Evenepoel neemt revanche voor inzinking met indrukwekkende ritzege, Kuss nog altijd leider

Remco Evenepoel heeft op indrukwekkende wijze revanche genomen nadat hij vrijdag wegviel uit de top van het algemeen klassement. De Belgisch kampioen ging vanaf de eerste kilometers in de aanval en zou uiteindelijk de veertiende rit winnen. Tussen de klassementsrenners gebeurde er niks en blijft Sepp Kuss in het bezit van de rode leiderstrui.

Na de bergrit van vrijdag met aankomst op de Tourmalet stond vandaag opnieuw een bergrit op het programma in de Ronde van Spanje. Onderweg lagen twee beklimmingen van de buitencategorie en was er een aankomst op Puerto de Belagua, een klim van bijna tien kilometer.

Remco Evenepoel verloor vrijdag bijna een half uur, maar had vandaag duidelijk betere benen dan gisteren. Vanaf de eerste kilometers ging de 23-jarige meermaals in de aanval en uiteindelijk ontstond er een kopgroep van 25 renners. Jumbo-Visma vond het wel prima en de kopgroep kreeg al snel vijf minuten voorsprong.

Na de eerste beklimming van de buitencategorie reed Evenepoel samen met Romain Bardet weg uit de kopgroep en ze zouden alleen maar meer uitlopen op de koplopers. De twee begonnen daarom met een veilige voorsprong aan de laatste klim. Evenepoel reed Bardet op vier kilometer los van de finish en kwam solo over de streep.

Bij de klassementsrenners was het Juan Ayuso die even op de Puerto de Larrau in de aanval ging. De Spanjaard kreeg direct Primoz Roglic en Jonas Vingegaard mee op zijn wiel en staakte zijn aanval. In de rest van de etappe werd er gewoon tempo gereden en kwam er geen verschil bij de top van de klassementsrenners en blijft Sepp Kuss nog altijd leider in de Vuelta.

Results powered by FirstCycling.com