NBA 2K12

Gespeeld op PlayStation 3
Ook verkrijgbaar voor PlayStation 2, PlayStation Portable, Xbox 360, Windows en Wii

Header

Basketbal is misschien niet zo populair als sport in ons land, maar de games doen het een stuk beter. NBA 2K11 is misschien wel de beste basketbalgame ooit en er zijn 5,5 miljoen exemplaren van het spel verkocht. De 'Jordan Challenge' was een schot in de roos. De al gestopte basketbalster is en blijft een populaire sportheld voor velen. Maar hoe wil 2K Sports de opvolger van dit spel nog beter maken? Kan dat wel? Deze vraag stelden de ontwikkelaars zichzelf ook en het antwoord is eigenlijk vrij simpel: ja, het kan. Ze halen naast Jordan nog meer legendes naar NBA 2K12 en laten hen het uitvechten tegen elkaar. Liefhebbers van basketbal gaan smullen!

NBA 2K12NBA 2K12

Dus dit keer is niet alleen 'His Royal Airness' de ster, maar ook spelers als Magic Johnson, Larry Bird, Kareem Abdul-Jabbar en Julius Erving. Ook oudere legendarische spelers zijn aanwezig zoals Wilt Chamberlain en Bill Russell. Ze zijn niet meteen speelbaar, je moet ze vrijspelen. En dat doe je in de "NBA's Greatest"-modus. In deze modus speel je de meest memorabele partij basketbal in de geschiedenis van desbetreffende sterspeler. Allebei de teams zijn authentiek in het spel. Ook de oude velden met andere lijnenspel en kledingsstijlen zijn te zien in de wedstrijd. Bij de echt oude wedstrijden wordt de strijd zelfs gespeeld in zwart-wit, iets jongere wedstrijden worden in technicolor gespeeld en de hedendaagse wedstrijden in Full HD.

Als je met het team van de sterspeler gewonnen hebt kun je dit team ook tegen hedendaagse helden zetten. Bill Russell meets Shaquille O' Neil, twee grootheden van hun tijd tegen elkaar. En dan is Bill in Full HD te bewonderen. Er zijn ook al extra teams aangekondigd voor als je het spel nu al reserveert, dus waarschijnlijk komen er later nog teams bij via een update of DLC.

NBA 2K12NBA 2K12

De NBA Today-feature gaat weer een stapje verder. Deze feature zorgde er in NBA 2K11 voor dat teamformaties en speler-ratings geüpdatet werden. Dit jaar zullen ook uiterlijke kenmerken aangepast worden door het seizoen heen. Dus als LeBron James een nieuwe tatoeage heeft, of Derrick Rose loopt op nieuwe schoenen, dan wordt dat aangepast in het spel. Dit geldt ook voor kapsels. Hierdoor heb je het gevoel dat je het seizoen speelt, zonder je te ergeren aan het feit dat details aan spelers niet meer kloppen tijdens een seizoen.

Net zoals in NBA 2K11 wordt de wedstrijd gespeeld alsof het een tv-uitzending is. Het commentaar wordt bij de legendes een soort geschiedenisles, want ze zullen de sterspelers ook bespreken tijdens de rustigere momenten in de wedstrijd. Natuurlijk geven de commentatoren ook weer hun visie op wat er allemaal gebeurt in het spel. Kevin Harlan neemt weer plaats achter de microfoon, maar dit keer zal Steve Kerr hem gaan assisteren. Steve is eerder de stem bij EA's NBA Live geweest.

NBA 2K12NBA 2K12

De ontwikkelaars willen je echt het gevoel geven dat je naar een tv-zender kijkt en luistert. Aan het begin van de wedstrijd zul je dan ook niet constant dezelfde introducties zien, maar maakt men gebruik van dynamische entrees. Elke speler heeft zijn karakteristieke bewegingen in het spel en de oh zo belangrijke sfeer wordt prima gecreëerd door het aanwezige publiek. Niets geen statische textures, ook deze personen zijn 3D-modellen die uit hun bol gaan als je die prachtige dunk maakt.

NBA 2K12NBA 2K12

NBA 2K12 heeft de moeilijke taak de toch al goede voorloper te verbeteren. Door kleine details en updates aan het controlesysteem, de verbeterde NBA Today en natuurlijk de NBA's Greatest-mode belooft het in ieder geval veel goed. We zullen vanaf 4 oktober kunnen gaan dunken, want dan komt NBA 2K12 uit op PlayStation Portable, PlayStation 2, PlayStation 3, Wii, Xbox 360 en Windows. Boom Shakalaka!