Ajax bijna zeker van groepsfase Europa League na ruime zege in Bulgarije

Ajax lijkt al na één wedstrijd zeker van deelname aan de groepsfase van de Europa League. Tegen het Bulgaarse Ludogorets wisten de Amsterdammers met 1-4 te winnen mede dankzij een hattrick van Mohammed Kudus.

Ajax stond na twintig al met 0-2 voor dankzij twee doelpunten van Mohammed Kudus. De Ghanees schoot eerst raak net buiten de zestien en snel na de openingstreffer was trof hij van dichtbij raak. Nog voor de rust liep Ajax nog uit naar 0-3 dankzij een rake kopbal van Brian Brobbey.

Ajax speelde een slordige tweede helft, al kwam het nog wel vrij snel op 0-4 dankzij een derde doelpunt van Kudus. Na die treffer gaven de Amsterdammers meerdere kansen weg, maar steeds lag Jay Gorter in de weg. Alleen bij een strafschop van Ludogorets had de doelman geen antwoord.

Volgende week is de return in Amsterdam.