De FOK! lijsttrekkersenquête

Partij van de Toekomst
Onze slogan:
Ga stemmen desnoods op ons
geeft al aan dat wij ons nu niet noodzakelijk de 'beste' partij vinden voor jou, dat maak je nog altijd zelf uit!

Maar waarom uberhaupt stemmen?
Goede vraag.
Op dit moment lijkt het kiesrecht weinig meer dan een 'politieke' opiniepeiling, het is alleen jammer dat niet stemmen geen geldige mening is. Niet stemmen is namelijk instemmen! je stem wordt verdeeld over de winnaars (dus hen die sowieso een zetel hebben).

En maakt die 1 / 16 miljoenste stem uit op het geheel?

Gelukkig kan er tegenwoordig verwezen worden naar Amerika, en specifieker Florida, daar zijn ze twee maanden lang de stemmen aan het tellen geweest, omdat er een te klein verschil was om een duidelijke overwinnaar aan te duiden...

Nog een voorbeeld

Welke van deze getallen is groter
1.000.000 of 1.000.001
en welke eenling is die ene die dat getal het grootste maakt?

Mijn stemadvies?
Ga stemmen, desnoods op ons.
Kom je er niet uit, doe dan je ogen dicht voor het knoppen apparaat en druk gewoon wat in. Kan je in ieder geval zeggen: 'Ja ik heb gestemd', maar zou niet weten waarop, of pak iemand met de grappigste naam of, of, Alles is beter dan de zittende orde hun zin te geven in hun belang naar een zo laag mogelijke opkomst (dan krijgen nieuwkomers namelijk amper een kans).

Ik hoop dat bovenstaande je een beetje helpt :-)

Donald Hugens
(secretaris Partij van de Toekomst, nummer 11 op lijst 14)

Leefbaar Nederland
Beste Marco,

Doe de stemwijzer en je komt er achter: http://www.stemwijzer.nl 16 % van de mensen kiest voor de standpunten van Leefbaar Nederland!

Standpunten Leefbaar Nederland:

[FOK!]Hier volgde een 5 pagina tellend overzicht van de punten van LN. Dit overzicht is ook te vinden op de site van LN en zullen we hier dus niet herhalen.[FOK!]

Met vriendelijk groet,

Jeroen Kemna

Coördinator Wetenschappelijk Bureau Leefbaar Nederland

D66
Beste Marco,

Hartelijk dank voor je email. Ik hoop dat je er begrip voor hebt dat ik in deze drukke tijd niet uitgebreid op je email kan ingaan. Je vraagt of het wel nut heeft om te stemmen: ja dat heeft nut. Iedere stem telt en iedere stem kan het verschil maken tussen bijvoorbeeld een rechtse en een linkse regering. Misschien herinner je je nog de laatste presidentsverkiezingen in de VS, waar er een hertelling nodig was om te bepalen of Bush of Gore gewonnen had.
Het is heel belangrijk dat iedereen gaat stemmen, want de Tweede Kamer neemt immers wel beslissingen die iedereen aangaan. Wie niet stemt, wordt niet vertegenwoordigd. Een parlement is er voor om te te waarborgen dat geld en macht niet de dienst uitmaken, maar dat ook andere zaken wordt gedacht, zoals armoedebestrijding, sociale rechtvaardigheid en de natuur.

ZES REDENEN om VOOR D66 te stemmen

1. D66 trekt van alle partijen het meeste extra uit voor onderwijs. Meer geld, minder regeltjes. 2. 10 nieuwe natuurgebieden erbij, investeren in duurzame energie 3. Directe democratie: Gekozen burgemeester, minister-president en referenda 4. Een basisverzekering voor iedereen. Minder bureaucratie, meer zorg! 5. Intelligente bestrijding van criminaliteit, Meer blauw op straat, maar óók voor meer rechters en officiers. 6. D66 wil de staatsschuld verder omlaag brengen.

Natuurlijk is er nog veel meer te vertellen over D66, kijk bijvoorbeeld eens op onze website http://www.d66.nl

met vriendelijke groet,

Thom de Graaf

Overigens ben ik geen minister, maar Tweede Kamerlid.

VVD
Beste Marco,

Bedankt voor je mail.
Het is heel begrijpelijk dat mensen op het moment moeite hebben om een keuze te maken als het om politieke partijen gaat. De verschillen tussen de partijen zijn tegenwoordig niet zo heel erg groot meer, behalve als het gaat om de keuzes die partijen maken op het gebied van financiën. De VVD is een partij die staat voor financiële degelijkheid, een goede economie en veiligheid op straat. Verder zijn wij onder andere voor minder immigratie, meer integratie en tegen discriminatie. Bijgevoegd vind je informatie over onze standpunten en een uitleg over onze ideologie, het liberalisme. Hierop baseren wij al onze standpunten. Een goede manier om erachter te komen welke partij jou het meest aanspreekt, is om de stemwijzer te raadplegen: http://www.stemwijzer.nl. Gerrit Zalm houdt een persoonlijk weblog bij (http://www.gerritzalm.nl). Op deze site vind je informatie over Gerrit Zalm en over de standpunten van de VVD als het gaat om aktuele onderwerpen.

Succes met je keuze!

Met vriendelijke groet,

Publieksvoorlichting
VVD Tweede Kamerfractie

GroenLinks
Beste Marco,

Bedankt voor je mail.
Het heeft zeker zin om te stemmen. Ook al lijkt politiek vaak een pot nat, het maakt wel degelijk wat uit welke partijen er in de regering komen. En je stem is er dan misschien maar eentje, maar hij telt mee voor welke kant het uiteindelijk op gaat. Dus dat is de reden dat wij hopen dat iedereen op 22 januari toch even naar het stemhokje gaat. Er zijn veel redenen op basis waarvan je een keuze kunt maken voor een partij. Op http://www.stemwijzer.nl kun je kijken welke partij overeenkomt (min of meer) met hoe jij tegen dingen aankijkt.

Wij zijn niet 'beter' dan andere partijen, maar wij leggen bijvoorbeeld de nadruk op een goed milieu. Wij vinden het heel belangrijk om een leefbare wereld voor onze kinderen achter te laten. Andere partijen hebben weer andere dingen die ze belangrijk vinden. Om je te informeren kun je gaan surfen op het web. En via de tv natuurlijk.

Groeten,

Alette van Bentum
Landelijk Bureau GroenLinks