Schansspringer Geiger pakt dubbele thuiszege, Deschwanden na 232 wedstrijden op podium

Voor de liefhebber keren we nog even terug naar het weekeinde en wel naar onze oosterburen: in Klingenthal stonden twee World Cup-wedstrijden op het programma voor de schansspringers, waarbij de in grote getalen aanwezige Duitse fans flink aan het feest konden.

Wedstrijd één
De Duitser Karl Geiger maakte flinke indruk in de eerste ronde en wist dat in ronde twee te verzilveren. Stefan Kraft uit Oostenrijk had de eerste vier wedstrijden allemaal gewonnen, maar stond na de eerste sprong 'slechts' op plek vier. Kraft kende wel een dijk van een tweede sprong en schoof zo op naar plek twee, voor de Japanner Ryoyu Kobayashi en de Duitsers Andreas Wellinger en Pius Paschke.

Wedstrijd twee
Geiger's topvorm zette door en opnieuw was de Duitser in de eerste ronde de beste, wat hij ook dit keer om wist te zetten in een overwinning. De nummer twee was echter een stuk verrassender: Gregor Deschwanden uit Zwitserland schoof van een al uitstekende zesde plek op naar de tweede plaats, na dertien seizoenen en meer dan 230 wedstrijden éindelijk zijn eerste World Cup-podium. Wellinger schoof met een geweldige tweede sprong op van de zevende naar de derde plek, voor de Slovenen Anze Lanisek en Lovro Kos - Kraft moest het doen met plek negen.