Skiërs Schwarz en Vlhova slalommen naar avondzeges in World Cup

De beste slalomskiërs ter wereld hebben de afgelopen dagen weer een World Cup-wedstrijd afgewerkt. De vrouwen deden dat in het Franse Courchevel, de mannen stonden aan de start in het Italiaanse Madonna di Campiglio, in beide gevallen ging het om een fraaie avondwedstrijd.

Slalom Courchevel, vrouwen
In de eerste run werd gelijk duidelijk dat het in principe tussen de grote twee op de slalom ging: de Amerikaanse Mikaela Shiffrin was de snelste, haar Slowaakse concurrente Petra Vlhova bleef met 0,17 seconden als enige in de buurt. Katharina Liensberger uit Oostenrijk volgde al op 1,06 seconden, met de Amerikaanse Paula Moltzan zelfs al op 1,63 seconden op de vierde plek.

Moltzan leverde in de tweede run twee posities in, waardoor de Oostenrijkse Katharina Truppe aan de leiding stond met drie dames te gaan. Liensberger zakte na een grote fout vijftien plekken terug, Vlhova nam daarna met maar liefst 2,06 seconden de leiding in handen en zette de druk op Shiffrin. De Amerikaanse kon dat tempo nét niet bijbenen en werd op 0,24 seconden tweede, achter Vlhova en voor Truppe.

Slalom Madonna di Campiglio, mannen
In run één was de Fransman Clement Noël niet heel verrassend de snelste, maar verrassingen stonden er zeker wel in de top-4: de Noor Timon Haugan stond op 0,37 seconden op de tweede plek, gedeeld met de minder verrassende Zwitser Loïc Meillard, terwijl Albert Popov uit Bulgarije op 0,42 seconden op plek vier stond. De Zwitser Daniel Yule volgde op 0,47 seconden, vlak voor Marco Schwarz uit Oostenrijk (+0,50) en de jonge Noor Alexander Steen Olsen (+0,55).

Na een grote fout verloor Steen Olsen in run twee veel plekken, de Brit Dave Ryding had daardoor de leiding al een tijdje in handen. Schwarz dook met 0,39 seconden naar de eerste plek, Yule finishte niet en Popov leverde zeven plekken in met een matige run. Meillard kwam op 0,47 seconden van Schwarz terecht, waarna Haugan met 0,41 seconden ook achter Schwarz en Ryding eindigde. Noël mocht het afmaken, maar dat lukte niet: op 0,25 seconden werd hij tweede, achter winnaar Schwarz en voor Ryding.