Schansspringer Kraft slaat na deceptie terug met dubbelslag in Lake Placid

Vorig jaar keerde de World Cup schansspringen voor het eerst in meer dan twintig jaar terug in Lake Placid, dit keer kwam men alweer terug op Amerikaanse bodem. Er stonden voor de mannen drie wedstrijden op het programma: twee keer individueel en één superteamwedstrijd, waarbij de teams bestaan uit twee mannen.

Individueel, wedstrijd één
Het was een wedstrijd met lastige omstandigheden wat de wind betreft, zo merkte ook Stefan Kraft. De Oostenrijkse World Cup-leider stond na de eerste ronde aan de leiding, maar een totaal mislukte tweede sprong deed hem terugvallen naar de 24e plek. Landgenoot Clemens Aigner kende een vergelijkbare terugval: van de tweede naar de 22e plek.

De winst ging naar Lovro Kos uit Slovenië, die na de eerste ronde nog op de zesde plek stond. Hij wipte nét over de Japanner Ryoyu Kobayashi heen, terwijl Marius Lindvik uit Noorwegen met een uitstekende finalesprong van de twaalfde naar de derde plek sprong. Michael Hayböck uit Oostenrijk werd vierde, voor zijn landgenoot Daniel Huber, op zijn beurt komend van plek achttien.

Superteamwedstrijd
Een uiterst spannende wedstrijd, waarin Marius Lindvik en Johann André Forfang namens Noorwegen de winst leken te pakken. Dat ging bij de allerlaatste sprong echter fout: Forfang's slotsprong mislukte en de Noren vielen terug naar plek drie. Michael Hayböck en Stefan Kraft pakten zo voor Oostenrijk de winst, een fractie van een punt voor de Duitsers Philipp Raimund en Andreas Wellinger.

Individueel, wedstrijd twee
Kraft kende een beduidend betere tweede individuele wedstrijd: wederom stond hij na de eerste ronde aan de leiding, maar dit keer maakte de Oostenrijker het keurig af. Kos pakte met de tweede plek weer een uitstekend podium, hoewel hij die positie wel moest delen: Raimund sprong van de vierde plek na ronde één naar de gedeeld tweede plek, voor de ietwat verrassende Poolse veteraan Piotr Zyla.