De FOK! lijsttrekkersenquête

CDA
Geachte heer Mullers,
Beste Marco,

Namens Jan Peter Balkenende wil ik u hartelijk danken voor uw e-mail. Zoals u zult begrijpen, heeft Jan Peter het enorm druk deze dagen, en laat hij de beantwoording van zijn mail aan ons over. Omdat wij het, zoals u zult begrijpen, erg druk hebben, heeft de beantwoording van uw mailtje enige tijd op zich laten wachten. Bij deze wil ik u dan toch graag wat uitleg geven over de verschillende politieke partijen in het algemeen en het CDA in het bijzonder. Hopelijk heeft u er wat aan, wanneer u morgen naar de stembus gaat!

Over het algemeen bestaan er twee grote stromingen partijen: ,,links" , dit zijn de partijen die over het algemeen meer geregeld willen zien door de overheid (zoals de PvdA) en ,,rechts", dit zijn partijen die meer vrijheid aan de burger willen overlaten (zoals de VVD).

Het CDA is een partij die in het midden zit. Dit betekent dat het CDA bij sommige onderwerpen meer zorg door de overheid nodig vindt, en bij andere onderwerpen meer aan de mensen zelf wil over laten. Daarnaast is het CDA een partij die zich bij het bepalen van haar standpunten laat leiden door
(christelijke) normen en waarden. Normen en waarden zijn erg belangrijk voor het CDA. Het CDA wil samen met Jan Peter Balkenende de samenleving weer betrokken en betrouwbaar maken!

Het is een beetje kort dag om op alle punten van het CDA in te gaan, maar mocht u nog belangstelling hebben in een partijprogramma en andere informatie (folders) over het CDA, dan kunt u contact opnemen met marey@bureau.cda.nl.

Veel succes morgen met stemmen! Wat wij u graag mee willen geven is: stem met uw verstand, dus voor een solide samenleving, maar ook met uw gevoel, want waarden en normen zijn in deze steeds harder wordende samenleving van groot belang! Wij hopen op uw steun en op een goied resultaat morgen.

Met vriendelijke Groet,

Martijn Vroom
CDA Publieksvoorlichting
Tweede Kamer

Betrokken
Bertouwbaar
Balkenende