DSM wint verrassend eerste etappe Vuelta, Milesi eerste winnaar

De Nederlandse ploeg DSM heeft in Barcelona de openingstijdrit van de Vuelta a España gewonnen. Lorenzo Milesi kwam voor de Nederlandse ploeg DSM als eerste over de finish en pakt de eerste rode leiderstrui in deze Vuelta.

De 78ste Vuelta a España begon met een ploegentijdrit van 14,8 kilometer in Barcelona. Vlak voor tijdrit begon het te regenen en de regen zou gedurende de ploegentijdrit blijven vallen. De eerste ploegen hadden nog het geluk dat ze op een wat droger parcours reden dan de laatste ploegen. DSM moest als tweede starten en kon dan ook profiteren van wat betere omstandigheden dan de ploegen erna.

DSM klokte de snelste tijd over 14,8 kilometer en niemand zou aan de tijd komen van de Nederlandse ploeg. Jumbo-Visma, een van de favorieten voor de ritzege, had onderweg te maken met een lekke band van Jonas Vingegaard, en bij Ineos kwam Laurens de Plus hard ten val, waardoor beide ploegen niet meededen voor de dagzege.

Als voorlaatste gestart kwam Movistar nog wel in de buurt van DSM. Bij het eerste tussenpunt had de Spaanse ploeg nog de snelste tijd, maar aan de finish kwam de ploeg van kopman Enric Mas een halve seconde te kort. Remco Evenepoel volgde met zijn ploeg op zes seconden van de winnaar.

Results powered by FirstCycling.com