Reddick wint fraaie NASCAR-race op COTA na veelvoudige overtime

Het is donderdag en met het oog op Throwback Thursday gaan we daarom voor de liefhebber gewoon nog even naar NASCAR kijken. De Cup Series streek neer op het Circuit of the Americas in Texas, waar een uitstekende race verreden werd.

We begonnen met William Byron en Tyler Reddick voorop, gevolgd door Austin Cindric, gastrijder Jordan Taylor, Daniel Suarez, Alex Bowman en road course-specialist AJ Allmendinger - voormalig Formule 1-coureurs Kimi Räikkönen en Jenson Button stonden net buiten de top-20.

Na nog niet één volle ronde was de eerste caution al een feit na vrij hevig duw- en trekwerk in het middenveld, met onder meer Ty Dillon en de voor deze race teruggekeerde legende Jimmie Johnson als slachtoffer. Het duurde even, maar na een paar ronden konden we door, met Byron en Reddick voorop, maar Cindric nam ze beiden te grazen.

Even later ging het weer fout: Bubba Wallace had een kapotte olieleiding, kon niet normaal remmen en ramde vól in op Kyle Larson, wat bij Larson flinke schade opleverde en ook voor de nodige olie op de baan zorgde - caution dus. De stage werd afgewerkt bij de herstart, met Byron en Cindric voorop, maar op de road courses is er geen onderbreking na een stage.

Richting de helft van de race had Reddick na een serie pitstops de leiding in handen, voor Chris Buescher en Ricky Stenhouse Jr, maar Byron, Allmendinger en Suarez reden zich weer naar de voorste drie plekken. Reddick vond op zijn beurt weer het tempo en reed via Allmendinger en Byron terug naar de leiding, tot Denny Hamlin spinde wegens troep op de baan en voor een caution zorgde.

Tijdens de caution kwam niet iedereen naar binnen, maar op oude banden bleek het een kansloos verhaal. Byron kwam gewoon weer naar voren, gevolgd door Ross Chastain en Reddick. Daar ontstond een heerlijk duel, waarin Reddick na een halve ronde zij-aan-zij gereden te hebben de leiding pakte.

Na een foutje van Byron konden Chastain en Suarez hem verschalken, waarna Suarez plek twee zelfs overnam. Brad Keselowski kwam met ruim tien ronden te gaan stil te vallen: caution. Kyle Busch kon daar perfect van profiteren: hij was al binnen geweest voor een laatste stop, lag 26e en schoof in één klap op naar de tweede plek, achter Christopher Bell, die ook niet gestopt was, en voor Hamlin én Räikkönen.

Met negen ronden te gaan konden we door, waarbij er gelijk gespind werd door onder meer Allmendinger en de na een mislukte pitstop teruggezakte Chastain: caution. Met Reddick en Bell voorop kwam de volgende poging, hoewel Bell gelijk wegzakte. Byron reed juist weer naar de leiding, gevolgd door Reddick, met Busch en Martin Truex daar achter.

De boel werd nog eens onderbroken door een korte caution vanwege troep op de baan, waarna Reddick bij de herstart de leiding pakte en gevolgd werd door Busch, voor Byron en Suarez. Dat duurde allemaal niet lang, want in het middenveld gingen er weer flink wat alle kanten van de baan op, wat voor een nieuwe caution zorgde.

De volgende poging leverde weer de leiding op voor Reddick, die een aanval van Busch af wist te slaan, maar na problemen met onder meer Bell, Räikkönen en McDowell volgde weer een caution. Nog één poging was genoeg om dan eindelijk richting de finish te gaan, waarbij Reddick een fors gat sloeg. Dat bleek voldoende: Reddick won, voor Busch en Bowman.