Harde wind gooit roet in het eten voor World Cup alpineskiën Sölden

In het Oostenrijkse Sölden stond zondag de eerste World Cup-wedstrijd op het programma voor de alpineskiërs. Na de reuzenslalom voor de vrouwen op zaterdag, was het zondag de beurt aan de mannen, maar dat ging niet helemaal lekker.

De mist had er al voor gezorgd dat de start van de wedstrijd naar beneden verplaatst was, maar vanaf daar leek het in orde te komen. Adam Zampa ging als 47e van de 73 naar beneden en dat bleek de laatste van de dag: het begon flink hard te waaien en na Zampa's finish trok de wind alleen maar aan. Er werd nog even gewacht, maar al snel bleek dat het alleen maar harder zou waaien en dus werd de wedstrijd afgelast.

Het staken van de wedstrijd was zuur voor de thuisfans: Marco Schwarz had de snelste tijd genoteerd in de eerste run, met 0,29 seconden voorsprong op de Zwitser Marco Odermatt. Verder stonden alleen de Fransman Alexis Pinturault (+0,46), de Noor Henrik Kristoffersen (+0,59) en de Zwitser Gino Caviezel (+0,95) binnen een seconde van Schwarz, maar die resultaten vielen allemaal in het water.