SOS-Planet: WNF en Kane

Al voor het optreden begint komt namens de platenmaatschappij de vraag of ik het misschien leuk zou vinden om na afloop een interview af te nemen bij Dinand Woesthoff en Hans Voortman, directeur van het Wereld Natuur Fonds. Natuurlijk vind ik dat leuk! Ook de meeste andere media vonden dat best leuk en aangezien iedereen minimaal 10 minuten de tijd kreeg, was het anderhalf uur wachten tot ik aan de beurt was.

Dinand en Hans lieten bij mijn binnenkomst direct weten het erg op prijs te stellen dat ik zo lang had gewacht en ik mocht rustig mijn tijd nemen. Totaal niet voorbereid, want ik was compleet verrast door het interview-aanbod, begon ik mijn vragenvuur.


Hans Voortman en Dinand Woesthoff


Het WNF blijkt min of meer per toeval bij Kane uit te zijn gekomen toen zij een ambassadeur zochten voor hun SOS-Planet campagne. "Een van de WNF medewerkers kende het nummer Hold on to the world van Kane en gaf aan dat dit goed aansloot bij onze campagne. Daarop hebben wij Kane benaderd en zij reageerden positief", aldus Hans Voortman.

Dinand vertelt het nummer geschreven te hebben uit gevoel, niet rekening houden met een eventuele campagne, die op dat moment nog helemaal niet aan de orde was. Of dat gevoel wellicht iets te maken heeft met zijn naderende 30e verjaardag, vraag ik mij af. Lachend vertelt Dinand dat hij naarmate hij ouder wordt inderdaad wel meer over zulk soort zaken nadenkt en erg tegen zijn verjaardag opziet. Zolang hij er nog om kan lachen zal dat wel meevallen.

Ouderdom komt wel met gebreken zou je kunnen stellen, als we tenminste afgaan op het optreden dat Kane in Zuid Afrika zou geven tijdens de VN-milieutop. De nacht voor dit grote optreden was Dinand naar eigen zeggen voornamelijk rond de wc te vinden en flink ziek moest hij het optreden afzeggen.
"Balen, maar ik besefte me die nacht direct al dat het niet door zou gaan. Op dat moment maakte ik me dan ook voornamelijk druk om de dingen die nog zouden komen. We zouden na Johannesburg nog doorvliegen naar Los Angeles en we hadden het optreden van vandaag in het verschiet. Gelukkig lijkt dat tot nu toe allemaal wel goed te gaan.".


Lyndsey onderwerpt de heren namens Fok! aan een vragenvuur.


Het optreden op het Binnenhof is voorlopig het einde van de samenwerking tussen het WNF en Kane. Beide partijen laten echter weten zich nog te beraden over de toekomst en open te staan voor een eventueel vervolg.

Na 10 minuten zijn mijn vragen echt op. Nog even snel op de foto met Dinand en ik verlaat het Binnenhof. Althans, ik doe een poging, maar verdwaal al zodra ik de eerste gang uitloop. "Waar ben ik nou weer beland", vraag ik me hardop af. "In de wandelgangen", weet drummer Martijn, terwijl hij mij de juiste richting wijst.