Skiester Goggia domineert eerste super-G van het jaar

In het Zwitserse St Moritz is het voor de alpineskiesters eindelijk gelukt om de eerste World Cup-wedstrijd op een snelle discipline af te werken: na eerdere annuleringen - voor de mannen zelfs twee weekeinden - kon vrijdag de super-G voor de vrouwen afgewerkt worden.

Op de Corviglia-piste was de Oostenrijkse Cornelia Hütter de eerste die een echt snelle tijd liet noteren, waarmee ze 0,56 seconden onder de tot dan leidende tijd van landgenote Stephanie Venier dook. Gelijk na Hütter kwam waaghals Sofia Goggia naar beneden en de risicovolle stijl van de Italiaanse betaalde zich uit: aan de finish was ze 0,95 seconden sneller dan Hütter.

Vervolgens beet de een na de ander zich stuk op de tijd van Goggia, waaronder de Amerikaanse Mikaela Shiffrin (+1,08) en de Italiaanse Federica Brignone (+1,21), die vorig weekeinde in Canada nog twee reuzenslaloms won. Eén vrouw kwam nog wat dichter in de buurt, maar thuisfavoriete Lara Gut-Behrami strandde op 1,02 seconden en plek drie, achter Goggia en Hütter.

Zaterdag staat in St Moritz om 10.30 uur de afdaling op het programma, zondag volgt om dezelfde tijd dan nog een tweede super-G.