rij

PartijUitslagInterviewNIPODe Hond
CDA44424242
Lijst Pim Fortuyn8766
VVD28282930
PvdA42 434344
GroenLinks8876
SP991211
D666655
ChristenUnie3534
SGP2222
Leefbaar Nederland0010

Weinig stemmen voor de nieuwkomers

De kleine partijen hebben geen potten kunnen breken. Niet één van de nieuwkomers haalde een zetel, de meeste haalden zelfs bijna geen eens een meetbaar percentage stemmen.

De enige partij die landelijk wel redelijk goed scoorde was de Partij voor de Dieren (PvdD), met 0,5% van de stemmen. Inmiddels oud Tweede Kamerpartij Leefbaar Nederland haalde er zelfs minder, maar 0,4%. Voor een Kamerzetel is 0,67% nodig, hetgeen meestal overeenkomt met 60- tot 70.000 stemmen. In Amsterdam haalde de PvdD overigens wel bijna één procent.

In stemmen gerekend haalde bijvoorbeeld Emile Ratelband er maar zo'n 8.000. Winny de Jong kon er ondanks haar semi-naakt reportage in de Panorama niet meer dan 2200 scoren.


De percentages voor de Kleintjes:

Partij voor de Dieren --> 0,5%
Duurzaam Nederland --> 0,1%
Partij v/d Toekomst --> 0,1%
NCPN --> 0,1%
Lijst 16 Ratelband --> 0,1%
De Conservatieven.nl --> 0,0%
AVD --> 0,0%
VIP --> 0,0%
Veldhoen --> 0,0%

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.