Kanye West spreekt adoratie Hitler uit, na tweet hakenkruis opnieuw ban op Twitter

Twitter heeft opnieuw het account van de Amerikaanse rapper Kanye West geblokkeerd. De muzikant, die zichzelf Ye noemt, had een foto gepost waarop een davidster met een hakenkruis te zien was.

Twitter-baas Elon Musk gaf persoonlijk de reden voor de accountblokkering. Kanye West zet door het posten van de foto aan tot geweld, schreef Musk. West trok al meermaals de aandacht met antisemitische uitingen. Meerdere bedrijven hebben daarom de samenwerking met de 45-jarige beëindigd.

Kort voordat zijn account werd opgeschort, gaf Kanye West een interview aan presentator Alex Jones, een extreemrechtse complotverteller. Daarin sprak West terwijl hij zijn gezicht helemaal had bedekt zijn bewondering uit voor Adolf Hitler en de nazi's.

West zijn wilde tirades leken zelfs Jones te choqueren, die herhaaldelijk probeerde te suggereren dat het oneerlijk was dat de rapper een nazi werd genoemd - terwijl West herhaaldelijk zijn bewondering voor hen en Hitler uit sprak. 

"Ik hou van Hitler", zei West op een gegeven moment. "Er zijn veel dingen die ik leuk vind aan Hitler - veel dingen."

Tijdens het interview liet hij Jones – die nog steeds verbannen is van Twitter –  een tweet sturen vanaf zijn account, en herhaalde hij zijn complottheorieën over zionisten.

West vertelde ook over zijn recente Mar-a-Lago-diner met voormalig president Donald Trump, die hij 'een man met ernstige problemen' noemde.