Mohoric wint negentiende rit in Tour de France na millimetersprint met Asgreen

De negentiende etappe in de Tour de France is gewonnen door Matej Mohoric. Na het bekijken van de finishfoto werd de Sloveen uitgeroepen tot ritwinnaar ten opzichte van Kasper Asgreen, de ritwinnaar van donderdag. Jonas Vingegaard kende een makkelijke dag en bleef ruim aan de leiding in het algemeen klassement.

De negentiende rit in de Tour de France was gemaakt voor de vluchters en de renners die daarvoor in aanmerking wagen hun kans. Het duurde zeer lang voordat een kopgroep de ruimte kreeg. Even leek een kopgroep van negen met onder anderen Mads Pedersen, Julian Alaphilippe en Matteo Trentin de zegen te krijgen, maar in het peloton lieten een aantal ploegen niet begaan.

Bij de tussensprint reden er een dertig tal renners weg uit het peloton, met daarbij Mathieu van der Poel en Dylan Groenewegen. Ze maakte snel de sprong naar de kopgroep toe en kregen we een kopgroep van maar liefst 38 renners. Op dertig kilometer van de streep lag er een klimmetje en daar reden Ben O'Connor, Matei Mohoric en Kasper Asgreen weg. Op de top van het klimmetje had het drietal een voorsprong van een halve minuut, en hoewel er volop werd achtervolgd op het drietal bleven ze voorop. In een sprint met drie ging O'Connor als eerste aan op 500 meter van de streep, maar Asgreen volgde direct op zijn wiel. De Deense ritwinnaar van donderdag leek op weg naar zijn tweede ritzege op rij, maar op de streep was het na het bekijken van de finishfoto ging de ritwinst naar Mohoric.

Results powered by FirstCycling.com