NASCAR-coureur Truex domineert op road course Sonoma

Voor de liefhebber keren we nog even terug naar de zondagavond. De NASCAR Cup Series kwam in actie op de Sonoma Raceway in actie, een van de road courses die de Amerikaanse klasse aandoet.

Denny Hamlin had de poleposition te pakken, Tyler Reddick stond naast hem en Michael McDowell, Christopher Bell, AJ Allmendinger, Ty Gibbs, Chris Buescher, Martin Truex, Daniel Suarez en Chase Elliott completeerden de top-10. Een niet al te enerverende eerste stage werd met overmacht gewonnen door Hamlin, ruim voor Truex en Bell, waarna - zoals gebruikelijk op een road course - geen caution volgde, maar gewoon door werd geracet.

Na een kleine tien ronden in de tweede stage ging de sterke road course-rijder Truex voorbij Hamlin naar de leiding, waarna met zes ronden te gaan in stage twee de eerste caution volgde: bij een pitstop van Zane Smith rolde een band door de pitstraat. Tijdens de caution kwamen de leiders naar binnen, waardoor Kyle Busch, Joey Logano, William Byron en Ross Chastain de eerste posities in handen namen - Truex was op plek tien de eerste van de 'oorspronkelijke' leiders.

Het leverde Busch de stagewinst op, voor Logano, Chastain en Byron, waarna weer gewoon verder werd geracet. Truex reed zich weer naar voren en met een ruime veertig ronden te gaan passeerde hij Busch voor de leiding. Twintig ronden later volgde weer een caution: Hamlin, die in het begin nog zo lang voorop reed, raakte een muur in een binnenbocht, gleed over de baan, raakte nog een muur en liep flinke schade op. Bijna iedereen kwam een pitstop maken, behalve Elliott, Reddick en Ryan Blaney, die bij de herstart zo voor Truex en Busch reden.

Al vrij rap kwamen Truex en Busch langs de coureurs die niet gestopt waren, waar Reddick met een probleem afhaakte nadat Blaney hem in de rondte tikte. Truex kwam echter geen moment meer serieus in gevaar en pakte de overwinning, voor Busch en Logano.