De FOK! lijsttrekkersenquête

SP
Beste Marco,

Uiteraard is het belangrijk om je stem te laten horen. Jij maakt uit, samen met alle andere Nederlanders, welke partijen er in de regering komt en wie in de Tweede Kamer. Het is onmogelijk om in twee zinnen te vertellen wat nu de partij is die het beste bij je past. Verschillen zijn er zeker. Om de partij naar je keuze te vinden raad ik je aan om de kranten de komende tijd goed in de gaten te houden en de diverser web-sites van de politieke partijen te bekijken. Ook kan je meedoen aan een stemwijzer http://www.stemwijzer.nl). Met het beantwoorden van een aantal vragen wordt dan gekeken welke partij het beste bij je past.

Succes met je keuze.
Siddi Roza
SP-Beleidsmedewerker

LijstRatelband.nl
Beste Marco,

Stemmen is altijd belangrijk, want als je niet gaat stemmen dan zeg je dus eigenlijk: ik ben het eens met wat al die andere mensen vinden. Maar daar ben je het misschien wel helemaal niet mee eens!

LijstRatelband.nl is geen partij: we zijn een beweging. Een beweging van een groeiende groep mensen die vinden dat het niet meer klopt dat je één keer in de vier jaar mag stemmen en dat al die politici daarna weer vier jaar lang hun eigen gang gaan. Wij willen dat je over elk belangrijk besluit je mening mag geven. En dat die politici dan moeten zorgen dat uitgevoerd wordt wat het volk (en jij dus ook) besloten heeft. Want politici zijn er voor ons, wij niet voor hen....

Met vriendelijke groet,
LijstRatelband.nl
Antoinette Bulten
http://www.lijstRatelband.nl

SGP
Beste Marco,

Als je wilt dat God gediend wordt in de samenleving, stem je SGP. De Bijbel en de Tien Geboden zijn voor ons het richtsnoer van ons handelen en dat uit zich in vele concrete punten. Laat ik er een paar noemen:
- Geen geweld en porno op TV
- Geen abortus en euthanasie
- Geen winkels open op zondag
- Meer aandacht voor gezin
- Meer aandacht voor bijbelse normen en waarden, die raken de kern

Natuurlijk hebben wij daarnaast nog veel zakelijke standpunten, maar die zal ik hier niet opnoemen. Wil je politiek gebaseerd op Gods Woord: kies dan SGP. Ik ben graag bereid je meer informatie toe te sturen of vragen te beantwoorden. Ik ben benieuwd naar je reactie.

Met vriendelijke groet,

Marco van Eckeveld

Voorlichting & Vorming SGP

PvdA
Beste Marco,

Iedere stem telt. Denk nooit dat je stem er niet toe doet. In het verleden hebben mensen gevochten om te mogen stemmen. Met veel mensen samen (dus veel stemmen) kun je een vuist maken om te zorgen dat er wordt geregeerd zoals je dat zelf wilt. Hieronder zie je de korte standpunten van de PvdA.
http://pvda.nl/popup/libDownload.do/flyerachter.gif

Met vriendelijke groeten

Cor Glorie
Voorlichting PvdA

ChristenUnie
Beste Marco,

Leuk dat je hierover mailt. Ik vind het al heel positief dat je je afvraagt wat voor zin het heeft. Zelf heb ik politicologie gestudeerd en als ik daar één ding heb geleerd, dan is het wel dat het een voorrecht is in een democratisch land te wonen. We hebben de vrijheid onze mening te uiten o.a. We hoeven niet bang te zijn daarvoor vervolgd te worden. Dat moet in stand blijven. Een democratie kan niet standhouden, als burgers niet stemmen!!! Jij bent daar één van! Bovendien hebben democratische landen een relatief hoger economisch peil. Er zijn natuurlijk 10 miljoen stemgerechtigden, maar er is maar rond de 60% wat daarvan stemt. Het moet in ieder geval de meerderheid van de bevolking blijven. Verder als iedereen het niet belangrijk zou vinden, dan zou de democratie geen standhouden. Tot slot de politiek beïnvloed veel in je leven.

Waarom de ChristenUnie? Omdat we streven naar een samenleving,waar

* respect is,
* aandacht is voor het milieu,
* er gedacht wordt aan mensen, die het minder hebben dan wij
* er een stabiel gezinsleven is
* iedereen voldoende heeft om rond te komen
* dieren niet massaal gedood worden bij ziekte, maar preventief worden ingeënd

We gaan niet mee in de strijd om stemmen, maar willen eerlijk het beste voor de mensen. In de attachment heb ik een samenvatting van onze standpunten voor je opgenomen. IK hoop dat je daar wat aan hebt.

Veel succes bij je keuze en mocht je nog vragen hebben, mail gerust.

Hartelijke groeten,
Mirjam Metting
Fractie ChristenUnie Tweede Kamer

Heb je nog vragen of opmerkingen, dan kun je altijd contact opnemen met:
Jenne de Haan