Game review: Jedi Outcast

Verhaal
Acht jaren zijn voorbij gevlogen voor onze held Kyle Katarn sinds het einde van Jedi Knight. Sinds hij de dood van zijn vader gewroken heeft acht jaar geleden heeft hij zijn Lightsabre neergelegd en is zijn gevoel voor de Force behoorlijk afgezwakt.
Samen met een goede vriend werkt hij als huurling, hij vliegt het helaal door en schiet links en rechts wat mensen neer, als er maar geld verdient kan worden.

Op één van deze missies komt Kyle achter een geheim plan waarin wilde Jedi, genaamd "Reborn" verzameld worden met als doel de macht in het heelal over te nemen en alle andere gebruikers van de Force te vernietigen.

De gevolgen hiervan zal ik niet verklappen, maar het is een vrij herkenbaar verhaal... helemaal niet slecht, maar een redelijk standaard Star Wars romannetje.

Speelbaarheid
In single-player mode is de speelbaarheid van Jedi Outcast onverslaanbaar. Het spel speelt heerlijk, als je eenmaal het gebruik van je Force krachten en je lightsabre onder de knie hebt is het één brok genieten.
Wat mij betreft jammer dat er ook een aantal stukjes in zitten waarin je in Tomb Raider stijl over gaten heen moet springen... maar die stukken komen gelukkig niet al te vaak voor.

Multi-player is helaas een ander verhaal, ook met Jedi Outcast zal de multiplayer fanaat niet bevredigd worden... door het gebruik van de Force krachten en de Lightsabre duren de multiplayer duels veels te kort, verre van spannend dus.

Kortom, Single-player is een verademing... voor multi-player kan beter naar de concurrentie gekeken worden.