Skiester Vlhova wint zesde rendier met slalomzege in Lapland, afdaling Zermatt afgelast

De World Cup alpineskiën voor de vrouwen is neergestreken in het Finse Levi. In het hoge Finse noorden staan dit weekeinde twee slalomwedstrijden op het programma, zaterdag werd de eerste afgewerkt. Zoals altijd wacht in Levi een bijzondere prijs: de winnares krijgt er een rendier.

In de eerste run was de Slowaakse Petra Vlhova de snelste, maar Lena Dürr wist namens Duitsland verrassend goed in de buurt te blijven en noteerde op 0,18 seconden de tweede tijd. Plek drie was op 0,42 seconden in handen van de Amerikaanse Mikaela Shiffrin en daarmee waren de kandidaten voor de winst eigenlijk ook wel bekend: Katharina Liensberger uit Oostenrijk gaf op plek vier al 1,02 seconden toe op Vlhova.

Liensberger zette een dijk van een tweede run neer en wist zich in elk geval ruimschoots van de vierde plek te verzekeren, waarna ze kon kijken of er misschien een podiumplaats in zat. Dat was het geval, want nota bene Shiffrin kwam 0,15 seconden achter Liensberger terecht. Dürr hield met 0,14 seconden voorsprong wel stand, waarna het aan Vlhova was. Op de Slowaakse stond geen maat, ze bouwde haar voorsprong zelfs uit naar 1,41 seconden en won voor de zesde keer in Levi, wat haar dus een zesde rendier opleverde, voor Dürr en Liensberger.

De mannen zouden zaterdag in actie komen voor de eerste afdaling van het seizoen in het Zwitserse Zermatt. Eerder in de week ging training één nog door, maar de tweede en derde training werden donderdag en vrijdag afgelast wegens hevige sneeuwval en ook zaterdag zat dat nog in de weg, samen met harde wind. Geen afdaling dus, de hoop is nog dat de wedstrijd van zondag wél door kan gaan.